Moralim çok bozuk günlerdir ağlıyorum.Hakarete maruz kaldığımı hissediyorum artık.Bu psikolojik şiddet mi ? Bunlar hakaret mi ? Ben mi alınganım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazıyı yarısına kadar okudum. Ama meseleyi anladım. Bu m.llığın tek sebebi olabilir; seni eski karısına benzettiği için öyle davranıyordur. Adam tam bir ruh hastası. Adamı şikayet et ve kurstan ayrıl. Yemek dışından her şeyi sormuş maşallah (!).
şikayet edicem zaten.Bugün ulaşamadım aradım kimse cevaplamadı kurstan , tekrar arıcam olmadı yarın.Her türlü açacaklar zaten.Ruh hastası herif.Allahından bulsun.Kul hakkına girmektir bu.

ben hep etrafımdan duyardım Mobbing vs bizzat yaşamamıştım ama burda anladım ne oldugunu.Tabiki hatam oldu, ezdirmicektim kendimi.Ama insan basiretimi bağlanıyor .. nasıl desem o an yapması gerekeni yapamıyor.Bu adam bizim hoca belliki bunalımda.Hıncını benden aldı.Bende fazla sessiz kaldım işte , insan bir kere akıllanınca anlıyor.
Aslında insan kendisi iyi niyetli olunca ve böyle bir durumla bir an da karşılaşınca ne yapacağını bilemiyor bazen haklısınız ama bundan sonrası için sakın ama sakın kendinizi ezdinmeyin

Lisede tiyatro kursunda boyle manyak bir hoca vardi, herkese bagiriyordu deli deli, bana bir kere bagirdi, tabi ki bir daha gitmedim. Ama aklina geldikce hala mudurle ve babamla ( babam ogretmendi, mudurle arasi cok iyiydi, hoca baska okuldan misafir geliyordu) konusup dersini verdirmedigime pismanim. Benim rolumu oynayacak kizin da gosteri oncedi kolu kirilmisti, oyundan hemen once hic alakasiz kisilere sormuslar oynar misin diye, o kadar kisa surede ezberlemenin imkani yok. Kolu kirik cikarmislar kizi sahneye.

şikayet edicem zaten.Bugün ulaşamadım aradım kimse cevaplamadı kurstan , tekrar arıcam olmadı yarın.Her türlü açacaklar zaten.Ruh hastası herif.Allahından bulsun.Kul hakkına girmektir bu.
Yani peşin hüküm vermek istemem ama eski iş yerimde böyle bir kadın vardı. Benden 8 yaş falan büyüktü. Herkese gelince gülmeler,espriler,hediyeler. Bana gelince tuhaf laf sokmalar, arkamdan beni herkese kötülemeler hatta iftiralar. Bununla çok mücadele ettim ben de geri durmadım iyice agresifleşti. Bağırdım olmadı, umursamadım olmadı taktı bir kere. Sonra diğerlerine sordum bana karşı niye böyle diye. Onlar da fark etmişler. Kadının çok gıcık olduğu bir kız kardeşi varmış beni ona benzetiyormuş hem fiziksel olarak hem halimi tavrımı. Bu sebepten cins davranıyormuş. Sonuç olarak bu olay çözülmedi ve ben anca şehir değiştirince onun kötü aurasından kurtulabildim. Hani dik dur sen de aynı şekilde cevap ver desem yine çözülmeyeceğini biliyorum. Ne yapıp edip ayrılın o kurstan bence. Küçük beyninde sizi birisiyle bağdaştırdığını düşünüyorum. Bu çözülebilecek bir şey değil. Göstermelik bir iki güzel şey yapsa da içinde hep o kin olacak.

Ay konuyu okudukça buna maruz kalan benmişim gibi kafamın içinde adamla kavga ettim. Siz bi haddinizi bilin asıl sen kim oluyorsun da bana böyle davranıyorsun desenize. Adamın küfür etmesinden sınıftan atmasından falan korkuyosunuz, ben parasını verdim ben burda oturucam, terbiyesiz olan sensin sen çık git diyeceksiniz ya. Edepsiz olun azıcık, o adam size böyle davranirken çekinmiyor da siz mi ondan cekiniyorsunuz?

