- 10 Kasım 2014
- 8.930
- 15.745
- 44
Sonucta siz ılla gelın gezdırırım demedınızYa bu fikir diğer kızdan geldi aslında ona eminim çünkü benim yıllardır tanıdığım arkadaşım asla böyle birşey yapmaz ama dün gedçekten böyle hissettim bende. Burayı otel gibi kullanıcaklar birde 1 gün kalıcaz diyip 2 çocukla 3 gün kalacaklarını öğrenmem ayrı bir şok oldu. 1 fün hadi neyse giderim skkıntı yok ama 2 gün gezmek için hemde öyle yerlere gitmek için cidden şuan durumum yok.
Bencede bıra ıhtıyac degılBirayı neden siz alasınız?
Yani ilk kez böyle bir şey duydum, içen içtiğini alsın arkadaşım. Sigara almakla birine bira almak aynı şeyler.
Siz de bu kadar kısıtlı sürede hepsini 1 güne sığdıramayız, ben çok hastayım zamanla çok kötü oldu deyin 1 gün gezin gidip dükkanınızı açın
Gezmeye gelen insan ev sahibine para öder bence. Asıl onlar size yemek vb ısmarlamalı.
Öyle yapıcam kahvaltıda konuştum,bugün katılabilirim ama yarın dükkanı açmam gerekiyor dedim tamam dediler zaten emrivaki gibi oldu biz gezeriz sıkıntı yok dediler. Yani misafir ya,o yüzden ben alayım diye düşündüm. Kötü olduğumu da söyledim ki cidden berbat bir durumdayım bugün bile nasıl gezerim bilmiyorum. Ama bir yere gitmeyi teklif ettim bir güne 3 yeri sığdıramayız ki hepsi apayrı noktadalar. Yarın kendileri gideceklermişBirayı neden siz alasınız?
Yani ilk kez böyle bir şey duydum, içen içtiğini alsın arkadaşım. Sigara almakla birine bira almak aynı şeyler.
Siz de bu kadar kısıtlı sürede hepsini 1 güne sığdıramayız, ben çok hastayım zamanla çok kötü oldu deyin 1 gün gezin gidip dükkanınızı açın
Takı dukkaniydi dimiYa en mantıklısı ben bugün size katılabilirim ama yarım malesef katılamam dükkanı açmam gerekiyor demem olucak ki zaten öyle. Dükkanımı 3 gün kapalı tutarsam cidden aç kalırım.
Almayın bira falan, almanız komik olur gerçekten. Kimse misafir adı altında kimsenin sigarasını, içkisini almaz. Kolaylıklar diliyorumÖyle yapıcam kahvaltıda konuştum,bugün katılabilirim ama yarın dükkanı açmam gerekiyor dedim tamam dediler zaten emrivaki gibi oldu biz gezeriz sıkıntı yok dediler. Yani misafir ya,o yüzden ben alayım diye düşündüm. Kötü olduğumu da söyledim ki cidden berbat bir durumdayım bugün bile nasıl gezerim bilmiyorum. Ama bir yere gitmeyi teklif ettim bir güne 3 yeri sığdıramayız ki hepsi apayrı noktadalar. Yarın kendileri gideceklermiş
Herkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söyledilerben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
Bu olaYda tek bir saf var Oda sensin.Bi yemek ısmarlayayım diye düşündüm de tamamen benim arkadaşımın hatrı için. O 1 gün kalıcaz dedi muhtemelen onun bile haberi yoktu 3 gün kalacaklarından öyle saf iyi niyetli bir kız ki. Bu tamamen diğer kızın fikri çok eminim.
Evet doğru diyosun. Bende gittim ama ben gezmek için hiç teklif bile etmedim onlara giderken1 gün kaldım geri döndüm. Neyse söyledim yarın katılamam size diye.Kendinden pay bic, cocukla öyle kiyafet falan almadan hazirlik yapmadan nasil kalinir 3 gün.
Yemek de ismarlama, evde ne varsa o. Cok sinir oldum
Hepsini söyledim valla kahvaltı yaparken. Yarın size katılamam ben dedim,birde gitmek istediğiniz yerler baya lüks bu arada hani orda şaşırmayın dedimArkadaşınızla konuşun. İş yerinizi açmanız gerektiğini belirtin. Açıklama yapmak zorunda da değilsiniz. İlla açıklama yapmak istiyorsanız maddi olarak sıkışık olduğunuzu ve yakın zamanda yüklü ödeme yapmanız gerektiğini, belirtilen mekanlara onlarla katılamayacağınızı belirtin.
İlle de katılacağım diyorsanız lüks yerler olduğunu, bütçelerinin yeterli olup olmadığını sorun. Bu yolla da herkesin kendi hesabını ödeyeceklerini anlarlar.
İnan şuan mesela dışarı çıkıcaz ortalama 1000 1500 yine gidecek,eve geri dönücez yemeklik almam lazım,param kalıcak mı ona bile gerildim. Açık açık söyledim hepsini hem sıkışık olduğumu hem dükkanı açmam gerektiğini söyledim.Aynen öyle söylemen lazim.
Ben sizi bir gün kalacaksiniz diye bilip ona göre ayarladim mecbur gidicem siz gezin de. Yapilan cok büyük bir terbiyesizlik. Ben annemin evine bile bu sekilde gitmem.
Sen tek basina kizinla yasayan bi kadinsin, sirf onlara 3 gün 3 ögün yemek hazirlamak bile Eli dar insana cok fazla bir yük.
Sinirlarini ciz
Ya ben dinlenmek için bile kendime 3 gün ayıramıyorum düşün,gezmeye hiç ayıramam gezmek benim için şu dönemde gerçekten lüks birşey kızımla bile bi avm dışına çıkamıyorum masraf yapıcam sıkışıcam diye. Bide öyle bir ana denk geldi ki gerçekten geriliyorum birşey ister çocuk alamam diye ödüm kopuyo. Ben tek başıma kızımla yaşıyorım hepsi boşandı kızlarıyla birlikte ama pek hesaplarını yapan kişiler değiller. Ben mecbur yapmak zorundayım.Safmisiniz kendimi bir gune ayarlamistim dukkanimla ilgilenmem lazim siz gidin gezin diyin cekilin kenara yemek falanda ismarlamayin resmen sizi kullanma niyetiyle gelmisler niyetler iyi olsa elinizden geleni yapardiniz ama degil. Neden size soyluyolar suralara gitmek istiyoruz diye? Gezdirin yedirin icirin diye ne uyaniklar. Hicbir hesabi odemein zaten hastasiniz bugun yatip dinlenmem gerek yarin ve ovur gun calisicam siz gezin istediginiz gibi diyin cekilin kenara. Bir dahakinede olursa kabul etmezsiniz
Paraları yoksa niye gitmek istiyorlar amaçları belli o zaman size odetmekti.Hepsini söyledim valla kahvaltı yaparken. Yarın size katılamam ben dedim,birde gitmek istediğiniz yerler baya lüks bu arada hani orda şaşırmayın dedimbirde maddi olarak çok sıkışık olduğumu ve yüklü bir ödemem olduğunu da belirttim. Bence yerine gitti mesaj bizim de paramız yok zaten dediler
Bugün katilma o Zaman, niye kendini Zora sokuyorsun. Niye cocugunun riskini onlar icin harciyorsunİnan şuan mesela dışarı çıkıcaz ortalama 1000 1500 yine gidecek,eve geri dönücez yemeklik almam lazım,param kalıcak mı ona bile gerildim. Açık açık söyledim hepsini hem sıkışık olduğumu hem dükkanı açmam gerektiğini söyledim.