Israrla içinde KPSS, meslek seçimi vs olan her konuya bunları yaZıyorsunuz. Ama memurlar, özellikle öğretmenler 2.000 tl maaşla çalışmıyor. Tanıdığım karı koca öğretmen arkadaşların aylık geliri 15.000 tl. Kabul edersiniz ki bu rakam Türkiye şartlarında yüksk bir standarda karşılık geliyor. Neden önce KPSS dediklerini anlatabilmişimdir belki.
Kamudan 5.000 küsür kazanıyorlar. Geri kalanı özel ders.. Ama sonuçta özel ders verdikleri kişiler kendi öğrencileri ya da onların tanıdıkları.15000 mi
Kamuda onu Nasıl alıyorlar
Sonuçta ücretli ders de kurs da sınırlı
Maaş da belli yani maaşlarından fazla ek ders almaları Nasıl mümkün oluyor ki idarecilerde bile yok
Sınav görevi kurs vs derseniz de o Zaman da 7/24 çalışmak lazım yine de her ay o miktarı göremezler
Şef aşçı mıydınz siz acaba yanlış mı hatırladım?
Asçılar iyi kazanıyor diye biliyorum.
Mesele ben de muhendisim ama gelgelelim özel çok düşük ücrete insanlık dışı koşullarda çalıştırıyor.
Benimle aynı meslekten 15 yıllık mühendis arkadaş (oldukça donanımlı biri) 3.5-4 bin maksimum alabiliyor özelde.
Malesef durum bu, o yüzden insanlar kpss-devlet diyor.En iyi koşullar orda çünkü.
Bu arada evet ögretmenler ek derslerle vs. gelirlerini bayağı arttırıyorlar.
Keşke özel insancıl olsa da bu yaşımızda kpss ye yönelmek zorunda kalmasak...
Yok öyle dememişsiniz. Daha ziyade asgari ücretle başlayıp birkaç seneye katlayanlardan bahsetmişsiniz. Elbette vardır bu tür örnekler ama istisna. Sonuçta özel sektör çok çalıştırıp az para verip çok kazanma prensibi üzerine kurulu. Burda açılan konularda bile görüyoruz. Kadın aynı iş yerinde 5 senedir çalışıyorum maaşım asgari ücretin çok az üzerinde diyor. Bu nedenle ben devlet olanağı varsa hem çalışma saatlerinin uygunluğu hem de özel sektöre kıyasla ücret avantajı nedeniyle değerlendirilmesi taraftarıyım.Hic bir zaman hic bir yerde ogretmenler 2bin tl ye calisiyor gibi bir sey yazmadim ki :)
Bunu nereden cikarttiniz?
Yeni ise baslamis kisilerse evet yuksek. Yok 10 yillik tecrube sonundaysa uzgunum ama degil. Universite mezunu 10 yil deneyimli kisinin hayali bu olmamli bence. Cok da ogretmen ve hemsire tanidigim var kimse 7500 tl almiyor. Bolumden (beslenme ve diyetetik) cok arkadasim memur 4 bin tl bile almiyorlar.
Ilk girdigimde atanamadim pek turkce bilmiyordum. Ikincide atanacak kadar puan aldim ama maaslari duyunca vazgectim. Ozelde ise baslamistim bu arada. Devam ediyorum.
Ablam uzman doktor. O da almiyor 7500 tl bu arada.
Evet öğretmenim ama hayır kompleks yapmadım. Kesinlikle. Benim de özel sektör deneyimim oldu. İlk devlet deneyimine ancak bir ay dayanabilip istifa ettim. Sonra tecrübe ettiklerim sayesinde (ki devlette alacağımdan daha fazlasını kazanıyordum) tekrar devlet seçeneğini değerlendirdim. Kararımdan memnunum. Artık eskisi gibi değil. Kamu çalışanları kendilerini geliştiriyorlar. Çünkü idare bu konuda destekleyici oluyor, zaman konusunda ayarlanıyor bir şekilde. Bizim okulumuzda neredeyse tüm öğretmenler 3,5 gün çalışıyor. Buna karşılık kazanılan ücretler de ortalamanın üzerinde.Keske...
