Evlendikten 4 ay sonra oldu ameliyatım canım..Evet gebelikte sorun oldu..ilk ikizlerimi rahim ağzı yetmezliği yüzünden kaybettim...Yani rahim ağzı yetmezliği yüzünden 2.hamileliğimi hastanede yatarak geçirdim..rahim ağzım da dikildi...ağrı da oldu tabi..ama kiminin pek ağrısı olmuyor...tamamen yapı ile alakalı sanırım...
arkadaslar bu tegatis bitkisel ilaci internetten hicbrseykilde bulamiyorum web sayfasi bilen varsa gonderebilirmi
rahim ameliyatları rahim ağzı yetmezliğine neden olabiliyor..ama illa herkeste olacak diye bir şey yok tabi....kent hastanesinde tüp bebeği israel aruh ve ekibi yapıyor...rahim agzı yetmezliginin ameliyatla ilgisi varmı?kent hst hangi dr u tercihettin?ben smyrne artta mayısta mikroenjeksiyon yaptırdım tek yumurta döllenmişti ama tutunmadı,laboratuarda imsi yapılan bir merkez arıyorum kent hstnin pahalı oldugmu duymuştum dogrumudur?
Kızlar yeni öğrendiğim bişeyi sizlerle paylaşmak istedim.Bir arkadaşımın arkadaşındada miyom varmış .4,5 tane.
Bu Jasmin denilen doğum kontrol hapını kullanmış.Boyutları 3,4,5 cm arasında değişen miyomları
için tekrar dr kontrolüne gittiğinde hiçbirşey kalmadığını öğrenmiş.Bana da Dr.um önermişti ama büyüyedebilir,yokta olabilir demişti.
Bende korkudan kullanmamıştım
Canım ama ben bekar değilim evliyim :) Doppler ultrasonlarda dediğin gibi kan akımı ,damarlar vs de görünüyor...Genelde hep son model ultrasonların olduğu muaynanelerde kontrol edildim ben de.....Ama Mr daha net ve her açıdan gösteriyor....candybaby doktor miyomumun oldugunu soyledi an dogumkontrolude birak dedi bana kesinlikle buyutur dedi tabii oncesinden 3 aylik bi takip yapiyorlar o surede buyutuyorsa hemen biraktiriyorlar yok buyutmemisse 3 ayda bir kesinlikle kontrole bekliyorlar benimkisini buyuttu ama maalesef biraktiktan sonrada buyudu anliycan herturlu sanssizim
arkadasin adini unuttum simdi ama sikayet olarak benimde adet duzensizliklerim yok cok sukur sadece aralarda lekelenmeler oluyor ve agrioluyor kasikta ki bu agri ztn miyomun yarattigi agri ve yumurtalikta kist varsa arada bicak saplanir gibi oluyor yada surekli hafif agri seklinde oluyor en azindan bende olan bu kisiden kisiye degisebilir tabii sirta dogru adet agrisi gibi yaptigida oluyor adet degilken...
Bunlar icin alttan ultrasonla bakiyorlar daha iyi gorunuyor diye gobekten cok kucukler belki net gozukmeyebilirmis ama bekar olanlar icin mr onerebilirler mr a girenide cokokudum ben burda benden hickimse emar istemedi dogrusu mr isteyen doktorlarin bence ulstrasonlari son teknoloji degil simdi ben medicana gittigimde ki ultrason digerleri ile farkliydi kan akisini damarlari dahi net gorebiliyordu hickimsenin bahsetmedigi kucuk miyomlari bile o gordu ben birtane sanirken o kac tane minicik miyomlar saydi ve buyuk olan miyomumun iki damardan beslendigini bana cok net gosterebildi bidiger doktorda bu muaynenesinde bakti ameliyattan once herseyi net bilmek icin beni bi goruntuleme merkezine yonlendirdi tam olarak herseyi net gormek istyiorum diye ki yaptiracim sey medicanada yapilan ayni muayene olacakti orda doktor ucret 20 tl oderken diger doktorun istedigi goruntuleme merkezine gitseydim eger 200 hatta kusurati vardi istediler anliycaniz doktorun elindeki aletlerin son teknoloji olmasi icinde tam tesekkurlu hastane sart yada ortada anlasmali para iliskileri var oda ayri konu tabii cunku diger doktorlar goruntuleme merkezine yonlendirmedi digeri gibi baktigi halde
