Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

sanırımm bu 5.gidişim 4 ay olmak üzere kürtajdan berii.ama daha 2.gidişmde sıfırlandı.bakalım ilk 6 ay sürekli sıfır kalsında hayırlısıyla.6.ayım nisanda btiyor ama ben genede 2 ay daha bekleyip haziranda Allahın izniyle bir aksilik olmasa bırakacagım korunmayı normalınde hemen hamıle kalıyorum bakalım ne kadar surede hamıle kalacgım dileğim hemen kalmak korunmyaı bıraktıkdan sonra

bende 3. kere verdim ikincisinde negaif oldu.... Bende hemen şükür rabbime hamile kalabiliyorum oğlum ilk ayda olmuştu bu bebeğimde 2. ayda oldu.... İnşallah 3-4 ay sonra bende hamile kalırımm benimde haziranda normalde bitiyo ama ben şuanda hap falan kullanmıyorum ama olsun diye günde hesaplamıyorum o yüzden sıkı çalışmaya allahın izniyle nisanda düşünüyorummm....

Bir de bugün bir arkadaşımın tanıdığı biride ilk gebeliğinde mol gebelik geçirmiş ama hangisi onu bilmiyorum... 6 ay korunmuş ve şuanda 2 tanede çocugu varmışş...

BUGÜN GULCELİMİZİN BEBİŞİNİ KUCAGINA ALACAGI GÜN. 9 ŞUBAT 2012
BEBEĞİMİZ DOĞMUSTUR BELKİ İNŞALLAH SAĞLICAKLA ALMISTIR KUCAGINA.DİLE KOLAY BUGÜNLERİ GÖRMEK İÇİN 5 YILI GİTTİ.RABBİM BEBEĞİNE UZUN ÖMÜRLER VERSİN ALLAHIM ANALI BABALI BÜYÜMESİNİ NASİP ETSİN.ÖMRÜ UZUN BAHTI AÇIK OLSUN.
[/QUOTE]

canlarım allahıma şükür evimde bebişimleyim öyle güzel bir duygu ki anlatamam illaki yaşanmalı mevlam hepinize tez zamanda yaşatsın inş.. spinal sezeryanla 9 şubat perşembe günü yavruma kavuştum öyle tatlı öyle güzelki maşallah bakmaya kıyamıyorum şuan emzirme işlemleriyle boğuşuyoruz sezeryan olunca süt geç indi..hepinizi çok seviyorum tez zamanda bu güzelliği yaşamanız dileğimle

canımmm ben yeni katıldımmm aranıza ama bu duyguyu bir kere yaşadım mevlam bir kere daha hatta bir çok kere daha yaşatmayı hepimize nasip etsin.. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.. Bütün güzellikler senin, bebeğinin ailenin olsun....

ohhh çok şükür kuzum Bende haber bekliyordum.Tekrardan Allah analı babalı büyütsün.Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir evlat olmayı nasip etsin.Doya doyaa o 5 yılın özlemini hasretini çıkar.Bol bol dinlen.Minik cadıyıda bizler için öp.

ananlı babalı buyut canım bebbişinı bızım ıcın coook opppppppp

canlarım allahıma şükür evimde bebişimleyim öyle güzel bir duygu ki anlatamam illaki yaşanmalı mevlam hepinize tez zamanda yaşatsın inş.. spinal sezeryanla 9 şubat perşembe günü yavruma kavuştum öyle tatlı öyle güzelki maşallah bakmaya kıyamıyorum şuan emzirme işlemleriyle boğuşuyoruz sezeryan olunca süt geç indi..hepinizi çok seviyorum tez zamanda bu güzelliği yaşamanız dileğimle[/QUOTE]

ne kdar güzel bebeğiyle biirlikte mol sonrası olan biri ne kdar sevınıyorum bu haberlere anlatamam.insana kendini daha iyi hissettiyor.Allah sizi ondan onuda sizden ayırmasın bir ömür boyu inşallah....adını ne koydunuzz?merak ettim

Bir de bugün bir arkadaşımın tanıdığı biride ilk gebeliğinde mol gebelik geçirmiş ama hangisi onu bilmiyorum... 6 ay korunmuş ve şuanda 2 tanede çocugu varmışş...

zaten suna bence doktorlar bu işi fazla kasıyorlar ve bizleride tedirgin ediyorlar daha birisi demiyor ki bu zor bir süreç değil hiçbir zararı yk vs..zaten yeni mol geçirip netten araştıranın vayy haline insanı korkutuyorlar ancak buraya girdiğimde ben biraz olsun rahatladım açıkcası onlara kalsa biz nerdeyse ölcezz

Öle gerçektende bende duyunca çok seviniyorum.. O yüzdende korunma işini ciddi ciddi yapmıyorum oluruna bırakmış durumdayımm... Evet geçen sefer gittiğim doktor bir bayandı ve sordum bilgim olmasına rahmen mol gebelik hakkında bilgi verirrmisiniz...

