• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moral ve yardıma ihtiyacım var.. (Konu:Eğitim)

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
Merhaba hanımlar, güzel geçsin haftanız:KK200:
Hanımlar ben 4.sınıf öğrencisiyim, 21 yaşındayım, haliyle KPSS var ve ben dershaneye yazıldım. İyi mi yaptım bilmiyorum:110:
Beni 4 senden sonra yeniden YGS'ye benzer bir stres bekliyor yanii
Ben 4 sene öncesinde bayağı hırslı ve başarılıydım, şu an okuduğum bölümde olmam çok ironik. İnsanlar hala ne alaka sen nasıl oradasın diyorlar bana. 17 yaşındaydım; ne umutlar ne hayaller...Sınav günü heyecanı, ağlamalar, sonuç hüsran...Bir daha da hazırlanmaya dermanım kalmadı, şimdi kendime neden tekrar hazırlanmadım diye kızsam da o zamanki tutsak'ı da anlıyorum. Emek boşa gidince ne olursa olsun demiştim ve yerleşmek için tercih yaptım...

Bir bakmışım 4.sınıf olmuşum, zaman hızlı geçiyor biliyorsunuz. ALES'e girdim mayısta, 90 aldım. Bölümümde bana en yakın alınan ALES puanı 73

Şimdi benim kafamda yeniden YGS var, hem de bir yandan KPSS. İkisini birden nasıl yapacağım bilmiyorum... LYS Edebiyat aklıma geldikçe darlanıyorum. Genel Yetenek kısmında Matematik çözüyorum, full doğru yapıyorum sonrasında benim sözel bölümde ne işim vardı diyerek ağlıyorum. Şaka gibi 4 seneden sonra ağlıyorum...

Aklıma 17 yaşım geliyor, o zamanlar ki emeğim, gece gündüz ders çalışmam, sonucum, göz yaşım... Duygusal bakıyorsun diyenler olabilir, haklılar...

Daha önce çalışmadan ortaöğretim KPSS'ye girdim, 50 Genel Yetenek Neti, 30 GK neti...

Ben nasıl motive olacağım ne yapacağım hanımlar... Dershaneye de yazıldım, kazanmam lazım... Ama ya yine kazanamazsam diye de korkuyorum... 17 yaşı yeniden yaşamak istemiyorum.... Ya hem LYS hem de KPSS yi yapamazsam diye korkuyorum...

ALESten bahsettim, hiçbir şey olmasa Yüksek Lisans yaparım, ama geçmişi yeniden yaşamak istemiyorum yine emeklerin çöpe gitmesini... Soru çözerken, ders çalışırken aklıma geçmiş geliyor...

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum, cidden dertliyim bu konuda

Not: Konumu bir süre taşımazsanız sevinirim, burası rağbet görüyor yardıma ihtiyacım var...

Özet geçersek: KPSS'ye hazırlanıyorum, geçmiş aklıma geliyor ve aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı sene hem KPSS hem de YGS- LYS düşünmüyorsunuz değil mi. Çünkü bu çok zor olur gerçekten. İstediğiniz bölüm neydi şuan hangi bolumdesiniz bilmiyorum ama iki bölüm birbirine yakinsa ortak bir alanda çalışma imkânınız olabilir.

Önce ne istediğinize karar verseniz çok daha iyi olur. Açıkçası tıp, hukuk, mühendislik gibi çok teknik bilgi gerektiren bölümlerin dışında ne okuduğunuz çok önemli değil. Sonuçta üniversite eğitiminden sonra başlıyor hayat. Devlette çalışmak istiyorsanız KPSS'ye hazırlanın.

Ben sizin yerinizde olsam, yüksek lisans yapardım fakat istediğim bir bölümde. Matematikte iyisiniz diye, sadece sayılsalda başarılı olabilirsiniz diye düşünmeyin. Matematik, analitik düşünme hayatın her yerinde başarıyı getirir. Şu an düşünceleriniz çok dağınık gibi. Biraz sakinleşip gerçekten ne yapmak istiyorum diye düşünün. Ama tekrar lisans okumanın getirisi az olur. Bunun yerine istediğiniz bölümde yüksek lisans daha mnatıklı. Bölüm değiştirme durumunda bazı okullar master öncesi hazırlık yılı yapıyor. Atıyorum İşletme mezunu biri bir sene hazırlık yılı ile psikoloji masterı yapabiliyor. İlgilendiğiniz alana yönelik çalışıp, yüksek lisans mülakatına girerseniz kabul alabilirsiniz.