herneyse cok uzattim bu sabah yine aglama krizi gecirdim uyandigimda kurtulsam artikkkkkkk su miyomlardan ve kistten
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. ben de 5 ay kadar önce en büyükleri 4, 5 cm civarında olan bir kaç miyoma sahip olduğumu öğrendim. önce takip edelim dediler. 3 ay sonra kontrole gittiğimde
yarımşar santim büyüdüklerini öğrendim. gittiğim 4 doktor da ameliyat olmam gerektiğini söyledi. en sonunda geçtiğimiz salı günü medicana'da ameliyat oldum. ameliyat başarılı geçmiş. 4 tane miyom çıkarmışlar.geride mercimek tanesinden bile küçük bir tane daha kalmış. onu almak istememişler rahme zarar vermemek için. hastanede bir gece kaldım. ilk gün açık ameliyattan ötürü tabi ki hareket ederken zorluk oluyor. ama korkulacak kadar büyük acılar yok. ağrı kesiciler ciddi anlamda işe yarıyor.hareket zorluğu dışında narkozdan ötürü mide bulantısı ve kusma sorunum oldu benim. o da herkeste olan bir şey değilmiş.benim için en zoru mide bulantısı ve kusma oldu. eve geldikten sonra başta ağrı kesiciden ayrıldığınız için hareketlerinizde zorluk oluyor.ama bir sonraki gün pek bir sıkıntım olmadı açıkçası. perşembe gününden beri bütün işlerimi kendim yapabiliyorum. oturup kalkarken canım acımıyor.ameliyat yeri iyileşmeye başladı bile çok şükür.korktuğum kadar zor olmadığını anladım. gözünüzde büyütmeyin. olun kurtulun derim. şu an karnımda şişlik var. hastaneden 4 kilo fazlayla döndüm. ama geçiciymiş. serumlardan oluyormuş. 10-15 güne kadar tamamen geçer dedi doktorum.bugün kontrole gideceğim. umarım hepiniz için en hayırlısı neyse o olur.
İnşallah kökten kurtuluruz bu myomdan,sizin durumunuz nedir şuan,bebeğiniz varmı,hamilelik süreciyle ilgili doktor size ne kadar süre verdi,şuan rahminizde myom kalmamıştır umarım,bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim sağlıklı günler
cok gemis olsun arkadasim ne mutlu sana kurtulmussun
merak ettigim birsey var benimde secimlerin arasinda medicana var medicana camlica opr dr omer faruk vanlioglu sen hangi medicanada ameliyat oldun memnun kaldin anldigim kadariyla ucreti birazcik fazla buldum 5 bin den 4.5 dustu ki muayenede once en fazla 3 3.5 tutar demisti ayni hastanede yine bi dr ben sezeryan fiyatlarina sadece 500 fazla ekliyorum demisti oda 2,5 bin dek geliyordu..
Ki gittigim docent drlar bile vanlioglu kadar istemediler....
Hernyse paradada degilim yeterki rahim alinmadan kurtulabileyim devlette olur ozelde sorun degil annecim babacim sagolsunlar haberleri dahi yok ama onlar verirler bu mikari
bu arada senin miyomun turleri neydi yani tam olarak neredeydi arkadasim ben cook korkuyorum ne yapacagim bilmem
Merhaba,Antalya ya gittiniz mi ? Nasıl geçti ? Benim işlemim 28 haziranda olmuştu...3.adetim yeni bitti..Eskisine göre karnım nerdeyse dümdüz oldu..Kanamalarım da azaldı..Ağrılarım da eskiye göre epey azaldı...
Bunu da az evvel çektim...Doğum yapalı 15 ay oldu..İkiz doğum..3 ay evvel de embolizasyon yaptırdım...Ev haliyleyim.Kusura bakmayın...
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/12/img1423m.jpg/]
Arkadaşım harika görünüyorsun.Geçmiş olsun ve bebişlerinide Allah bağışlasın canım.Darısı tüm isteyenlerin başına inşallah.
