Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kızıma eğitim halısı aldım yeni çok sevdi laptoplar gibi ama k harfinde mesela köpek diyor ve havlama sesi var çok güzel
yy-571-572-buydık7.jpg

birde ahşap takma parçalı tren almıştım ondan sıkıldık bile ama baya oynadık

ST81878BR.JPG

güle güle kullanın canım eğitim halısı özellike çok hoşuma gitti bide bebek laptopları var onlarda çok güzel ama biraz pahalı::(

aynısının bizdede laptopu var babsı almış nt mağazalarından 10 tl ye halıyı yeni aldık 22 tl birlik oyuncak ürünü

selam canım bu nt istanbuldamı acaba çok uygunmuş fiyatlara bende şimdi yelken oyuncak sitesini inceledim çok güzel zeka geliştirici ahşap oyuncaklar var plastik legoların ahşap şeklinde olanları bu siteden alışveriş yaptınmı hiç güvenlimi acaba bide benim kızım daha 4 aylık legolar gibi oyuncaklara ne zaman başlamalıyız

marlyn ben o siteden çokça oyuncak aldım, sorun yaşamadım hiç
kredi kartıylaladım üstelik 9 taksit yapıyorlar, için rahat alabilirsin
kızın çok küçük ama bunlarla 1 yaşına doğru oynayabilir ancak
sen şimdi dokunma duyusuyla ilgili çalışabilirsin
değişik dokulu kumaşlardan minicik yastıklar dik onlarla oynasın
çınkıraklar al sallayıp ses çıkarmayı keşfetsin yeter şimdilik

füsfüsün dediği gibi eline değişik desen ve renkte ve değişik dokuda kumaşlar verebilirsin, açık havada özellikle sabahları gezdirebilirsin,balkona ya da cam kenarına sırtına hafif destek yparak yatırıp etrafını seyretmesini sağlayabilirsin , bu arada ona kitap okuyabilirsin, bol bol sarılabilirsin , tüm bunlar da birer aktivitedir sonuçta

marlyn ben o siteden çokça oyuncak aldım, sorun yaşamadım hiç
kredi kartıylaladım üstelik 9 taksit yapıyorlar, için rahat alabilirsin
kızın çok küçük ama bunlarla 1 yaşına doğru oynayabilir ancak
sen şimdi dokunma duyusuyla ilgili çalışabilirsin
değişik dokulu kumaşlardan minicik yastıklar dik onlarla oynasın
çınkıraklar al sallayıp ses çıkarmayı keşfetsin yeter şimdilik

füsfüscüm sağol canım bende alayım o zaman ordan ahşap oyuncaklar çok ilgimi çekti

kızıım daha küçük haklısın canım ama şimdiden dediğin şeyleri yapmaya başladık sende görmüştüm dondurma kutusuyla hani yapmışsın ipin ucuna değişik nesneler bağlamışsın bu sabah kalktım onu yaptım düğmeler makara pon pon top gibi kumaşlar onları bağladım sonra defne uyanınca dondurma kutusundan çekerek çıkardım bakışını görmelisniz o kadar heyecanlandıki bide ip nereye gözler oraya takip etme yetisinide gelitşiriyor ve kesinlike belleği geliştiren bir aktivite hangi nesnenin sonar geleceğini düşündürüyor çok hoşuna gitti çıngırağı var ama pek hoşuna gitmiyor sesi bende senin şu tüp seslerinden yapıcam cam baharatlıklara değişik şeyler nohut fasulye falan koyucam bakalım seslere nasıl tepki verecek elki ayırt etmeyide böylece öğrenebilir

füsfüsün dediği gibi eline değişik desen ve renkte ve değişik dokuda kumaşlar verebilirsin, açık havada özellikle sabahları gezdirebilirsin,balkona ya da cam kenarına sırtına hafif destek yparak yatırıp etrafını seyretmesini sağlayabilirsin , bu arada ona kitap okuyabilirsin, bol bol sarılabilirsin , tüm bunlar da birer aktivitedir sonuçta

