• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moral ve yardıma ihtiyacım var.. (Konu:Eğitim)

bence bu sene güzelce kpss ye hazırlanın genel kültür kısmında eksik olan konularınızı iyice öğrenin sonrasında kpssde full deneme çözersizniz gerş kalnda da ygs den deneme çözersiniz öncelik kpss olsun ama. aynı sene kazanamasanız bile kpss ile atandıktan sonra kafanız rahat ygsye hazırlanır istediğiniz bölümü okursunz. Yaşınızda çok genç bende dgs ile hazırlanıyorum ünvsteyd bu sene dershaneye gittim olmadı seneye birdaha hazırlanıyorum yaş 26 hem evliyim hem çalışıyorum:D

Çooook haklısınız bence de insan beyninin başaramayacağı bir şey yok:) Ama moral azim yok bende. Şöyle arada bir azim geliyor, oturuyorum dersin başına. Sonra ağlamaya başlıyorum 17 yaşındaki tutsak gözümün önüne geliyor...
17 yaşındaki tecrübesiz kız değilsin ama artık. Yaptığın yanlışları gördün ve bunları yapmadan devam edebilirsin. Belki o zamanlar hatalı çalışıyordun olmadı. Artık o zamanki hayal kırıklığını arkada bırakıp önüne bakmalısın. Önce kendine güven. Sonra da illa saatlerce masa başında oturmana gerek yok. Ben de Kpss çalıştım tek yaptığım dershaneyi aksatmayıp notlarımı tam almak ve ara sıra tekrar etmekti. Öyle gece yarılarına kadar çalışıp kitaplar bitirmedim yani. Hocalarımı çok iyi dinleyip aralarda yaptıkları açıklamaları bile not alırdım. Fazlasını yapmaya vaktim de yoktu gerçi sabrım da. Ben de çok motive olamam çünkü. Matematik öğretmeniyim ilk seferde atandım. En önemlisi kendime hep güvendim ve inandım. Sen de yapabilirsin.

Sonuna kadar okuyamadım ama ,
Sayısal dan sözele geçecek Ken ailem izin vermedi sayısal ci olarak girdim sınava ve kazandım çok şükür kafa karışıklığı var .
Kazanamam kaygısı, bence sözel den devam edin .
İlla bir yere gelirsiniz .
Bende sözel e geçmediğim için pişman olmadım .
Kafa karışıklığı şuan sizde ki .

Hayırlısı olsun .
Tebrik ederim sizi de, hayırlısı olsun :)

Bolumunuzu öğrendik daha yardımcı olabilirdik aslında ama KPSS başlı başına çok zor bir sınav bir de yanında YGS LYS bence hiç böyle bir işe görüşmeyi zaten psikolojik olarak kararsizliginiz var bir de iki sınav kendinize kötülük yapmış olursunuz.
Evet zor olacak benim için, kendim ve psikolojim için kötülük ama geleceğim için bir şeyler yapmak zorundayım..

Lise öss zmanaları insan nasıl ders çalışacağını bilmiyor, bilgiler öğrenildikçe derinleştikçe kolaylaşıyor. Misal lisede zor gelirken trigonometri türev vs. üniversitede yalayıp yutuyorsun yaa bu muymuş diyorsun. o yüzden hiç korkma. aştın sen bazı şeyleri azim, hırs ve sabır gerekiyor sana artık bu yolda. bol şans.
Teşekkür ederimm... Korkmayacağım üstesinden geleceğim inşallah:))

17 yaşındaki tecrübesiz kız değilsin ama artık. Yaptığın yanlışları gördün ve bunları yapmadan devam edebilirsin. Belki o zamanlar hatalı çalışıyordun olmadı. Artık o zamanki hayal kırıklığını arkada bırakıp önüne bakmalısın. Önce kendine güven. Sonra da illa saatlerce masa başında oturmana gerek yok. Ben de Kpss çalıştım tek yaptığım dershaneyi aksatmayıp notlarımı tam almak ve ara sıra tekrar etmekti. Öyle gece yarılarına kadar çalışıp kitaplar bitirmedim yani. Hocalarımı çok iyi dinleyip aralarda yaptıkları açıklamaları bile not alırdım. Fazlasını yapmaya vaktim de yoktu gerçi sabrım da. Ben de çok motive olamam çünkü. Matematik öğretmeniyim ilk seferde atandım. En önemlisi kendime hep güvendim ve inandım. Sen de yapabilirsin.
Bölümünüz güzel ve atama imkanınız benim bölümümden daha iyiymiş tebrik ederim sizi:) Dedikleriniz bana güç verdi. Gerçekten saatlerce masa başında oturmak çare etmiyormuş..

