Miyomlu Hatunlar Kulübü

bana ameliyat günü ayın 20'si dendiğinde "salı günü nasıl gelecek?" diye kafayı yemiştim. türlü türlü senaryolar yazdım kafamda. bazı geceler ağladım hatta neden illa ki ameliyat olmam gerekiyo diye.ama emin ol gözünü açıp kapayıncaya kadar olmuş bitmiş olacak.bak ben ameliyat olalı nedeyse 1 hafta olmak üzere. operasyon sonrası hele her dakika biraz daha iyi hissediyosun kendini. benim şu an çabuk yorulmalarımın dışında şikayetim yok denecek kadar az. gözünde büyütürsen her şey daha da zorlaşır. şöyle düşün bir de..insanlar ne büyük operasyonlara giriyorlar. hatta bazı insanların rahatsızlıklarını çözecek operasyonlar bile olmadığından ne zor durumların yaşıyor insanlar.olaya bir de bu tarafından bakmak belki seni rahatlatır diye düşünerek yazdım bunları.umarım işe yarar bu dediklerim.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Ben 26 yaşındayım miyom ilk farkedildiğinde 21 yaşımdaydım.Zaten doktorum da beni görünce şaırdı ben 40larında bi hasta bekliyodum dedi.Evet henüz çocuk sahibi değilim zaten evli de değilim henüz bakalım kısmetse ilerde görücez.Ben de biraz kaderci oldum bu konuda.Benim subatta bir de rahim agzına soguk konızasyon yapıldı.Yani aşağıda hep sorun oluyor anlamadım gitti,şansızlık diyorum napıyım artık başa gelen çekiliyor.

Şİmdi batın ameliyatlarının hepsinde yapışıklık riski var.Daha önce laparoskopiyi araştırdım,daha az yapışıklık riski oluyormuş onda ama yinede var.Yapışıklık hamileliği riske sokuyor.Ha bir de laparoskopi iyi birelde yapılmalı.Paraya kıymalı galiba.Zaten benim miyomum 13 cm yakın cıktı yani laparoskopiyle olamaz.Mesela benim subseroz miyomdu.Rahmin üst sağına doğru büyümüş ve idrar torbasına baskı yapıodu.Saplı miyomlar çok daha kolay alınıomus doktorum oyle soyledi.Rahim içi olsa (yani endometrium çocuğun büyüdüğü yer) o zmn bebek için daha tehlikeli olurdu cünkü ameliyatta hasar olasılığı yüksekmiş.Doktorum bana nadir de olsa ameliyatta rahimi almak zorunda kaldıkları durumlar olabiliyor dedi,extreme durumlar olabiliyor diye bilgilendirdi.Tabi bu supriz bi olay ama yinede bunu bilip girmek gerek.Yani ameliyat sonrası çocuk sahibi olamayabilrisin boyle bir ihtimal var.Malesef.Yine dediğim gibi miyomun yeri çok önemli.Doktorum dedi ki 'yani bazen bi daha çocuk sahibi olamaz dediğimiz hastalar bir sene sonra hamile geliyolar,bir de pırlanta gibi boyle gencecik hastalar gelio senin gibi çok küçük işlem sonrası hamile kalamıyolar.Artık bundan sonrası kosmosun işi yani '

Ben devlet hastanesi diye cok suphelerle gittim ki kayınvalidemin kuzeniydi başhekim.Ama hemşireler olsun doktorlar olsun hastanenin ekibi çok iyiydi.Allaha çok şükür.Levent Özçer bir araştır istersen.Biraz ukala gibi ama çok iyi anlatıyor herşeyi.Dikişlerimi de estetik yamış sadece kat izi gibi gözüküyor.Gerçi bir kez hastanede hemşire pansuman yaparken göz ucuyla bakabildim.Korkumdan bakamıyorum hala.Amaan ztn dikiş izini hiç umursamıyorum artık.

Ameliyat ii geçti de 2 gecedir beni uyutmayan gece başlayan ishal sonrası mide ağrıları var.Azitro die antibiotik kullanıorum o yapıodur dedi doktor.Bakalım son ilacı alıcam bgn son agrıya katlanıcam artık.Ağır bir antibiyotikmuş.

Sondayı doktorun tercihine bağlı olarak takıolar.Açıkçası ben faydasını gördüm.Çünkü ilk gün anestezinin etkisi geçmiyo bende.ve ben ayağa kalkamadım.Gece kalktım doğruldum yatakta ama tuvalete gidemedim,hemen tansiyonum düşüo.Yani yine tercih ederim ama uyurken takılırsa daha ii.

