Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
canım sağol tekrar, varsa böyle değişik şeyler bekleriz yine, esinlenmeye hazırız:))
defne de görünce şöyle bir atlamak istedi üstüne, hemen gösterdim ne işe yaradığını
o şekilde oynamaya başladı, oynamadığı zaman kaldırıyorum ki çabuk sıkılmasın

gülce biz yelkenoyuncak adlı bir internet sitesinden aldık
bu arada ben çocukların pek erken okuması işlem yapması taraftarı değilim
gerçi bazı çocuklar öğreten olmasa da kapıyorlar bir şekilde
ama ben okula gidince öğrensin istiyorum, sonra çok sıkıntı oluyor
okuldan önce de mümkün olduğunca sosyal becerileri gelişsin istiyorum, akademik bilgilere de aşinalık olsun yeter
yanlış mı düşünüyorum sizce

Ben yokken çok ilerlemişsiniz bende geriden de olsa fikirlerimi paylaşmak istedim. Bende füsfüsüme kesinlikle katılıyorum. Kesinlikle okula bazı şeylerin kalması taraftarıyım. Geçen gün eşim Çınar'a harfleri söylüyordu annem hemen müdehale etti çok erken tamam ne verirsen alır sünger gibi ama sonrasında sorun yaşarsın dedi. Sosyal yönünü daha etkin kılmak taraftarıyım bende..

canım eline sağlık çok güzel olmuşlar
ben yapıcam canım ancak evdeki yazıcıyla olmaz, dışarıdan çıktı alıcam, ona da bir türlü fırsat bulamadım
bir de geometrik şekilleri tam bitiremedim ama seni görünce özendim hemen yapıcam walla
bu arada bu materyal yapma işi beni çöpçü yapacak
eve çıkarken apartmanın girişinde temiz yeni açılmış karton kutular buldum
aldım eve çıktım, biri kitap kutusu oldu gördünüz
diğeri daha büyük onun da içini ksip televizyon gibi, kukla tiyatrosu yapmayı düşünüyorum
süslerim perde falan yaparım kumaştan dedim

Bu haftaki konu tam senlik konumuz GERİ DÖNÜŞÜM yırttın şekerim yırttın

xeno yaa ikidir mesaj atıyorum cevap gelmiyor mail grubu için
hakkaten bu konu tam benlik
dondurma kutusundan ip çekme oyunu kurabiye kutusundan da geometrik kart kutusu yapmıştım hehe

evet canım, dün cevap gelmiş bana da
üye olmaya çalıştım becerdim sanırım ama tam da emin değilim:))

üye olmuşum ama grup sahibinin onayını bekliyor
kızlar bu ara durgunsunuz, yok mu birşeyler yapan
ben geri dönüşümle ilgili yaptıklarımı bloguma ekledim, buraya da ekledğim şeyler genelde
az önce de küçük bir mukavva kutuyu kaplayıp stickerlar yapıştırdım
top kutusu oldu, çok topumuz var onları toparlasın dedim

bide ben becerebilsem üyeliği:((
biz dün hayvanları tanıdık. köye gittik. inek at eşek tavuk horoz kedi köpek vs. hepsiyle epey ilgilenip seslerini taklit ettik. kuşla kediyi biliyordu zaten.( bir aydır pencere önüne yem atıyordum nihayet bir kumruyla arkadaş olduk yem atmazsak gelip bekliyor hiç kaçmıyorda camın önünde bize bakıyor epey. ne zaman sorsam kuş nerde diye uras hemen cama bakıyor. dışarı çıktığımızda gözü havada oluyor)
kameraya çektim hayvan dostları ve urası. sonra bugün izlettim tekrar. bide hayvan yapbozlarımız var( henüz kart yapamadım hazır aldım)ordanda tek tek gösterdik. atla tavuğa bayılıyor. ama inekten ve horozdan pek hoşlanmıyor sanırım.burdanda çiflik hayvanları oyunundanda bakıp dinliyoruz artık korkmuyor seslerinden.

