Moralim çok bozuk günlerdir ağlıyorum.Hakarete maruz kaldığımı hissediyorum artık.Bu psikolojik şiddet mi ? Bunlar hakaret mi ? Ben mi alınganım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkece zorbalık artmış . Adamdaki cesaret çok şaşırtıcı değil mi? Tek de değil tüm sınıfın önünde yapıyor.
Evet ceycey vallahi. Bu adama kimse ses etmiyorsa, herkes pısıp oturuyorsa muhtemelen azıtmış gitmiş. Koskoca sınıfta kimse de mi alooo hoooo napıyorsun hoca demiyor. Hani herkes küçük olsa lise falan olsa belki korkarlar derim ama lisedeki öğrencilere bile artık böyle davranılmaz. Benim üniversitede bir erkek hocam vardı benzeri. Hakaret etmez bağırmaz ama laf sokar küçük görürdü. Bir gün derste oğlanın birini kaldırdı böyle konusuyla dersiyle alakası olmayan bir soru sordu. Bizim oğlan çocuğu da bu seni hiç alâkadar etmez diye şak cevap verdi. Harbi hoca ondan sonra ayağını denk aldı. Çocuğun da adı mematiye çıktı. Bazı insanlar hocalığın verdiği makamı böyle kötü kullanıyor işte.

aylık ödemeler.8 bin küsür diyim size. İlk ayı önceden ödedim.Şuan toplamda 3 ders yaptık.Sonraki aylar için teker teker senet imzalattılar 6 aylık.Onlarda o senetler muhasebede sanırım ..
Ya sen paramı geri verin demektense maddi manevi tazminat hakaret davası açıcam mislini geri alıcam diye yola çıksana. O senle uğraşsın. Hiç bişey yapamazsan ve paranı da alamazsan arabasını patlat madem yemek kursunda araba ödevi veriyo arabasından çıkar sinirini

Bu işte bit tuhaflık var.Burası özel bir kurs bu şekilde davranamaz.Özel olmasa da davranamaz.Öncelikle kendine güvenen işi bilen bir eğitimci davranışı değil.Bu adamın kendine güveni yok belki bu konuda eğitimci değil.Siz bunları araştırın önce kim o nasıl hoca.Hoca mı gerçekten.
Buranın mutlaka md vardır.Önce ona gidin tüm bunları anlatın ve şikayet edin.Kursu bu nedenlerle bırakacağınızı para iadesini yapmalarını yoksa gerekli yerlere şikayet edeceğinizi söyleyeceksiniz.
Sonra derste bu adama
Lan diye hitap edemeyeceğini
Kursun konusunun araba değil yemek olduğunu konu dışına çıkmayacağınızı
Buraya bir şeyler öğrenmek amacı ile kursa para yatırdığınızı bu olmayacaksa paranızın iadesini isteyerek ayrılacağınızı söyleyeceksiniz.Dik duracak her lafına cevap vereceksiniz.Siz değil o sizden çekinsin sizin korkacak hiç bir şeyiniz yok.Diğer kursiyerlerde şahit olacak buna.
Hatta adamın adını özelden yazda ben haddini bildireyim.

Yahu niye bağırıyorsunuz ben ne yaptım desenize?
Bence biran önce yönetimle görüşün yaptıklarını anlatın o sözleşmeyi iptal edin gerekiyorsa mahkemeye gideceğini söyleyin bu işin.
Direkt gidip bana sınıfta lan konuştu hakaret etti diye şikayet etseniz gidip bir karakola ifade verse biraz aklı başına gelir.
Sizin durmanız hiçbir şey yapmamanız tuhaf.

Araba ile ilgili ödev verdiğinde neden demediniz ben ehliyet kursuna gelmedim araştıramam diye.
Neden size lan dediğinde terbiyesizleşmeyin demedin.
Sustukça üstüne gelmiş orayı başına geçirir öyle çıkarım kurstan ben olsam.
İdare ile görüşüp para iadesi isteyin vermezse tüketici haklarına başvurun.
Bir silkelenin kendinize gelin noluyor da bu herif size bağırsbiliyor? Böyle hakkınızı aramazsanız hayatta çok üzülürsünüz

Bende gastronomi mezunuyum 4 senedir sektörün içindeyim kendini usta, chef diye tanıtan bu insanlar genelde kendidenden aşağıda gördüğü insanları aşağılamayı çok sever. Hatta öyle ki kendi egolarını tatmin etmek ve bastırmak için bu şekilde davranırlar hiç şaşmaz. Size tavsiyem gastronomiye merakınız varsa eğitim alacağınız kişinin eğitim durumunu, mezuniyetini araştırın cidden sektördeki alaylı şefler çoğunlukla bu bahsettiğiniz karakterde insanlar. Siz ne kadar sessiz durursanız onlar o kadar sizi seçer biraz dişli olun ister parasıyla ister parasız bu bir eğitim ve bu kişi burdan sizler sayesinde maaş alıyor kendinizi hiç ezdirmeyin. Bu tip insanlarla hep karşılaşacaksınız o yüzden kendinizi hiç ezdirmeyin, İnşallah sektörde güzel yerlere gelirsiniz.

