Sizin su yazdiginiz dışında baska hic bir yorum okumadım. Kendimden örnek vereyim.
41 yasindayim , 22 yila yakin is hayatım var(di) , 33 yasinda evlendim ve hic ara vermeden is hayatina devam ettim ta ki gecen sene Aralık ayina kadar , hayatimda verdiğim en ama en guzel kararin basindadir , ben komple is hayatindan ciktim , emekli de olmadim henuz hani sanilmasin ki emekli oldum da ciktim hayir değil, 8 yillik evlilikte her turli gebelik yasamis ama hepsi dusukle sonuclanmisti ,
tüp bebek tedavisi görüyorum bu arada. Aralik ayinda stresim bitince kendiliginden hamile kaldim o da dusukle sonuclandi ama ben anladim ki is hayati ve getirdigi yogun stres , kaygi hayatimdan cok seyi alip goturmus. Benim isim finansti ve her dakika mail , yazışma, bildirim , hafta sonu ve hafta ici ister mesai saati olsu ister mesai saati dışında olsun devamli elimde telefon , gelen maillerin kacmamasi , odemler , cekler , teminat mektuplari vs vs vs . Isten ayrildiktan sonra ofise ugradim bir arkadasim bana dedi ki "ama siz hep esitlikten yanaydiniz simdi is hayatindan komple ciktim diyorsunuz " ben se dedim ki "iste simdi esimle esit olduk , o dışarda çalışsın ben evde çalışmaya razıyım ". Maalesef suan icin modern diye tabir ettigimiz düzen kadınları modern köleler haline getirdi. Isten çıkıp evin duzeni , yemegi , camasiri , varsa cocugun okulu , odevleri , toplantilari , es ailesi iletisimo , kendi aile ilerisimi , koca ile ilgilenme bir de tum bunlarin üzerine is hayatında kıyasıya rekabet kadını işin icinden cikamaz ve kendine vakit ayiramaz hale getirdi ki , is hayatinda ki rekabet sadece hem cinslerinle degil , karsi cinsinle de rekabet halindesin ama haksiz rekabet oluyor , çünkü yukarıda saydigim konuları kadin tek başına üstleniyorken erkek sadece isine odaklanmis oluyor bu da kadinda daha fazla kaygiya sebep oluyor.
41 yaşında öğrendigim ve hayatima gecirdigim bir konudur bu.
Kendinizi hic rahatsız hissetmeyin.