O da bi şey mi.. ben bu sene hem yüksek yapıcam, hem aöf sosyolojiye kaydoldum, hem kpss'ye çalışıcam hem de iş var :D daha yaşın çok genç kendini kasmadan yıpratmadan güzel güzel çalış, neden başaramayasın ki.. başaramazsan da canın sağolsun yine denersin :)

bence bu sene güzelce kpss ye hazırlanın genel kültür kısmında eksik olan konularınızı iyice öğrenin sonrasında kpssde full deneme çözersizniz gerş kalnda da ygs den deneme çözersiniz öncelik kpss olsun ama. aynı sene kazanamasanız bile kpss ile atandıktan sonra kafanız rahat ygsye hazırlanır istediğiniz bölümü okursunz. Yaşınızda çok genç bende dgs ile hazırlanıyorum ünvsteyd bu sene dershaneye gittim olmadı seneye birdaha hazırlanıyorum yaş 26 hem evliyim hem çalışıyorum:KK70:
Yaa ne güzel hem evli olup hem eğitim için çabalamak :KK36: Yaşım benim için avantaj evet ama bir şeyler yapmak istiyorum ben de, hem de hemen :cool:

O da bi şey mi.. ben bu sene hem yüksek yapıcam, hem aöf sosyolojiye kaydoldum, hem kpss'ye çalışıcam hem de iş var :KK70: daha yaşın çok genç kendini kasmadan yıpratmadan güzel güzel çalış, neden başaramayasın ki.. başaramazsan da canın sağolsun yine denersin :)
Sizinki daha yoğun ve tempoluymuş :KK45: Değil mi canım sağolsun, önceden çok çabaladım olmadı. Yine olmazsa güçlü durmalıyım :dondurma: Sizi de tebrik ederim, böyle yoğun ve bir şeylerle uğraşan insanları seviyorum yahu! :KK36:

Sizinki daha yoğun ve tempoluymuş :KK45: Değil mi canım sağolsun, önceden çok çabaladım olmadı. Yine olmazsa güçlü durmalıyım :dondurma: Sizi de tebrik ederim, böyle yoğun ve bir şeylerle uğraşan insanları seviyorum yahu! :KK36:

Tabii ki güçlü durmalısın.. Ben de seni sevdim.. Başarılar sana hayatında :KK200:

Neden bilmiyorum ama herkes once devlet diyor. Ilerleme imkani cok az, maas cddi manada dusuk(belki bastaki deneyimsiz halde ozel asgari ucret verdigi icin ilk anda maas iyi geliyor ama meslek hayatinin 3. Yilinda o is oyle olmuyor), korelme orani yuksek. Ise git eve gel... az olmakla beraber ilerlenebilen memurluklar var tabii.

Israrla sormamin sebebi buydu. ikinci universite okumaya kalkisacak yapidaki bir insan memur olursa yapamaz buyuk ihtimalle. Kimse alinmasin simdi memurlar calismiyor dedim gibi anlasilmasin. Elbet calisiliyor emek veriliyor. Ama memur hayati cok limitli bir hayat :/

Neyse konuyu saptirmayayim.
Ikinci universite okurken hocalar cok anlayisli. Proje devam zorunlulugu falan coguna hic takmiyorlar :)
Israrla içinde KPSS, meslek seçimi vs olan her konuya bunları yaZıyorsunuz. Ama memurlar, özellikle öğretmenler 2.000 tl maaşla çalışmıyor. Tanıdığım karı koca öğretmen arkadaşların aylık geliri 15.000 tl. Kabul edersiniz ki bu rakam Türkiye şartlarında yüksk bir standarda karşılık geliyor. Neden önce KPSS dediklerini anlatabilmişimdir belki.

Ogretmenlik mi okuyorsunuz?

Ben sunu anlamadim bolumunuzde size en yakin ALES puaninin 73 oldugunu nereden biliyorsunuz?

Ogretmenlik mi okuyorsunuz?