Ben hala çocuk için erken olduğunu düşünüyorum.Ki nişanlım da daha askerliği yapmadı.Evliliğe de var.Benimiçin çok erken şu an.3-5 sene sonra çok mu geç olur bilmiyorum.Olursa da artık Allahın takdiri.Hayatta herşey rayında gidicek die bişey yok dimi.Benim annem pankreas kanserinden öldü.Ben o yüzden alıştırmak zorundayım kendımi zor durumlara.

Senin miyomun yerleşimi nasıl? doktorlar ne diyor?

Dünyada 15 yıldır UFE diye bir yöntem uygulanıyormuş, var mı uygulatan? Jinekologlar radyoterapistlerin yapması gereken bu uygulamayı pek bilmiyorlarmış, ameliyat etsinler diye yönlendirmiyorlarmış. Araştırdım uygulananların %90’ında semptomların gerilediği, uterus hacminin yaklaşık %30, dominant miyom hacminin yaklaşık %40-60 oranında küçüldüğü, tum dunya’da yapilmis bircok klinik calismalar sayesinde görülmüş. Var mı bilgisi olan?

İnternette dolaşırken Cerrahi olmayan bu yeni yöntemi budum.
Uterus myomlarında embolizasyon yöntemi, 1990 yılında Paris'te bir Fransız jinekolog ve bir Fransız girişimsel radyolog tarafından keşfedildi. Bu yöntem Hollanda'da ilk kez 1998 yılında Tilburg Sint Elisabeth Hastanesi'nde uygulandı. Girişimsel bir işlem değildir: cilde küçük bir çizik atılır. Ağrı hissetmemesi için, hasta lokal olarak uyuşturulur ve tam narkoza gerek yoktur. Kan nakli bile gerekmez (bu, örneğin Jehova'nın Şahitleri için memnunluk vericidir).
Myom embolizasyonu bir girişimsel radyolog tarafından uygulanır. Girişimsel radyolog, hastanın kasığı yoluyla kan damarlarında (örneğin "balon tedavisi" gibi) tedavi yöntemleri konusunda uzmanlaşmış bir tıbbi uzmandır. Girişimsel radyolog, embolizasyonda olduğu gibi kan damarlarını açıp kapatabilir. Myom embolizasyonunda girişimsel radyolog, cildin uyuşturulmasından sonra kasık kıvrımında (yarım santimetreden az) küçük bir kesim yapar ve atardamara bir kateter sokar. Girişimsel radyolog dikkatlice yolunu ararken kateter atardamar yoluyla rahme gönderilir. Girişimsel radyolog bu işlemi yaparken televizyon ekranındaki görüntüden yararlanır. Girişimsel radyolog, kanı myoma taşıyan damara küçük plastik veya jelatin parçacıklar enjekte eder. Böylece, kan damarı kapatılacak ve myom zamanla büzülecektir. Bu tedavinin tipik özelliği, rahmin her iki tarafının tedavi edilmesiyle bütün mevcut myomların tek bir defada embolize edilmesidir.

Uterus myomlarında embolize tedavisinin uygulanmasında, genellikle 2 (veya en fazla 3) gün hastanede yatmak gerekir. İlk 8 saat içinde mide bulantısı ortaya çıkabilir. Bunun için ilaç verilir. Bazen ortaya çıkabilecek olan ateşe karşı antibiyotik uygulanır. Genellikle 2 hafta içinde hasta günlük uğraşlarına geri dönebilir. Myomun hacmi embolize tedavisinden sonra küçülür. Hemen hemen bütün durumlarda mevcut myomların büyüklüğü, 3 - 6 ay sonra ilk büyüklüklerinin yarısı kadar olur.

Uterin Fibroid (Miyom) Embolizasyonu:

Uterin arter embolizasyonunun (UAE) bir türevi olarak da bilinen uterin fibroid embolizasyonu (UFE), girişimsel bir radyoloji uzmanının – diagnostik radyoloji konusunda uzman doktor – bir kateter yardım ile koyduğu sferik mikro kureler ile ile Miyoma giden kan damarlarını en uç noktalarına kadar tıkaması işlemidir.

Tüm dünyada yillardir alternatif bir tedavi olarak kullanılan bu yöntemle uterin miyomların tedavisi dışında, uterin malignitelere bağlı hayatı tehdit eden kanamaların kontrolü de başarıyla sağlanmaktadır. UFE ile uterin miyomu bulunan hastaların %90’ında semptomların gerilediği, uterus hacminin yaklaşık %30, dominant miyom hacminin yaklaşık %40-60 oranında küçüldüğü, tum dunya’da yapilmis bircok klinik calismalar sayesinde görülmüştür..

