- Konu Sahibi inciboncuk
Bunları ben farkında olmadan uyguluyomuşum meğer. Ama farkındalık çok daha iyi bir şey tabiki. Ben bir de ayna karşısına geçip oğluşuma şarkılar söylüyorum, ona hareketler yaptırıyorum çok hoşuna gidiyor. Tavsiye ederim. Özellikle Ali Babanın çiftliğini çok seviyor. :) Bir de Baş parmağım baş parmağım nerdesini söyleyip parmaklarımı oynatıyorum, onu da seviyor. Sanırım bu aylarda daha çok duyularına hitabeden ve onları geliştirecek aktivitelere yer verilmeli. Geçen gün de altını değişirken çoraplarını çıkarıp ayaklarını gösterdim ona. 4-5. aylarda ayaklarını keşfedermiş bebekler, ben de yardımcı olayım dedim. Bir de yatarken ellerinden tutup kendini yukarı doğru çekmesini sağlıyorum. Tam oturur pozisyona gelince tutmaya ve kaldırmaya devam edersem ayağa da kalkıyor dizlerini tek hamlede gerginleştirrerk. Yüz üstü bol bol yatırıyorum, kafasını artık rahatlıkla kaldırıyor ve dik tutuyor. Hatta yarı yan bile dönmeye başladı. Yatarken arka tarafına geçiyorum, bazen elime çıngırak alıyorum, oğluma sesleniyorum o da yan dönüp bakmaya çalışıyor. Çok keyifli oluyor gerçekten.