cok gecmis olsun iki gun gecmesine ragmen iyisin demek bunu duymak guzel acaba kac gun icinde normal hayatina donebiliyorsun merak ediyorum senin miyom turun neydi kac cmtimdi
birde ben biraz ozel sorular souyorum hep korkumu azalmak icin ve hastane arastirmak icin acaba hangi hastanede ameliyat oldunuz dr vs BU SORUM SPARKLING ICINDE GECERLI
BEN FORMDAKI ARKADASLARI COK SIKBOGAZ EDIYORUM SORULARIMLA AMA NE YAPAYIM
tsk ederiz sanada gecmisolsun arkadasim..
sira biz ameliyat olmayanlara ama nerdeee korkudan adim atamiyorum...
ozel olmasssa senin yasin kac nisanli olduguna gore daha henuz cocuk sahibide degilsin doktorun sana anlattigi acik ameliyatin dezavantajlari galiba ALLAHin takdirine kaldi gerisi dededigine gore anlatirmisin tam olarak ne dedi bana pek ameliyat sonrasinin komplikasyonlarindan bahsetmediler..
Ha birde sen dahil aslinda herkese soyle bir sorum var bu forumda ameliyat olan bi kac kiisden okudum sadece bu sondayi ki ben ondanda cok korkuyorum acaba bu sart olan birseymi yoksa doktordan doktora degisenbirseymi senin isteyip istemedigine gorede hareket edilebiliyormu cunku sonda takilmayan arkadaslarda var..
Geçmiş olsun ,bu yöntemle ben ve buradan AlminaÇinar arkadaşım Antalya'da( Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde girişimsel radyolog Prof.Dr.Saim Yılmaz)tedavi olduk memnunuz,dr un kendi adıyla internette sitesi var araştırabilirsiniz ayrıca ''uterin arter embolizasyonu yaptırdım''bölümünde biz de anlatmaya çalıştık,tekrar geçmiş olsunİnternette dolaşırken Cerrahi olmayan bu yeni yöntemi budum.
Uterus myomlarında embolizasyon yöntemi, 1990 yılında Paris'te bir Fransız jinekolog ve bir Fransız girişimsel radyolog tarafından keşfedildi. Bu yöntem Hollanda'da ilk kez 1998 yılında Tilburg Sint Elisabeth Hastanesi'nde uygulandı. Girişimsel bir işlem değildir: cilde küçük bir çizik atılır. Ağrı hissetmemesi için, hasta lokal olarak uyuşturulur ve tam narkoza gerek yoktur. Kan nakli bile gerekmez (bu, örneğin Jehova'nın Şahitleri için memnunluk vericidir).
Myom embolizasyonu bir girişimsel radyolog tarafından uygulanır. Girişimsel radyolog, hastanın kasığı yoluyla kan damarlarında (örneğin "balon tedavisi" gibi) tedavi yöntemleri konusunda uzmanlaşmış bir tıbbi uzmandır. Girişimsel radyolog, embolizasyonda olduğu gibi kan damarlarını açıp kapatabilir. Myom embolizasyonunda girişimsel radyolog, cildin uyuşturulmasından sonra kasık kıvrımında (yarım santimetreden az) küçük bir kesim yapar ve atardamara bir kateter sokar. Girişimsel radyolog dikkatlice yolunu ararken kateter atardamar yoluyla rahme gönderilir. Girişimsel radyolog bu işlemi yaparken televizyon ekranındaki görüntüden yararlanır. Girişimsel radyolog, kanı myoma taşıyan damara küçük plastik veya jelatin parçacıklar enjekte eder. Böylece, kan damarı kapatılacak ve myom zamanla büzülecektir. Bu tedavinin tipik özelliği, rahmin her iki tarafının tedavi edilmesiyle bütün mevcut myomların tek bir defada embolize edilmesidir.
Uterus myomlarında embolize tedavisinin uygulanmasında, genellikle 2 (veya en fazla 3) gün hastanede yatmak gerekir. İlk 8 saat içinde mide bulantısı ortaya çıkabilir. Bunun için ilaç verilir. Bazen ortaya çıkabilecek olan ateşe karşı antibiyotik uygulanır. Genellikle 2 hafta içinde hasta günlük uğraşlarına geri dönebilir. Myomun hacmi embolize tedavisinden sonra küçülür. Hemen hemen bütün durumlarda mevcut myomların büyüklüğü, 3 - 6 ay sonra ilk büyüklüklerinin yarısı kadar olur.
Uterin Fibroid (Miyom) Embolizasyonu:
Uterin arter embolizasyonunun (UAE) bir türevi olarak da bilinen uterin fibroid embolizasyonu (UFE), girişimsel bir radyoloji uzmanının – diagnostik radyoloji konusunda uzman doktor – bir kateter yardım ile koyduğu sferik mikro kureler ile ile Miyoma giden kan damarlarını en uç noktalarına kadar tıkaması işlemidir.