Merhaba bende yıpranan hikaye kitaplarındaki hayvan resimlerini ortadan ikiye kesip renkli kartona yapıştırdım.Kuş,kedi,ördek tabi altı parça yarım resim oldu.karıştırıp önüne koyuyorum.iki parçalık puzzle yapmış oldum kendi çapımda :) Tabi hemen ezberledi bile şimdi de 4'e bölmeyi düşünüyorum.Parça bütün ilişkisi çalışıyoruz yani.Bebeğim 16 aylık.

ben de oğluma şimdilik aile kartları hazırladım, vakit oldukça çeşitlendireceğim. anne baba dede teyze hala vs. fotografları çıkartıp presledim. genelde yemeye çalışıyor ama zamanla anlayacağını biliyorum. haftasonu bultaklardan aldım. ilk iki gösterdiğimde genelde yemeyi tercih etti ama bugun keşfetti içine atıldığını. parçaları yerden alıp içine atmaya çalıştı, yardımlarımla.. ayrıca medikalden aldığım süt saklama kaplarından biri çözündürme esnasında ağır hasara uğramış ve alt tarafı komple yırtılmış, kullanılamaz hale gelmişti. ben de dışarı çıktığımızda içine emziğini koyup yanımıza alıyordum. bultaklarla oynayacakken önce o ilgisini çekti onla oynaya başladı. içine emziği koymuştum, sallayıpda ses duymaya başlayınca hoşuna gitti, içindekine ulaşmaya çalıştı, kapağını gevşettim, kapağını çevirerek açmayı keşfetti, mutlu oldu, emziği bi içine koyduk bi dışarda bıraktık. kapak ise önce ters kapatılmaya çalışsa da sonunda doğrusunu buldu artık kendi başına açıp kapatabiliyor..görseniz o kadar büyük bir ciddiyetle yapıyordu ki hiç bişey yapmadan sadece onu izledim. kapaklı bir kabın kapağını açıp kapatmayı, içine bişey koyup çıkarmayı öğrenmiş olduk bugun. sanırım içinde dışında kavramı da gelişmeye başlıyor.

bugün yağmuru öğrenmeye çalıştık. yağmur yağıyor şarkısı eşliğinde ellerimizi havaya kaldırıp damlaları yakalamaya çabaladık. önceleri çiseliyordu dışardayken biraz önce sağnak başladı bu sefer balkona geçip yağmuru seyrettik. baktım ellerini kaldırıyor :))) içeri girmek istemedi. çok şaşırdı. umarım anlayabilmiştir????

ingilizce bir mont. sitesini kurcalıyorum.
dil başlığında çiçek demeyin,kırmızı gül deyin.yani bebek diline gerek yok,direk herşeyi söyleyin,ne kadar dile maruz kalırlarsa daha iyidir diyor.kitaplar,şarkılar ve rhymes diye bişey var ingilizcede tekerleme gbi,onları kullanın diyor.
kendi payıma,gül getirdim okuldan dün,önce çiçek dedim,sonra gül dedim.insan ikilemde kalıyor,mama demek daha mı kolay geliyor mesela,yemeklerin adını söyleyeceğimize.gezmeye gidelim diyorum o atta diyor :D
lütfen ve teşekkür ederim kelimelerini söyleyin diyor.teşekkür ederim i sık diyorum da lütfen hiç demiyordum,dikkat edicem.
bir de aklımda vardı bir süredir hatta burda sorcaktım,pastel verin diyor,daha ilerki zamnlarda da keceli,yada kuru türlerini de verirsiniz.sizde boya veren oldu mu,ben bir iki kez fosforlu kalem kagıt verdim,kapagını acma kısmıyla ilgilendi :)

Canım,ben boya vermedim eline..benimki ne versem önce ağzına sokuyor,araştırayım ağzına soksa bile zararı olmayan boya varsa öyle birşey alayım vereyim eline.eminim çok hoşlarına gidecektir..

Şulecim bende kuru boya verdim pastelde komsunun kızları verdi hemen ağzına götürdü bizimki ısırmaya yeltendi pek vermeyi düşünmüyorum kuru boyayla kağıda yazmaya uğraşıyor ne işe yaradığını anladı ama çabuk sıkılıyor hemen ağıza götürüyor.Ya küçükken kalem şeklinde pastel boyalar vardı ağzına götürsen zararsız mı ne birşeyler yazıyordu tam hatırlayamadım o kalemleri araştıracağım bulabilsem bakalım

Bende araştırıp alayım,önce kağıtla başlar sonra evin duvarlarıyla devam ederiz resim çizmeye:)

şule güzel blgiler paylaşmışsın sağol
hakkaten yaa ben o kadar dikkat etmeme rağmen atta ve mama demekten kendimi alıkoyamıyorum
daha çok dikkat lazım
teşekkür ediyorum arada ama lütfn aklıma gelmiyor
ben de hiç boya vermedim
defne yemek dahil hiçbirşeyi ağzına götürmezdi
biz de kendi de yavaş yavaş yemeye alışsın diye ağzına sokmayı öğrettik
şimdi herşeyi sokuyor maalesef
burda bir arkdaş söylemişti
içine su doldurulan boyama zımbırtısı varmış
onu bulamaz mıyız acaba
kaleme su doldurunca kendi zeminine yazıyormuş sadece
başka yerleri boyamıyormuş

Back