Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
merhabalar benimde kzım 6 ayını doldurud.. bzide doğduğunda beri onunla konuşuyoruz.. aynada oynatıyoruz.. devamalı ağız hareketleriyle konuşyorz sürekli ağzımız takip ediyor..çığlıkla atıyor.. kıkır kır gülüyor.. yaptığım hereşyi oyun sanıyor:))başka ne gibi şeyler yapabilirim.. benim de dikkatimi çekti bu eğitiim..yardımcı olursanız sevinrim teşkler..

burayı yeni gördüm ve kaç gündür üşenmedim yüm yazılanları okudum kızım 1,5 yaşında ve tam aktivite zamanı.. paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler..opuyorumnanaktan

kızlar slm,uzun zaman yazan olmadı benimde vaktim olmadı pek,neler yaptınız bu aralar
oğlum 1,5 yaşında,tamir seti alacağım ona bu hafta,onunla tamir setini oynamak istiyorum öğretmek istiyorum
motor beceri oyunları oynamayı seviyor benim oğlum,
legolarını kaldırmıştım şimdi çıkaracağım birde
bakalım oynayacakmı
bu yaş aralığındaki anneler neler yapıyorsunuz,ne gibi oyunlar icat ettiniz

kızlar bu montessori materyallerini nerden alıyosunuz, bi kaç link verseniz çok makbule geçer, mesela ben 10 cmlik falan doğal ahşap küpler arıyorum ve yine 10 a 10 gibi kare ahşap plakalar,
bildiğiniz güvenilir bi site var mı? valla aradım nette bulamadım bi kaç yer çıktı karşıma güvenemedim, siz bilirsiniz
a.s.

Merhaba,ben de bu topiği baştan beri takip ediyordum,kızım şimdi 10 aylık,montessori eğitimi ile ilgili bir kitap ya da netten bir kaynak verebilir misiniz?Ya da şöyle sorayım,9. ayda neler yapabilirim,10. ayda ne gibi etkinlikler gibi bir sıralama var mı,bulduğunuz etkinlikleri kendiniz mi uyduruyorsunuz,yoksa bir kaynağa bağlı olarak mı?
Füsfüs ,canım bloğunun sıkı takipçisiyim,tabi Defne ciğin de:-))

kızlar bu montessori materyallerini nerden alıyosunuz, bi kaç link verseniz çok makbule geçer, mesela ben 10 cmlik falan doğal ahşap küpler arıyorum ve yine 10 a 10 gibi kare ahşap plakalar,
bildiğiniz güvenilir bi site var mı? valla aradım nette bulamadım bi kaç yer çıktı karşıma güvenemedim, siz bilirsiniza.s.
chess canım maalesef türkiye de mont materyalleri üretilmiyor, yurtdışında ebay da falan rahatlıkla bulabilirsin ama.
biz mail grubunda birleşip pembe kule, kahverengi basamaklar ve sayı çubuklarını özel siparişle yaptırdık
ankarada 123 oyuncak isimli firmaya, ellerinde fazladan bulunuyor, iletişime geçip alabilirsin aslında
onu dışında ahşap oyuncaklarımızı ben hep yelken oyuncak isimli internet sitesinden aldım, hiç sorun yaşamadım, çok memnunum

Merhaba,ben de bu topiği baştan beri takip ediyordum,kızım şimdi 10 aylık,montessori eğitimi ile ilgili bir kitap ya da netten bir kaynak verebilir misiniz?Ya da şöyle sorayım,9. ayda neler yapabilirim,10. ayda ne gibi etkinlikler gibi bir sıralama var mı,bulduğunuz etkinlikleri kendiniz mi uyduruyorsunuz,yoksa bir kaynağa bağlı olarak mı?
Füsfüs ,canım bloğunun sıkı takipçisiyim,tabi Defne ciğin de:-))

ceyo her zaman bekleriz çok sevindim
etkinlikleri kendim uydurmuyorum ben aslında, yerli yabancı bloglardan denk geldikçe not alıyorum, kopyalıyorum, zamanı gelince uyguluyırum
ay ay etkinliklerin yer aldığı akıllı bebekler akademişi isimli bir kitap var, şu an tam size göre
yeni basımı yok ama benim blogda sağda aşağıda alışveriş şenliği isimli bir blog var
sahibi hülya hanım sana temin edebilir, ben de ondan laminasyon cihazı ve başka bir kitap almıştım, sorunsuz ulaştırdı sağolsun
ayrıca tim seldin'in harika çocuk nasıl yetiştirilir isimkli kitabı da mont eğitimiyle ilgili temel bilgileri içeriyor, ayrıca rahatlıkla bulunuyor heryerde
sevgilerimle

merhaba füsfüs bloğuna bakmak istiyorum ama nerden ve nasıl bakacağımı bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim

chess canım maalesef türkiye de mont materyalleri üretilmiyor, yurtdışında ebay da falan rahatlıkla bulabilirsin ama.
biz mail grubunda birleşip pembe kule, kahverengi basamaklar ve sayı çubuklarını özel siparişle yaptırdık
ankarada 123 oyuncak isimli firmaya, ellerinde fazladan bulunuyor, iletişime geçip alabilirsin aslında
onu dışında ahşap oyuncaklarımızı ben hep yelken oyuncak isimli internet sitesinden aldım, hiç sorun yaşamadım, çok memnunum

