- 24 Nisan 2009
- 504
- 7
-
- Konu Sahibi burcuerdem
- #1.401
merhaba molzede arkadaşlarım
ilk önce kürtajdan sonra regli olamayan arkadaşıma tavsiye genelde bizimki gibi kürtaj olanlar veya sağlıksız hamilelik sonucu kürtaj olan bayanlara ilk ay doğum kontrol hapı öneriliyor.kürtajda rahimi tamamen kazıdıkları için regli dönemi uzayabiliyor veya aralıklara (15 günde bir) regl kanaması görülebiliyormuş.Bu gibi problemlerin yaşanmaması adına hap kullanılıyor.Düzene girinvce hemen bırakmanızı tavsiye ederim fazlasıda yumurtalıkları tembelleştiriyormuş..
HALA MI devam ediyor hemen bir doktora ve ultarsonla muayene olmanızda fayda var.. mesela ben kürtajdan 1 ay sonra doktorum çağırdı rahmime baktı inceledi bir kalıntı kalmışmı diye...
daha önceki mol topiğinde bir bayanın rahminin temiz olmadığı ortaya çıkmıştı..tedbiri elden bırakmayalım kızlar...kadın olmak zor iş...
Merhabalar.Cevabin icin cok tesekkur ederim.
Yanlız benim anlamadigim kurtajdan sonra hemen hemen forumlardaki herkes adet gormus.Birtek ben bekliyorum.
Bu garip geldi.Bugun 45. gunumdu artik sabir edicek sabrim kalmadi cok endiseleniyorum.
bende zeynep kamilde oldum:))
götür götür tadını çıkart hayatın oğlunla
kızlar nerede oturuyorsunuz yakınız sanırım bırbırımıze
sunaardar istersen seni listeye ekleyebilirim?
yaşını ve doktorunun ön gördüğü korunma süresini yazarsan listeyi güncellerim.
cok tşk ederim canım benim.Bu aralar hiçbişey hissetmez oldum kasık ağrım olurdu oda pek yok korkuyorum açıkcası :18: :18: :18:
Selam kızlar.Nasılsınız? Ben biraz rahatsız gibiyim kronık faranjitim war ve yine nüksetti spreyimide sıkamıyorum çorbalarla nane limon-ıhlamurla falan geçiştirmeye çalısıyorum ama nafile gibi
Bugün sayfamız masallah pek bereketli olmuş.
SUNAARDAR arkadasım hoşgeldin aramıza yazdıklarınızı şöyle bi yüzüstü okudum.Beta hcg değerin ne kadar düşük olursa olsun ortada bi patolojı sonucun var ona inanmak zorundasın.Korunmuyormussunda hakkında hayırlısı olsun.Mol değerin şuan negatifte olsa bile vücudunun bir yerlerinde alevlenmeyi bekleyen mol kalıntıları olabilir.Sanırım araştırmıssın ama bazı önemli yerleri es geçmişsin.
Hamile kaldın diyelim 5 aylıksın mol sadece rahimde olmuyor ya ciğerlerinde ,beyninde,bağırsaklarında yada böbreklerinde nüks ettigini ögrenirsen napacaksın? Tamam herşey kader kısmet ama insanlar birazda kaderlerini kendi yazıyor.(vesvese yapıp şeytana uymak gibi)
Bence önemli olan kişinin sağlıgıdır.En azından bir 6 ay kadar bekleyebilirsin.Kötü şeyler yaşamanı istemem açıkcası.
Merhabalar.Cevabin icin cok tesekkur ederim.
Yanlız benim anlamadigim kurtajdan sonra hemen hemen forumlardaki herkes adet gormus.Birtek ben bekliyorum.