inci canım teşekürler önerilerin için genelde parka çıkarıyorum orada oyun oynayan kaydırağa binenlere çok ilgiyle bakıyor bugün sabahda gittik yine seyretti etrafı özellikle bisklete binen çocukları hareketli nesneler çok ilgisini çekiyor gelincede temiz hava çarptı sanıırım uyuyakaldı

masal kitapları almıştım hamileyken 1 aylık olduğundan beri okuyorum şimdi resimleride dikaktle inceliyor sayfaları çevirmem çok hoşuna gidiyor aslında başından beri birşeyler yapmaya çalışıyorum ama bu başlık sayesinde daha organize olmaya başladı

kumaş olayını denemedik ama ilk fırsatta onu deniycem canım

monteseri mail grubuna nasıl üye olabilirm

selam canım bu nt istanbuldamı acaba çok uygunmuş fiyatlara bende şimdi yelken oyuncak sitesini inceledim çok güzel zeka geliştirici ahşap oyuncaklar var plastik legoların ahşap şeklinde olanları bu siteden alışveriş yaptınmı hiç güvenlimi acaba bide benim kızım daha 4 aylık legolar gibi oyuncaklara ne zaman başlamalıyız

evet canım nt istanbulda bir kırtasiye mağazası diyebiliriz internet siteside var sana yakın şubesine internetten bakabilirsin
legolara 1 yaşında başlayabilirsin dah erken arkadaşların dedikleri doğru dokunma duyusu ve ses çıkaran çıngırak yumuşak kitapklar olabilir şimdi oynayacakları
siteyi bende yeni farkettim sağolsun füşfüş süper valla
bende almayı düşündüğüm oyuncaklar resmen 4de biri fiyatına inanamadım

kızımı nihayet darıca hayvanat bahçesine götürdüm çok sevdi hayvanları özellikle duş yapan ayıları ve aslanlara bayıldı birde sürüngenler bölülüne bayıldı nasıl koştu oradan oraya anlatamam

evet canım nt istanbulda bir kırtasiye mağazası diyebiliriz internet siteside var sana yakın şubesine internetten bakabilirsin
legolara 1 yaşında başlayabilirsin dah erken arkadaşların dedikleri doğru dokunma duyusu ve ses çıkaran çıngırak yumuşak kitapklar olabilir şimdi oynayacakları
siteyi bende yeni farkettim sağolsun füşfüş süper valla
bende almayı düşündüğüm oyuncaklar resmen 4de biri fiyatına inanamadım

bakarım canım bilgiler için sağol dokunma çalışmasını en kısa zamanda hazırlıycam kumaşlardan yastık yapıcam yelken oyuncak sitesi gerçekten harika benimde listelediğim bir dolu oyuncak var bakalım başlarım yavaş yavaş

kızımı nihayet darıca hayvanat bahçesine götürdüm çok sevdi hayvanları özellikle duş yapan ayıları ve aslanlara bayıldı birde sürüngenler bölülüne bayıldı nasıl koştu oradan oraya anlatamam

benimde büyüsün ilk işim bu olacak sanıırm yaşadığımız yer itibari ile apartman yaşamı sonuçta hayvanları bile göremiyorlar maalesef

çok güzel bir gün olmuştur eminim

buda benim defnemin eğitici çalışmaları şaka bir yana onu böle görmek beni çok mutlu ediyor hihoyyytkaydirigubbakcemile3

tesadüfmü oldu bilmiyorum ama sanırım kzım ilk defa bilinçli olarak bir şeyi tuttu bugün oda benim elim oldu gündüz sağ elim sol elim diye sürekli tekrarladım ve o sırada ellerini tuttum gece yatmadan önce elimi ortaya koydum sağ elinle elimi tut defne dedim elini yaklaştırdı ve elimi tuttu tesadüf sanırıım dedim yine elimi ortaya koyum ve sol elinle elimi tut dedim bu sefer sol eliyle elimi tuttu ben tabi çok şaşırdım bakalım belki tesdaüftür yarın yine deniycem