Tüm dünyada yillardir alternatif bir tedavi olarak kullanılan bu yöntemle uterin miyomların tedavisi dışında, uterin malignitelere bağlı hayatı tehdit eden kanamaların kontrolü de başarıyla sağlanmaktadır. UFE ile uterin miyomu bulunan hastaların %90’ında semptomların gerilediği, uterus hacminin yaklaşık %30, dominant miyom hacminin yaklaşık %40-60 oranında küçüldüğü, tum dunya’da yapilmis bircok klinik calismalar sayesinde görülmüştür..
Uterin fibroid embolizasyonu (UFE) asagidaki belirtilen grup hastalarda uygulanmaktadir.
• Miyom semptomları yaşayan kadınlar
• Rahimlerinin alınmasını istemeyen ve histerektomiye alternatif yöntemler arayan kadınlar
• Cerrahi müdahele istemeyen kadınlar
• Cerrahi müdahale için şartları uygun olmayan kadınlar. Örneğin: obezler, kanama problemi olanlar, anemiler, anestezi alamayan
• Hamile olamyan kafınlar, ancak ilerde hamile kalmayı düşünen kadınlar
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Ben 26 yaşındayım miyom ilk farkedildiğinde 21 yaşımdaydım.Zaten doktorum da beni görünce şaırdı ben 40larında bi hasta bekliyodum dedi.Evet henüz çocuk sahibi değilim zaten evli de değilim henüz bakalım kısmetse ilerde görücez.Ben de biraz kaderci oldum bu konuda.Benim subatta bir de rahim agzına soguk konızasyon yapıldı.Yani aşağıda hep sorun oluyor anlamadım gitti,şansızlık diyorum napıyım artık başa gelen çekiliyor.
Şİmdi batın ameliyatlarının hepsinde yapışıklık riski var.Daha önce laparoskopiyi araştırdım,daha az yapışıklık riski oluyormuş onda ama yinede var.Yapışıklık hamileliği riske sokuyor.Ha bir de laparoskopi iyi birelde yapılmalı.Paraya kıymalı galiba.Zaten benim miyomum 13 cm yakın cıktı yani laparoskopiyle olamaz.Mesela benim subseroz miyomdu.Rahmin üst sağına doğru büyümüş ve idrar torbasına baskı yapıodu.Saplı miyomlar çok daha kolay alınıomus doktorum oyle soyledi.Rahim içi olsa (yani endometrium çocuğun büyüdüğü yer) o zmn bebek için daha tehlikeli olurdu cünkü ameliyatta hasar olasılığı yüksekmiş.Doktorum bana nadir de olsa ameliyatta rahimi almak zorunda kaldıkları durumlar olabiliyor dedi,extreme durumlar olabiliyor diye bilgilendirdi.Tabi bu supriz bi olay ama yinede bunu bilip girmek gerek.Yani ameliyat sonrası çocuk sahibi olamayabilrisin boyle bir ihtimal var.Malesef.Yine dediğim gibi miyomun yeri çok önemli.Doktorum dedi ki 'yani bazen bi daha çocuk sahibi olamaz dediğimiz hastalar bir sene sonra hamile geliyolar,bir de pırlanta gibi boyle gencecik hastalar gelio senin gibi çok küçük işlem sonrası hamile kalamıyolar.Artık bundan sonrası kosmosun işi yani'
Ben devlet hastanesi diye cok suphelerle gittim ki kayınvalidemin kuzeniydi başhekim.Ama hemşireler olsun doktorlar olsun hastanenin ekibi çok iyiydi.Allaha çok şükür.Levent Özçer bir araştır istersen.Biraz ukala gibi ama çok iyi anlatıyor herşeyi.Dikişlerimi de estetik yamış sadece kat izi gibi gözüküyor.Gerçi bir kez hastanede hemşire pansuman yaparken göz ucuyla bakabildim.Korkumdan bakamıyorum hala.Amaan ztn dikiş izini hiç umursamıyorum artık.
Ameliyat ii geçti de 2 gecedir beni uyutmayan gece başlayan ishal sonrası mide ağrıları var.Azitro die antibiotik kullanıorum o yapıodur dedi doktor.Bakalım son ilacı alıcam bgn son agrıya katlanıcam artık.Ağır bir antibiyotikmuş.
Sondayı doktorun tercihine bağlı olarak takıolar.Açıkçası ben faydasını gördüm.Çünkü ilk gün anestezinin etkisi geçmiyo bende.ve ben ayağa kalkamadım.Gece kalktım doğruldum yatakta ama tuvalete gidemedim,hemen tansiyonum düşüo.Yani yine tercih ederim ama uyurken takılırsa daha ii.
Ben hala çocuk için erken olduğunu düşünüyorum.Ki nişanlım da daha askerliği yapmadı.Evliliğe de var.Benimiçin çok erken şu an.3-5 sene sonra çok mu geç olur bilmiyorum.Olursa da artık Allahın takdiri.Hayatta herşey rayında gidicek die bişey yok dimi.Benim annem pankreas kanserinden öldü.Ben o yüzden alıştırmak zorundayım kendımi zor durumlara.