Dünya üzerinde bir insanın yaptığı bir şeyi herkes yapabilir. Tabiki verimli çalışmayla. Yapamam, yapamazsam gibi bir düşünce zaten yapamamana sebep olur. O yüzden önce bunu aklından çıkar sonra da çalışmaya başla ;)

Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı sene hem KPSS hem de YGS- LYS düşünmüyorsunuz değil mi. Çünkü bu çok zor olur gerçekten. İstediğiniz bölüm neydi şuan hangi bolumdesiniz bilmiyorum ama iki bölüm birbirine yakinsa ortak bir alanda çalışma imkânınız olabilir.
İkisini birlikte düşünüyorum, bölümümle ygs-lys paralel konular o yüzden çok zor olmayacak Edebiyat hariç...
İstediğim bölümle kendi bölümüm arasında fark var zaten. Yüksek Lisansta da ortak çalışma alanı oluşturabileceğimden emin değilim...

Önce ne istediğinize karar verseniz çok daha iyi olur. Açıkçası tıp, hukuk, mühendislik gibi çok teknik bilgi gerektiren bölümlerin dışında ne okuduğunuz çok önemli değil. Sonuçta üniversite eğitiminden sonra başlıyor hayat. Devlette çalışmak istiyorsanız KPSS'ye hazırlanın.

Ben sizin yerinizde olsam, yüksek lisans yapardım fakat istediğim bir bölümde. Matematikte iyisiniz diye, sadece sayılsalda başarılı olabilirsiniz diye düşünmeyin. Matematik, analitik düşünme hayatın her yerinde başarıyı getirir. Şu an düşünceleriniz çok dağınık gibi. Biraz sakinleşip gerçekten ne yapmak istiyorum diye düşünün. Ama tekrar lisans okumanın getirisi az olur. Bunun yerine istediğiniz bölümde yüksek lisans daha mnatıklı. Bölüm değiştirme durumunda bazı okullar master öncesi hazırlık yılı yapıyor. Atıyorum İşletme mezunu biri bir sene hazırlık yılı ile psikoloji masterı yapabiliyor. İlgilendiğiniz alana yönelik çalışıp, yüksek lisans mülakatına girerseniz kabul alabilirsiniz.
Merhaba, istediğim bölüm 4 yılda değil ortak dersleri saydırarak 2.5 yılda bitiyor... KPSS olmazsa YGS, o da olmazsa Yüksek Lisanstan devam etmeyi düşünüyorum şimdilik. Ama dediğim gibi, moral motive sıfır... Aklıma geçmiş geliyor...

Dünya üzerinde bir insanın yaptığı bir şeyi herkes yapabilir. Tabiki verimli çalışmayla. Yapamam, yapamazsam gibi bir düşünce zaten yapamamana sebep olur. O yüzden önce bunu aklından çıkar sonra da çalışmaya başla :KK66:
Çooook haklısınız bence de insan beyninin başaramayacağı bir şey yok:) Ama moral azim yok bende. Şöyle arada bir azim geliyor, oturuyorum dersin başına. Sonra ağlamaya başlıyorum 17 yaşındaki tutsak gözümün önüne geliyor...

