• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MOLLUSCUM + HPV

Evet tabiki cinsellik yaşayan, evli insanlar coğu bu virüsle karsı karsıya yani. Doktorun ne diyorsa doğrudur. Sürekli kendimizi kontrol edeceğiz siğil vs var mı diye bir de smear vermekten geri kalmayacağız valla yapacak baska bir sey yok yani. Sizde de bütün tetkikler yapılmıs ki en önemlisi biyopsi onu yapmıs doktor. O da negatif korkulcak bir seyinin oldugunu düşünmüyorum 🤗
Evet onu sigorta karşılamıyor almanyada hatta bi kısmını karşılıyor yaştan dolayı istersen yine verelim dedi verdim ve korkulacak bişey yok dedi hatta 6 ayda bir olan smeari senede 1 e indirdi . Umarım kötü bişey yoktur . İnsan gerçekten okudukca araştırdıkca kafayı yiyesi geliyor

Mesela eşimde sigil var bende yok ya . Ozaman korkmammı lazım . Paronayağın tekiyim zaten . Birazda bu paronayalsrım yüzünden araştırmadım .doktor yaşın genç bekle dedi yaşım 25 bu arada
Eşinde siğil var sen de yok. Ama sen pozitif geliyorsun. Ama doktor yapılabilecek her seyi yapmıs. Senede 1 smear yeterli bence senin için. Ancak hpv pozitifsen, negatif olabilmen için dediğim gibi korunmak gerekiyor😬

Ben 16nın siğil yapmadıgını bile okudum ki karnabahar siğilini 6 ve 11 yapıyor diye biliyorum. 16 yassı şekilde cıkıyor diyorlar. Demek ki bunlar yanlıs seyler siğilin türü önemli. Benim de karnabahar gibiydi büyüyordu yayılıyordu. Sonra doktor koter yaptı. Birdaha cıkmadı. Bu dediğim olay 5-6 sene öncesiydi. En son 2019da keteme test verdim o negatif geldi. Ve benim haberim yok yani ozaman doktor benden tipleme falan istememişti. Yani ben tipini bilmeden negatif olanlardanım sanırım😬
genelde siğil yapan türler cidden 6 ve 11 . ama kişiden kişiye çok değişiyor :D

Eşinde siğil var sen de yok. Ama sen pozitif geliyorsun. Ama doktor yapılabilecek her seyi yapmıs. Senede 1 smear yeterli bence senin için. Ancak hpv pozitifsen, negatif olabilmen için dediğim gibi korunmak gerekiyor😬
Ya şöyle smearde şüphelendim dedi hpvden bahsetti ama öyle bi bahsettiki her kadın karşı karşıya geliyor . Vucüt buna karşı bağışıklık geliştiriyor ama tavi kontrol altında tutalım gibi cümleler kurdu bende rahattım o yüzden

Bende çok şükür 2019 dan berri sigil felan yok . Ya bilgisizlik bu ya doktorum uyarmadı ve biz cinsel ilişkiye devam ettik . Ama daha geçen hafta verdim smear testi yine temiz çıktı . Çok şükür . Ve eşim hepsini aldırdı . ( 26 yaşına kadar aşı yapıla biliniyor ama ben üst üste negatif çıkınca biopside temiz gelince doktorum yapmaya gerekte yok diyor. 500 euro dedi aşı için ) çünki .
Gardasil aşı FDA onaylık 45 yaşına kadar etkili .O nedenle yaptırabilirsiniz.

Evet onu sigorta karşılamıyor almanyada hatta bi kısmını karşılıyor yaştan dolayı istersen yine verelim dedi verdim ve korkulacak bişey yok dedi hatta 6 ayda bir olan smeari senede 1 e indirdi . Umarım kötü bişey yoktur . İnsan gerçekten okudukca araştırdıkca kafayı yiyesi geliyor
Bir de cok okuyup arastırma derim. Girdap gibi içine girdikce cıkamazsın. Neler var neler yani. Herkesin bağışıklığı bir değil. Onlarda öyle diye bizde de öyle olcak diye bir sey yok yani. Ben inan o kadar arastırdım ki hpv üstüne prof olcam yani o derece. Bi ara paronayak gibi her gün bunu düşünüyordum konuşmadıgım insan kalmadı yani.

