• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik kaç gündür

esimin butun ailesi koyde ve ister istemez koyun hayvanlarin kokusu ustlerine siniyor.ben bir kez dahi olsun esime bisey soylemedim ve aklimada gelmedi.esimin babasida pasakli biri esim laf soyleyince sacmalama yasli bizde oyle oluruz belki diyorum.ben babaannemle buyudum bununda etkisi olabilir.yaslilar bir bebek gibi napsada hoş gormek gerekir.misafirligi uzun ama yapacak bisey yok
Yalnız o koku çok farklı, köyde insanlar ahıra falan girdiği için ister istemez koku siniyor. Benim de akrabalarım var, şimdiye kadar hiç rahatsız olmadım. Banyo yapmayıp pis kokmak çok farklı.

Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor.
Sen bu acılara nasıl dayandın 😳😳😳😳 ben ne okudum ya sana kıyamam

Atalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım

Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan

Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?
Sırf bu yüzden ebeveyn wc banyolu ev istiyorum. Aynı durumdayız aşırı takıntılıyımdır. Bekarken kendi babam duş aldıktan sonra banyoyu kırklamadan girmezdim. Bu yüzden çift wcli ev tercih ettim. Taşınıcağım yakında gideceğim evde ebeveyn banyosu var evi sevmemdeki tek sebep olabilir.
Sonuç olarak git diyemezsiniz. Babanızla kalma süresini de kıyas yapamazsınız. İdare etmelisiniz. Eğer sürekli olacaksa ev değiştirin. Ayrıca siz kp çamaşırlarını neden yıkıyorsunuz ki? Bana biraz o nokta garip geldi. Yani ben kayınpederimin gömleğini görmedim kaldı ki çamaşırını yıkayayım. Hastalık haricinde böyle bişey ne karşı taraf talep eder ne de ben yaparım.
Kayınpederiniz duş alacağı vakit kirli sepetini banyodan alın odanıza atmasın. Kirlilerini nereye atacağını sorarsa hemen makineye atmasını söyleyin. O koyduktan sonra makineyi çalıştırırsınız olur biter.

Hamileyken babama banyodan sonra banyoda ki suyu çek çekle alır misin demiştım..
Toprağın bol olsun güzel babam:KK43:
banyoyu pırıl pırıl yapmıştı..annemle gülmüştük isteyince oluyormuş diye..

Temizlik insanın içinde olacak ..

Konu sahibi neler yaşadığını anlayabiliyorum özellikle wc konusunda .. Kendi babam olsa etrafina bakarda çikardı.
Kayinbabam da cani sagolsun ama çok rahat çok ..
İçim cız etti🥺

Valla ben adamın 20 gün kalmasından çok, eşi olmadan 20 gün kalmasına şaşırdım. Kayınpederiniz ama sonuçta erkek yani. Nerden tutarsanız tutun, bu konu elinde kalır insanın. Eşi ile gelse şahsen bende 20 güne bişi demem ama tek gelmesi ile işler sarpa sarıyor bence. Yani kp ile ne kadar ne konuşulabilir yada vakit geçirilebilir ki? Hem size hem kendine eziyet. Ayrıca iç çamaşırlarını sepete atmak nasıl bişi? Bugüne kadar misafirliğe giden kim o kişinin sepetine kirlisini atmıştır? Gerçekten çok Polyana bi kızımdır herşeye iyi yanından bakmaya çalışırım ama bu olay da bakamadım malesef. Güzel bi dille eşiniz konuşmalı gerçekten. Ben de başkasının iç çamaşırına dokunamam kaldı ki 1 hafta en az giyilmiş bi iç çamaşırından bahsediyoruz 🧐 koku olayı da ayrı bi konu. Şahsen kendi annem babam 20 gün gelecek olsa, ne işin var o kadar uzun süre hem de bensiz diye sorar yani. Bu arada bu söylediklerim kendi babam için de geçerli, çok şükür şu an bi hastalıkları yok, elleri ayakları tutuyor ve 60lı yaşlar yaşlı denecek yaşlar değil günümüzde. O yüzden bazı şeylere dikkat etmeliler. Babam da yapsa bunları kızı olduğum için güzel bi dille uyarırdım yani. Sizin de o yüzden iş eşinize düşüyor gibi. Allah yardımcınız olsun ne deyim. Hasta oldukları zaman söyleyecek lafım yok vicdanen bunu asla yapamam ama sağlıklıyken malesef bişiler konuşulmalı.

