• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
viola şekillerin çok güzel olmuş. emeğine sağlık.
Okula başlamadan okuma yazmayı öğrenen biri olarak okuldan nefret ederdim hergün ben gitmicem diye ağlayarak gelirdim hiç unutmam alışmam çok zor olmuştu ve çok sıkılmıştım. hatta müdüre çıkıp ben okuma yazma biliyorum neden bu s....klarla aynı sınıftayım sınıf atlatın demiştim( o zamanlar özgüvenim tammış şimdi nereye gitti anlamadım)öğretmek için çaba göstermem ama öğrenirsede yapcak bişi yok elbet. ama sanırım öğrenmek durumunda kalıyorlar hem bilgisayardaki harfleri hemen hafızaya alıyorlar hemde bir sürü çocuk kitabı var.bakalım artık.
bende boncuklu oyuncağa takılı kaldım.e bebekten vereyim bari sipariş buralarda yoktur kesinlikle.

Haklısın bilgisayar faktörünü unutmuştum, zaten oynarken öğreniyorlar. Benim oğlana bazen çok gülüyorum bişeyi yanlış yaparsa try again doğru yaparsa good job dicekmişimkaydirigubbakcemile3
Bencede özellikle öğretilmemeli ama kendi kendine öğrenirsede yapacak bişey yok sanırım

Evetttt nihayet bizim kartlarımızda bittiiii! Ben kartları arkalı önlü yaptım ve mukavvanın üzerine yapıştırarak yaptım böylece hem sert duruyorlar hem de yemelere karşı daha dayanıklı oluyorlar.. :) ben kaybolmasınlar diye kartları delip zincir takmayı düşünüyorum,çünkü şimdiden 2 kaybımız var kimbilir nereye girdi :)

Son düzenleme:
kızlar bu arada çekiçliden almayı düşünüyorsanız ve bebeğiniz 1 yaşından küçükse önce bunu almanızı tavsiye ederim ben her ikisinden de aldım ama bunu çok sevdi diğeri 1,5 yaşından sonra daha uygun olur şimdi parmaklarıyla topları ittiriyor çok hoşuna gidiyor bu arada normal bir oyuncakçıdan 10 liraya aldım bunu..

Saol Gülcecim uğraştırdı beni ama içime sindi ,Viola şekiller çok güzel olmuş eline sağlık canım, benim kartlara bir de geometrik kartlar eklemek lazım sanırım.. Kızlar resimleri bir çok kişiye gönderdim kimse yapmadımı?

canım eline sağlık çok güzel olmuşlar
ben yapıcam canım ancak evdeki yazıcıyla olmaz, dışarıdan çıktı alıcam, ona da bir türlü fırsat bulamadım
bir de geometrik şekilleri tam bitiremedim ama seni görünce özendim hemen yapıcam walla
bu arada bu materyal yapma işi beni çöpçü yapacak
eve çıkarken apartmanın girişinde temiz yeni açılmış karton kutular buldum
aldım eve çıktım, biri kitap kutusu oldu gördünüz
diğeri daha büyük onun da içini ksip televizyon gibi, kukla tiyatrosu yapmayı düşünüyorum
süslerim perde falan yaparım kumaştan dedim

kartları kaç aya kadar kullanıyoruz geçmi kaldım hazırlasammiki diye düşündüm 19. aya girdik biz çünkü

Saol Gülcecim uğraştırdı beni ama içime sindi ,Viola şekiller çok güzel olmuş eline sağlık canım, benim kartlara bir de geometrik kartlar eklemek lazım sanırım.. Kızlar resimleri bir çok kişiye gönderdim kimse yapmadımı?

Canım,ellerine sağlık kartlar süper olmuş..banada yollamıştın,daha bitmedi ama uğraşıyorum.bitince hemen eklerim..

canım eline sağlık çok güzel olmuşlar
ben yapıcam canım ancak evdeki yazıcıyla olmaz, dışarıdan çıktı alıcam, ona da bir türlü fırsat bulamadım
bir de geometrik şekilleri tam bitiremedim ama seni görünce özendim hemen yapıcam walla
bu arada bu materyal yapma işi beni çöpçü yapacak
eve çıkarken apartmanın girişinde temiz yeni açılmış karton kutular buldum
aldım eve çıktım, biri kitap kutusu oldu gördünüz
diğeri daha büyük onun da içini ksip televizyon gibi, kukla tiyatrosu yapmayı düşünüyorum
süslerim perde falan yaparım kumaştan dedim

Canım,kukla tiyatrosu çok güzel bir fikir..yiğitte kuklalara bayılıyor..kahkahalar atıyor:))bitince ekle de bende fikir almış olayım..

handerya kartların süper olmuş emeğine sağlık.
benim çıktı almam çok zor pc den. bende cdye çekip fotoğrafçıya götüreyim diyorum.bir sürü buldum ama henüz düzenlemedim.

handerya mükemmel olmuşlar,eline emeğine sağlık,zinciri yemez mi ya ?
füsfüs kukla tiyatrosu iyi fikir,hele becerin varsa.kukla bulamadım ben burda,bir iki tane kalmış,hiç güzel değildi,çoraptan filan da yapılıyor değil mi?
bugün oyuncak baktık gene,hep 18 ay yazıyor.çubuklara halka geçirme var,en üste de palyaco kafası, çubugun üstüne düşer diye korktum, bultak plastik almıştım,keşke tahta alsaymışım :( bir oyuncak gördüm komplex bişey abaküs var biryuzunde küpün,başka bir yuzunde saat,baska bir yuzunde bultak, üstte su sizin telde sürgülü oyuncaktan. alsam mı onu ?? bultaklı yapboz bulamadım :( tonton araba aldık bir tane, vuuu vuu diye sürüyor.