Bilmiyorum belki basvurulan yerlerle alakali.
Ben hep cok kurumsal baya baya dunya markasi yerlerde calistim. Hic boyle sorunlar olmadi. Turk markalari gunde 12 saat civari calistiriyor ascilari. Max 6 7 bin civarina cikiyor fiyat olarak.
Bizde gunde 7.5 saatten fazlasi cift kat mesai. (Normalde 1.5 kat yasal, ayakta calisma tazminati var 0.5 kat da ondan)
10 dk gec cikip parmagimi 10 dk gec okutsam ekstrasi yatar.
Cok sahane yetenekli biri oldugumdan da degil... beslenme diyetetik mezunuyum. Dedigim gibi turkcem kotuydu atanamadim. O arada cok koklu ozellere basvurdum. Evet gercekten komik rakamlar oneriyorlar. Kabul etmedim. Diplomam yurt disindan oldugu icin burda gastronomiye de denk. Ise basvurdum. Bu pozisyon icin kontenjanimiz doldu isterseniz servisten baslayin ilk mutfak aciginda sizi alalim dediler. Hani baya baya garsonluktan basladim. 5 yil olmadi hem idari hem mesleki en yetkin kisi unvanini aldim. Devlette 14 ayda 3 kez terfi alabileceginiz bir pozisyon var midir bilmiyorum gercekten... ozelde var. 1991 dogumluyum bu arada. Yasim henuz 26.
Hani hanimefendi ogretmen de kompleks mi yapti nedir bilmem niye oyle bir tepki verdi... kimseye 2000 tl aliyorsun gibi bir sey demedim.
Sadece her sene bu senede olmadi diye aglayan gencleri, stresten gencecik yasta seker hastasi olanlari, bu yil da atanamadim diye intihar eden ogretmenleri dusunun. Gerek yok yani. Tabi ki ogretmenlik cok kutsal. Bu ise gonul vermis olabilirler. Ama ogretmen olamadim diye veya atanamadim diye intihar etmek nedir? Bu denli kpss yi hayatin merkezine koymayi dogru bulmuyorum. Tabii ki ozelde de her is sahane diye bir sey yok. Hastaneler de bana rezil seyler onerdi...
Ama hic deneyimi olmayani bile toplayip alan ve disiplinliyseniz sahane yukseleceginiz alanlar var.
Elbet her sey para degildir. Oncelikle manevi doyum vermeli yapilan is. Doktorluk ogretmenlik veterinerlik gibi. Sevdigi alan olmali. Ama olmuyorsa -konu sahibi gibi- psikolojisini alt ust ede ede kpss diye tutturmayi yanlis buluyorum diyorum sadece.
Keske...
Bilmiyorum belki basvurulan yerlerle alakali.
Ben hep cok kurumsal baya baya dunya markasi yerlerde calistim. Hic boyle sorunlar olmadi. Turk markalari gunde 12 saat civari calistiriyor ascilari. Max 6 7 bin civarina cikiyor fiyat olarak.
Bizde gunde 7.5 saatten fazlasi cift kat mesai. (Normalde 1.5 kat yasal, ayakta calisma tazminati var 0.5 kat da ondan)
10 dk gec cikip parmagimi 10 dk gec okutsam ekstrasi yatar.
Cok sahane yetenekli biri oldugumdan da degil... beslenme diyetetik mezunuyum. Dedigim gibi turkcem kotuydu atanamadim. O arada cok koklu ozellere basvurdum. Evet gercekten komik rakamlar oneriyorlar. Kabul etmedim. Diplomam yurt disindan oldugu icin burda gastronomiye de denk. Ise basvurdum. Bu pozisyon icin kontenjanimiz doldu isterseniz servisten baslayin ilk mutfak aciginda sizi alalim dediler. Hani baya baya garsonluktan basladim. 5 yil olmadi hem idari hem mesleki en yetkin kisi unvanini aldim. Devlette 14 ayda 3 kez terfi alabileceginiz bir pozisyon var midir bilmiyorum gercekten... ozelde var. 1991 dogumluyum bu arada. Yasim henuz 26.
