• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

Benim cok akrabam yok,esimin akrabalarina gidis gelis oluyor elbette. Mutlaka ya baklava alirim, ya da cerez. O an maddi durumdan yana sorunluysam cig kofte yapar gotururum ucuza geliyor. Evde cocuk varsa ona kiyafet alirim. Bayramlarda,yilbasinda hediyesiz gitmem kimseye. İlk kez evine gittigim insanlara ev hediyesi alirim ki bu genelde ceyrek altin olur. Ne zaman alabileceksem o zaman giderim. Param yoksa evdeyim. Daha iki gun once esimin kuzeninin cocuguna kaban aldim. Ogrenci kiz,giysin ne guzel mutlu oluyorum ben.

Yemege cagirdiysam zaten soframi elden geldigince dort dortluk yaparim. Firinda biftek patates, pirinc pilavi, tarhana corbasi yapiyorum kolay menu. Yanina meze olarak yaprak sarmasi,kirmizi biber kozleme, mevsime gore salata yapiyorum. Tatliyi hazir almayacaksam kabak tatlisi yaparim en kolayi. Uzerine tahin ceviz kaymak tamamdir.
Öyle güzel anlatmısısnız ki ağzım sulandı :)

Valla canım aynı durum bizde de mevcut. Evimi görmeye gelenler ucuz ve basit şeylerle geldiler. Güçleri yetmediğinden değil yanlış anlaşılmasın. Gelenlerin hali vakti gayet yerinde. Çok şükür kimsenin getirdiği ya da getireceği şeye ihtiyacım yoktu. Ama bizde gelin görmeye gelinirken hele ki damadın yakın akrabalarıysa biraz daha özen gösterilir. Sorun etmedim zAten. Adetleri böyledir dedim. Ama biz misafirliğe giderken dediğin gibi eşim gidip baklava alıyordu hem de öyle az buz değil. Hamile halimle evimde yemekli misafir ağırlarken de gelenlerin hiçbiri eli dolu gelmedi. Biri de demedi ki kadın bu haliyle bizi ağırlıyo. Bi poşet bi şey de biz götürelim. Tamamen insanlıkla alakalı. Baktım böyle olmuyo. Kimseyi evime davet etmiyorum artık. Gelmek isteyene kapım açık. Ama ben çağırmadığım için kimse de gelmiyor :) karınlarını doyurmadığım için beni de çağırmıyorlar. Kafam rahat. :KK66: eşim de farketti olayı. Son gittiğimiz yerlere bi şey almadan gittik. Zaten bohçasıdır hediyesidir derken ben görevimi fazlasıyla yerine getirmiş oldum.

Aynı bizim durum valla. Bende herşey mükemmel olsun istiyorum annemden öyle gördüm çünkü. En basiti misafir gelecek diyelim ki gündüz çaya bir sürü hazırlık yapıyorum 5 çeşit filan yiyecek oluyor. Akşam çaya misafir alınca kilosu 60 tl ye kuruyemiş alıyorum meyve desen aynen muz kivi ananas gibi gibi. Ama bu şehirde yaşamaya başladık gündüz biri davet etti gittim tabak boş. Akşam çaya gidiyoruz ben 60 tl kuruyemiş ikram ediyorum onlar bana 8 tl lik çekirdek meyve geliyor mandalina elma bu kadar ki bunlar bizle aynı maaşı alan ama kredi borcu filan olmayan , ama bizim maaşımızın nerede yarısını verdiğimiz bir kredimiz var . Yine bir yere giderken baklava vs götürüyorum ve onlar bana gelirken boş geliyorlar. Artık bende adamına göre muamele yapmaya başladım valla yapacak birşey yok sizde aynısını yapın benceEn Büyük KK

Çok abartiyor bir kola bir tatlı yeter. Hem misafirliğe gitcem hemde evin alışverişini yapcam saçma. Ama gelirlerse tabiki imkanım oldukça iyi ağırlarim

Doğrusu baklava cikolata pahalı ve gereksiz bize gelince de üzülüyorum yani. En memnun olduklarım havlu borcama tarzı kullanılacak seyler ya da kurabiye pekmez gibi seyler. Ben de gittiğim eve ilk gidişimde ufak hediye alırım biraz protokolse daha büyük hediye ya da cikolta samimi isek yöresel şeyler (bal recel gibi) ya da kek vs tür. Mesela yapıyorsan tursu bile olabilir. Karsı tarafın memnun olacağı bişey o da olmadı meyve. Valla bence meyve cikolatadn daha iyi.
Elişi yapıyorsan kendin bişeyler yap mesela mutfak havlusu süsle önlük dik ya da banyoya minik havlular işle. Bunlar da olabilir. Yemek olarak da ilk gelene biraz özen ama sürekli geliniyorsa menuyu azaltabilirsiniz. Misafir işi biraz masraflı

Misafir geldiğinde herşeyi alıyoruz sınırlama yok. Bir yere giderken pasta tatlı tarzı şeyler almayı eşim sever açıkçası bana sa pahalı geldiği için bir ara söyleniyordum.

Şimdi ise ben bazen evden yapıp götürüyorum görümce elti kv vs. Yabancı biri ise almaya devam.

Benim cok akrabam yok,esimin akrabalarina gidis gelis oluyor elbette. Mutlaka ya baklava alirim, ya da cerez. O an maddi durumdan yana sorunluysam cig kofte yapar gotururum ucuza geliyor. Evde cocuk varsa ona kiyafet alirim. Bayramlarda,yilbasinda hediyesiz gitmem kimseye. İlk kez evine gittigim insanlara ev hediyesi alirim ki bu genelde ceyrek altin olur. Ne zaman alabileceksem o zaman giderim. Param yoksa evdeyim. Daha iki gun once esimin kuzeninin cocuguna kaban aldim. Ogrenci kiz,giysin ne guzel mutlu oluyorum ben.

