• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
handeryacım 3 nolu resimde şekil tamamlamadan bende almak istiyorum ama daha yapamaz erken geliyor bana.

birde ksilefon almak istemiştim birgün satıcı sopası tehlikeli olur erken daha dedi 3+ diye geçiyor ksilefon bende piyano almıştım. aklında olsun

evet canım sitenin adı
direk link vermeyeyim dedim

ben bunları beğendim, uygun mu sizce yaşına

üst üste geçen halkaların 5 tane plastiklisini aldım ben. çokkk severek oynuyor. geçiriyor çıkarıyor(sırayla değil) eline geçirip bilezik yapıyor birbirine vuruyor. çok eğleniyor.
ksilofon un plastik olanını sipariş vermiştim arkadaşa. henüz gelmedi ama bu daha hoşuma gitti.bana erken değilmiş gibi geldi.

Eklentiler

• $yeni.jpg
    $yeni.jpg
    23,2 KB · Görüntüleme: 42
ksilofon bizde de var ama sopası ince bir çubuk, tehlikeli
verince de elinden bırakmıyor, alınca ağlıyor
bu plastik daha iyiymiş mayalıhamur

Füsfüscüm sectigin oyuncaklarin hepsi egitici nitelikte..Cok güzeller..Halkalardan bizde de var..Üzerinde 6 aydan itibaren yaziyor ama Emir sanirim 9 aylik civarindaydi anlayarak halkalari gecirmeye ba$ladiginda..

Bende geometrik $ekiller icin $unu almi$tim..Emir`in hala daha cok ho$una gidiyor..
Resmi yüklemeyi beceremedigim icin linki kopyaliyorum :utangac:

http://fs1.kauflux.de/slot/320/artimg/large/9292860_113444.jpg

Ayrica gecenlerde etrafi boyamadan resim yapabilecegi bir$ey aldigimdan bahsetmi$tim..Onunda linkini kopyaliyorum..

http://www.ravensburger.de/web/images/produktseiten/normal_h/04597.jpg

vildan süpermiş boyama şeysi (ne diyeceğimi bilemedim:))
kızlar bime bu tarz oyuncaklar çok geliyor ve ucuz oluyor
ben hamileyken falan almıştım, iyiki almışım
2 bultak aldım, biri müzikli bir otobüs şeklinde
2 ahşap puzzle
1 büyük parçalı lego seti
ksilifon
hepsi ordan ve ce amblemi de var
siz de takip edin, cumaları geliyor bu tarz ürünler

vildan süpermiş boyama şeysi (ne diyeceğimi bilemedim:))
kızlar bime bu tarz oyuncaklar çok geliyor ve ucuz oluyor
ben hamileyken falan almıştım, iyiki almışım
2 bultak aldım, biri müzikli bir otobüs şeklinde
2 ahşap puzzle
1 büyük parçalı lego seti
ksilifon
hepsi ordan ve ce amblemi de var
siz de takip edin, cumaları geliyor bu tarz ürünler

Canim acikcasi bende ne dendigini bilmiyorum :) öyle belli ba$li bir ismi yok sanirim..Su bazli boyama bezi diyelim olsun bitsin..;) Kalemi var (suyla dolduruluyor) 3 adet $ekilli parcasi var ve o parcalari islatabilmek icin üzerine bastirabilecegin bir zemin de var ayriyetten..Bir$eyler cizildikten 2-3 dk. sonra bez kuruyor ve eski haline dönüyor..Hicbir$ey cizilmemi$ gibi oluyor..Bu $ekilde cocuk hemen yeni resimler yapabiliyor..;) Ayrica kalemi etrafa sürdügünde de icinde su oldugu icin hicbir leke olmuyor..

Son düzenleme:
kızlar size market maceramızı anlatmak istiyorum ben artık markette serbest bırakıyorum kızımı dolaşşın herşeyi tanısın dokunma duyusu gelişşin diye dolaşıyor sebze meyve seçmemem yardım ediyor ben poşeti tutuyorrum o içine dolduruyor. geçen gün patates salatalık soğan şeçti kızım annesine patsatesin birinide aldı ver diyince doğru market kapısına doğru kaçmaya başladı kapıda tututm.
başka birgün kızıma kitap seçiyoruz kendisi büyük çocıuklat için olan bir dergi aldı eline ver onu almayacaz dedim yine başladı kapıya doğru koşmaya.

oyuncak reyonunda oyuncaklara bakıyor kendimize oyuncak seçiyoruz. kısacası o çok eğleniyor ben koşmaktan ölüyorum. ama olsun kızımın gelişimi için faydalı.

kızlar size market maceramızı anlatmak istiyorum ben artık markette serbest bırakıyorum kızımı dolaşşın herşeyi tanısın dokunma duyusu gelişşin diye dolaşıyor sebze meyve seçmemem yardım ediyor ben poşeti tutuyorrum o içine dolduruyor. geçen gün patates salatalık soğan şeçti kızım annesine patsatesin birinide aldı ver diyince doğru market kapısına doğru kaçmaya başladı kapıda tututm.
başka birgün kızıma kitap seçiyoruz kendisi büyük çocıuklat için olan bir dergi aldı eline ver onu almayacaz dedim yine başladı kapıya doğru koşmaya.