Senin miyomun yerleşimi nasıl? doktorlar ne diyor?
Allah rahmet eylesin arkadasim mekani cennet olsun ama neden zor durumlara alistirmam lazim kendimi deyipte olumsuz dusunuyorsun herseyin hayirlisi...
Benim miyom submukoz yada subserozdu unuttum simdi bakmam lazim ama rahimduvarini dusun onun icinde ve dis duvara bagli ice dogru buyuyor daha ic duvara yapmismaisti en son yapismadan ameliyat istediler ama korkuyorum ztn rahmin y seklide bozulmus bu yuzden offffffffff biktim ve sIKILDIM ARTIK yuzlesemiyorum saglik sorunlari ile cok sstrese giriyorum
ilk gittigim doktor ztn rahim alinir dedi digerleri yuzde 1 ihtimal olmadik bi durum olursa evet alinir dedi ama korkmayin dedi daha neler neler forumda hep yaziyro ztn
arkadaşlar merhaba.gerçi mutlaka biliyosunuzdur ama soğan suyunu denedizmi.benimde miyomum vardı.tam olarak kaç cm olduğunu bilmiyorum.soğan suyu içtim sonra doktora gittiğimde miyom falan gözükmüyor dedi.ben baya bir şok geçirdim .faydası olmuş demekki..miyom hamile kalsanızda düşük yapabiliyormuş.ben bir tane düşük yaptım ondan olabilir.sonrasında soğan suyunu içtim yine hamileyim şuan.çok şükür 3 buçuk aya yaklaştık ikizlerim olacak inşallah.Allah kısmet ederse.eskiden bu hastalık 40 yaş üstünde çıkarmış şimdi genç kızlarda bile çıkıyor.umarım hepinizin yok olur miyomları.özellikle daha hiç evlenmemiş çocuğu olmayan için daha da çok dua ediyorum.evlenmemiş arkadaşlara da yakında evlenmenizi tavsiye ediyorum.çünkü mağlesefki bu miyom her geçen gün büyüyen bişey.
Canım geçmiş olsun öncelikle.soğan suyunu ne kadar süre uyguladın,ne kadar sürede sonuç aldın?Ben içiyorum
çünkü şu anki şartlarım ameliyat olmaya müsait değil.2 kür yaptım henüz ve dr.a gitmedim.Ama benimki boyut olarak
büyük olduğu için en az 4 kür uygulamamı önermişlerdi.Allahın şifası hepimizin üzerine olsun.Ayırca ikizlerinide
Allah analı babalı büyütsün canım :)
arkadaşlar bende 7 ay falan önce öğrendim miyom olduğunu, miyom sizde de karnın alt kısmında şişlik ve baskı hissi ve gece sık idrara çıkma yapıyor mu?
bir de miyomu kendiliğinden geçenleri okudum bu forumda acaba nasıl oluyor, neler yiyip neler nelere dikkat ediyolar? işte linkler
http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/339139-inanmak-zor-miyomum-kendiliginden-kaybolmus.html
bir diğeri üye ise 3 miyomu olduğunu ikisinin kendiliğinden kaybolduğunu yazmış.
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/291383-bayanlar-rahimde-miyom.html
arkadaşlar merhaba.gerçi mutlaka biliyosunuzdur ama soğan suyunu denedizmi.benimde miyomum vardı.tam olarak kaç cm olduğunu bilmiyorum.soğan suyu içtim sonra doktora gittiğimde miyom falan gözükmüyor dedi.ben baya bir şok geçirdim .faydası olmuş demekki..miyom hamile kalsanızda düşük yapabiliyormuş.ben bir tane düşük yaptım ondan olabilir.sonrasında soğan suyunu içtim yine hamileyim şuan.çok şükür 3 buçuk aya yaklaştık ikizlerim olacak inşallah.Allah kısmet ederse.eskiden bu hastalık 40 yaş üstünde çıkarmış şimdi genç kızlarda bile çıkıyor.umarım hepinizin yok olur miyomları.özellikle daha hiç evlenmemiş çocuğu olmayan için daha da çok dua ediyorum.evlenmemiş arkadaşlara da yakında evlenmenizi tavsiye ediyorum.çünkü mağlesefki bu miyom her geçen gün büyüyen bişey.
merhaba canim
benimde miyomum buyudukten sonra o miyomu yerinde gayet hissediyorum ve evet asla gece wc ye kalkmayan ben son alti aydir en az iki kez kalkiyorum karnimda zayif olmama ragmen var ve bu miyomdan dolayiymis sen nasil anlamadin simdiye kadar dedi doktor karnin hamile gibi cikmis olur dedi ve son alti aydir gobegim var vs vs
senin miyomun kac cm ve turu ne arkadasim ben ameliyat olmam lazim korkuyorummm cok mutsuzum