Yemege cagirdiysam zaten soframi elden geldigince dort dortluk yaparim. Firinda biftek patates, pirinc pilavi, tarhana corbasi yapiyorum kolay menu. Yanina meze olarak yaprak sarmasi,kirmizi biber kozleme, mevsime gore salata yapiyorum. Tatliyi hazir almayacaksam kabak tatlisi yaparim en kolayi. Uzerine tahin ceviz kaymak tamamdir.
Çeyrek altın 215-220 tlcanım. Bizede gelsene:KK54::KK73:

Evine ilk kez gittiğim biriyse ilk gidişte ev hediyesi alırım
Onun dışında yemeğe gidiyorsak ya evde kek cirparim ya da kışın şerbetli tatlı yazın maras dondurmasi alırım .

Bana gelen de hiç eli boş gelmez bende giderken elim boş gitmem

Bı kuruyemiş altı üstü ne kadar ki çayın yanına güzel de olur üstelik

Valla ben her zaman durumuma gore hareket ederim beni bilende bilir bos gitmeyi sevmem . Yeri geliyor bir ekmek bir icecek eger para yoksa evimde yaptigim ufak tefek seyleri goturuyorum . Maksat pahali seyler almak degil ki . Gorgu kurali olarak ev sahibini sevindirmek . Esiniz bu gidisle milletin sadece karnini doyurur okadar siz ev almayi unutun

Ben cok gorusmeyi sevmem ama esimin akrabalari ve arkadaslari cok genis. Hic bos kalmıyoruz nerdeyse. Pek bi harcamamiz yok mutfak masraflari harici

Sen kurabiye yap bol bol, at buzluğa misafirliğe gideceğiniz zaman güzel paket yap onu götürürsünüz. Gerçekten pastaneden kurabiye bile 40-50 lirayı buluyor.

Esiniz bana normal geldi.
Tum bunlari kolaylastirmanin yolu baklava yerine kuru pasta ucuz tatli almak degil bence. Aldiginizi almak icin degilde hora gecirmek icin almalisiniz bize ne zmn kuru pasta gelse illa cope gider kendimde gidip yememki.
Ev tekstili magazalarini ara ara gezin indiri. Donemlerinde elinizin altinda hediye olsun.
Ben hic biryere bos gitmem. Evdeki cocuklara 3 5 tlye aldigim tokalar, 1 tllik kulotlu coraplar veya oyuncaklar hep elimin altindadir. Cevrenizdeki yas ortalamasina gore alabilirsiniz
Ztn gidicegim gun istedgim gibi bsy bulamamki.
Bambu havlu, saklama kabi tepsi veya nevresim tarzi seyleri alip koyabilirsiniz
Ben hediyelesmeyi severim hic te zararini gormedim. Bana da kat kat dondu. Evimde kullandigim birsuru ozenli hediyem var. Sadece brz dikkat istiyor

Kadın meyve götürelim diyormuş kocası pahalı tatlı peşindeymis. Şimdi şehrin en iyi dükkanıden da olsa meyve tercihim olurdu.

Kadın meyve götürelim diyormuş kocası pahalı tatlı peşindeymis. Şimdi şehrin en iyi dükkanıden da olsa meyve tercihim olurdu.

Meyve de risk bence. Mandalina hemen her evde oluyor e fazlasi olursa curur. Yaz meyveleride oyle fazlasi curur hora gecmezki. Tatli ev sahibine de kolaylik yapmamis olur diye dusunuyorum

Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?

Öncelikle o kadar misafiri ben ağırlayamam. Yani yemekli. Hazırla ikram yap et vs ne zamanım yeterli olur ne enerjim. Bir yere gideceksekte akşam çayına gidelim derim. Sohbete muhabbete... Yeme içme benim için çok önemli değil. Giderken de illaki yine birşeyler alırız. Su böreği, tatlı, yaşpasta vs... Ancak taze ve uygun fiyatlı olmasına özen gösteririm. 70 80 tl lik tatlı alamam mesela. Geçen aniden bir yakınımız çaya davet etti, marketten tuzlu tatlı kurabiye aldım. Oda tatlı yapmıştı, çayla ikram etti. Yada akrabaya gidiyorsak bir alırsak diğerinde almıyoruz. Mesela ev hediyesi, bebek görme vs ise o an durumum neye ek veriyorsa... Eşimin arkadaşının düğününde altın takmıştık, bebekleri oldu eşim altın alalım dedi, kıyafet daha uygun olur dedim bebek hırkası almıştık.

Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
Misafirlige giderken en fazla 15 tl yi geçmeyecek şekilde aliyruz genellikle çekirdek alıp gdiyoruz yada mesela 10 tl yada yine 15 tl lik halka tatlı yada kuru pasta ha hiç birini alamiyorsak fanta alıp gidiyoruz tamamdir misafir geldiğinde ise en bereketli yemek mantı.
Mantı
Içinde azda olsa etli kuru fasulye
Pirinç pilavı
Salata
Orman kebabı
Ayran
Bu şekilde bunların içinden secip yapılabilir vede tabiki misafir bereket demek ama 100 tl lik alışveriş yapacagimiza 50 yada 40 tl lik alışveriş yaparız değil mi ne kadar iyi her alışverişte zaten bu kadar bile tutmuyor malzeme misafir çok iyi birşey ama kebaplar yapıp bir sürü et alıp masraf yapacağına orman kebabi yanında ayran yanında salata yanında pilav al sana en güzel misafir yemeği ilk zamanlar bende sürekli kavurma falan yapardım misafire sonradan öğrendim ki ikiside yemek 100 tl hArcamak nerde 30 tl hArcamak nerde demi

Back
X