oyuncak reyonunda oyuncaklara bakıyor kendimize oyuncak seçiyoruz. kısacası o çok eğleniyor ben koşmaktan ölüyorum. ama olsun kızımın gelişimi için faydalı.
ay ay ay cok imrendim ne guzel anne kizsiniz oyle... ay benimki de yurusun biranevvel de tum dukkani kaldirsin hic arkasindan kosmam..
imreniyorum boyle annelere kizina cok vakit ayiriyosun maasaalah
montesorinin cok faydasi olmus, ben de yapayim bari

bunlar da geometrik kartlarımız, her şeklin her rengini yapacağım , daha sonra reklerin sınıflandırılmasında da kullanırız
daha hepsi bitmedi ama eklemek istedim

füsfüs çok güzel olmuş ellerine sağlık.
bende kumaş kitapta içiçe geçen şekiller yaptım tek çift kavramı için aynı sayfaya birden çok şekil yaptım. yavrum ençok iç içe geçenlere takıldı kafası karışıyor sanırım ama hoşunada gidiyor.hergün dokunuyoruz bakıyoruz.
bu arada gölge oyunu yapmak istedim ama hava kararmadan uyuyor evde çok aydınlık ne zaman yapsamki? bugün büyük bide küçük el fenerimizi gösterdim nasıl şaşırdı aynısının küçüğü :)) çok komik geldi bana.(heveslenmiştim yapayım diye yansımadı bir türlü çadır yapayım bari korkamz umarım altında)
bultakımız çok şekilli çok seviyor atmak istiyor beceremiyor bende üç şekilli daha kolay kaplumbağalı bultak siparişini verdim umarım becerir.

gölge oyunumuz başarısızlıkla sonuçlandı. gölgeden çok ışık kaynağı ilgisini çekti:(((

Kızlar bugün dışarıdaydım ve oğluma yeni oyuncaklar aldım sizinle de paylaşayım istedim. daha önce o çivili çekiçlerden almıştım ama o pek ilgisini çekmedi kaldırdım ama bugün bunu buldıum daha yaşına hitap eder diye düşündüm ve gerçekten çok sevdi ( bu arada 10tl aldım ) diğer kitapları da bir arkadaş tavsiye etmişti nt mağazasından aldım diye bugün gittim bunları buldum (yani çok kitap vardı ama tüm kitaplar çok din kitabı gibiydi,her sayfada mutlaka Allaha şükredelim lafı geçiyor tamam şükretmek güzel ama küçücük bebeğin beynine bu kadar kazımak bana göre değil..neyse uzatmıyım) Bizimki kuklalı olanı çok sevdi şimdiden,diğer kitapta da evin bölümleri çok güzel yapmışlar perdesi,dolap kapakları falan cırt cırtlı açılıyor tavsiye ederim..

Füsfüscüm çok güzel olmuş şekiller eline sağlık canım ,bu arada bu akşam kartlara başladım ama bir şey sorcam asetatla yapıştırınca bebişler kenarlarını ısırmıyor mu? yani açılmaz mı kullananlar naptınız? ben mukavva aldım onun üzerine arkalı önlü resim yapıştırıp asetatla kapattım ama açılırsa diye korktum.
Canım bir de o boncuklu oyuncağı sormuşsun hiç hatırlamıyorum valla hangi siteden aldım ama bende bir türlü alamadım o oyuncaktan..
Bugün oyuncakcıda bir oyuncak gördüm büyük çocuklar için ama çok beğendim büyüsün kesin alacağım gerçi o zaman neler çıkar ya.. kocaman insan vücudu,organları,kemikleri vs var organa basınca sesli bir şekilde ne işe yaradığını vs bilgiler veriyor çok güzeldi yaaa belki görmüşsünüzdür aynısından bir de türkiye haritalı olan vardı onda da illere basınca bilgi veriyor

Deryacım aldıklarını çok beğendim,kitapta güzel ama vurmalı oyuncağı çok beğendim.bu tarz oyuncaklara hiç denk gelmedim ben burda gezerken belki de dikkatimi çekmedi ama özellikle bulup,alıcam..Kartlarımda bitmek üzere,daha sonra füsfüsumun yaptığı geometrik şekillerden de yapıcam..sizlerde okudukça çok heyecanlanıyorum,insanın içinden herşeyi almak,yapmak geliyor..

nt mazasi ne ola ki?

Kızlar bugün dışarıdaydım ve oğluma yeni oyuncaklar aldım sizinle de paylaşayım istedim. daha önce o çivili çekiçlerden almıştım ama o pek ilgisini çekmedi kaldırdım ama bugün bunu buldıum daha yaşına hitap eder diye düşündüm ve gerçekten çok sevdi ( bu arada 10tl aldım ) diğer kitapları da bir arkadaş tavsiye etmişti nt mağazasından aldım diye bugün gittim bunları buldum (yani çok kitap vardı ama tüm kitaplar çok din kitabı gibiydi,her sayfada mutlaka Allaha şükredelim lafı geçiyor tamam şükretmek güzel ama küçücük bebeğin beynine bu kadar kazımak bana göre değil..neyse uzatmıyım) Bizimki kuklalı olanı çok sevdi şimdiden,diğer kitapta da evin bölümleri çok güzel yapmışlar perdesi,dolap kapakları falan cırt cırtlı açılıyor tavsiye ederim..

evet nt mağazası ne
handerya çok güzel aldıkların
çekiçliyi nerden aldın
defne de ısırıyor kartları ama açılmadı henüz
az önce bu oyuncağı yaptım
ip çekme oyunu
montessori bloglarından birinde gördüm
ben de blog yapmak istiyorum bilgisi olna var mı

şimdilik evde olanları bağladım ama başka minik oyuncaklar bulucam, bunlar olmadı pek

Back