Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
merhaba hanımlar benımde 9 aylık bır kızm var bır ara bu yontemı bıraz arastırdım ama yapabılımıyım dıye vazgectım sımdı bebek egıtımı ıle ılgılı kıtap almak ıcın arastırma yapıyordum buraya rasladım hepsını okuyamadım ama bos vaktımde hepsini okuyacagım ve uygulamaya calıcıcam ıns. ınsanın bılınclı bıseyler yapması cok guzel gercekten sızlerı tebrık ederım

füsfüs bende sizin oyuncaklara bayıldım şekil tamamlamayı almayı düşünüyorum ama sanırım daha erken birde onun parçaları ufak oluyor benimki ağzına atar diye korkuyorum. herşeyi hala ağzına alıyor.
ahşap bloklarımızın içinde üçgenlerden kare yapma ve yarım dairelerden daire yapma gibi patrçalar var ağzına atar diye korkudan kaldırdım.

kızlar ben oğluma kutuya şekil atmaca varya ondan almıştım ,oynamadı hiç
hatta yuvarlağı yıldızdan,kareyi üçgenden geçirmeye çalışırken yapamayınca çok sinirlenip ağladı bile
ben de daha sonra yumuşatıcı kabına delik açtım,ve ona tokalarımı içine atmayı öğrettim
tek tek atıyor be sonra alt bölmesinden tokaları geri çıkarıyordu,yaklaşık 1 hafta oynadı
sonra şekil atmacayı yine çıkardım oğluma ve şimdi severek oynuyor
tekniği öğrendiya,çok mutlu oldum
bir ara resimlerinide ekleyeceğim

Kızım 11 aylık.

O dairelerin üçgenlerin kutu içine girdiğini biliyor fakat daha tam yapamıyor.Yapmaya çalışıyor ama olmuyor :))

Lego aldım.
Onları biz takıyoruz o çıkarıyor.
Bugün 2 parça çok sıkı takılmış,baya kuvvetli çekti çıkardı maşallah.
henüz kendi birleştiremiyor parçaları.
Birleştirecek gibi yapıyo ama olmuyo :))

ben oyuncaklarını toplayıp sepete koyuyorum, o çıkarıyor.

Bi kaç kere ben sepete koyarken o da koydu.hemen alkışlıyoruz hoşuna gidiyor.

Ama uzun süreli doldurmayı başaramıyor

darkcım o şekillerden biirini seç ve ayakkabı kutusu tarzı bir kutuya tek bir şekil tek bir delik aç
öyle çok kolay öğreniyorlar

oğlum bir buçuk yaşında bu dönemlerde ses çıkaran oyuncaklar daha dikkatini çekiyor bir kitapta okumuştum bu dönemde şiddetede meyilli olurmuş çocuklar bunun içinde üzerine vurulunca ses çıkaran oyuncaklar tavsiye etmişlerdi siniri kontrol altına alıyormuş

oğlum bir buçuk yaşında bu dönemlerde ses çıkaran oyuncaklar daha dikkatini çekiyor bir kitapta okumuştum bu dönemde şiddetede meyilli olurmuş çocuklar bunun içinde üzerine vurulunca ses çıkaran oyuncaklar tavsiye etmişlerdi siniri kontrol altına alıyormuş

aynen tatlım. bizimki elinde şu ahşap çekiçli oyuncağın çekici habire vuruyo. ama en favorimiz bateri takımımız kafada kalmadı yalnız.:(( sesli arabalarımız bir gün dayanmıyor neyseki nerden ses çıkıyo nasıl oluyo kurcuklarken atarken yaşasınnn bozuldu oluyoruz.ksilofon çok stresini atıyor hem sesli hem çekiçli hemde toplu tavsiye ederim...

Kızım 11 aylık.

O dairelerin üçgenlerin kutu içine girdiğini biliyor fakat daha tam yapamıyor.Yapmaya çalışıyor ama olmuyor :))

Lego aldım.
Onları biz takıyoruz o çıkarıyor.
Bugün 2 parça çok sıkı takılmış,baya kuvvetli çekti çıkardı maşallah.
henüz kendi birleştiremiyor parçaları.
Birleştirecek gibi yapıyo ama olmuyo :))

ben oyuncaklarını toplayıp sepete koyuyorum, o çıkarıyor.

Bi kaç kere ben sepete koyarken o da koydu.hemen alkışlıyoruz hoşuna gidiyor.

