• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MOLLUSCUM + HPV

Merhaba, belirtileriniz nelerdi acaba? Siğil cıktı mı? Cinsel ilişkide falan bir belirti veriyor muydu? Bende rahim ağzı yarası var. Bunun hpv ile bi ilgisi falan var mıdır onu arastırıyorum.
bende tam 1 yıl önce mayıs ayında siğiller çıktı. Bayağı çoklardı ama ben şanslıydım aldara kremle geçti hepsi iki hafta içinde. 1 yıldır da hiçbir şey çıkmadı başka da hiçbir şikayetim yoktu. tip 16 biraz zor atılıyor ama bu sözüm korkutmasın çünkü bünyeden bünyeye değişiyor. dediğim gibi 59 negatife döndü ama 16 kaldı. O nedele kolkoskopi ile bakacaklar. Herhangi bir şikayetim yok. smearler de temiz ama tabi ki en doğru sonucu kolkoskopi ardından öğreneceğim. Rahim ağzı yarası varsa tabi ki olbilir test yaptırmadınız mı?

bende tam 1 yıl önce mayıs ayında siğiller çıktı. Bayağı çoklardı ama ben şanslıydım aldara kremle geçti hepsi iki hafta içinde. 1 yıldır da hiçbir şey çıkmadı başka da hiçbir şikayetim yoktu. tip 16 biraz zor atılıyor ama bu sözüm korkutmasın çünkü bünyeden bünyeye değişiyor. dediğim gibi 59 negatife döndü ama 16 kaldı. O nedele kolkoskopi ile bakacaklar. Herhangi bir şikayetim yok. smearler de temiz ama tabi ki en doğru sonucu kolkoskopi ardından öğreneceğim. Rahim ağzı yarası varsa tabi ki olbilir test yaptırmadınız mı?
Yaptırdım negatif geldi smear da negatif. Ama benim de siğil gecmisim var negatif oldum ama rahim ağzında yara var. Bende hpv den korkuyorum o mu yapıyor diye

Sizd yara falan var mı? Doktor jinekolojik muayenede görüyor genelde. Bir de akıntı probleminiz var mı?

yok yara görmedi canım. sadece ilk siğiller çıktığında akıntım falan vardı siğiller geçince bi daha akıntım falan olmadı
hpv dna yaptır bence smearın temiz olması iç rahatlatmasın tamamen
Yaptırdım hpv 2019 yılında ketemde negatif geldi. Virüsü 2015 yılında kapmıştım. Yani negatif mi olmus oluyorum virüs gider mi vücuttan cok endişeliyim ya

Yaptırdım hpv 2019 yılında ketemde negatif geldi. Virüsü 2015 yılında kapmıştım. Yani negatif mi olmus oluyorum virüs gider mi vücuttan cok endişeliyim ya
e negatif olmuşsan negatiftir. Tabi ki gider yoksa insanlar nasıl negatif olsun :)Korkma ve endişelenme!

Merhaba, belirtileriniz nelerdi acaba? Siğil cıktı mı? Cinsel ilişkide falan bir belirti veriyor muydu? Bende rahim ağzı yarası var. Bunun hpv ile bi ilgisi falan var mıdır onu arastırıyorum.
Rahim ağzı yarası nasıl oluyor şikayetiniz neydi acaba

Rahim ağzı yarası nasıl oluyor şikayetiniz neydi acaba
Şikayet acısından yok yok valla. Rahim ağzı yarasını doktor görüyor vajinal muayenede. Şikayetleri de adet bitiminde gelen akıntı. Bu akıntı sarıya dönük bazen kokulu bazen kokusuz oluyor. Yara buyukse cinsel ilişkiden sonra hafif kanama yapıyor.

Şikayet acısından yok yok valla. Rahim ağzı yarasını doktor görüyor vajinal muayenede. Şikayetleri de adet bitiminde gelen akıntı. Bu akıntı sarıya dönük bazen kokulu bazen kokusuz oluyor. Yara buyukse cinsel ilişkiden sonra hafif kanama yapıyor.
Fitil kullandim sanırım o yaptı böyle rahim ağzı yarasından şüphelendim bilmiyorum doktora gideceğim randevuyu bekliyorum çok geçmiş olsun size de

Fitil kullandim sanırım o yaptı böyle rahim ağzı yarasından şüphelendim bilmiyorum doktora gideceğim randevuyu bekliyorum çok geçmiş olsun size de
Aksine fitil kullanmak yaraya iyi gelir diye biliyorum. Yoksa doktor neden yara var deyip fitil yazsın. Tesekkur ederim size de gecmis olsun

Aksine fitil kullanmak yaraya iyi gelir diye biliyorum. Yoksa doktor neden yara var deyip fitil yazsın. Tesekkur ederim size de gecmis olsun
Mantar oldum herhalde dedim fitil kullandım ama 3 gün oldu biteli hala yanma ve kaşıntı var sanırım enfeksiyon oldum veya başka bir şey teşekkür ederim

Hpv tip de değiştirebiliyor ancak ilk testinde 31 ve 35 cıkmamıs olabilir cunku henuz kulucka süresindedir ve belirti vermemis olabilir. 1 sene sonrada ortaya cıkmıstır. Ve sendekiler yuksek riskli. Smear takibinde olmalısın. Ahcc kullanman iyi olmuş. Kullanıp negatif olan cok insan var. Onun kadar etkilisini de duymadım. Yaşın kaç bilmiyorum ama 30 yaşındaysan sağlık ocağına gidip bedava hpv yaptırabilirsin.
Gerçekten sağlık ocağında bu test oluyor mu? yani bu aile hekimi merkezi mi? Kadın doğumcular yapmıyor mu bunu? Özelde gittiğim doktor yara var dedi. 3 sene önce Hpv çıkmıştı bende. Artık devlet hastaneleri yapmıyor dedi. Zaten devletteydi eskiden bana da hpv testini o yapmıştı. 3 sene temiz çıktı smear testleri. Tekrar yaptırıcam ama bu zaten hpv hala var mı demek oluyor? Çok pahalı diye Hpv testi yaptırmayı öteliyorum

Gerçekten sağlık ocağında bu test oluyor mu? yani bu aile hekimi merkezi mi? Kadın doğumcular yapmıyor mu bunu? Özelde gittiğim doktor yara var dedi. 3 sene önce Hpv çıkmıştı bende. Artık devlet hastaneleri yapmıyor dedi. Zaten devletteydi eskiden bana da hpv testini o yapmıştı. 3 sene temiz çıktı smear testleri. Tekrar yaptırıcam ama bu zaten hpv hala var mı demek oluyor? Çok pahalı diye Hpv testi yaptırmayı öteliyorum
Evet oluyor 30 yaş ve üstündeyseniz bedava yapıyorlar. Gidin testinizi yaptırın. Aile hekimi merkezi evet oraya gidiyorsunuz hpv testi yaptırmak istiyorum deyin sonra sizden iki tane test alıyorlar biri hpv biri smear adına da cotest deniyor. 3 sene önce hpvyi nerde yaptırmıstınız? Birde tipi neydi?

Smear temiz cıksa da bu hpv testini yaptırmamız gerekiyor malesef. Bende de yara var yara ne gibi problem veriyor size? Akıntınız var mı?

Back