Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
baştan sona tüm sayfaları okudum, bebeğim henüz 37 günlük ama bunları şimdiden öğrenmem çok iyi oldu, materyal hazırlamayı çok severim, zaten öğretmenim, ona hazırlayacağım şeyler için şimdiden heyecanlanıyorum. Paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ederim.

bende bastan sona tum yazilanlari okudum cok egitici fikirler calismalar gordum herkese tesekkurler ...kizim su an 4 aylik yavas yavas bende aktivitelere baslayacagim
su an icin donmesini saglamak ve boyun kaslarini guclendirmesi icin kisa sureli yuz ustu yatiriyorum 5/10 dak. basini kaldirmaya ve donmeye cabaliyor yorulunca ana kucagina aliyorum ,o ,ana kucaginda dururken ortaligi duzenliyorum fildir fildir gozlerle beni izliyor..
Muzik dinletiyorum klasik muzik,ney vs..Aynaya bakiyoruz birlikte.
Suan icin buna benzer durumlarla vakit gecirmeye calisiyorum..

Benim bir sorum olacak. Montessori Metodu, çocuğumuzun odasını ayırmak konusunda bir şey söylüyor mu? Zira biz 4 aylıkken ayırdık yavruyu. Bu nedenle de normalde gece 2 kere uyanan çocuğuma ayırdığımızdan beri saat başı kalkmak zorunda kalıyorum. Saat sabah 6da ise bizim yatağımıza alıp, babası işe gidene kadar sevgi saldırısı yapıyoruz:)) Doktorumuz 1,5 yaşına kadar odanızda yatsın dedi bugün, aklım karıştı. Görüşlerinizi alabilir miyim?

Benim bir sorum olacak. Montessori Metodu, çocuğumuzun odasını ayırmak konusunda bir şey söylüyor mu? Zira biz 4 aylıkken ayırdık yavruyu. Bu nedenle de normalde gece 2 kere uyanan çocuğuma ayırdığımızdan beri saat başı kalkmak zorunda kalıyorum. Saat sabah 6da ise bizim yatağımıza alıp, babası işe gidene kadar sevgi saldırısı yapıyoruz:)) Doktorumuz 1,5 yaşına kadar odanızda yatsın dedi bugün, aklım karıştı. Görüşlerinizi alabilir miyim?

aşağıda linkini vereceğim porgramı herkese tavsiye ederim:lepi:

sorunuzun cevabı bu programda mevcut.arşivden dinlerseniz faydalı olacağına eminim.üstelik soru da sorabiliyorsnuz.
uzman pedagog adem güneş hazırlıyor ve sunuyor bu programı.

programlarında maria montessoriden bahsediyor sık sık.
maria montessorinin kitaplarından bölümler okuyor bazen.

http://www.kadinlarkulubu.com/nasil...-programquot199ocuk-deyip-ge231meyinquot.html

evet aslinda bende bu konuyu merak ediyorum okudugum pediatrik norolog olan bi yazara gore 3 yasina kadar ayni odada fakat farkli yatakta yatmali diyor..montesorriyle yeni ilgilenmeye basladim .bebegim 9 aylik .bebegime ayrica oda duzenledim fakat bulundugumuz her ortamda ona ait yer olmali sanirim.aslinda henuz bu konuya hakim diilim.cevre duzenlemesi yada odasi nasil olmali.beni bilgilendirirmisiniz???lutfen

Son düzenleme:
evet aslinda bende bu konuyu merak ediyorum okudugum pediatrik norolog olan bi yazara gore 3 yasina kadar ayni odada fakat farkli yatakta yatmali diyor..montesorriyle yeni ilgilenmeye basladim .bebegim 9 aylik .bebegime ayrica oda duzenledim fakat bulundugumuz her ortamda ona ait yer olmali sanirim.aslinda henuz bu konuya hakim diilim.cevre duzenlemesi yada odasi nasil olmali.beni bilgilendirirmisiniz???lutfen

