Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bunları ben farkında olmadan uyguluyomuşum meğer. Ama farkındalık çok daha iyi bir şey tabiki. Ben bir de ayna karşısına geçip oğluşuma şarkılar söylüyorum, ona hareketler yaptırıyorum çok hoşuna gidiyor. Tavsiye ederim. Özellikle Ali Babanın çiftliğini çok seviyor. :) Bir de Baş parmağım baş parmağım nerdesini söyleyip parmaklarımı oynatıyorum, onu da seviyor. Sanırım bu aylarda daha çok duyularına hitabeden ve onları geliştirecek aktivitelere yer verilmeli. Geçen gün de altını değişirken çoraplarını çıkarıp ayaklarını gösterdim ona. 4-5. aylarda ayaklarını keşfedermiş bebekler, ben de yardımcı olayım dedim. Bir de yatarken ellerinden tutup kendini yukarı doğru çekmesini sağlıyorum. Tam oturur pozisyona gelince tutmaya ve kaldırmaya devam edersem ayağa da kalkıyor dizlerini tek hamlede gerginleştirrerk. Yüz üstü bol bol yatırıyorum, kafasını artık rahatlıkla kaldırıyor ve dik tutuyor. Hatta yarı yan bile dönmeye başladı. Yatarken arka tarafına geçiyorum, bazen elime çıngırak alıyorum, oğluma sesleniyorum o da yan dönüp bakmaya çalışıyor. Çok keyifli oluyor gerçekten.

Bunları ben farkında olmadan uyguluyomuşum meğer. Ama farkındalık çok daha iyi bir şey tabiki. Ben bir de ayna karşısına geçip oğluşuma şarkılar söylüyorum, ona hareketler yaptırıyorum çok hoşuna gidiyor. Tavsiye ederim. Özellikle Ali Babanın çiftliğini çok seviyor. :) Bir de Baş parmağım baş parmağım nerdesini söyleyip parmaklarımı oynatıyorum, onu da seviyor. Sanırım bu aylarda daha çok duyularına hitabeden ve onları geliştirecek aktivitelere yer verilmeli. Geçen gün de altını değişirken çoraplarını çıkarıp ayaklarını gösterdim ona. 4-5. aylarda ayaklarını keşfedermiş bebekler, ben de yardımcı olayım dedim. Bir de yatarken ellerinden tutup kendini yukarı doğru çekmesini sağlıyorum. Tam oturur pozisyona gelince tutmaya ve kaldırmaya devam edersem ayağa da kalkıyor dizlerini tek hamlede gerginleştirrerk. Yüz üstü bol bol yatırıyorum, kafasını artık rahatlıkla kaldırıyor ve dik tutuyor. Hatta yarı yan bile dönmeye başladı. Yatarken arka tarafına geçiyorum, bazen elime çıngırak alıyorum, oğluma sesleniyorum o da yan dönüp bakmaya çalışıyor. Çok keyifli oluyor gerçekten.

çok doğru yoldasın arkadaşım.Evet dediğn gibi ilk aylarda bebeklerin gelişimi desteklmek için yapılcak ekzersizler duylarla ilgili olmalı.Farklı sesler farklı dokuları onların gelişimine yardım olcaktır.Havalr ısındaı bebekleriniz çıplak brakın siz ortamı vucuduyla hisetsin.Bol bol ekzersizleri yaptırın.Yorulcak zarar vercem diye düşünmeyiniz.

çok doğru yoldasın arkadaşım.Evet dediğn gibi ilk aylarda bebeklerin gelişimi desteklmek için yapılcak ekzersizler duylarla ilgili olmalı.Farklı sesler farklı dokuları onların gelişimine yardım olcaktır.Havalr ısındaı bebekleriniz çıplak brakın siz ortamı vucuduyla hisetsin.Bol bol ekzersizleri yaptırın.Yorulcak zarar vercem diye düşünmeyiniz.

Sağol canım, sanırım montessoriyi az biraz çözmüşüm ki yaptıklarımın doğru olduğunu yeni farkettim. 1 haftadır bu topiği okuyorum fırsat buldukça. Bir de evet dediğin gibi egzersiz olayını da hiç ihmal etmiyoruz. Babası da ben de her gün ona el, kol, bacaklarını çalıştıracak egzersizler yaptırıyoruz. Oğluşum hadi gel spor yapalım deyip başlıyoruz, çok hoşuna gidiyor. Hem kasları çabucak kuvvetlenirmiş, daha rahat yürürmüş sanırım.

ya artık kımsecıkler yok burda bıze yol gostercek ıncı boncuk arkadasımız nerde neden yazmısyor ve fusfus de

Canım senin oğlun zaten henüs küçük montesorri eğitimi 2 yaşından sonra başlıyor.sen şimdilik aylık gelişimi takip et.google gir mesela 5 aylık bebek gelişimi yaz orda gerkli şeyleri bulursun

takıp etmeye calısıyorum ama burdan takıp etmek daha kolaydı burdakı gecmıslerını okuyorum cok guzeldı keske yıne buradaya yazsalar

ben pek anlamadımmm kısaca anlatabilirmisiniz..

