Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Maşallah ne güzel Defne kule yapmayı başarmış bizdede legolar var ama biraz küçükler galiba gülce pek sevmiyor etrafa yaymayı tercih ediyor genelde ama bultak oyuncagını çözdü kareleri daireleri güzelce yerine yerleştiriyor çok uğraştım ama sonunda başardık bende meyve sebze hayan kartları yapmak istiyorum ama ayarlayamadım bi türlü geometrik şekilleri yaptım her rengini yaptım renkleride öğrensin diye çok güzel oldular

bizde legoları yapıyoruz
kart yapbozlarımız var kedi ev tavuk araba gemi şekilleri var onları yapıyoruz
ama bultakları birtürlü öğrenemedik

bultakları biraz yardım edersem yapıyor defne de
ilk gördüğü deliğe atmaya çalışıyor, doğru deliği önüne denk getirince kendi atıyor
sadece daireyi yardımsız yapıyor şmdilik

bilge o daireyi direk ağzına sokuyor:D
kırmızıyı tesadüfen gösteriyomus ya ::( dun arkadaslar geldi bize,yaptırmaya çalıstım olmadı ...arkadasım renkleri 2,5 yaşında öğreniyorlar dedi.

benim kızımda bu aralar legolarla oynamayı seviyo onları teker teker bozmayı
bultakları daireyle kareyi atıyo delikten:)
bi de küçük su şişesi verdim eline onun kapağını açıp kapatmayı seviyooo

my.php
[/URL][/IMG]
my.php
[/URL][/IMG]
bunuda az önce yaptım kızım uyurken uyandığında karnımızı doyurup tepkisini görcez
şule bende benim kızda mı sorunvar diyordum o kadar uğraşıyorum anlamıyor diye
bu biraz erken olcak galiba şimdi elimdki kitaba baktım 31. ayda gözüküyor neyse elimizde bulunur

Son düzenleme:
bizimkinin su an marifeti olarak,
bir merdiven basamagi boyundaki yuksekliklere, cikiyor ve inmek icin poposunu ceviriyor, ilk ayaklarini indiriyor..
onceden inmek icin basi asagi duserdi..bunu ilk defa sabah yanimda yattigi zaman yataktan kendi inmesi icin ogretmistim,deneye deneye...
sonra kayinvalidemin salonunda yemek masasina gecerken bir basamak var ordan cikip inmesini ogrettim..kendini koruyabilsin diye..basarili oldum sukur..
simdi ona bakip guluyoz,hemen popoyu cevirip ayaklariyla iniyor..masallah kuzucuma..

ne soylenebılırkı harıkasınız kendımı hazıne bulmus gıbı hıssettım
benım bebegm henuz cokkk kucukk yıne de guzel kalıtelı vakıt gecırme derdındeyım
ben de paylasmak ıstedım sızın yaptıklarınızı okuyunca heveslendım
bı anda yapabılecegımız ne cok sey varmıs meger dıye hayıflanmaya basladım
sımdılık ogluma sarkı soyluyorum dudaklarımı takıp edıyor dıkkatle ızlıyor
parmaklarında hayvan fıgurlerı olan eldıven aldım
alıbabanın cıftlıgını soyluyorum bunu soylerken benı ızlıyor hayvanların seslerını cıkardıgımda mesela cıvcıv cık cık derken cıvcıvlı parmagımı oynatıyorum cokkkk mutlu oluyorrr
bırde ben hıkaye kıtapları okuyorum anlamasada ben kıtabı okurken cok heyecanlanıyor ve sesımı bastırmak ıcın bagırıyorr sesler cıkarıyor ona yonelmem ıcın ugrasıyor gıbı hıssedıyorum ama her defasında farklı sesler cıkıyor bunlarda sonra ılgısını cekıyor ona baksamda bu kez cıkardıgı ses hosuna gıttıgınden devam edıyor :)))
baska neler yapabılırım bılmıyorum ama montesorı egıtımı benım ıcın bulunmaz bısey oldu
emegınıze saglık cokk ama cokkk tesekkur edıyorum...

ozlem yaptıkların çok güzel gerçekten içinde bulunduğunuz aya göre
zamanla artacak zaten
monpetit parçalı kartına bayıldım canım
yalnız onu kaplayıp mı kestin, kesip öyle mi kalpadın
kesince kenarları ayrılmadı mı
birkaç ay sonra ben de yapma istiyorum
aslında sürekli kullanacağımı bilsem şu laminasyon makinesinden alayım diyorum ama bilemiyorum ki yaa

ben de bugun bul-tak yapboz yaptım oğluma.. henüz tanıştırmadım ama umarım beğenir :) şekli biraz bozuk olmuş olabilir ama hem renk hem de şekil tanıtmak için çift amaçlı düşünüp hazırladım.

bultak2.jpg
bultak.jpg

Son düzenleme:
ewet monpetit cim cok sevimli oluyor inan ki...

ozlemyb, cok hos yaptigin..ben o sarkiyi hic soylememistim ogluma ,aklima getirdigin iyi oldu canim..

amilie cim yapbozun guzel olmus ellerine saglik,tutmasi icin yaptigin sey mantarli tahtalar icindi sanirim,onun ucu sivri miydi, nasil yaptin canim..