Uterin fibroid embolizasyonu (UFE) asagidaki belirtilen grup hastalarda uygulanmaktadir.
• Miyom semptomları yaşayan kadınlar
• Rahimlerinin alınmasını istemeyen ve histerektomiye alternatif yöntemler arayan kadınlar
• Cerrahi müdahele istemeyen kadınlar
• Cerrahi müdahale için şartları uygun olmayan kadınlar. Örneğin: obezler, kanama problemi olanlar, anemiler, anestezi alamayan
• Hamile olamyan kafınlar, ancak ilerde hamile kalmayı düşünen kadınlar

Geçmiş olsun ,bu yöntemle ben ve buradan AlminaÇinar arkadaşım Antalya'da( Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde girişimsel radyolog Prof.Dr.Saim Yılmaz)tedavi olduk memnunuz,dr un kendi adıyla internette sitesi var araştırabilirsiniz ayrıca ''uterin arter embolizasyonu yaptırdım''bölümünde biz de anlatmaya çalıştık,tekrar geçmiş olsun

Allah rahmet eylesin arkadasim mekani cennet olsun ama neden zor durumlara alistirmam lazim kendimi deyipte olumsuz dusunuyorsun herseyin hayirlisi...
Benim miyom submukoz yada subserozdu unuttum simdi bakmam lazim ama rahimduvarini dusun onun icinde ve dis duvara bagli ice dogru buyuyor daha ic duvara yapmismaisti en son yapismadan ameliyat istediler ama korkuyorum ztn rahmin y seklide bozulmus bu yuzden offffffffff biktim ve sIKILDIM ARTIK yuzlesemiyorum saglik sorunlari ile cok sstrese giriyorum
ilk gittigim doktor ztn rahim alinir dedi digerleri yuzde 1 ihtimal olmadik bi durum olursa evet alinir dedi ama korkmayin dedi daha neler neler forumda hep yaziyro ztn

Ben de ayni senin gibiydim korkumdan bgne kdr ertledim.Doktor dedi ki keske ilk goruldugunde olsaydin ameliyat dedi.korkma git bi an once.cunku kaldikxa hasar olusturyo.ben de olsydim erkenden rahim duvarim bu kdr incelmeyecekti.Var ya bi de kusma bulanti olmuyosa anestezi sonrasi ooh ne kdr kolaymis diyeceksin.bir kac doktora git fikir al.ben devlet hastanesinde kurus odemedim.Dikis agrilari fln inan cok az.ben de bunlari kolay kolay soyliyecek birisi degilim konu sagliga gelince.cok evhamliyim o yuzden tecrubelerim sana yakin olabilir.hem bu kdr bekliyim surekli stres yapiosun oyle mi olcak boyle mi.ben artik yeter ya nolursa olsun dedim.cok rahatladim.Korkma hersey gusel olur,Allah yardim ediyor

cok haklisin bu ameliyati olmadikca stres hayatimda hep var ama aklimdaki soruda ya rahim alinirsa... diye ertele dur ve korku tabiki ben cocouklugumdan beri doktora gitmisligim yoktu korkudan ama evlendikten sonra maasallah cikmaz oldum ama ameliyat diyince sikintilar basiyor ama ne yaparsam kendime yapiyorum ne esime ne baskasina onlara ne var olan bana oluyor her turlu... birazcikta esim destek olup elimden tutsa cesaretlenecem ama nerdee
keske evet simdi ameliyat olmak istiyorum dedigim an gidip hemen olabilsem o bekleme surecesindeki stresi yasamak istemiyorum yada evde uyutulabilsem ne guzel olurdu tabii doktolarda beni bekliyordu korakn bi kiz var yardim edelim diye hahah

destegin icin tsk ederim bu forum beni cok rahatliyor destek olan herkese tsk ediyorum

Tanticim mrb canım,ben de şartlarım şu an uygun olmadığı için miyomumla gezinip duruyorum şekerim.Yani biz ameliyat kararı alana kadar ya şu miyomlar pofff diye sönse yok olsa ya da tıp bu konuda ilerlese ve ameliyatsız,risksiz bir çözüm bulunsa.