Kısaca "Çocuğa kendisi yapabilmesi için yardım etme" metodu. Bebeklikten itibaren onu kendi kendine yetebilen ve kendine güvenen bir birey olarak yetiştirmeye çalışmak. Bunun için de ona uygun ortamı sağlayarak hayattaki herşeyi sistemli bir şekilde algılamasına yardımcı olmak. Böylece çocuk güven ortamı içersinde sorumluluklarını bilen, hatalarını anlayan, onları düzeltmeye çalışan, saygı ve sevgi dolu ve aynı zamanda başarılı birey haline geliyor. Üstelik anne, baba ve çocuğun (ya da çocuğun yanındaki herkesin) beraber kaliteli ve öğretici, eğitim dolu vakit geçirmesini sağlıyor. Çocuk bir takım eğlenceli aktivitelerle farkında olmadan pek çok şeyi öğreniyor, uygulama fırsatı buluyor. Ödülsüz ve cezasız. Hayatın tam da içinde olduğunu anlıyor. Yani mutfakta da, bahçede de , ev işlerinde de hep çocuk dahil ediliyor.

Canım belki biraz soyut oldu ama benim 1 aydır yaptığım araştırmalar sonucunda bu metoddan anladığım bu. ınternette bununla ilgili bir araştırma yaparsan daha iyi anlarsın. Ayrıca "Tim Seldin-Harika çocuk nasıl yetiştirilir?" kitabını okumanı tavsiye ederim. Şu blog da sana yol gösterecektir:

montessoriegitimi.blogspot.com

Bu blogdan da pek çok montessorici annenin bloguna ulaşıp incelemeler yapabilirsin.

selam arkadaşlar uzun süredir bu foruma girmemiştim özlemişim şimdi baştan sona okuyacağım yazdıklarımızı eklemeler yaparım yine elimden geldiğince

ben de montessori eğitimi ve oyuncakları hakkında çok araştırma yaptım ve netten şu siteyi buldum fakat 100 msj hakkını dolduramadığım için link veremiyorum siz başına www sonuna com koyarak siteye gidebilirsiniz prometeokuloncesi

harika oyuncaklar var daha doğrusu eğitim materyalleri var

istanbulda bu eğitimi veren bir kurum açılmış.istanbulda olanların bilgisine.
ben de tanıtımını radyodan dinlemiştim.
ismini hatırlamıyorum şimdi anaokulunun.

Merhaba benim 2 yaşında oğlum var ve montessori için bir başlangıç yapıp harika çocuk nasıl yetişir kitabını aldım.Sizleri ve uygulayanları takip edicem...Uyguladıkça sizlerle bende burada paylaşmak isterim...

Merhaba,

Forumun bu kısmına dün giriş yaptım, doğumdan sonra pek girememiştim kadınlar klübüne. hayran kaldım yaptıklarınıza. henüz 12. sayfaya gelebildim, çok ilerlemişsiniz size yetişebilir miyim bilmiyorum. Benim de 2 gün sonra tam 3 aylık olacak bir oğlum var. Umarım geç kalmamışımdır.

Hepinizin ellerine sağlık.

merhaba siteyi gezerken cok hosuma gitti hatta bayildim:21: konu dikkatimi cekti bende bebegimle bu sekilde ilgilenmek istiyorum 3 ocakta 1 yas olucak elimden geldigi kadar kendi kendime ilgienmeye calisiyorum kendimce ogretiyorum ama bu yontemleri bilmiyodum cok hos 1 yas bebegi olanlar neler yapiyor yardimci olursaniz sevinirim.:16:

merhaba benimde bebeğim 1 yaşında
bu eğitimde yaşalara göre eğitim nasıl veriliyor
arkadaşlar bilgilendirme yapabilir misiniz?
bence canlansın tekrar bu topic çünkü çok güzel paylaşımlar olmuş
ama 1 yaş çocuğuna hangileri yapılmalı nasıl anlıyoruz ki???? :44:

konuyu canlı tutmanıza çok sevindm,hatta başlığa atladım da diyebilirim.14 aylık kızım var,nerden ne ile başlayacağımı bilemiyorum,bu eğitim ilgimi fazlaca çekiyor..

bu eğitimi başarıyla uygulamış bir çok arkadaş vardır eminim
bize de yapmamız gerekenler konusunda tecrübelerini paylaşabilirler mesela :26:

Back