Annem eskiden babaannemin dedemin çamaşırlarını elde yıkarmış, hem bize geldiklerinde hem gittiğimizde. Ben küçükken vefat ettiler 12 yaşındaydım. Kötü koktuklarını hiç hatırlamıyorum. O yüzden bana çamaşırlarını yıkamak garip gelmiyor. Ama banyo yapmaması ve kokması kötü, insan söyleyemiyor da.

Koku konusuna bir şey diyemeyeceğim ama benim ailem yurtdışında yaşıyor. Geldiklerinde annem ve kız kardeşim bazen 2-3 hafta bizde kalırlar. Eşim sorun etse çok çok üzülürdüm. Onları misafir gibi de göremiyorum.

Çoğu kişi konu sahibine kızmış. 20 gün çok uzun. Adam tüm gun konu sahibiyle, oğlu çalıyor. Hani tersi olsa evde tüm gün eşi olsa konu sahibi akşamdan akşama evde olsa kizanlari biraz anlayacağım. Ben de kokulara hassasım ve evde misafire 3 günden sonra katlanamayan biriyim kim olursa olsun. Umarım en yakın zamanda bir çözüm bulursunuz.

Geldikten 3-5 gün sonra yemek çamaşırla falan fazla ilgilenme işlerim vardı yapamadım falan de donsuz kalınca geri kaçar 😊

Simdi benim kayinpederim ve Kayinvalidemin hep beraber gelirler. En fazla kaldıkları galiba bir hafta felan. Biz kalın dediğimiz halde eve gitmeyi tercih ediyorlar. Ben onları "misafir" gibi görmüyorum. Aileden çünkü. Ama onlarda hiç yük olmuyorlar. Kayinvalidem mesela benimle yemek yapar ortalığı toplar felan. Kayinpederim de evde yapılacak birşey görürse yapar. Benden kimse ekstra hizmet beklemez. Sohbet ederiz, film izleriz felan. Yani 20 gün kalsalar da bana fazla gelmez. Çocuklar da seviyor onları. Sizde durum farklı. Kayinpeder yalnız geliyor. İlgilenmek çoğunlukla size kalıyor. Sizin titiz olduğunuz konularda sizi çok zorluyor. Heleki o koku meselesi kötü. Yani siz birşey söyleyemezsiniz. Esimle bir kuralimiz var: herhangi bir durumda herkes kendi ailesi ile konuşur. Cünkü nazimiz en cok kendi ailemize gecer. Ve gelin/damata daha kolay kırılır. Bu konuyu sadece esiniz halledebilir. Mesele evden göndermek de değil, ama bir şekilde iki tarafın da idare edebileceği bir duruma getirmek lazim. Allah kolaylık versin.

seni anliyorum konu sahibesi 20 gun cok uzun bir sure vede zor zamanlar senin icin (koku konusunda) ama ben bazi insanlarin illede bu « 3» gun takintisini anlamiyorum. Insan cocugun evine giderken yada yakin akrabasina size misafirleye geldim dediginde atiyorum 4-5 gun kaldi, o kisi misafirden sayilmiyormu allah askina. Bazen sartlar el vermez 1 hafta kalir insan . Misafirlik illa « 3 » gun diye millet 4 ncu gun otele mi gitsin haftani geri kalani.

Allah yardımcınız olsun, esınız gunduzleri işte sızın calısmadıgınızı varsayıyorum ve butun evde sizinle mi?

Empati yapın denmıs size sızın anneniz gelse vs diye, annenız emınım 20 gun kalmaz sizde. Ve camasirları les degıldır sıze yıkatmaz. Kayınpederımın donunu yıkamak zorunda degilim.. Bu neyin genıslıgı aklim ermedi.
Hatır gonul bıyere kadar bende. Kocanın babanın annenın komsunun arkadasın vs
Git diye nasıl söylenir bilmiyorum ama, sıze sonuna kadar hak verdim.

Kp gidene kadar görmüyorum 🙈duymuyorum🙉 bilmiyorum koku almıyorum 🙊 u oynayın sıkın dişinizi az kalmış zor bi durum :dua:

Valla hastalık yoksa kalmayın kardeşim kimsenin evinde.oğlunuzda olsa kalmayın kızınız olsada kalmayın.o evde birtek sizin evladınız yaşamıyor.herkesin bir düzeni var.nekadar iyi olursa olsun gelen misafir, insan kendi evinde rahat olmak ister her bakımdan.
Belki banyoda sevişmek isticekler alalala.
Konu sahibi hanımcım , yapcak bişey yok, misafiri rahat ettirmiceksin ,sanırım çok misafirperversin :)

Back