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. ben de 5 ay kadar önce en büyükleri 4, 5 cm civarında olan bir kaç miyoma sahip olduğumu öğrendim. önce takip edelim dediler. 3 ay sonra kontrole gittiğimde
yarımşar santim büyüdüklerini öğrendim. gittiğim 4 doktor da ameliyat olmam gerektiğini söyledi. en sonunda geçtiğimiz salı günü medicana'da ameliyat oldum. ameliyat başarılı geçmiş. 4 tane miyom çıkarmışlar.geride mercimek tanesinden bile küçük bir tane daha kalmış. onu almak istememişler rahme zarar vermemek için. hastanede bir gece kaldım. ilk gün açık ameliyattan ötürü tabi ki hareket ederken zorluk oluyor. ama korkulacak kadar büyük acılar yok. ağrı kesiciler ciddi anlamda işe yarıyor.hareket zorluğu dışında narkozdan ötürü mide bulantısı ve kusma sorunum oldu benim. o da herkeste olan bir şey değilmiş.benim için en zoru mide bulantısı ve kusma oldu. eve geldikten sonra başta ağrı kesiciden ayrıldığınız için hareketlerinizde zorluk oluyor.ama bir sonraki gün pek bir sıkıntım olmadı açıkçası. perşembe gününden beri bütün işlerimi kendim yapabiliyorum. oturup kalkarken canım acımıyor.ameliyat yeri iyileşmeye başladı bile çok şükür.korktuğum kadar zor olmadığını anladım. gözünüzde büyütmeyin. olun kurtulun derim. şu an karnımda şişlik var. hastaneden 4 kilo fazlayla döndüm. ama geçiciymiş. serumlardan oluyormuş. 10-15 güne kadar tamamen geçer dedi doktorum.bugün kontrole gideceğim. umarım hepiniz için en hayırlısı neyse o olur.
Herkese merhaba.Ben geçirmiş olduğum miyom ameliyatını paylaşıcam sizle.Ameliyatı olmadan önce nasıl olduğunu öğrenmek için forumlarda ne kdr çok vakit harcamıstım.Şimdi anlatma sırası bana geldi.
Ben ameliyatımı Ezine Devlet hastanesinde oldum.Nişanatsşında bir prof ve amerikan hastanesinde bir uzman muayanesinden sonra bütçemin el vermeyeceği belli oldu.5 sene önce 4.5 cm büyüklüğünde subseroz myom teshisi koyuldu.Gittiğim prof 'rahatsızlık vermiyosa ameliyata gerek yok,sen hamile kalmaya karar verdiğin zaman yaparız' deyince ben de korktuğumdan işte bu tarihe kdr içimde büyüttüm miyomu.
Perşembe günü geldik hastaneye nişanlım ve kayınvalidem.Tabi içim rahattı çünkü başhekim kayınvalidemin kuzeniydi.Levent Özçer muayene etti.(Gerçekten iyi bir doktormuş.)Evet miyomum 9 cm olmuş.Rahimin sağ tarafını kaplamış ve tabiki ordaki duvara baskı yapmış.Normalde 2 cm olması gereken rahim duvarım 0.5 cm olmuş baskıdan dolayı.Neyse ki ameliyatım çok başarılı geçmiş ve o ince duvarda hasar verilmemiş.Tüplerimde gayet normalmiş.Ama doktorum bundan sonrası Allahın takdirine kaldı dedi.Çünkü açık bir karın ameliyatının komplikasyonlarını bana amilyat öncesi uzun uzun anlattı.Bir doktor böyle olmalı ztn ince ayrıntılarla bilgi vermeli,hastayı bilinçlendirip rahatlatmalı.
Neyse aa evet bu arada sondayla ilk kez tanıştım ve uyutulmadan önce.Acıdı mı? evet biraz acıdı.Ki ben de biraz nane mollayımdır hastalık konularında.Çok korkulcak ve dayanılmıyacak bişey değil,hele çıkartırken acımıyor bile diyebilirim.
Neyse bayaa yazmışım en iyisi ayrıntıları sormak isteyenlere anlatıyım gerisini.
Çok geçmiş olsun ve Allah'tan bol şifalar diliyorum bu gibi sorunları yaşamış ve yaşamakta olan herkese...
Ben de 2 gün önce açık ameliyatla 9 cmlik miyomumu aldırdım.Hiç ağrım olmadı benim de.Ama anestezi beni kuturuyor aynı senin gibi.Ve mahvoldum o kusma anında patlıcam dedim simdi karnım.Ve 2 kez yaşadım bunu.Nasıl dua ettim bi daha kusmıyım die.Off! hala korkumdan dogru duzgun yemiyorum.Yani bulantı ve kusma olmasa korkulcak hiç birsey yok.Seni çok ii anlıyorum.Geçmiş olsun