Ben sunu anlamadim bolumunuzde size en yakin ALES puaninin 73 oldugunu nereden biliyorsunuz?
Türkiye genelinde 73 değil onu bilemem zaten:) Kendi okulumda ve bölümümde 3. ve 4.sınıflarda Ales'e girenlerin içinde bana en yakın puan 73tü

Israrla içinde KPSS, meslek seçimi vs olan her konuya bunları yaZıyorsunuz. Ama memurlar, özellikle öğretmenler 2.000 tl maaşla çalışmıyor. Tanıdığım karı koca öğretmen arkadaşların aylık geliri 15.000 tl. Kabul edersiniz ki bu rakam Türkiye şartlarında yüksk bir standarda karşılık geliyor. Neden önce KPSS dediklerini anlatabilmişimdir belki.

Hic bir zaman hic bir yerde ogretmenler 2bin tl ye calisiyor gibi bir sey yazmadim ki :)
Bunu nereden cikarttiniz?

Yeni ise baslamis kisilerse evet yuksek. Yok 10 yillik tecrube sonundaysa uzgunum ama degil. Universite mezunu 10 yil deneyimli kisinin hayali bu olmamli bence. Cok da ogretmen ve hemsire tanidigim var kimse 7500 tl almiyor. Bolumden (beslenme ve diyetetik) cok arkadasim memur 4 bin tl bile almiyorlar.
Ilk girdigimde atanamadim pek turkce bilmiyordum. Ikincide atanacak kadar puan aldim ama maaslari duyunca vazgectim. Ozelde ise baslamistim bu arada. Devam ediyorum.

Ablam uzman doktor. O da almiyor 7500 tl bu arada.

Türkiye genelinde 73 değil onu bilemem zaten:) Kendi okulumda ve bölümümde 3. ve 4.sınıflarda Ales'e girenlerin içinde bana en yakın puan 73tü
Kendi okulunu baz alma bence kimler cikar ohoo:) yanlis anlama aldigin puan iyi ama sozelde zaten yuksek lisans dusunenler cok yuksek aliyor 85 ve ustu gibi puanlar oluyor basvurularda. Eger ogretnmenlik okuyorsan KPSS nin artik bi onemi kalmadi malum mulakat onu bilerek calis diger turlu bilemem. Onun disinda dershanede konu islemeyi beklemeden kendin bitirmeye calis derim dershane bana gore zaman kaybiydi.
Basarilar ve bol sanslar dilerim.

bölümünüz ne anlamadım ama öğretmenlik vs ise yerinizde olsam ygsyi unuturdum tabi öğretmenlik de istiyorsanız. kpssde iyi bir puan alıp atanmaya bakın.

ama bölümünüzün alanı genişse yüksek lisansla belki istediğiniz mesleğe benzer bir şeyler yakalayabilirsiniz özel sektörde.

mesela ben şu an bilkentte mühendislik okuyorum ama uluslararası ilişkiler yan dal yapıyorum. çünkü mezun olunca sıradan bir mühendis olmak istemiyorum,yüksek lisans için de aklımda yurtdışında işletme var. sizin bölümünüzde de böyle bir durum varsa iyi değerlendirin derim.

veya okulunuzda yan dal imkanı varsa özel sektörde çalışmaya karar verdiyseniz onu değerlendirebilirsiniz. ben tekrar ygsye hazırlanmayı zaman kaybı olarak görüyorum 4 yıllık okulu okuduktan sonra,bölümünüz yön verilecek şekildeyse tabiki.

tamamen alakasız bölümlerse de şimdiden kararınızı verseniz sizin için iyi olur tabi. umarım sizin için en iyisi olur.

Kendi okulunu baz alma bence kimler cikar ohoo:) yanlis anlama aldigin puan iyi ama sozelde zaten yuksek lisans dusunenler cok yuksek aliyor 85 ve ustu gibi puanlar oluyor basvurularda. Eger ogretnmenlik okuyorsan KPSS nin artik bi onemi kalmadi malum mulakat onu bilerek calis diger turlu bilemem. Onun disinda dershanede konu islemeyi beklemeden kendin bitirmeye calis derim dershane bana gore zaman kaybiydi.
Basarilar ve bol sanslar dilerim.
Kendi okuluma yüksek lisans için girmem kolay, okulum hem kendi öğrencisine töleranslı, hem de rakibimin puanı 73:) Teşekkür ederimmm :KK200:

bölümünüz ne anlamadım ama öğretmenlik vs ise yerinizde olsam ygsyi unuturdum tabi öğretmenlik de istiyorsanız. kpssde iyi bir puan alıp atanmaya bakın.