Son düzenleme:
CANDYBABYYY AMINNNNNNNNNNNNNNNN

inan sen yine aklimdan gecenleri soyledin dr muayeneye gttigimizde miyomunuz yok dese ne guzel olur demi ayy iyi ki sen varsin tek degilim deyip yetiniyorum ama sakin yanlis anlama sendede miyom var diye sevindigimden degilama sen beni anlamissinidir

ALLAHim bebis isteyen herkese nasip etsin ameliyat olupta bize burda destek cikan arkadaslara coook tsk ediyroum bizi yanlois birakmayin

arkadaşlar merhaba.gerçi mutlaka biliyosunuzdur ama soğan suyunu denedizmi.benimde miyomum vardı.tam olarak kaç cm olduğunu bilmiyorum.soğan suyu içtim sonra doktora gittiğimde miyom falan gözükmüyor dedi.ben baya bir şok geçirdim .faydası olmuş demekki..miyom hamile kalsanızda düşük yapabiliyormuş.ben bir tane düşük yaptım ondan olabilir.sonrasında soğan suyunu içtim yine hamileyim şuan.çok şükür 3 buçuk aya yaklaştık ikizlerim olacak inşallah.Allah kısmet ederse.eskiden bu hastalık 40 yaş üstünde çıkarmış şimdi genç kızlarda bile çıkıyor.umarım hepinizin yok olur miyomları.özellikle daha hiç evlenmemiş çocuğu olmayan için daha da çok dua ediyorum.evlenmemiş arkadaşlara da yakında evlenmenizi tavsiye ediyorum.çünkü mağlesefki bu miyom her geçen gün büyüyen bişey.

Canım geçmiş olsun öncelikle.soğan suyunu ne kadar süre uyguladın,ne kadar sürede sonuç aldın?Ben içiyorum
çünkü şu anki şartlarım ameliyat olmaya müsait değil.2 kür yaptım henüz ve dr.a gitmedim.Ama benimki boyut olarak
büyük olduğu için en az 4 kür uygulamamı önermişlerdi.Allahın şifası hepimizin üzerine olsun.Ayırca ikizlerinide
Allah analı babalı büyütsün canım :)

Ameliyat sonrası bakıma ne kadar ihtiyaç olur kısmıda beni oldukça endişelendiriyor.Annemle malesef anlaşamıyoruz.İki kardeşiz ve kadın malesef tüm benliğiyle diğerine kendini adayıp,hemen her konuda benimle yarış halinde olduğu için bu beni çok yoruyor.Ve çok vicdanlı bir insan olduğu söylenemez.Yani yatak döşek hasta olsam o halimle bile benimle didişip beni daha kötü duruma sokabiliyor.Yani özetle kendisinin nasıl bir refakatçi olacağına dair güvenim hiç yok.Yani ne deyim Allah hepimizi bir şekilde imtihan ediyor,beterinden korusun.Aile büyükleri çocukların sorunlarını çözmek için,onlara kendi sahip oldukları tecrübeler ışığında destek olmak için vardır zannederdim.Bizde tam tersi,ben yol almaya çalışırken o yoluma çomak sokmaya çalışan bir tip!!Ne yazık ki eşimin aileside öyle!!Allah kulu kula hiçbir açıdan muhtaç etmesin!Aile böyle olduktan sonra!Yani beni miyom ameliyatından korkutan ana faktörler bunlar aslında.

candybaby ALLAHIM gonlune gore versin ne diyeyim zor bi durum...
ailedende baska kimse yok anladigim kadariyle hic kimse olmasin bosver esin var bi kac gun o zor gunlerde biri olsun yaninda sen artik kalkabilene kadar sonrasini gelir bi sekilde sonucte bi kac gun sonra tutup kis temizligi yapmiycaz lavaboya gidecek kadar duzelmek kolaylastirir sanirim herseyi
Tabii ben tahmin uzerine konusuyorum ne desem bos ameliyati gecirenler daha tatmin eder cevap olarak....
biz bunalimin dibine vuracaz anladim ben

çok teşekkürler bebek istiyorsanız sizede nasip etsin inşallah Allah..ben 20 gün içtim soğan suyunu sabah akşam düzenli olarak .yemekten önce yada yemekten iki saat sonra içiyordum.gerçekten çok işe yarıyor.içtikten 3 hafta sonra falan doktora gittim miyom yok dedi doktor ben çok şaşırdım.

arkadaşlar bende 7 ay falan önce öğrendim miyom olduğunu, miyom sizde de karnın alt kısmında şişlik ve baskı hissi ve gece sık idrara çıkma yapıyor mu?
bir de miyomu kendiliğinden geçenleri okudum bu forumda acaba nasıl oluyor, neler yiyip neler nelere dikkat ediyolar? işte linkler