Bazı kurs merkezleri eğitimsiz, cahil, nerde ne konuşması gerektiğini bilmeyen insanlarla dolu. Gittiğim üniversite seçili bir yerdir ya da lise, dershaneler. Bir keresinde belediye kursuna yazılmıştım ve hayatımın ilk sosyo kültürel şokunu yaşadım. Eğitim ve öğretim yerlerinde hep kendim gibi denk kültüre, eğitime sahip insanlar ama kozmopolit kurs merkezleri ise her türden insanı barındırıyor. İlkokul mezunu, yoksulu ya da çok zengini, ilk bine gireni ya da sınavda 2milyonuncu olmuş kişiyi, gelinine büyü yapanı ya da ateisti... anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama insan çeşitliliğinin çok belirgin olduğu yerlerde böyle şoklarla karşılaşabiliyorsun. Ben şokumu yaşadıktan sonra lafımı sokup sınırımı çizmiştim. Çünkü kurstaki birçok kişi dengim değildi. Zorunda kalmadıkça muhatap olmayacağım tarzda insanlardı. Bence sizde ya kursunu değiştirin ya da hocanıza ve kursiyer öğrencilere haddini bildirip sınırınızı çizip kraliçe gibi gidip gelin.

Yani peşin hüküm vermek istemem ama eski iş yerimde böyle bir kadın vardı. Benden 8 yaş falan büyüktü. Herkese gelince gülmeler,espriler,hediyeler. Bana gelince tuhaf laf sokmalar, arkamdan beni herkese kötülemeler hatta iftiralar. Bununla çok mücadele ettim ben de geri durmadım iyice agresifleşti. Bağırdım olmadı, umursamadım olmadı taktı bir kere. Sonra diğerlerine sordum bana karşı niye böyle diye. Onlar da fark etmişler. Kadının çok gıcık olduğu bir kız kardeşi varmış beni ona benzetiyormuş hem fiziksel olarak hem halimi tavrımı. Bu sebepten cins davranıyormuş. Sonuç olarak bu olay çözülmedi ve ben anca şehir değiştirince onun kötü aurasından kurtulabildim. Hani dik dur sen de aynı şekilde cevap ver desem yine çözülmeyeceğini biliyorum. Ne yapıp edip ayrılın o kurstan bence. Küçük beyninde sizi birisiyle bağdaştırdığını düşünüyorum. Bu çözülebilecek bir şey değil. Göstermelik bir iki güzel şey yapsa da içinde hep o kin olacak.
bencede çünkü bir saygısızlığım olmadı belki bir aile bireyidir bilemem.Ama tek bildiğim asla profesyonel olmayan bir insan bundan eminim.Kim bilir kime benzettide hıncını almak istiyor.

Bazı kurs merkezleri eğitimsiz, cahil, nerde ne konuşması gerektiğini bilmeyen insanlarla dolu. Gittiğim üniversite seçili bir yerdir ya da lise, dershaneler. Bir keresinde belediye kursuna yazılmıştım ve hayatımın ilk sosyo kültürel şokunu yaşadım. Eğitim ve öğretim yerlerinde hep kendim gibi denk kültüre, eğitime sahip insanlar ama kozmopolit kurs merkezleri ise her türden insanı barındırıyor. İlkokul mezunu, yoksulu ya da çok zengini, ilk bine gireni ya da sınavda 2milyonuncu olmuş kişiyi, gelinine büyü yapanı ya da ateisti... anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama insan çeşitliliğinin çok belirgin olduğu yerlerde böyle şoklarla karşılaşabiliyorsun. Ben şokumu yaşadıktan sonra lafımı sokup sınırımı çizmiştim. Çünkü kurstaki birçok kişi dengim değildi. Zorunda kalmadıkça muhatap olmayacağım tarzda insanlardı. Bence sizde ya kursunu değiştirin ya da hocanıza ve kursiyer öğrencilere haddini bildirip sınırınızı çizip kraliçe gibi gidip gelin.
Sizin dediklerinize katılmakla beraber mesela sınıftaki insanlarda bizim, çok pasif.Kadınıda erkeğide.Ben kendimde ufak ufak asla çizgimi aşmadan kendimi açıklıyordum mesela, ama bir kişide destek olmuyordu.

Ay konuyu okudukça buna maruz kalan benmişim gibi kafamın içinde adamla kavga ettim. Siz bi haddinizi bilin asıl sen kim oluyorsun da bana böyle davranıyorsun desenize. Adamın küfür etmesinden sınıftan atmasından falan korkuyosunuz, ben parasını verdim ben burda oturucam, terbiyesiz olan sensin sen çık git diyeceksiniz ya. Edepsiz olun azıcık, o adam size böyle davranirken çekinmiyor da siz mi ondan cekiniyorsunuz?
haklısınız.Ama basiretim mi bağlandı bilmem..sus pus kaldım.Ufak ufak saygısızlık olmadan kendimi açıklamaya çalıştım ama hep azarladı.Sanırım çocukluğumda ki bir otorite figürüne benzettiğim için çok fazla gerildim ve kendimi savunamadım