ama bölümünüzün alanı genişse yüksek lisansla belki istediğiniz mesleğe benzer bir şeyler yakalayabilirsiniz özel sektörde.

mesela ben şu an bilkentte mühendislik okuyorum ama uluslararası ilişkiler yan dal yapıyorum. çünkü mezun olunca sıradan bir mühendis olmak istemiyorum,yüksek lisans için de aklımda yurtdışında işletme var. sizin bölümünüzde de böyle bir durum varsa iyi değerlendirin derim.

veya okulunuzda yan dal imkanı varsa özel sektörde çalışmaya karar verdiyseniz onu değerlendirebilirsiniz. ben tekrar ygsye hazırlanmayı zaman kaybı olarak görüyorum 4 yıllık okulu okuduktan sonra,bölümünüz yön verilecek şekildeyse tabiki.

tamamen alakasız bölümlerse de şimdiden kararınızı verseniz sizin için iyi olur tabi. umarım sizin için en iyisi olur.
Bence de hemen atanmaya bakmalıyım.. Ygs yi düşünmemin sebebi, atanamazsam sene kaybetmek istemiyorum, hem de matematik yapabiliyorum boş durmayayım istiyorum.. Teşekkür ederimm:)

Geçen sene KPSS çalıştım

Yaşım senden 15 fazla idi

Evim işim çocuğum vardı

KPSS de 88 aldım hiç çalışmadan ygs lys yaptım 4 yıllık bir bölümde okuyorum ki Bursa'daki sayısal olmayan bölümlerden sadece hukuk ve psikolojiye giremiyordum

KPSS çalışmak birçok bilgiyi yeniledi bende ama din kültürü felsefe grubu matematiğin KPSS dışındaki tüm konuları ve edebiyat yoktu

Din kültürü müfredatı yoktu ben lise okurken mantık da öyle

Yine felsefe psikoloji sosyoloji vs unutmuşum ezber bir çoğu

Dünya coğrafyası yoktu mesela hatta çağdaş tarih de yoktu da onu KPSS ike öğrenmiştim

Yine cumhuriyet dönemi edebiyata dair bir fikrim olmadığı gibi Nasıl soru çıkacağını da bilmiyordum

4 yılda çok değişmemiştir ama matematik de iyiymiş zaten

KPSS ye çalışın madem ygs lys de girin

Alın puanları sonra düşünün

Lakin KPSS de 100 alsanız da atanma garanti değil bunu da unutmadan hareket edin

Hic bir zaman hic bir yerde ogretmenler 2bin tl ye calisiyor gibi bir sey yazmadim ki :)
Bunu nereden cikarttiniz?

Yeni ise baslamis kisilerse evet yuksek. Yok 10 yillik tecrube sonundaysa uzgunum ama degil. Universite mezunu 10 yil deneyimli kisinin hayali bu olmamli bence. Cok da ogretmen ve hemsire tanidigim var kimse 7500 tl almiyor. Bolumden (beslenme ve diyetetik) cok arkadasim memur 4 bin tl bile almiyorlar.
Ilk girdigimde atanamadim pek turkce bilmiyordum. Ikincide atanacak kadar puan aldim ama maaslari duyunca vazgectim. Ozelde ise baslamistim bu arada. Devam ediyorum.

Ablam uzman doktor. O da almiyor 7500 tl bu arada.

Şef aşçı mıydınz siz acaba yanlış mı hatırladım?
Asçılar iyi kazanıyor diye biliyorum.
Mesele ben de muhendisim ama gelgelelim özel çok düşük ücrete insanlık dışı koşullarda çalıştırıyor.
Benimle aynı meslekten 15 yıllık mühendis arkadaş (oldukça donanımlı biri) 3.5-4 bin maksimum alabiliyor özelde.
Malesef durum bu, o yüzden insanlar kpss-devlet diyor.En iyi koşullar orda çünkü.
Bu arada evet ögretmenler ek derslerle vs. gelirlerini bayağı arttırıyorlar.

Keşke özel insancıl olsa da bu yaşımızda kpss ye yönelmek zorunda kalmasak...

Back
X