Tsk ederim kızlar,mayalı hamur ben çıktıları büyük kırtasiyelerde en iyi kalitede kağıda bastırıyorum çok güzel fotoğraf gibi çıkıyor canım,fotoğrafçıdan çıkartırsan bence çok pahalı olur..
Şulecim dediğim gibi deldim onar onar ayırdım ama zincir yerine kurdele taktım çok şirin oldu arada alıp inceliyor ama çoğunlukla ağzında dişliyor .. :(
Füsfüs gerçekten çok güzel fikir canım kukla tiyatrosu,biz de bayılıyoruz kuklalara bende düşünebilirim,gerçi çok fena bu sıpalar kuklayı konuşturunca hemen benim dudaklarımı takip ediyor sesi bazen kuklayı unutup bana konsantre oluyor

mayalıhamur archisugar dan girip ordan bulmuştum blogları
kukla tiyatrosunu masaya falan koyup arkasına saklanırız, o zaman onlara bakarlar heralde:))
şule o koplex oyuncak iyiymiş ya , al bence
bu arada zürriyet gazetesi winnie ilk ansiklopedim veriyor, 2 kitap 29 kupon
ben biriktiricem, bugün başlıyor

Tsk ederim kızlar,mayalı hamur ben çıktıları büyük kırtasiyelerde en iyi kalitede kağıda bastırıyorum çok güzel fotoğraf gibi çıkıyor canım,fotoğrafçıdan çıkartırsan bence çok pahalı olur..
Şulecim dediğim gibi deldim onar onar ayırdım ama zincir yerine kurdele taktım çok şirin oldu arada alıp inceliyor ama çoğunlukla ağzında dişliyor .. :(
Füsfüs gerçekten çok güzel fikir canım kukla tiyatrosu,biz de bayılıyoruz kuklalara bende düşünebilirim,gerçi çok fena bu sıpalar kuklayı konuşturunca hemen benim dudaklarımı takip ediyor sesi bazen kuklayı unutup bana konsantre oluyor

ya bende şimdi sana bunu sormak için girmiştim nete. dün fotoğrafçıyla konuştum çok pahalıya gelecek.sen nerde yaptırdın dicektim.teşekkürler bir sorayım kırtasiyeye.
ya benimde buzdolabımda asılı çok güzel(eve gelen her çocuğun içi gittiği )hacivat karagözlerim var eklemleri oynak tam gölge oyunluk.el kuklalarını sevmemişti bizimki onu bir deneyeyim diye düşündüm becerebilirsem.
birde 4 yıl evel işyerime gelen seyyar bir kitapçıdan yeğenime yapbozlar almıştım. yarım metre genişlik ve uzunlukta kare köpükten (kırılmaz bükülmez) kenarları yapboz şeklinde içiçe geçen. oldukça yer kaplıyor ama hafif ve çok kullanışlı.birinde sayılar birinde meyveler birinde hayvanlar vs 6 çeşit felan vardı. bir yıl kesintisiz onunla oynadı öğrendi yeğenim.hatta içiçe geçirip ev yapardık içinde oturur oyun oynardık.şimdilerde küçük yeğene miras kaldı ama bize sıra gelmeyecek çünkü o oynuyor:(( ve asla vermez.ben nette araştırdım bulamadım adını vs bilmiyorum.eğer denk gelirseniz kitapevlerinde falan öğrenirmisiniz adını. yada bilen gören varmı?
füsfüs bloglara girmeyi tekrar deneyyim biraz net özürlüyüm:(((teşekkürler.

mayalıhamur archisugar dan girip ordan bulmuştum blogları
kukla tiyatrosunu masaya falan koyup arkasına saklanırız, o zaman onlara bakarlar heralde:))
şule o koplex oyuncak iyiymiş ya , al bence
bu arada zürriyet gazetesi winnie ilk ansiklopedim veriyor, 2 kitap 29 kupon
ben biriktiricem, bugün başlıyor

ya bende dün aldım gördüm biriktirsemmi birktirmesemmi karar veremedim.zaten gasteyi alıyorumda umarım toplu tutabilirim kaybetmem:(((

Selam kızlar,yiğite önce sonra oyunu alıyım diyorum.ama erken mi acaba,anlamaz mı diye düşünüyorum..ne dersiniz?

Back