Ev içi emeği çalışmamayla bağdaştırarak öven sizsiniz. Öyle düşünen siz oluyorsunuz bu durumda
Ev içi emek şöyle böyle dediğiniz şeyler hepimizin her gün yaptığı işler. Açlıktan ölmemek ve pisliğe gömülmemek için herkes yapıyor ya hani, ay şöyle emek böyle emek diyecek bir şey yok yani ortada.
Çamaşır astığım için "vay ben ne işler yapıyorum ya, bunun için para alsam üfff nebçim para almam gerekir kocamdan, sayemde tasarruf ediyor" demiyorum.
O da yerleri süpürünce "hadi yine iyisin köftehor, bugün de paran cebinde kaldı" demiyor. Bunların maddi karşılığı olduğunu düşünen sizsiniz. Sanırsın çalışan herkesin evinde bir katya var.
Çoğu insan dümdüz yaşıyor. Hayat böyle sonuçta. Çamaşır, bulaşık, yemek falan.
Çalışan kadın-erkek herkes yapıyor bunları ama bir tek ev hanımlığından bahsederken öne sürülüyor bunlar nedense.
Canım istemiyor çalışmıyorum desin geçsin yani o zaman. Yok yemeğe para gidiyor, yok temizliğe para gidiyor, ay kocamla ilgilenemiyorum diyen konu sahibi. Bunu çok fazla söyleyen var zaten.
Adamlar bütün gün işteyken nasıl ilgileniliyor onu da henüz çözemedim. Telepatiyle adama bağlanıyorlar galiba. İşte bunlar hep aşk.