- Konu Sahibi inciboncuk
-
inciboncuk kullanıcısından alıntı Mesajı göster
kızlar bu bende var ve çoooook işime yarıyor bu tür kartların yapımında;
PVC kimlik kaplama laminasyon makinesi , #16899171 Gittigidiyor.com
bir de bu kartlarla ilgili 3 adım yöntemini uyguluyoruz biz paylaşmak istedim
1.adım : Kartın üzerindeki objeler sırasıyla çocuğa tanıtılır bak bu inek , bu aslan bu da kuş gibi
2. adım : Çocuktan istenilen objeyi göstermesi istenir , bana ineği gösterebilir misin lutfen gibi
3.adım: Kartın üzerindeki obje çocuğa sorulur Bunun ne olduğunu söyleyebilir misin bana lutfen?diye ki biz daha bu 3 . aşamaya geçemedik konuşamadığımız için
Bu yöntemle Demir Atatürk'ü , bayrağı, meyveleri (ki meyvelerin kendisini de görme ve tatma şansı olduğundan daha çabuk öğrenirler), telefonu, hayvanları ...vs öğrendi gerçekten işe yarar bir yöntem aynı zamanda çocuğa lutfen demesini de öğretiyor ve karşılık alınca teşekkür ederim derseniz kısa zamanda teşekkür etmesini de öğreneceklerdir.
İnciboncu'ğa katılıyorum. Kart adımları çok önemli.Geçen gün bir arkadaş hayvanat bahçesine gitmekten söz ediyordu. Önce kartlarla tanıtın.Çınar'a önce kartlarla tanıttık, oyuncağını gösterip çıkarttığı sesleri öğrettik, en son canlıları ile tanıştırdık. Annem Atam'ızı da öğretti. uzun zamandır resimlerini tanıyor Atam diye bağırıyor ve Atatürk nerde dediğimizde kalbini gösteriyor..
Kızlar kartları gönderdim ama bendeki sayfalar çok yüksek çözünürlükte olduğu için maile sığmadı küçültmek zorunda kaldım umarım baskıda bir sorun olmaz,bir de bakınca rengi koyu gözükebilir o da baskı formatında yaptığım için yani basılınca renkler normal olacaktır haberiniz olsun,güle güle öğrensin bebişler...
Emir artik inegi görünce möö, köpegi görünce hav hav, kedi görünce de miyav diyor..:))
Ayrica ona daha önce pencereden di$arda dola$an kedileri gösterdigim icin kendisi ara sira camin önüne giderek elini uzatip pisi pisi diye kedileri cagiriyor..Kediyi görünce de sevincten cildiriyor.:))
Bu arada dün ilk defa bir arkada$in önerdigi gibi kücük bir kutunun icine birkac parca nesne koydum..Portakal, kalem, ka$ik vs. Emir`e önce bunlari tek tek tanittim..Ke$fetmesi icin eline verdim..Sonra Portakal nerede? Ka$ik nerede? diye sordum..Birkac kere dogrusunu gösterdi..Tesadüf oldugunu dü$ünüyorum.. Yalniz onlarla bayagi bir zaman gecirdi..Bugün yine ba$ka nesnelerle deneyecem.. Bu öneride bulunan arkada$a tekrar te$ekkür ediyorum..
ya eşlerimiz bu konulara biraz duyarsız galiba
onlara göre çocuk daha çok küçük, bir şey öğrenemez, ya da nasıl olsa kendi kendine öğrenir mantığı var
ben defneden önce eşime anlatıyorum neler yapacağını
ben mutfaktayken falan gösterdiklerimi yapıyor neyseki
bu arada lapbook yapan var mı?
çok hoş birşey ama çok zahmetli geldi bana, bir de bizimkiler onun için küçük biraz sanırım
linklerde gördüm ben de
Bu aralar genelde dışarıdayız (baston pusetlerden aldım acayip işimi kolaylaştırdı tavsiye ederim ) ama evdeyken en büyük eğlencesi salıncağı ve baby einstein cdleri acayip sevdi bende sevdim gerçekten çok eğitici ve öğretici,cdler ingilizce belki bu arada kulak aşinalığı da olur :)
İsteyen olursa baby einstein cdlerinden elimde linkleri var isteyene gönderebilirim.
benim ozele atabilirmisin mesaj rica etsem mersiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?