Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
o pijamayı çok seviyorum ben, carrefourdan almıştım 10 lira gibi birşeydi
sonra realde 8 liraya gördüm aynısını, hem ucuz hem kaliteli bebek kıyafetleri bodyleri buluyorum oralarda ben
lazımlık daha dün geldi, sadece boş boş üstüne oturuyor, ben biraz da gözü alışsın korkmasın diye erken aldım, bazen kaka yaparken yaptığını anlıyoruz, denk getirirsek oturturuz belki:)

bu arada arkadaşlar montessori mail grubunda pembe kule kahverengi baamaklar ve sayı çubuklarını
tekrar yaptırıyoruz 123 oyuncak firması yapacak
hepsini almak zorunlu değil, istediklerinizi alabiliyorsunuz
bilginiz olsun sizin de almak isteyen olursa hemen archisugar'dan mail grubuna üye olabilir

ben onu realden 8 liraya almıştım carrefour zaten diğer hiper marketlere göre daha pahalı geliyor bana neyse bende araştırma içindeyim senin lazımlığı çok beğendim ama kararsızım klozet adaptörümü alsam lazımlık mı bilemedimkafamçokkarıştı

ilk alışma dönemlerinde çok sık oturup kalkıyorlarmış, boş boş da olsa
adaptörü iyice öğrendiğinde kullanabilir gibi geldi bana onun için lazımlık aldım şimdilik

evet doğru diyorsun en azından kendi kendine oturabilir klozette sürekli kendim tutmak zorunda kalacağım ben en iyisi şimdilik lazımlık alayım sonra adaptöre geçerim

merhaba ben de eğitimciyim. kızım henüz 3 buçuk aylık .. daha erken biliyorum ama işten kızıma kalan zamanı iyi değerlendirmek istiyorum.beni de aranıza alır ve kızım için şimdiden neler yapabilirim önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

akdas hoşgeldin canım
dediğin gibi bebeğin henüz çok küçük
şimdi onunla bol bol konuşabilirsin, şarkı söyleyebilirsin
yaptığın herşeyi anlatabiilirsin, altını değiştiriyorum, kıyafetlerini giydiriyorum gibi
dönmeye başladıysa anakucağı vb şeylere koymak yerine yere bir yorgan serip üstünde yuvarlanmasını sağlayabilirsin, montessori de çevre düzenlemesi çok önemli çünkü
sevdiği oyuncakları arada değiştirerek önüne koyarsın, kendi alır oynar,
bu konuyla ilgili bloglara da göz atmanı öneririrm
sevgiler

bende oglum ıcın kose hazırladım ama tv sehpasını sırf ordakı ılgısı gıtsın dıye bıblo ve ortulerı topladım oyuncaklarını dızdım ben dızdım o dagıttı dgınık durunca yanına sokulmuyo toplu duruncada dagıtıp bozup yenıden dagıtıyo bıblo koydum yok gene aynı hepsının bası gozu yarıldı suan bos duruyo ve hıç yanına gıtmıyo 1 bardak koysak onuda alıp atıyo heralde bos daha guzel gelıyo gozune ne bılım anlamadım oyuzden henuz kosemız olusmadı ama oyun odamız ayrı nekadarda ayrı olsa oyuncak dolu olsa ılgısını ılgınc seyler cekıyo heralde elektronıkmalzemecı olacak oglum meslegını sectı 1 yasında ama olsun ben mucadeleye devam edıcem herseyın yerlı yerınce olmasına ozen gosterıcem

daha önce hazırladığım hayvan kartlarımız vardı artık hepsini biliyordu bende şunu yaptım o kartları makasla ikiye yada üçe kestim önüne verdim birleştirmesi için hoşuna gitti sanki puzzel gibi yapıyor

arkadaşlar bu konuyu hiç kaçırmadan takip ediyorum
benim oğlumda 14,5 aylık
yürümeyi,koşmayı,çekmece keşfetmeyi,oturarak oyun oynamaya,puzzel birleştirmeye ,kitap bakmaya tercih ediyor
dolayısıyla yeni aldığım şeylere az ilgi duyuyor oyuncak ,geliştirici kartlar,vb
konuşmasının çok geri olduğunu düşünüyorum
hala bilinçli olarak bir kelime söyleyemiyor
konuşmasını geliştirmek için ve ilgisini çekmek için ne yapabilirim
bişey öğrenmek için yüzüme bakmıyorki