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/339139-inanmak-zor-miyomum-kendiliginden-kaybolmus.html

bir diğeri üye ise 3 miyomu olduğunu ikisinin kendiliğinden kaybolduğunu yazmış.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/291383-bayanlar-rahimde-miyom.html

mehabalr.. benim de en son 22mm olan bir myomum vardı. 3 cm den küçük myomlar çok önemli değilmiş. ilk öğrendiğimde kendimi ölecek gibi hissettim. ilk öğrendiğie 17 mm idi 3 sonra 22mm oldu. 6 ay sonra baktırdığımda hala 22mm idi. rahmi dışına doğruymuş ultrasonda doktorum gösterdi. bir arkadaşımın 3 cm idi. ve bir doktora 2000 lira karşılığında ameliyat oldu. maalesef doktorlar para kısmını düşünüyor. bunu ilk defa öğrenen birine rahmin alınır denmez sanıırm. bu korkuya hemen ameliyata koşuyor bayanla. benim tavsiyem bir değil birden çok doktora gidin. özellikle özel hastanedeki doktorlar hemen ameliyat diyor. soğan kürü duydum. onu yaptım ama bir faydaısını görmedim. abuk subuk şeyleride denemeyin. myomları östrojen hormonu büyütür. o yüzden adaçayı içmeyin. hangi besinlerde östrojen salınımını artırıyorsa araştırın ve yemeyin. eğer büyükse myomarınız ameliyatı düşünün. ok sancını zvarsa, kanamanız varsa, kabızlığınız varsa dşünün. anneminde bir sürü myomu var. bu myomlar her 3 kadından birinde oluyor. meneoz zamanı küçülebiliyor. ama korkmayın hemen 3-5 cm myomunuz var diye rahminiz alnmaz. herkese geçmiş olsun..

merhaba canim
benimde miyomum buyudukten sonra o miyomu yerinde gayet hissediyorum ve evet asla gece wc ye kalkmayan ben son alti aydir en az iki kez kalkiyorum karnimda zayif olmama ragmen var ve bu miyomdan dolayiymis sen nasil anlamadin simdiye kadar dedi doktor karnin hamile gibi cikmis olur dedi ve son alti aydir gobegim var vs vs

senin miyomun kac cm ve turu ne arkadasim ben ameliyat olmam lazim korkuyorummm cok mutsuzum

cANIM BENİM
ALLAH SAĞ SALİM BEBİŞİLERİNİ KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN
İNAN ÇIK SEVİNDİM DARISI BAŞIMA YA RABBİ
BENDE MYOMLA HAMİLE KALDIM 10 HAFTALIKKEN BEBİŞİMİN KALP ATIŞI YOK OLDU, MYOM ETKİSİ OLABİLİRMİŞ 4 TEMMUZDA KÜRTAJ OLDUM,
ŞUAN BELLEMEDEYİZ 3,5 AY OLDU İŞTE BENDE HAMİLE KALMAK İSTİYORIUM
YAKLAŞIK 2 YDIR SPĞAN KÜRÜNÜ UYGULUYORUM İLK AY 3CM OLAN MYOM 2.5 CM E DÜŞMÜŞTÜ.BAKALIM ŞİMDİ BU AY NE OLACAKK
ALLAH BANADA NASİP ETDER İNŞALLAH
BU ARADA SEN DÜŞÜK YAPTIKTAN KAÇ AY SONRA HAMİLE KALDIN????

meraba, öncelikle soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim. senin miyom nerede ve kaç cm imiş? benim miyom 7 ay önce 3,4 cm di. korkumdam bir dahada gidip baktırmadım. rahim ön duvardaymış. rahim önduvarda olması ne demek? bilen biri var mı acaba? gece sık idrara çıkma ondan mı, yoksa mide bağırsaklarda şişlik olduğu zamanda böyle yapar mı bilmiyorum. gece de 5-6 kez tuvalete kalkıyordum. şimdi 3 e düştü. bir de bir arkadaşımın kaynanası bitkilerden bir karışım yapıyormuş miyoma ve çoğu kadının miyomu kaybolmuş. ben henüz denemedim. eğer isterseniz o karşımı buraya yazarım. yan etkisi olan şeyler değil zaten. bal, ısırgan tohumu, çörek otu falan. bunların ayrıntısını yazarım. isterseniz deneyin. ben bu aralar demedim çünkü benim kanım düşük çıktı, demir de düşük. pekmez, kuru üzüm tatlıya ağırlık veriyorum. ailede şeker hastalığı olduğundan tatlıya yüklenmekten korkuyorum. başım ağırlaşmaya başlıyor çünkü. şu demir yükselince bende deneyeceğim bu miyom için olan bitkisel ilacı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…