çevre düzenlemesi ve odasıyala ilgili bir bilgim yok ama bir pedegog diyorki 3 yaşına kadar bebek uyanınca anne yada babasını görmek ister odaları ayırmayın diyor.
ben kızımı odasına 1.5 yaşında geçirmiştim uyumamaya başladı sürekli ağlıyordu sanra aynı odaya geçtik. ve şunu farkettim uyanıyor etrafa bakıyor beni görünce tekrar uyumaya devam ediyor ve şimdi uyku sorunumuz yok

tesekkurler...bu arada su siralar populer olan bi pedagogtan bahsediyorum duymussunuzdur.sabiha p. keskin onun kitaplarini edindim su siralar okumaktayim.tavsiye ederimm

Oda konusunda katılıyorum bizde 22 aylığız ve hala aynı odadayız uyandığı anda beni görmesi yetiyor ve uykuya devam ediyor bir de anne-baba sıcaklığını hissetttiğine inanıyorum(zaten büyüyünce sarılıp yatamıycam şimdi doya doya sarılıyorum) belki yanlış ama bana göre doğru kendini yanlız hissedeceğini düşünüyorum kendi odasında yatarsa.. halbuki çok güzel bi oda hazırladım ona şu arabalı yataklı falan hoşuna gitsin diye ama hiç ilgisini çekmiyor yatak diyince yatak odasına yöneliyor..

Montessori de oda düzenlemesi bildiğim kadarıyla herşey çocuğun rahat hareket edebileceği şekilde olmalı örneğin oyuncak dolabı çocuğun boyunda olmalı ve raflar açık olmalı çocuk istediği oyuncağı istediği şekilde alıp oynayabilmeli..evde her yer çocuğa göre şekilllenmeli onunda evde yaşayan birey olduğunun düşünülerek banyoda ona özel lavabo ,klozet olmalı vs..

arkadaşlar montesori oyuncaklarını eğitioyuncak diye bi sitede gördüm isterseniz bir bakın
benimde kızım 10 aylık yazdıklarınızı takip ediyorum bizde yavaş yavaş alıştırmalara başlıycaz

beraber yatma konusunda ben farklı düşünüyorum.
hatta doğumdan önce bu konuyu çok fazla araştırdım..pedagoglar hep farklı şeyler söylüyor gerçi.
kimsi aynı odada yatmalı,kimisi doğar doğmaz ayırmalı dyor.
ama bençevremde de gözlemlediğim kadarıyla beraber,aynı odada yatmak ilerki zamanlarda sorun yaratıyor..
arkadaşımın oğlu 5 yaşında hala geceleri yanlarında yatıyormuş..yatağındn kalkıp aralarına giriyormuş..yuyunca yerine koyuyorlarmış ama o uyanınca aynı şey bir daha..
yine başka bir arkadaşımın kızı 4 yaşında oda hala aynı odada yatıyor..alışmadığı için korkuyor..ayırtamıyorlar..ayrı yatsa ortalığı ayağa kaldırıyor canavarlar görüyorum diye..

ben doğar doğmaz ayırdım..kapılar yanyana ve açıktı ama ayrıydı..ve öyle alıştı.çokta rahat ettik.mızıldasa hemen yanında bitiyorum yani güven sorunu falan yok.şimdi o arkadaşlarım keşke bizde öye yapsaydık başta şimdi toparlayamıyoruz diyorlar...

bilemiyorum benim cok guvenerek okudugum bir iki yazar var zaten onlara istinaden ilk 3 yil ayni odada fakat farkli yatakta dogrusuna inandim ve uyguluyorum umarim sonuc husran olmaz..benimki daha 9 aylik..