Bu erkekler niye kızların her yaptığını farklı yere çekiyor engelleyince takıntı yaptın ne demek ruh hastası sen kimsin ki ay sinir oldum benim de eski iş yerinde alacağım vardı işverene yazıyordum doğal olarak ne zaman alacağım nerede alacağım gibisinden bana demesin mi sürekli bana yazma vs bildiğin sanki ona yürümek için yazıyorum gibi imaya çekti ben de senin hocana yaptığının aynısını ona yaptım ama cidden bu erkeklerin kafası çok farklı çalışıyor karşı cinsin her yaptığı hareketten nem kapıp farklı yorumluyor ruh hastaları ben meraklı mıyım sana yazmaya paramı aldım çok şükür en sonunda

Ülkece zorbalık artmış . Adamdaki cesaret çok şaşırtıcı değil mi? Tek de değil tüm sınıfın önünde yapıyor.
Ben artık yeni bir işe girmeye korkar oldum öyle söyleyim size
Mobinge maruz kalınca hakkımı savunuyorum ezdirmiyorum kendimi ama gelin görün ki bu zorbalığı yapan insanlar iş yeri ortamında çok tutuluyor bundan dolayı böyle zorba oluyorlar zaten...

Zorbalar destekleniyor haklısınız.Gülerek eğlenerek laf sokmak bile normalleştirildi . Şaka adı altında eziyorlar en basiti

Evet ama bana da ders oldu adamla muhabbet edip yüz vermeyecektim kesinlikle instagramda falan.Yüz yüze soracaktım konuşacaksam yüz yüze konuşacaktım, erkekler sosyal medyadan konuşunca cidden flört ediyorsun sanıyorlar.

Halbuki benim gözümde abi gibiydi bu karaktersiz abim yerinde değil ama anca o gözle bakarım yani.Gel de anlat.Diğerleri de adamın bana ilgisini kıskanmış olacaklar ki salyalarını akıta akıta göstermişler gerçekten bazı erkeklerden tiksiniyorum.Bende paramı söke söke aldım vermezlerse yine giderdim o salona ama adamı görünce boka bakmış gibi bakardım

Hepimiz insanız melek değiliz. Sinirli kötü bir anımızda birinin kalbini kırabiliriz ağır bi söz söyleyebiliriz. Ama sinir geçince özür de dileriz değil mi? Normal insan budur. Bu adam devamlı hakaret ediyor aşsğılıyor bundan da zevk alıyor , kız seslenmedikçe de azıtmış iyice. Durdurulmalı.

Benim yaşadığım sinirli anda söylenip hazmedilecek bir şey değildi maalesef.Bazı lafların özrünün kabulu yoktur defolsun gitsin benim ilk işim salondan çıkmak istemek oldu mesela.
Aynı ortamda kalmak bile istemedim spora zaten stres atmaya gidiyordm stres olup dönecektim ne gerek var.Arkamdan güzel dedikodum dönmüş ama götüme konuşurlar anca yüzüme söylemeye cesaretleri yok.

Ben her zaman böyleyim ortada bir haksızlık varsa insan kendini savunmalı bazen de susmayınca sana katlanmıyorlar işteysen işten çıkarıyorlar ya da kötü sen oluyorsun.Millet mesela sorunlarını anlatıyor seni ortaya atıyorlar patronla kavga edip işten atılan sen oluyorsun falan öfkeyle kalkan da zararla oturur ama bazıları gerçekten had bildirilmeyi hak ediyor.

Tamam da orası parasıyla katıldığınız kurs. Açın ağzınızı verin payını artık gidin yönetim yok mu orda yıkın ortalığı paramk verin deyin.
Hakaret yemeye aşağılanmaya para mı ödüyorsunuz? Sinirliyse tedavi olsun.

Adam seni sessiz görmüş yüklendikçe yüklenmiş, koparsana kıyameti haddini bilsin şe...r..siz herif , git şikayet et bu mendebur herifi kendini ezdirme , belli ki gücü sana yetmiş koca sınıfta...

Ay para verip aldigin bir hizmette adam resmen kum torbasi gibi kullaniyor sizi. Turkiye’de birine bir is icin para veriyorsan kopek gibi davranacakmissin yoksa boyle oluyor, bunu anladim ben. Hocayi sikayet et, bebegim filan diye de konusamaz. Sapik oldugunu da ima et arkasindan. Parani al ve cik. Buna katlanmak zorunda degilsin ya bu ne boyle.

Bu erkeklerin çoğunda akıl fikir yok gerçekten Allahın cezası çok iyi yapmış ama helal olsun insanı gittiği gideceği yerden soğutuyor ruh hastaları

Zorbalar destekleniyor haklısınız.Gülerek eğlenerek laf sokmak bile normalleştirildi . Şaka adı altında eziyorlar en basiti
Şaka adı altında yiyorlar zaten yedikleri bokları ve dediğim gibi de haklı çıkıyorlar Allah sorsun yapacak bir şey gelmiyor elden

Yazıyı yarısına kadar okudum. Ama meseleyi anladım. Bu m.llığın tek sebebi olabilir; seni eski karısına benzettiği için öyle davranıyordur. Adam tam bir ruh hastası. Adamı şikayet et ve kurstan ayrıl. Yemek dışından her şeyi sormuş maşallah (!).

ben hep etrafımdan duyardım Mobbing vs bizzat yaşamamıştım ama burda anladım ne oldugunu.Tabiki hatam oldu, ezdirmicektim kendimi.Ama insan basiretimi bağlanıyor .. nasıl desem o an yapması gerekeni yapamıyor.Bu adam bizim hoca belliki bunalımda.Hıncını benden aldı.Bende fazla sessiz kaldım işte , insan bir kere akıllanınca anlıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…