Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Ben 26 yaşındayım miyom ilk farkedildiğinde 21 yaşımdaydım.Zaten doktorum da beni görünce şaırdı ben 40larında bi hasta bekliyodum dedi.Evet henüz çocuk sahibi değilim zaten evli de değilim henüz bakalım kısmetse ilerde görücez.Ben de biraz kaderci oldum bu konuda.Benim subatta bir de rahim agzına soguk konızasyon yapıldı.Yani aşağıda hep sorun oluyor anlamadım gitti,şansızlık diyorum napıyım artık başa gelen çekiliyor.
Şİmdi batın ameliyatlarının hepsinde yapışıklık riski var.Daha önce laparoskopiyi araştırdım,daha az yapışıklık riski oluyormuş onda ama yinede var.Yapışıklık hamileliği riske sokuyor.Ha bir de laparoskopi iyi birelde yapılmalı.Paraya kıymalı galiba.Zaten benim miyomum 13 cm yakın cıktı yani laparoskopiyle olamaz.Mesela benim subseroz miyomdu.Rahmin üst sağına doğru büyümüş ve idrar torbasına baskı yapıodu.Saplı miyomlar çok daha kolay alınıomus doktorum oyle soyledi.Rahim içi olsa (yani endometrium çocuğun büyüdüğü yer) o zmn bebek için daha tehlikeli olurdu cünkü ameliyatta hasar olasılığı yüksekmiş.Doktorum bana nadir de olsa ameliyatta rahimi almak zorunda kaldıkları durumlar olabiliyor dedi,extreme durumlar olabiliyor diye bilgilendirdi.Tabi bu supriz bi olay ama yinede bunu bilip girmek gerek.Yani ameliyat sonrası çocuk sahibi olamayabilrisin boyle bir ihtimal var.Malesef.Yine dediğim gibi miyomun yeri çok önemli.Doktorum dedi ki 'yani bazen bi daha çocuk sahibi olamaz dediğimiz hastalar bir sene sonra hamile geliyolar,bir de pırlanta gibi boyle gencecik hastalar gelio senin gibi çok küçük işlem sonrası hamile kalamıyolar.Artık bundan sonrası kosmosun işi yani
'
Ben devlet hastanesi diye cok suphelerle gittim ki kayınvalidemin kuzeniydi başhekim.Ama hemşireler olsun doktorlar olsun hastanenin ekibi çok iyiydi.Allaha çok şükür.Levent Özçer bir araştır istersen.Biraz ukala gibi ama çok iyi anlatıyor herşeyi.Dikişlerimi de estetik yamış sadece kat izi gibi gözüküyor.Gerçi bir kez hastanede hemşire pansuman yaparken göz ucuyla bakabildim.Korkumdan bakamıyorum hala.Amaan ztn dikiş izini hiç umursamıyorum artık.
Ameliyat ii geçti de 2 gecedir beni uyutmayan gece başlayan ishal sonrası mide ağrıları var.Azitro die antibiotik kullanıorum o yapıodur dedi doktor.Bakalım son ilacı alıcam bgn son agrıya katlanıcam artık.Ağır bir antibiyotikmuş.
Sondayı doktorun tercihine bağlı olarak takıolar.Açıkçası ben faydasını gördüm.Çünkü ilk gün anestezinin etkisi geçmiyo bende.ve ben ayağa kalkamadım.Gece kalktım doğruldum yatakta ama tuvalete gidemedim,hemen tansiyonum düşüo.Yani yine tercih ederim ama uyurken takılırsa daha ii.
Ben hala çocuk için erken olduğunu düşünüyorum.Ki nişanlım da daha askerliği yapmadı.Evliliğe de var.Benimiçin çok erken şu an.3-5 sene sonra çok mu geç olur bilmiyorum.Olursa da artık Allahın takdiri.Hayatta herşey rayında gidicek die bişey yok dimi.Benim annem pankreas kanserinden öldü.Ben o yüzden alıştırmak zorundayım kendımi zor durumlara.
Senin miyomun yerleşimi nasıl? doktorlar ne diyor?