Hani hanimefendi ogretmen de kompleks mi yapti nedir bilmem niye oyle bir tepki verdi... kimseye 2000 tl aliyorsun gibi bir sey demedim.
Sadece her sene bu senede olmadi diye aglayan gencleri, stresten gencecik yasta seker hastasi olanlari, bu yil da atanamadim diye intihar eden ogretmenleri dusunun. Gerek yok yani. Tabi ki ogretmenlik cok kutsal. Bu ise gonul vermis olabilirler. Ama ogretmen olamadim diye veya atanamadim diye intihar etmek nedir? Bu denli kpss yi hayatin merkezine koymayi dogru bulmuyorum. Tabii ki ozelde de her is sahane diye bir sey yok. Hastaneler de bana rezil seyler onerdi...
Ama hic deneyimi olmayani bile toplayip alan ve disiplinliyseniz sahane yukseleceginiz alanlar var.
Elbet her sey para degildir. Oncelikle manevi doyum vermeli yapilan is. Doktorluk ogretmenlik veterinerlik gibi. Sevdigi alan olmali. Ama olmuyorsa -konu sahibi gibi- psikolojisini alt ust ede ede kpss diye tutturmayi yanlis buluyorum diyorum sadece.
Kamudan 5.000 küsür kazanıyorlar. Geri kalanı özel ders.. Ama sonuçta özel ders verdikleri kişiler kendi öğrencileri ya da onların tanıdıkları.
Yok öyle dememişsiniz. Daha ziyade asgari ücretle başlayıp birkaç seneye katlayanlardan bahsetmişsiniz. Elbette vardır bu tür örnekler ama istisna. Sonuçta özel sektör çok çalıştırıp az para verip çok kazanma prensibi üzerine kurulu. Burda açılan konularda bile görüyoruz. Kadın aynı iş yerinde 5 senedir çalışıyorum maaşım asgari ücretin çok az üzerinde diyor. Bu nedenle ben devlet olanağı varsa hem çalışma saatlerinin uygunluğu hem de özel sektöre kıyasla ücret avantajı nedeniyle değerlendirilmesi taraftarıyım.
Evet öğretmenim ama hayır kompleks yapmadım. Kesinlikle. Benim de özel sektör deneyimim oldu. İlk devlet deneyimine ancak bir ay dayanabilip istifa ettim. Sonra tecrübe ettiklerim sayesinde (ki devlette alacağımdan daha fazlasını kazanıyordum) tekrar devlet seçeneğini değerlendirdim. Kararımdan memnunum. Artık eskisi gibi değil. Kamu çalışanları kendilerini geliştiriyorlar. Çünkü idare bu konuda destekleyici oluyor, zaman konusunda ayarlanıyor bir şekilde. Bizim okulumuzda neredeyse tüm öğretmenler 3,5 gün çalışıyor. Buna karşılık kazanılan ücretler de ortalamanın üzerinde.
Kendi tecrübelerime dayanarak tavsiye veriyorum . Neden kompleks yapayım onu anlamadım???
Etik ya da değil. Pek çok öğretmen arkadaşım öğrencilerini birbirine yönlendirir. Sonrasında sıkıntı olmadın diye böyle ayarlamalar yapılır. Ama sonuçta o okulda ya da o bölgede çalışmalarına olanak sağlayan şey bir şekilde o sınavı kazanıp atanmış olmaları.Peki ozel ders ile kpss arasindaki bag nedir? :)
Kendi ogrencisine ozel ders vermek bence pek etik degil de neyse. Emin olun ozel okullarda ozel ders cok daha rahat donuyor. Ben dogma buyume parisliyim. Suan istanbuldayim. Saint joseph vesaire fransiz koleji ogrencileri icin fransizca dersine saato 100 euroyu bir guzel basiyorlar ki... kpss ye de girmedim. Neyse konu bu degil.