çok teşekkür ederim canım bakacağım bu adreslerekaydirigubbakcemile5
bu arada blogun çok profesyonelce, mükemmel hatta kaydirigubbakcemile5
benim oğlum biraz büyük olduğu için size aktif olarak katılamıyorum
şuan için benim amacımda montessori yöntemiyle matematik işlemlere ısındırmak
:hulya:

Son düzenleme:
füsun blogunu gezdim...ne kadar cok emek vermişsin...tebrikler...benim blogum yok ama yine de takip edeceğim...elin yatkın anladığım kadarıyla materyal hazırlamaya...biraz kopya çekmeyi düiünyorum senden..haberin olsun....mail grubunda birleşip çeşitli paylaşımlar yapıyorsunuz sanırım...mümkünse ben de katılmak isterim

Son düzenleme:
merhaba kızlar benim kızım şubatın 8 inde 9 aylık olacak.ona şarkılar söylüyorum resimler gösteriyorum oyunlar oynuyorum masal anlatıyorum ama ayına uygun başka neler yapabilirim bilmiyorum.blogları takip etmeye oralardan bişeyler yakalamaya çalışıyorum ama benim gördüğüm blogların hepsinde bebişler 1.5 yaşın üstünde.aynı ayda bebişi olanlar siz hangi etkinlikleri yapıyorsunuz?takip ettiğiniz bloglar varmı?yardımcı olursanız sevinirim

bildiğiniz güvenilir bi site var mı? valla aradım nette bulamadım bi kaç yer çıktı karşıma güvenemedim, siz bilirsiniz
a.s.
dedigin küplerden tansaşda var istersen bi de oraya bak

Füsfüs ,çok teşekkür ederim cevapların için,kitapları kaydettim,en kısa zamanda edineceğim.

merhaba arkadaslar birkac gün oldu tanısalı montessoriyle ve nekadar gec kaldıgımı anladım çok üzüldüm oglum adına suan 30 aylık bende bir yerlerden baslamak istiyorum ama yöntem belirleyemiyorum arayı kapatabilmem mümkün mü bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

karamel hiç üzülme geç kaldım diye, montessoride çoğu uygulama 2,5 yaşından itibaren başlar, bizim yaptıklarımız biraz alıştırma gibi aslında
ilk önce oda ve çevre düzeniyle başlayabilirsin
bir de yaşıtlarınızın bloglarını gezebilirsin, bayağı fikir verecektir sana

Füsun ,yaşıtlarımızın bloglarını nasıl bulacağzı,ben hep arıyorum,ama genelde bizden büyükler.
Kitabın siparişini de verdim bu arada,tekrar tşk ederim.

Füsun ,yaşıtlarımızın bloglarını nasıl bulacağzı,ben hep arıyorum,ama genelde bizden büyükler.
Kitabın siparişini de verdim bu arada,tekrar tşk ederim.

ceyocm montessoriegitim.blogspota gir orada cocukların yaptıgı faaliyetler var altlarında yazıyor kac yasında oldukları ve adresleride var.

sevgili füsfüs içimi rahatlattın kendime cok kızmıstım öncelikle kitabı sipariş ettim babamız oyuncak rafımızı hazırlıyor;günlerdir senin ve montessori blogspottaki üyelerin sayfalarını geziyor,cıktılar alıyorum seni ve digerlerini can-ı gönülden tebrik ederim çocuklarınızla bu denli ilgilendiğiniz için öyle bir yerde yasıyorum ki burada cocuklar okumak için merkezdeki yurtta kalıyorlar çünkü okulları yok köyde ve ilgilenmek söyle dursun ebeveynleri haftasonuda gelme yurtta kalıver diyebiliyolar.

Son düzenleme:
ceyo karamelin dediği gbi mont. eğt. blogundan diğer bloglara ulaşabirsin, yaşıtlarınıza da geze geze ulaşırsın mutlaka

karamel çok sağol güzel sözlerin için, ben de internetten öğrendiğim kadarıyla uygulamaya çalışıyorum işte birşeyler
kulplu silindirler türkiyede yok maalesef, yurtdışından getirtecektik o da iptal oldu
pembe kuleyi de ankarada bir oyuncakçıya yaptırdık ama ölçülerini verirsen bir marangoz da yapabilir, ham haliyle de kullanabilirsin mutlaka pembe olmasına gerek yok

Back