benim oğlum 4 aylık, kayınvalidem başta olmak üzere tüm aile bireylerinin aman yapma demelerine rağmen 8 haftalık yani aşağı yukarı 2 aylıktan itibaren odasında ve kendi yatağında yatırdım onu. ilk bir iki hafta ağlayarak geceleri kalktı, ben de yanıma almadan onun odasında okşayıp tekrar tekrar uyuttum. yatağının içine oyuncaklar koydum, sevmediği dönenceyi ışıklı sesli müzikli rengarenk dönenceye çevirdim şimdi geceleri 2-3 kez uyansa bile o yatkta yatıyor, zaman zaman ben olmadan dönence ile konuşarak kendi uyumayı başarıyor. walkie talkie var gık dese gidip bakıyorum zaten ben de fosur fosur uyumuyorum, herkese saygım var ama bence 2 yaşına kadar sizle yatsın diyen doktor teyze / amcalar unuttular herhalde uykusuzluğun ne olduğunu ??!!??!?!???

merhaba kizlar,
ben acikcasi hic soylenenlere uymadim..kendi icimden nasil geldiyse, zamanina gore uyguladim...

benim oglum,8-9 ayliga kadar ayni odada portetif bebek sepeti diyim onda yatti..daha sonra besigine sigmayinca, kendi odasinda bebek yatagi vardi, onda yatmak istemedi hic..geceleri dondugunde yandaki tahtalara carpip cokcabuk uyaniyordu..tekrar uyudugunda yerine koymak istedigimde, yine uyaniyordu...

careyi yanimiza yatirmakla bulmustum, emdigi icin surekli kalkmak beni artik halsizden otesi bir durum yapmisti..normal hayata donemiyordum...19 ayliga kadar yanimizda ayni yatakta yattik...bu sure icersinde ucumuzde mutluyduk...ama zaman ilerledikce, artik ayirma zamaninin geldigini anladim, cocugum icin....ona cocuk yatagi aldik bu sefer....
geceleri uyandiginde emmek icin, yanina boylelikle uzanip emzire bildim ve hic itiraz etmedi..yeterki istediginde emebilmesi onun icin yeterliydi ve beni uyandiginda yainda gormesi tabiykki.....

daha sonra da emmesini biraktirmak istedim....ve 1 ay sonra odasina alistiktan sonra emmeyide biraktirdim...

simdi hersey duzene girdi sukur..2 ay once yannimizda yatan ve emen oglum...su an kjendi yataginda...normal uyku vaktinde uyanmadan uyuyor..sabah kalktiginda..yataginin yanindaki kitaplara bakiyor, benim gelmemi bekliyor...

anlatmak istedigim, hersey bence anne ve bebek arasindaki iliskiye bagli..kurallarda kendi aralarinda olmali..kurallari da sinirlarida anne bebegine gore ayarlamali...

ben zamaninda oglumu denildigi gibi odasini ayirsaydim,cok pisman olucagimi biliyordum...herseyi 24 saatimi onunla gecirdim 19 ay boyunca..ve vakti geldiginde herseyi duzene soktum...yanima yatirdigimdan da hicbir zaman pisman olmadim...

benim oğlum 4 aylık, kayınvalidem başta olmak üzere tüm aile bireylerinin aman yapma demelerine rağmen 8 haftalık yani aşağı yukarı 2 aylıktan itibaren odasında ve kendi yatağında yatırdım onu. ilk bir iki hafta ağlayarak geceleri kalktı, ben de yanıma almadan onun odasında okşayıp tekrar tekrar uyuttum. yatağının içine oyuncaklar koydum, sevmediği dönenceyi ışıklı sesli müzikli rengarenk dönenceye çevirdim şimdi geceleri 2-3 kez uyansa bile o yatkta yatıyor, zaman zaman ben olmadan dönence ile konuşarak kendi uyumayı başarıyor. walkie talkie var gık dese gidip bakıyorum zaten ben de fosur fosur uyumuyorum, herkese saygım var ama bence 2 yaşına kadar sizle yatsın diyen doktor teyze / amcalar unuttular herhalde uykusuzluğun ne olduğunu ??!!??!?!???

aynen bende yanında uyuyana kadar durdum..okşadım ninini söyledim uyudu..şimdi uyanınca yatağında oynuyor bir sürü konuşuyr..bu arada 1 yaşını geçti..ben memnunum valla..yanlış bişey yaptığımıda düşünmüyorum.çok küçük olmasına rağmen yatağını biliyor..yatağına koyduğumda hemen yana dönüp gözlerini kapatıyor..bu durmua çoktan alıştı yani.

