Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

ben hep burdaydım canım daha önce kayınvalidemle beraber yaşıyorduk tepeüstündeydimmm real in orda sonra ayrıldık buraya taşındık hangi hastanede kan veriyosunnn

normalde afiyet hastanesin giidyordum.ama malum bu durum olunca onlar beni tam teşekküllü diye zeynep kamile yönlendirdiler.bütün her şeyimi orda yaptırdım zaten araştırmalarımın neticesinde mol yaşayanların araştırma hastanesinde daha verimli bir kurtaj gecireceklerini kani olduktan sonra takibimide orda sürdürüyorum mesela bu hafta gitmem lazım bugun tam 1 ay oldu kan vermemin üzerinden.şu 3 ayıda hayırlısyla negatif olarak atlatırsam devamı için Allah büyük.sen nerde veriyorsun kan

bende bebeğin öldüğünü ik afiyette öğrendim canım ordan çıktım ben normalde hep göztepeye giderdim gene oraya gittim sadece uyutmadan kürtaj yapıyo diye çıktım zeynep kamile gittim ben 9 şubatta kan verdim 9 martta vericem aslında doktor iki ay dedi ama ben 1 ay sonra giderim sana doktor cevap yazmış bu arada

Cevap : Azra hanım daha öncede belirttiğimiz gibi mol sonrası yeni gebelik için 1 yıl ara vermek ideali. Yeni gebelikten 3 ay öncesi folik asit kullanmaya başlamak bebekteki bazı anomalileri azalttığı için, folik asit içeren bir polivitamin hapını günde 1 kez gebelikten 3 ay önce kullanmaya başlamanız (Elevit, Megadyn, Supradyn gibi) yeterlidir.

bu doktorda çok güvenilir ne yapsam kesinlikle 1 yıl diyor o kadarda alavere dalavere yaptık nuh diyor peygamber demiyor

valla ben 6 aya kadar o kadar üstelemeden devam etcem 6 ay doluncada sıkı sıkı gebelik için çalışcammmm
bana 6 ay korun diyen doktorum bile var sonucta:) hamile kalırsam gider direk onu bulurum onun gözetiminde olurumm...
bu arada hiç bel ağrın falan oluyor mu?

demek sende orda öğrendin hakikaten tesedüflere bak çok ilginç.yalnız senin doktorun sana nasıl diyor 2 ay sonra gel diye orayı anlamadım benn

birde uyutmadan kürtajmı olur benim bildigim mollerde bilakis uyutulmalı ve yanında kan bulundurulmalı kan kaybı için o kadar riskli yanii

ya bel ağrım şöyle oluyor mesela son zamanlarda eğilerek bir şey yaptıgımda kızımı yıkarken vs.korkunç belim ağrıyor ama neden oluyor bilmiyorumm

benim molle ilgili bir belirtim yoktu normal bebek vardı benim çok bel ağrım olduğu için saatde 4 civarıydı afiyete gtiim orada doktor bulabildim ama ben hissetmiştim bir terslik olduğunu kadın baktı dedi kalbi durmuş molle ilgili hiç birşey yoktu orda çıktım göztepe de iki doktor baktım biri uzmandı gene molle ilgili bir şey söylenmedi göztepede uyutmuyorlar canımmm sadece özeller ve zeynep kamil uyutuyor burada zeynep kamiledede biliyorsun muane oluyorsun ordada çıkmadı mol oldugu tek elimde patoloji var o kadar... Yoksa sdonucu almaya gitmemiş olsaydımmm umursamamış olsaydımmm hiç ne aklıma gelicektim nede böle bi şey oldugunu öğrenirdimm...

Değerim düşmüş diye öle dedi bende bilmiyorum burda okuduklarımızla zaten yaşayanlar vs çok farklı benimde belim çok ağrıyo ayak durunca falannn bende bilmiyorum neden oluyor.. İlk gittimde kanım 3,6 iken doktor demişti hasalığın etkisi olabilir diye ama kanım düşmüş ağrıması normal mi molzedelerde varsa yaşayan paylaşsın lütfen

afiyettte kalbnin durdugunu normal ultrasondamı görüp söyleediler birde hiç demedilermi plasenta bal peteği görünümünde vs diye

ama benimde değerim düşdüğü halde demedi doktor bana 2 ay sonra gel diye ama bence mantıklı değil iki ay sonra sana gel demesi bunda sıkı takip çok önemli sen daha kurtaj olalı 1,5 ay olmuş ilk negatifden sonra 3 er hafta üst üstüste gidilir sonrasıda zaten ayda bir yani 2 ay ancal 6.aydan sonra oluyo diye biliyorummm