Yani olabilen ogretmen olsun atanabilen atansin. Ben iyy atanmayin falan demiyorum. Ama psikolojini boza boza kpss ye calismak tek cozum degil. Gormuyor musunuz hic atanamayan ogretmenlerin intihar haberlerini? Kpss ye girmeyin demiyorum. Illede kpss diye tutturmayin diyorum sadece.
Sektore gore degisiyordur belki.
Insaatta yemekte kuaforlukte hic zor degil. Etrafimdaki ornekler bunlar. Bunlarda istisna da degil. Tek sarti turk firmasina girmeyeceksiniz. Gunde deneyimli kisilere benim sektorumde 12 saat calismaya 5 bin tl maas oneriyorlar. Saka gibi.
dersleri saydıramayabilirsiniz. iyice araştırdınız mı?Merhaba, istediğim bölüm 4 yılda değil ortak dersleri saydırarak 2.5 yılda bitiyor... KPSS olmazsa YGS, o da olmazsa Yüksek Lisanstan devam etmeyi düşünüyorum şimdilik. Ama dediğim gibi, moral motive sıfır... Aklıma geçmiş geliyor...
canım benim ben de aynen senin gibi sonu hüsranla biten bi sınav sonrasında istemediğim bir bölümde okudum ve istemediğim bir işte çalıştım sürekli aklımda tekrar hazırlanma düşünceleri vardı ama korkuyordum korka korka 30 yaşına geldim ve ikinci çocuğuma hamileyim bundan sonrası imkansız değil ama daha zor. senin yaşın daha çok küçük istediğinin peşinden deli gibi koş bu sene olmadı seneye ama bütün bi ömrün mutlu olur . istemediğini yapmak zorunda değilsin yaşının kıymetini bil ben çok pişmanım boşa geçen yıllarıma aaayyy dertlendim yineMerhaba hanımlar, güzel geçsin haftanız
Hanımlar ben 4.sınıf öğrencisiyim, 21 yaşındayım, haliyle KPSS var ve ben dershaneye yazıldım. İyi mi yaptım bilmiyorum
Beni 4 senden sonra yeniden YGS'ye benzer bir stres bekliyor yanii
Ben 4 sene öncesinde bayağı hırslı ve başarılıydım, şu an okuduğum bölümde olmam çok ironik. İnsanlar hala ne alaka sen nasıl oradasın diyorlar bana. 17 yaşındaydım; ne umutlar ne hayaller...Sınav günü heyecanı, ağlamalar, sonuç hüsran...Bir daha da hazırlanmaya dermanım kalmadı, şimdi kendime neden tekrar hazırlanmadım diye kızsam da o zamanki tutsak'ı da anlıyorum. Emek boşa gidince ne olursa olsun demiştim ve yerleşmek için tercih yaptım...
Bir bakmışım 4.sınıf olmuşum, zaman hızlı geçiyor biliyorsunuz. ALES'e girdim mayısta, 90 aldım. Bölümümde bana en yakın alınan ALES puanı 73
Şimdi benim kafamda yeniden YGS var, hem de bir yandan KPSS. İkisini birden nasıl yapacağım bilmiyorum... LYS Edebiyat aklıma geldikçe darlanıyorum. Genel Yetenek kısmında Matematik çözüyorum, full doğru yapıyorum sonrasında benim sözel bölümde ne işim vardı diyerek ağlıyorum. Şaka gibi 4 seneden sonra ağlıyorum...
Aklıma 17 yaşım geliyor, o zamanlar ki emeğim, gece gündüz ders çalışmam, sonucum, göz yaşım... Duygusal bakıyorsun diyenler olabilir, haklılar...