merhaba kizlar,
ben acikcasi hic soylenenlere uymadim..kendi icimden nasil geldiyse, zamanina gore uyguladim...

benim oglum,8-9 ayliga kadar ayni odada portetif bebek sepeti diyim onda yatti..daha sonra besigine sigmayinca, kendi odasinda bebek yatagi vardi, onda yatmak istemedi hic..geceleri dondugunde yandaki tahtalara carpip cokcabuk uyaniyordu..tekrar uyudugunda yerine koymak istedigimde, yine uyaniyordu...

careyi yanimiza yatirmakla bulmustum, emdigi icin surekli kalkmak beni artik halsizden otesi bir durum yapmisti..normal hayata donemiyordum...19 ayliga kadar yanimizda ayni yatakta yattik...bu sure icersinde ucumuzde mutluyduk...ama zaman ilerledikce, artik ayirma zamaninin geldigini anladim, cocugum icin....ona cocuk yatagi aldik bu sefer....
geceleri uyandiginde emmek icin, yanina boylelikle uzanip emzire bildim ve hic itiraz etmedi..yeterki istediginde emebilmesi onun icin yeterliydi ve beni uyandiginda yainda gormesi tabiykki.....

daha sonra da emmesini biraktirmak istedim....ve 1 ay sonra odasina alistiktan sonra emmeyide biraktirdim...

simdi hersey duzene girdi sukur..2 ay once yannimizda yatan ve emen oglum...su an kjendi yataginda...normal uyku vaktinde uyanmadan uyuyor..sabah kalktiginda..yataginin yanindaki kitaplara bakiyor, benim gelmemi bekliyor...

anlatmak istedigim, hersey bence anne ve bebek arasindaki iliskiye bagli..kurallarda kendi aralarinda olmali..kurallari da sinirlarida anne bebegine gore ayarlamali...

ben zamaninda oglumu denildigi gibi odasini ayirsaydim,cok pisman olucagimi biliyordum...herseyi 24 saatimi onunla gecirdim 19 ay boyunca..ve vakti geldiginde herseyi duzene soktum...yanima yatirdigimdan da hicbir zaman pisman olmadim...

sizin oğlunuz uyumluymuş yine kabullenebilmiş...dediğiniz gibi anne çocuk arasındaki dili bulmak lazım..
çünkü ben bebarber yatanlarda çok sorun duyuyorum..ya çok korkuyorlar sürekli kabus görüyorlar,yada uyanmasıyla anne babanın arasına koşuyor.
bazen çocuklar bzi öyle kullanıyorki..birlikte yatabilmek için rol yapan ağlayan çok bebek vardır eminim..cin gibiler valla:emir_bebek:

arkadaşşlar merhaba, bu topiği yeni farkettim ve çok ilgimi çekti. benim kızım 3 aylık daha. onunla daha fazla zaman geçirmek, onunla ben ilgilenmek için işimden istifa ettim. beraber geçirilen zamanın kaliteli olması önemli olan. bu yüzden bu topikte paylaşılanlar daha da ilgimi çekti. şimdi kızım uyuduğu için ancak 10. sayfaya kadar okudum ama bu bille bana ilham verdi. paylaşımlar için teşekkürler. inşallah benda paylaşırım . :)

blogları araştırırken montessori konusunda da karşıma kk çıktı sempatiksalakcinni
bebişim 5 aylık oldu artık yavaştan materyal hazırlasam iyi olur diye düşünüyorum ilk gördüğüm pet şişelerden emekleme oyuncağı oldu sanırım ilk onla başlıcam

Kızlar bakın şu tamamlama kitabına ben ve oğluşum çok sevdik yeğenim büyüdü ondan bize geldi..çok faydalı ağacı,kuşu sayfaları çevirip bulup tamamlatıyor bulursanız alın tavsiye ederim..

Back