İşte iki spermle bir yumurtanın birleşmesş vs diye başladı.. Yaşamazdı ama Yaşaydı 3 kollu bacaklı olurdu vs. diye anlattı baya bir korkuttu ama ondan önceki doktorumda bir okadar iyi konuştu 6 ay korunman yeterli çok geçmiş olsun diyelim dedi dedim bir daha yaşarmıyım hiç yaşamamış birinde neyse sende de o dedi.... Yani oda doktor buda doktor ama ne kadar farklı düşünüyorlar konuşuyorlar demi? Diyorlar biz kitapda böyle okudukk eee ozamann ..... üstelik kanı düşmüşş birinin o hastalığı vucuttan attığını biliyoruzzda yükselme oranı var diyorlar ama çok az bu yüzden 6 ay tedbirli olmak yeterli gibi geliyor bana...

aynen canım araştırmalarım benide o kaanate vardırdı artık.şimdi bir doktora sordum cvb beklliyorum.ona farklı bir şekilde sordum güya 6.ayım bitmiş doktorum korunmayı bırak diyor siz ne dersiniz sizden fikir alayım dedim merakla cvbını bekliyorum:40.valla bana artık yalanda soylettıler yaaa

:) bende şimdi bir doktora sordum 2. ayımdayım ve korunmak istemiyorum gebelik öncesi mol için hiç bir belirtim yoktu kürtaj sonrasıda oranlarımlarımıı yazdım korunmazsam ne gibi durumlarla karışılarşırım diye bakalım ne diycek bende onu bekliyorum.... ay korunma dese ne güzel olur buda ankarada eğitim hastanesinde....

bir sitede okudum ve paylaşmak istedim :
Soru : merhaba muammer bey
ben parsiyel mol gebelik geçirdim agustos ayında kurtaj oldum.şu an korunmamın 7.ayındayım doktorum korunmayı bırakabılırsın dedi.fakat ben burda butun mol sorularını incelediğimde 1 yıl korunun yazılarını okudum.ve açıkcası muallakta kaldım ne yapmalıyım?yani doktorum beni riskemi atıyor?çokda iyi bir uzman kendisi fakat kafam karısdı.degerlerim negatif 6 aydır....teşekkürler...
07.02.2012 1600 tarihinde sorulmuştur.
Doç. Dr. Muammer DOĞAN tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : Azra hanım iyi günler,
Mol sonrası ideali 1 yıl korunmadan sonra yeni gebeliğe izin vermek standart yaklaşımdır. Ama kadın yaşı ileri veya başka problem var ise, yeni gebelik oluşumunda gelişebilecek potansiyel problemler düşünülerek bu süre kısaltılabilir. Sizin yaşınız genç, ekstra bir risk var mı bilmiyorum. Belki doktorunuz bunu düşünerek süreyi kısaltmıştır ?
Saygı ile.
Doç. Dr. Muammer DOĞAN
www.muammerdogan.com

tesadüfe bakkk işde o benim yazdıgım:)))))))haftalık soru limitim 1 oldugu için gecen hafta sordum onu şimdide sorusuna cvb vererek tekrar yazdım bakalım ne diyecekk.sende bula bula benim yazdııgmı bulmussun:))))))))))))))))))))))))))))
şimdiki sorumda şu ona cevaben:))

tekrar merhaba muammer bey;
herhangi bir riskim yok 2 yasında birde kızım var molden önce oldukça saglıklı bir gebelik ve normal dogum yaşadım sonrasındada maalsef parsiyel mol.yaşımda 25 doktorlar maalsef sure konusunda ihtilafa düşüyorlar.ankaradan bir araştırma hastanesinin web sitesindede 6 ay gebe kalınmamalıdır yazıyor.açıkcası bende kararsız kaldım.ben 3 ay sonrası için gebe kalmayı planlıyorum gebellik öncesi kullanmam gereken ilaç yazabilirmisin yada gebe kalmadan kaç ay öncesinden başlamalıyım.bir sorum uzun oldu ama mollerin a vitamini ve demir eksikliğindede kaynaklandıgını okumusdum gebelik öncesi bunlarla ilgili ilaç kullanmam gereklimidir.şimdiden verdiğiniz erken cvblardan çok ama çook teşekkür ederimm..

:):):) bende aynı şekilde o doktora yazdım gerçekten senin yazını bulmamda çok büyük bir tesadüff aslında birbirimize yakınız hastaneye kan vermeye gittimiz günleri denk getirsek orda görüşebilirdik....

:))belkide görmüşüzdür birbirimiz Allah bilir.ya bir sey sorcam o doktorlar girip buraları okumazlar inşallahvallahi çok mahçuup olurum

ümraniye burdan araba ile 15 otobüslede 30 dk.gerçekten yakınmışız.ben bu anadolu yakasını hiç bilmem diğer yakadan geldim dilerim tez zamanda tekar avrupa yakasına taşınırımm:))burası bana başka bir şehir gibi geliyor nedense.sen ne zamandır bu yakadasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…