Bu garip geldi.Bugun 45. gunumdu artik sabir edicek sabrim kalmadi cok endiseleniyorum.
rolle sana özelden yazmak istedim ama yazamadım...beni tanıyanlar bilir ben bu topiğe yazmayı tercih etmiyorum...soru sormak isterseen özelden yazıp,sana msj atabilmem için tercihlerini değiştirsen sevinirim...senin anlayacağın endişeni birazda olsa hafifletebilmek için yazıyorum...öncelikle küretajdan sonra adetimi ben 93.günde görebildim.ne kadar sıkıntılı olduğunu anlıyabiliyorum...drum 60.güne kadar bekledi...sonra söktürücü kullandı...ona rağmen gelmedi...ilaçla gelmeyince yapışıklıktan şüpelendi...çok basit cerrahi bir işlemle rahmi kontrol etti...şükür bir şey çıkmadı.psikolojik dedi...1 hafta sonrada adet oldumm...rahatla ve seni rahatsız eden şeylerden kafanı arındır....umarım biraz da olsa yoluna ışık tutabilmişimdir.sağlıcakla kal...süresinin dolmasını bekleyenlere bu sıkıntılı süreçte sabırlar diliyorum...hamile kalan ve hamile olanlara sağsağlim bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum...gülcel arkadaşım seninde bebeğini inş.allahım analı babalı büyütür.kendine ve bebişine iyi bak.ve yerime öp...
cerencim hayatlarmız ve yaşadıklarımız ne kadar çok birbirine benziyor benimde bir çocuğum var 25 yaşındayımmm ve parsiyel molum ayrıca bende iki gebeliğimdede hiç kasık ağrısı vs yaşamadım...
ankara etlik zübeyde hanım kadın hastalıkları eğitim araştırma hastanelerinin yayınında:
Hidatidiform molün tedavisi uterusun boşaltılmasıdır. Bu işlem çoğunlukla dilatasyon & küretaj (D&C) dediğimiz ve halk arasında küretaj olarak bilinen yöntemle yapılır. Küretaj materyali muhakkak patolojide incelenmelidir. Boşaltma işlemini takiben kanser olmayan hastalarımız düzenli takiplere çağrılır. Bu takiplerde kan ß-HCG düzeyinin düşmesi izlenir. ß-HCG düzeyi belli bir hızda ve çoğunlukla 8 hafta içinde normale iner. Takipteki hastanın ilk 6 ay gebe kalmaması önemlidir. Bunun nedeni gebelik ile ß-HCG’nin yükselmesidir ve takipteki hastada ß-HCG’nin yükselmesi hastalığın tekrarı olarak değerlendirilebilir. Bu durum gereksiz müdahale ve tedavilere neden olabilir. İlk 6 ay içinde kişi gebelikten korunmak için genellikle doğum kontrol hapı kullanılır. diye bir açıklamaarı var paylaşmak istedim....
Zaten benim gibi korunmayıp hcg yüksek olan kişilerde yanlış tedavi uygulanmaması adına gebelikde olabileceği hakkında bilgi verirler...
Inşallah canımmmm :) hayırlısıyşla ikinci çocuklarımızıda kucağımıza alacagız.... Senin çocugun kaç yaşında kız mı erkek mi benim mayısda 3 yaşına girecek oğlum :)
CERENCİM,
Zeynep kamil hem çok ilgilenmiyor hemde tam bir açıklama yapmıyor bende orda olduğum için banada öyle söylediler 1 yıl koruncaksın diye ama ben hem yolu ters hemde tam ilgilenmiyorlar diye göztepe ssk hastanesine gittim oda araştırma hastanesi biliyorsundur ordaki doktor taner günay bana hastalığım tam olarak anlatan ilk doktordu ve 6 ay yeterli dedi ozaman sonucum 3.6 idi üstelik ondan sonra zaten düştü.(0,76)
hastalık vucuttan kürtaj ile zaten atılıyor sadece ihtimal üzerinden düşünülerek korunma veriliyor bile dedi....
bende iyiden iyiye artık 6 ayı kabullendımmbakalım bu hafta aylık takibime gideceğim inşallah aynı durumdadır en son 0.8 idi