5 ocakda 7+4 günlük bebeğimin kalbi durması üzerine kürtaj oldum. 20 ocakta ise patoloji sonucunu almaya gittiğimde parsiyel mol gebelik olduğnu öğrendim. Devlet hastanelerinde fazla bir bilgi verilmediğinden dolayı internette araştırmalar yaptım.. Ve mol gebelik sırasında yaşanması gereken şiddetli bulantı başdönmesi vs gibi hiç bir şey yaşamadım... Bebeğimin 2 kere kalp atışını duymuştum oysaki ve kerşey normal görünyordu... Ama sonuc moldü.. Yanılma , karışma payı olabilir mi çünkü o gün benle beraber b ir çok kişide kürtaj oldu... Birde en az 6 ay korunmam gerektiği söylendi ama ben korunmak istemiyorum korunmazsam ne gibi sonuçlar doğabilir... Hcg lerim 7,8 birhafta sonra 3,6 ve 2 hafta sonra 0,78 çıkmıştı doktor 2 ay sonra geldi ama yükselme ihitimali olsa 2 ay ara vermezler değilmi bide moller de 100000 küsürlerde olurmuşş ben bunların hiç birini yaşlamadım.. En önemli sorumda şu korunmak istemiyorum 2 ay oıldu. Bana bununla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.

doktorun cevabı :)

Cevap : Suna hanım sizdeki parsiyel mol dediğimiz bebeğinde olduğu ve eşin-plasentanın bir kısmının mol dokusu içerdiği bir durum. Saydığınız yakınmalar bundan dolayı olmamıştır. Zaten mutlaka olması gerekli diye bir şey yok. Mol sonrası en az 6 ay bazen 1 yıl yeni gebelik olmaması ideal bir durum. Tam mol gebeliğinin tüm kalıntıları geçsin, ve vücut yeni gebeliğe hazır olsun, kandaki gebelik hormonunun da nüks nedeni ile artmadığı kesin olarak saptansın diye. Dolayısı ile bu süreyi bekleyin derim.

afiyettte kalbnin durdugunu normal ultrasondamı görüp söyleediler birde hiç demedilermi plasenta bal peteği görünümünde vs diye

yok canım nerdeyse 4 -5 doktora göründüm kalbi durmasından sonra ama kimse bana öle birşey söylemedi... Hatta göztepedeki uzman doktor sadece kromozon bozukluğundandır dedii...benim çok ağladıgımı görünce baya anlattı falan iste sağlıklı olsa düğşmezdi düştüyse hayırlısı budur falan yaşama şansı falan yoktur diye molden falan şüphelenseler mutlaka biri söylerdi.... Kese vardı herşey normaldi sadece kalbi durmuştu bilmiyorum zaten zeynep kamilde iki kişi birden alıyorlar kürtaja ve çok kalabalıktı...
doktorun bana yazdığını gördün mü en az 6 ay ı oda kabul ediyor bi yerede.

en az 6 ay bazen 1 yıl diyor bu neye göre anlamadım hani kesinlikle 1 yıldı bazeni nasıl oluyor bunun haftaya muhakkak soracagım yada yeni bir adres alıp sormam lazımm

ama baksana tam mol olup herşeyini yaşıyanlar var onlarla yarım mol olanları hcg çok düşük olanları aynı görüyorlar hiç bir yerde kısmı mol şoyle koruncak tedavi uygulayacak diye birşey yazmıyor iki molü de aynı degerlendiriyorlar tam mol olan bazı arkadaşlar 1 yıl korunun derlerken 8 ayda bırakıyor yaniiii bence 6 ay normal gibi geliyor.. ve ben yüz yüze görüştüğüm bir doktordan duydum 6 yeterli diye...Nİsanda çalışmalara başlıycam 1 ayda es geçsem tam 6. ayımda hamile kalırım belki de 3-4 ay sonra kalıcammm 8 ay korunmuş olcam o yüzden ben nisanda tam gaz başlamayı düşünüyorum valla zaten kanı yükselen bir çok kişininde ilk üç ayda oluyormuş....

ama ben oraya kocaman parsiyel mol yazıyorum hala bana 1 yıl diyor sana en az 6 bazen 1 yıl diyor bence hocamız cevab yazmaktan iyicee karıştırmışş dicem ne diyeyim iki aynı soru farklı cevablar tamamen iki zıt cevab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…