Daha önce çalışmadan ortaöğretim KPSS'ye girdim, 50 Genel Yetenek Neti, 30 GK neti...
Ben nasıl motive olacağım ne yapacağım hanımlar... Dershaneye de yazıldım, kazanmam lazım... Ama ya yine kazanamazsam diye de korkuyorum... 17 yaşı yeniden yaşamak istemiyorum.... Ya hem LYS hem de KPSS yi yapamazsam diye korkuyorum...
ALESten bahsettim, hiçbir şey olmasa Yüksek Lisans yaparım, ama geçmişi yeniden yaşamak istemiyorum yine emeklerin çöpe gitmesini... Soru çözerken, ders çalışırken aklıma geçmiş geliyor...
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum, cidden dertliyim bu konuda
Not: Konumu bir süre taşımazsanız sevinirim, burası rağbet görüyor yardıma ihtiyacım var...
Etik ya da değil. Pek çok öğretmen arkadaşım öğrencilerini birbirine yönlendirir. Sonrasında sıkıntı olmadın diye böyle ayarlamalar yapılır. Ama sonuçta o okulda ya da o bölgede çalışmalarına olanak sağlayan şey bir şekilde o sınavı kazanıp atanmış olmaları.
Tabi ki de herhangi bir kamu kuruluşunda çalışmayan hatta öğretmen dahi olmayan native speaker vatandaşlar bile bu ülkede bilmem kaç Euro'ya ders veriyor buna itirazımız yok. Ama kamu kuruluşunda çalışan öğretmenlerin de birbirlerine çğrencilerine ya da kendi öğrencilerine özel ders vererek gelirlerini bir hayli artırdığı da bir gerçek.
Teşekkür ederimmTabii ki güçlü durmalısın.. Ben de seni sevdim.. Başarılar sana hayatında
Evet, detaylı araştırdım saydırabiliyorum :)dersleri saydıramayabilirsiniz. iyice araştırdınız mı?
Yani bundan yeniden YGS anlamalıyım öyle değil mi? :) Bebeğiniz hayırlı olsun bu arada:)canım benim ben de aynen senin gibi sonu hüsranla biten bi sınav sonrasında istemediğim bir bölümde okudum ve istemediğim bir işte çalıştım sürekli aklımda tekrar hazırlanma düşünceleri vardı ama korkuyordum korka korka 30 yaşına geldim ve ikinci çocuğuma hamileyim bundan sonrası imkansız değil ama daha zor. senin yaşın daha çok küçük istediğinin peşinden deli gibi koş bu sene olmadı seneye ama bütün bi ömrün mutlu olur . istemediğini yapmak zorunda değilsin yaşının kıymetini bil ben çok pişmanım boşa geçen yıllarıma aaayyy dertlendim yine
En önemlisi içine sineni yapmakmış ve ben bunu başaramadım. Ne olursa olsun dedim, yaktım hayallerimi. Unuttum sansam da bilinç altım hala istiyormuş, hala üzülüyormuş. Haklısın pozitif olmalıyım, dua et banaAslında benzer düşüncelerimiz var.. :) Ben de ara ara ben bu bölümde ne yapıyorum diyorum kendi kendime..
Ve bu sene tekrardan YGS'ye mi hazırlansam diye düşünüyorum, (ales+kpss hazırlığı da düşünüyorum ama)
Zaman hiçbir şey için geç değil canım :) yeter ki sen iste..
ve her zaman içinden geleni, içine sineni yap.
O zamanlara döner miyim acaba diye düşünürsen hayatının birçok anında aklın hep o zamana döner ve belki de başarabileceğin en iyi şeyleri bile kendi kendine kaybedersin.. o yüzden sadece olandan ders al ve kendini istediğin her şeyi yapabileceğin konusunda motive et..
O zaman öyle oldu diye şimdi de öyle olması gerekmiyor kaldı ki sonuç senin açından iyi olmasa bile bu sefer onu alt edebileceğine inanıyorum. Sen yeter ki pozitif düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?