marylin sağol canım
blogda sağda blog listesi var, archisugar isimli bloga girersen mail grubuna girmek için nereye mail atman gerektiği yazıyor, özeline atacaktım aslında ama fırsat bulamadım bir türlü

kzızıma bir defter hazırladımşöyle
kızım resim yapmayı çok sever yani karalar
bir ajandayı süngerbok kap kağıdı ile kapladım çok srviyoruzda
iççine çıkartmalar ve etiketler yapıştırdım hayvan figürlü
böylece hem resim yapıyoruz hemde hayvaları pekiştiriyoruz.

Arkadaşlar bende bu yöntemin kurdu oldum diyebilirim.inciboncukçum bence hiç geçkalmamışsın başlamakla bu eğitin daha küçükkende verilebiliyor.Bu konu ile ilgili çok destek aldığım kitabı önerebilirim.Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir kitabın adı yazarı Tim Seldin Montessori Vakfı Başkanı kitap çok eğlenceli ve resimli açıklamalı fiyatıda 20-TL çok pahalı birşey değil.Bebeklikten itibaren eğitimi anlatıyor.Aylara göre eğitim ve oyunları gösteriyor.Çok yararını gördüm.Ama ilerisi için biraz zor alacak.Biz çocuklarımızı bu şekilde eğitirken bu eğitimi veren okullar yok.Anaokuluna başladıklarında maalesef öğrettiklerimizde gidecek.İlkokulla beraber ezbere dayalı eğitim olunca öğrettikleirmizle kalacağız.Ama benim yinede ümidim var.Belki onların okuma zamanı geldiğinde bu tarz eğitimi benimsemiş okulları görebiliriz.

bunlarda bizim yeni oyuncaklarımız

hayvan figürlü puzzle ı yapabiliyor ama parçaları yerine takarken o yerini bulyor bazı parçaları takarken ben yardım ediyorum girintisi fazla yerini buluyor ama tam takamıyor.

büyük küçük puzzle yapıyor

tren şeklindeki puzzeli daha şekilleri birleştiremiyor 45 parçalı

alfabe bultakının 15 parçasını yardımsız takıyor

ImageShack -

http://img33.imageshack.us/img33/4909/dscn0590c.jpg bazı parçaları atmış kızım bakalım nerden çıkacak

Son düzenleme:
şu aralar çok ilgilenemiyorum oğlumla. haftaiçi işten gelene kadar çok özlemiş oluyor.yemek öncesi bir saat birşeyler öğretmeye çalışıyorum.bugün kitapta gördüğüm yerleştirme oyununu oynadık. bir karton üstüne kaşık çatal ve tabağı koyup etrafında kalemle çizdim.sonra tabak çatal kaşığı yerlerine yerleştirdim. bir iki gösterip eline verdim.anında eline kaşık çatalı alıp attımmmm deyip fırlattı. babasıda güldü senin oynunu değil kendi oynunu oynucak karışma diye. sonra bir iki gene gösterdim. gene attı. babamız hala gülmekte. sonra bende vazgeçer gibi olmuşken bi baktım koyuyor meğer başta anlamamış. babasıda dumur oldu kaldı.
yeni kalemlerimizgeliyor yıkanabilir olanlardan çünkü elinden boya kalemleri düşmüyor.birde parmak boyası sipariş verdim oda yıkanabilir. çok merak ediyorum nasıl bişi.
ama hala şeker hamurlarından bulamadım:((

Şeker hamuru pastanelerden bulabilirsin canım.gülce daha küçükken almıştım ben ağzına alırsa zararlı olmasın diye ama şimdi kendim yapıyorum oyun hamurunu oynuyor.

Back