Ya şöyle smearde şüphelendim dedi hpvden bahsetti ama öyle bi bahsettiki her kadın karşı karşıya geliyor . Vucüt buna karşı bağışıklık geliştiriyor ama tavi kontrol altında tutalım gibi cümleler kurdu bende rahattım o yüzden
Evet bağışıklık geliştiriyor işte. Bir de yaşa bakıyor doktorlar senin yaşın genc atlatabilirsin. Yakın zamanda hic hpv verdin mi negatif oldun mu?

Yaş sınırı varmı . Her yerde 26 yaşına kadar yaptırılabilinir okudum
Yaş sınırı 45e kadar diye biliyorum uzadı baya yaş. Cunku 16-18 bile taşıyıp aşı olan insanlar var. Virüs yükümüz azalsın diye. Sen bir daha doktora gittiğinde hpv tipini sor bence. Ya da eşin hangi tip taşıyor onu öğren

Gardasil aşı FDA onaylık 45 yaşına kadar etkili .O nedenle yaptırabilirsiniz.
ben 28 yaşındayım ve ilk dozumu bugün oldum .
Bir de cok okuyup arastırma derim. Girdap gibi içine girdikce cıkamazsın. Neler var neler yani. Herkesin bağışıklığı bir değil. Onlarda öyle diye bizde de öyle olcak diye bir sey yok yani. Ben inan o kadar arastırdım ki hpv üstüne prof olcam yani o derece. Bi ara paronayak gibi her gün bunu düşünüyordum konuşmadıgım insan kalmadı yani.
ay sorma bende öyleyim. Ama bu aşı gibi konularda yıllardır çalışma yapan
Evet hatta doktorlar bu virüs kişiye özel diyor. Herkesin hpvsi kendine özel yani cıkış sekli bağışıklığı falan😌
herkesin hpvsi kendine :D

ben 28 yaşındayım ve ilk dozumu bugün oldum .

ay sorma bende öyleyim. Ama bu aşı gibi konularda yıllardır çalışma yapan

herkesin hpvsi kendine :KK70:
Evet aşı önemli bende olacağım bnm yaş 30 hpv ile tanısmam da 25 yaşında oldu. Aşı bana pahalı geliyor daha doğrusu bu hpv işleri pahalı. Ahcc olsun deflagyn olsun pahalı yani. Zengin hastalığı bence bu hpv😂

Bende öyleyim ama bi doktor , internette her yazan doğru olsaydı herkez ölürdü şimdiye dedi . Pek araştırmamak lazım .

Evet aşı önemli bende olacağım bnm yaş 30 hpv ile tanısmam da 25 yaşında oldu. Aşı bana pahalı geliyor daha doğrusu bu hpv işleri pahalı. Ahcc olsun deflagyn olsun pahalı yani. Zengin hastalığı bence bu hpv😂
Aşı ne kadar türkiyede ?

Evet bağışıklık geliştiriyor işte. Bir de yaşa bakıyor doktorlar senin yaşın genc atlatabilirsin. Yakın zamanda hic hpv verdin mi negatif oldun mu?
Benim tek 2019 pozitif çıktı sonrasında doktorum 6 ay sonra biopsi ve smear yaptı ikiside temiz geldi . Ve 2020 de yine Smear temiz , en son 2 hafta önce 2021 onda şükür temiz geldi .

Ve muhakkak bu isin ilk ilacı bagisiklik daima guclu olacak.Dvit vs tum degerleriniz iyi olmali a z ye tum vitaminleriniz.Immunex tarzı vitaminler icilmeli

Back