Ama uzun süreli doldurmayı başaramıyor

biz tommynin bultakıyla öğrendik. hem üç şekilli hem şekiller tam eline ve ağzına göre(şu kaplumbağalı olanda şekilleri yutcak diye ödüm patlıyordu)hemde kolay atılıp kolay alınıyor.kurabiye kavanozuda güzel hem sesli...tavsiye ederim...

darkcım o şekillerden biirini seç ve ayakkabı kutusu tarzı bir kutuya tek bir şekil tek bir delik aç
öyle çok kolay öğreniyorlar

füsfüs bloğundaki boyamayla ilgili kitap tavsiyen ve özellikle notların için çok teşekkür ederim.en kısa zamanda kitabı alacağım. şu aralar boyama yazım çizim ağırlıkta olduğumuzdan başlamadan hata yapıyormuşuz.aaaa oğlum hav hav yaptı vs vs...
bu arada parmak boyalarımız çok şeker parmağı daldırıp heryeri boyuyoruz.

birde biz dergilerden vs bulduğum çıkartmaları buzdolabına yapıştırıyorum( hayvan araba vs) mutfaktayken onlara bakıp tekrarlıyor .birde mıknatıslı yapboz aldım.henüz evi yapamıyor ama tekerlekleri çıkan arabanın tekerleklerini yerine getirip koyuyor.vakit kısıtlı olunca mutfakteykenki zamanı değrlendiriyoruz.

Kızlar slm!
Bu aralarçiftlik ve çiftlik hayvanlarına sempatimiz var nedeni malum annesi farmville oyununu oğluyla oynuyor hem ona anlatıyorum hayvanları tarlayı falan hem de onların sesi geliyor,çok seviyoruz çok! Baby einstein cdlerini kullanıyormusunuz bilmiyorum ama ben şiddetle tavsiyeederim çok memnunum oradaki çiftlik hayvanları cd sini de takıyoruz bi güzel severek oynayarak seyrediyor..geçenlerde toyz shopdan 5 liraya bu basit çiftlik hayvanlarını aldım resmi ekliyorum hem ucuz hem de işimize yaradı,almak isterseniz aklınızda olsun..

Bunlarda müzik aletlerimizzzz...
müzik ve ritim duyusu gelişsin diye bunları aldık gerçi o notalı fülütü çalamıyor bana çaldırtıyor ama sesini çok sviyor aynı akordion gibi benim de hoşuma gitti elime alınca fareli köyün kavalcısı gibi bırakmıyorum :))

Dün bir de parmak boyası aldım ama henüz denemedik yani gözüm yemedi heryeri batırırmış gibi bi his var içimde nedense :)) örtü serip deniycem artık,pastelleri çok sevdi özellikle ağzına götürüp ısırıp kopardıkça.. şimdi kaldırdım biraz daha büyümeli sanırım!

Arkadaşlar hepinizin bebekleri büyük sanırım aranızda hiç 9 aylık civarı olan varmı varsa sizler neler yapıyorsunuz bu dönemde

Arkadaşlar bende bu yöntemin kurdu oldum diyebilirim.inciboncukçum bence hiç geçkalmamışsın başlamakla bu eğitin daha küçükkende verilebiliyor.Bu konu ile ilgili çok destek aldığım kitabı önerebilirim.Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir kitabın adı yazarı Tim Seldin Montessori Vakfı Başkanı kitap çok eğlenceli ve resimli açıklamalı fiyatıda 20-TL çok pahalı birşey değil.Bebeklikten itibaren eğitimi anlatıyor.Aylara göre eğitim ve oyunları gösteriyor.Çok yararını gördüm.Ama ilerisi için biraz zor alacak.Biz çocuklarımızı bu şekilde eğitirken bu eğitimi veren okullar yok.Anaokuluna başladıklarında maalesef öğrettiklerimizde gidecek.İlkokulla beraber ezbere dayalı eğitim olunca öğrettikleirmizle kalacağız.Ama benim yinede ümidim var.Belki onların okuma zamanı geldiğinde bu tarz eğitimi benimsemiş okulları görebiliriz.

önerdiğin kitabı bugün internetten sipariş verdim canım. ne zamandır istiyordum bir türlü kısmet olmamamıştı bugün hemen aklıma geldi teşekkür ederim bizimlede paylaştığın içina.s.

füsfüs, canım benim sanada özeelikle teşekkür etmek istiyorum beni yormuyorsun valla.. dün bende kızıma lazımlık baktım durdum internetten içime sinen olmadı.. blogunda gördüm seninki harika sen başladınmı eğitime. banyo köşeside çok güzel olmuş evimize geçelim bende yapacağım. senin kızınla bizim kızın kıyafetleri hep pişti oluyor üzerindeki pijamadan ela'nında var..

Son düzenleme:
Back