Ya yapilmaz diye bir sey yok yaparsiniz ama sinavlar sizin psikolojinizi bozmus farkindasiniz di mi?
Neden buna ragmen ozele basvuru degil de kpss? Onu anlamiyorum
4 yıl içinde normaldim, bölümüme adapte olmuştum. 3 yıldan sonra ALES'e girdim.Allah yüzüme baktı... Düşünmemeye çalışıyordum, kısmetimde bu varmış diyordum. Ama yeniden bir sınava hazırlanmaya başlayınca bilinç altım döktü her şeyi.....
Özel sektör hiçbir planım tutmazsa yapacağım şey..

bölümümnüz sırmı nıye yazmıyorsunuz yazında bakalım atanma puanları neymiş
Bölümümü yazmak istemiyorum, çünkü burada okuldaki aşkımı sürekli yazdım kendim ve onunla ilgili çok fazla detaylı bilgi verdim o yüzden yazmıyorum sır değil yoksa:) Atama puanı 88

4 yıl içinde normaldim, bölümüme adapte olmuştum. 3 yıldan sonra ALES'e girdim.Allah yüzüme baktı... Düşünmemeye çalışıyordum, kısmetimde bu varmış diyordum. Ama yeniden bir sınava hazırlanmaya başlayınca bilinç altım döktü her şeyi.....
Özel sektör hiçbir planım tutmazsa yapacağım şey..

Yok ben bunlari anladim. Neden ozel en son planiniz onu sormak istedim.

Psikolojimi boza boza kpss calisip memur olmak benim son tercihim olurdu. Cok sukur ozeldeyim.

Hayirlisi olsun.
Bu arada ben de ikinci universitemi okuyorum. Cok keyifli oluyor :)

Yok ben bunlari anladim. Neden ozel en son planiniz onu sormak istedim.

Psikolojimi boza boza kpss calisip memur olmak benim son tercihim olurdu. Cok sukur ozeldeyim.

Hayirlisi olsun.
Bu arada ben de ikinci universitemi okuyorum. Cok keyifli oluyor :)
Özele karşı değilim hatta o da iyi olur. Ama önce devleti denemeliyim diye düşündüm. Olmadı yine psikologla görüşmem gerekecek sanırım
Ne güzel, tebrik ederim sizi:KK36:

Özele karşı değilim hatta o da iyi olur. Ama önce devleti denemeliyim diye düşündüm. Olmadı yine psikologla görüşmem gerekecek sanırım
Ne güzel, tebrik ederim sizi:KK36:

Neden bilmiyorum ama herkes once devlet diyor. Ilerleme imkani cok az, maas cddi manada dusuk(belki bastaki deneyimsiz halde ozel asgari ucret verdigi icin ilk anda maas iyi geliyor ama meslek hayatinin 3. Yilinda o is oyle olmuyor), korelme orani yuksek. Ise git eve gel... az olmakla beraber ilerlenebilen memurluklar var tabii.

Israrla sormamin sebebi buydu. ikinci universite okumaya kalkisacak yapidaki bir insan memur olursa yapamaz buyuk ihtimalle. Kimse alinmasin simdi memurlar calismiyor dedim gibi anlasilmasin. Elbet calisiliyor emek veriliyor. Ama memur hayati cok limitli bir hayat :/

Neyse konuyu saptirmayayim.
Ikinci universite okurken hocalar cok anlayisli. Proje devam zorunlulugu falan coguna hic takmiyorlar :)

Sonuna kadar okuyamadım ama ,
Sayısal dan sözele geçecek Ken ailem izin vermedi sayısal ci olarak girdim sınava ve kazandım çok şükür kafa karışıklığı var .
Kazanamam kaygısı, bence sözel den devam edin .
İlla bir yere gelirsiniz .
Bende sözel e geçmediğim için pişman olmadım .
Kafa karışıklığı şuan sizde ki .

Hayırlısı olsun .

Bolumunuzu öğrendik daha yardımcı olabilirdik aslında ama KPSS başlı başına çok zor bir sınav bir de yanında YGS LYS bence hiç böyle bir işe görüşmeyi zaten psikolojik olarak kararsizliginiz var bir de iki sınav kendinize kötülük yapmış olursunuz.

Lise öss zmanaları insan nasıl ders çalışacağını bilmiyor, bilgiler öğrenildikçe derinleştikçe kolaylaşıyor. Misal lisede zor gelirken trigonometri türev vs. üniversitede yalayıp yutuyorsun yaa bu muymuş diyorsun. o yüzden hiç korkma. aştın sen bazı şeyleri azim, hırs ve sabır gerekiyor sana artık bu yolda. bol şans.

Back
X