...

amilie cim yapbozun guzel olmus ellerine saglik,tutmasi icin yaptigin sey mantarli tahtalar icindi sanirim,onun ucu sivri miydi, nasil yaptin canim..

evet haklısın mantar pano için olanlardan. pense ya da kargaburnu denen aletle rahatlıkla kırılıyor canım. ucunda azıcık kalıyor, onu da mukavvaya iyice sapladım ve japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. henüz onla oynatmaya vakit olmadı ama en kısa zamanda başlarız oynamaya..a.s ne olduğunu hemen anlamayacağını biliyorum ama buradaki paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla da çabuk öğrendiklerini de biliyorum. yerimseniben zamanla anlayacaktır ne olduğunu. gamyoncuiremsu

füsfüs kesip kapladım diğerlerinde yaptığımız gibi birleşicek kısımları katlı yaptım birleştiriken boşluk kalmaması için
cocostar kitabın ismi GEP uygulaması halk eğitimlerde tanıdığın varsa veya kurslara katılırsan burda yaptıklarımıza benzer faaliyetler yapılıyor
amilie yap-bozunuz güzel olmuş bayaa emek vermişsiniz

evet haklısın mantar pano için olanlardan. pense ya da kargaburnu denen aletle rahatlıkla kırılıyor canım. ucunda azıcık kalıyor, onu da mukavvaya iyice sapladım ve japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. henüz onla oynatmaya vakit olmadı ama en kısa zamanda başlarız oynamaya..a.s ne olduğunu hemen anlamayacağını biliyorum ama buradaki paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla da çabuk öğrendiklerini de biliyorum. yerimseniben zamanla anlayacaktır ne olduğunu. gamyoncuiremsu
gerçekten çok çabuk kapıyorlar benim kızım konuşmaya yeni başladı daha öncesinde kitaptan çok okuyordum şekilleri renkleri
beklemediğimiz bir anda hemen söylüyor şimdi
pembeyi ilk duyduğumda çok şaşırmıştım gayette net çıkarıyor
siz anlatın önünde yapın uygulayın sonra dikkat edin yalnız kaldığında söylemeye ve yapmaya çalışıcaktır

evet baya uğraştım aslında, çok zevk aldım yaparken ve sinir-stres attım. oğlumla oynadığımızı hayal ettim, bana da iyi geldi doğrusu.. hazırladım babaannesine gösterdim, bakın bitirdim diye, daha onun için çok erken deyip arkasını döndü, gereksiz bir iş yapmışım gibi davrandı, moralim bozuldu. sanki kendisi çocuklarını büyütürken neyle nasıl ne şekilde zaman geçirdiğine önem vermiş gibi.. benim oğlum da onla iken sadece kadın programları izlemek zorunda kalıyor, sanırım bunun daha iyi zeka geliştirdiğine inanıyor!! ben evde olduğumda bazan tv açmıyorum çocuk biraz uzak kalsın diye ya da sadece yemek yerken bakıyor, onun dışında oğlumla kendim oyun oynuyorum ne olursa,ne yapacaksam onun uyuduğu vakitlere bırakıyorum çoğunlukla.. onunla ilgilenmek benim için daha önemli! görümcem eğitimci olmasına rağmen bu yöntemleri saçma bulduğunu, bu yöntemlerin çocukların denek olarak kullandığını, bunun gereksiz olduğunu söylemişti ve hevesimi kursağımda bırakmıştı.eşim bile tam olarak anlamadan benim abarttığımı, çocuğun bi şekilde büyüyeceğini söyledi. (gerçi anlıyor ama çocuğa yetemediğimizi düşündüğüm için üzülmemi istemediği için öyle söylüyor). kimin ne düşündüğü benim için önemli değil.ben gerekliliğine inanıyorum ve öyle yapacağım, yılmadan! :)

amilie sen başkalarının ne düşündüğü boşver canım ben gündüz hiç açmıyorum tv. sadece akşam açıyoruz dizi izlemek için oda reklamlarına bakıyor
herkesin herşey için söyleyecek bişeyleri vardır oyunla o kadar güzel şeyler öğreniyorlarki aslında

haklısın monpetit, akşam gelince babasıyla da oyunlar oynuyorlar, babası onu yukarı kaldırıyorum seni diyerek havaya kaldırıyordu hep. birkaç gündür "yukarı" dediğimde oğlum kollarını yukarı kaldırıyor ya da işaret ediyor.. dışarı çıktığımızda her defasında geçen bütün kedilere bakıp "gel pisi pisi" diyoruz. evde pisi pisi deyince yere bakıp kedi arıyor :) her dışarı çıkışımızda ağaçları çiçekleri gösteriyordum ve dokunması için teşvik ediyordum, ilk zamanlar gülümsüyordu ama korkusu vardı, şimdi korkusu kalmadı, cici yaparak gülümsüyoruz hepsine! herşeyi öğrenecek zamanla.. bilinçli anneler sayesinde geleceğimizi güvence altına alıyoruz. geleceğin yöneticileri, mühendisleri, doktorları bunların arasından olacak. bunların daha bilinçli, akıllı ve mantıklı bireyler olarak yetiştiğini bilmek insanı rahatlatıyor. bu bilincin ve duyarlılığın her haneye yayılmasını dilerim..

Back