ayşe bazı çocuklar böyle oluyorlar, oturup bir aktivite yapamıyorsun
zorlamak da manasız çünkü hçbir işe yaramıyor
onun karıştırabileceği yerlerdeki tehlikeli eşyaları ortadan kaldırıp ilgilenmesini istediğin şeyleri oralara koyabilirsin
yırtılmayan kitaplardan alıp o karıştırdığı çekmecelere koy mesela
o koştururken sen al eline bir masal kitabı yüksek sesle oku, ne kadar duysa kardır, zaten hiçbir çocuk yanına oturup uslu uslu dinlemez
birşeyler yaparken ona da anlat sürekli konuş, tv mümkün olduğunca az seyredin
ama her çocuk farklı zamanlarda konuşur, niye konuşmuyor diye düşünme
aklıma bunlar geldi şimdilik
sevgiler

teşekürler füsfüs,senin forum sayfandan bir kopya çektim,sen şişeye yapmışsın bende yumuşatıcı bidonuna yaptım,delik açıp oyuncak atma ve alttan çıkarma varya,onu çok sevdi,yapıyoruz birlikte,bugün anne anne diye peşimde dolaştı,birde çok bilinçli olarak memme diyor,emmek istediği zaman
bu arada forum sayfanı çok beğendim,,

bayanlar çok güzel şeyler hazırlamıssınız bende montessori eğitimini yakından takip ediyorum,yalnız oglum daha küçük olduğundan aktiviteleri gerçekleştiremiyoruz fakat ilerde teker teker sistemli bir şekilde uygulayacağım.çocuklarınızla bu kadar güzel ilgilenmeniz çok güzel.hepinizi tebrik ediyorum kolay gelsınhihoyyyt

arkadaşlar bana da yardımcı olabilir misiniz bebeğiğ 4 ayı yeni bitirdi. bende onon için eğlenceli ve eğitici şeyler yapmak istiyorum fikirlerinizi tecrübelerinizi lütfen paylaşırmısınız buaylarda ne yaptınız. biz şarkı söylüyoruz ve oyuncaklarıyla oynuyoruz. eksik olduğunu düşünüyorum neler yapılabilir. cevaplarınızı bekliyorum sevgiler

1 altı yasında şu aktiviteleri yapabilirsin;
1.aynaya baktırarak oynatma
2.hazine kesesi içine farklı kumaslarda toplar küpler koyup görmeden tutmasını saglamak
3.ce-e oyunu
4.hışırtılı sesler müzikli oyuncaklar
5.insan resimleri özellikle bebek resimlerine bakmayı cok severler

yaptıklarınızı okuyorum hep kızlar bende kızımla yapmaya çalışıyorum artık daha çok anlıyor
mesela oyuncak sepetine oyuncaklarını dolduruyor
önüne şekilleri boyutları farklı olan kapaklı kapları koyuyorum hepsini doğru kapatıyor
yürüme arabasının yanında hediye olan bi kaç parça lego vardı onları takıp çıkarabiliyo........
füsfüsçüm bloğunda çok güzel ayrıca bizde deniycez piroşla hepsini...

kızlar nihayet bende uğrayabildim ecrinle uğraşmakan girmeye hiç vaktim kalmıyor artık ecrin çok yaramaz oldu ve aşırı huysuz oldu çok aşırı hareketli 17 aylık olduk şükür bana lütfen fikiler verirmisiniz ecrin oyuncak oynamayı hiç sevmiyor ve bende ne oyun oynayacağımı şaşırdım bana yarımcı olursanız çok sevinirim....

merhaba bnm kızımda 6 aylık oldu
bende sürekli bşyler öğretme çabasındayım..
doğduğundan beri sürekli konuşuyorduk kendsisiyle..hatta ilk aguları sylemesi baya erken oldu ayındakilere göre..neler yaptığımızı anlatarak vb..
parmaklarımı hareket ettiriyordum izliyordu çok hoşuna gidiyordu..
aynaya bakarak oynuyoruz..farklı kumaşlarla temeas ettiriyorum..hışırtılı şeyleri vererek parmak kaslarının güçlendiğini gördüm..
playskooldan aldığım ayıyla ilgii oyuncaklarla oynuyor..aynı zamnada hareketli ve müzikli..
şimdilerdede yerde özgürce yuvarlanıyor ister se eline alıyor oyuncakları sonra bırakıyor vb.
ama ben cee oyununu oynamadım hiçç..bi yerde okumuştum çocuğun güven duygusunu köreltiyormuşş..

Son düzenleme:
hayır canım tam tersi, bütün çocuk eğitimi kitaplarında da yazar bu
çocuk ortadan kaybolan anne yüzünün tekrar geri geldiğini gördüğünde evet gidebilir ama bak geri döndü diye düşüneceğinden güven duygusu gelişiyor, kendini güvende hissediyor
bundan sonra bol bol oynayın bence

canım cee oyunu füsfüs arkadaşımızında yazdığı gibi ddaha güven duymasına ve beyin gelişiminde de önemli etkileri vardır....

baştan sona kadar okudum harika paylaşımlarınız olmuş tebrikler bende başlamak istiyorum füsfüs bloğunuda ziyaret ettim emeğine sağlık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…