Yine bana geçmeyen bir konu oldu. İkinci günden lanlı lunlu ve sadece size? Araba motoruna çalışıp gitmeniz, adama hayırdır ne biçim laflar dememeniz..
valla ister geçsin ister geçmesin.Ben derdimi aldım yazdım.Ne bekliyorsunuz ? hayatta herşey sizin şahsi mantık sınırlarınız ve köşelerinize göre mi oturmalı ? ben burda tanıştığım bir kaç kişi ile konuyu özel mesajla paylaştım.Seneti attım, WhatsApp yazışmalarından bir kaçını attım.O sizin probleminiz.Yaşadıklarımızı size mi danışıp anlatıcaz ? Onay merci siz misiniz ? vaktinizi harcamayın bence.Diğer size geçen konulara bakın.. iyi günler.

Bağırmadım korktum.ben genel olarak erkeklerden çekinirim çocukluğum ile alakalı.Sınıftaki herkes susta duruyor zaten herkes.Bana özellikle böyle davranması çok ağrıma gitti.O kadar heveslenmiştim ki, alışveriş yapmıştım ilk dersten önce biliyor musunuz o kadar özendim makyaj malzemelerinden tutun kıyafete kadar..Çok üzgümüm Allaha havale ediyorum.
Bir arkadaş kayda alın demiş haklı zaten tekrar farklı bir şey yapacak alın şikayetçi olun ya da gelin twitter gruplarında yazın yayalım

Lisede tiyatro kursunda boyle manyak bir hoca vardi, herkese bagiriyordu deli deli, bana bir kere bagirdi, tabi ki bir daha gitmedim. Ama aklina geldikce hala mudurle ve babamla ( babam ogretmendi, mudurle arasi cok iyiydi, hoca baska okuldan misafir geliyordu) konusup dersini verdirmedigime pismanim. Benim rolumu oynayacak kizin da gosteri oncedi kolu kirilmisti, oyundan hemen once hic alakasiz kisilere sormuslar oynar misin diye, o kadar kisa surede ezberlemenin imkani yok. Kolu kirik cikarmislar kizi sahneye.
Bu insanların derdi kendiyle.Benim gibi sessiz vs buldukları ile ego tatmini yapıyorlar bence.Bu konuda olan gelişmeleri buraya yazıcam bu arada.Hepiniz çok sağlam ilgilendiniz, ne yazık ki bir çoğumuz buna benzer durumlar yaşamışız.Özelden de mesajlar geldi ve çok şaşırdım benimki devede kulak kalıyormuş bazılarının yaşadıklarına göre..çok üzücü..

Bir arkadaş kayda alın demiş haklı zaten tekrar farklı bir şey yapacak alın şikayetçi olun ya da gelin twitter gruplarında yazın yayalım
kayda alırsam ben suçlu konuma düşebilirim çünkü derste yasak mesela telefon.Haklıyken haksız olmak istemiyorum açıkçası ama kesinlikle idare ile paylaşıyorum bugün ulaşamadım.Yarın iletişime geçicem sabahtan

birde herkes her kız sessiz derste.Yani ben çok sessizim ondan oldu gibi gelmiyor bana.Diğer kızlarda benim gibi.Onlara iltifatlar ediyor.. beni görünce bile yüzü değişiyor adamın neden bu kadar nefret etti anlamadım
Böyle insanlar kurbanını gözünden tanır sizin cevap veremeyeceğinizi bildiğinden sizi seçmiş

kayda alırsam ben suçlu konuma düşebilirim çünkü derste yasak mesela telefon.Haklıyken haksız olmak istemiyorum açıkçası ama kesinlikle idare ile paylaşıyorum bugün ulaşamadım.Yarın iletişime geçicem sabahtan
Telefon yasaksa kayıt cihazıyla alın suçlu falan olmazsınız kanıtlayamayacağınız durumda kayıt alabilirsiniz sizin kanıtlama ihtimaliniz sıfır gibi bir şey kimse hoca hakkında bana destek olup şahit olmaz diye düşündüm sınıfta da ses alan bir kamera yok bunu farklı şekillerde kanıtlayamayacağımdan emin oldum ondan sonra kayıt aldım dersiniz

Aslında insan kendisi iyi niyetli olunca ve böyle bir durumla bir an da karşılaşınca ne yapacağını bilemiyor bazen haklısınız ama bundan sonrası için sakın ama sakın kendinizi ezdinmeyin
bende bunu anlatmaya çalışıyorum..parmak izlerimiz gibi bambaşkayız.. ben oldum olası çekingen biri oldum..Ufak ufak savundum kendimi saygısızlık etmeden ama sınıftan destekte çıkmadı ve çekindim.. çocukluğumda ki bir otorite figürüne benziyordu belkide travmatize oldum ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X