Misafirlerim

Öyle yapıcam kahvaltıda konuştum,bugün katılabilirim ama yarın dükkanı açmam gerekiyor dedim tamam dediler zaten emrivaki gibi oldu biz gezeriz sıkıntı yok dediler. Yani misafir ya,o yüzden ben alayım diye düşündüm. Kötü olduğumu da söyledim ki cidden berbat bir durumdayım bugün bile nasıl gezerim bilmiyorum. Ama bir yere gitmeyi teklif ettim bir güne 3 yeri sığdıramayız ki hepsi apayrı noktadalar. Yarın kendileri gideceklermiş
Jameya sen abartıyosun o zaman. Emrivaki konusunda haklısın ama yok onu ısmarlarım yok ben gezdiririm gibi düşüncelerin kuruntu sadece. İçtikleri biraya kadar ödemeyi düşünmeni saymıyorum bile.
Cebinde iyi ki 3k varmış 7k olsa ödeyecektin heralde 🙄

Paraları yoksa niye gitmek istiyorlar amaçları belli o zaman size odetmekti.
Ya gerçekten bir de söyledikleri yerlere girmek için her bir yere 1500k bırakmak lazım. Doğru madem paran yok niye bu kadar yere gitmek istiyorsun ki 3 çocuk var. Ben tek kızımla çıktığımda bile bir sürü masraf yapıyorum.

Jameya sen abartıyosun o zaman. Emrivaki konusunda haklısın ama yok onu ısmarlarım yok ben gezdiririm gibi düşüncelerin kuruntu sadece. İçtikleri biraya kadar ödemeyi düşünmeni saymıyorum bile.
Cebinde iyi ki 3k varmış 7k olsa ödeyecektin heralde 🙄
Kuzum dün marketten birşey almaya girdik elinden aldım ben hallederim dedim hayır dedi ben alırım yarın sen yaparsın gibi bir kelime kullandı. Ona takıldığım için zaten böyle düşündüm.

Bugün katilma o Zaman, niye kendini Zora sokuyorsun. Niye cocugunun riskini onlar icin harciyorsun
of ne bileyim öyle de ayıp olur uzak yoldan geldiler bugün katılırım. Ama yarın ve öbürgün kendileri gezecekler. Mesela 1 güne 4 yer sığdırmaya çalışıcakları daha evden çıkamadık birinin kızı ağladı 1 saat boyunca,hala çıkamadık.

of ne bileyim öyle de ayıp olur uzak yoldan geldiler bugün katılırım. Ama yarın ve öbürgün kendileri gezecekler. Mesela 1 güne 4 yer sığdırmaya çalışıcakları daha evden çıkamadık birinin kızı ağladı 1 saat boyunca,hala çıkamadık.

Sen dinle bizi, kizlar Ben gelecektim ama iyi degilim Ben yatim dinlenim de hic gitme. Firsat ayagina kadar gelmis

Hepsini söyledim valla kahvaltı yaparken. Yarın size katılamam ben dedim,birde gitmek istediğiniz yerler baya lüks bu arada hani orda şaşırmayın dedim :KK70: birde maddi olarak çok sıkışık olduğumu ve yüklü bir ödemem olduğunu da belirttim. Bence yerine gitti mesaj bizim de paramız yok zaten dediler :KK70:
İyi yapmışsınız. İş yerinizi açın.
Paraları yoksa neyine güvenip de gideceklermiş? 🙄 Size kitleyeceklerdi demek ki.

Kuzum dün marketten birşey almaya girdik elinden aldım ben hallederim dedim hayır dedi ben alırım yarın sen yaparsın gibi bir kelime kullandı. Ona takıldığım için zaten böyle düşündüm.
Neydi bu şey yiyecek mi?
Zaten misafir olacaklar 3 gün tabi ki market alışverişini yapacaklar.
Sen de her şeye ben öderim diye atlama.

Sizin yaşadığınızın bir benzerini yaşadım. Ben ses çıkarmadım o zamanlar ama o kadar pişman oldum ki gerçekten kullanıldığımı hissettim. Üstelik arkadaşım sevgilisiyle buluştu. Bense arkadaşımın yeni tanıştığım arkadaşını gezdirdim o sırada :halay:
Kimse için kendimizden ödün vermemeliyiz. Gerektiği yerde hayır diyebilmeliyiz. Bu olaydan sonra anlamıştım ben de. Ayıp olacağını düşünmeyin bence de. Hasta olduğunuzu da görüyorlar onlar da anlayışla karşılayabilmeli. Siz kendi işinize bakın.

Herkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söylediler :KK70: ben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
Bence git dukkanini ac,simdi bayram zamani alisveris cok olur isimin basind aolmak zorundagim de .gittiginiz yerlerdede herkes kendi masrafini odesin .ama ben bir yere gidip 3 gun kalacak olsam kaldigim ev sahibininde masrafini oderdim .

Bi yemek ısmarlayayım diye düşündüm de tamamen benim arkadaşımın hatrı için. O 1 gün kalıcaz dedi muhtemelen onun bile haberi yoktu 3 gün kalacaklarından öyle saf iyi niyetli bir kız ki. Bu tamamen diğer kızın fikri çok eminim.
Arkadasini kenara cekip konussan ,bana 1 gun xemistin ben kendimi ona gore ayarladim . Yani dami 3 gun diyor ama ben musait degilim desen .

Hepsini söyledim valla kahvaltı yaparken. Yarın size katılamam ben dedim,birde gitmek istediğiniz yerler baya lüks bu arada hani orda şaşırmayın dedim :KK70: birde maddi olarak çok sıkışık olduğumu ve yüklü bir ödemem olduğunu da belirttim. Bence yerine gitti mesaj bizim de paramız yok zaten dediler :KK70:
"Bizim de paramız yok" ne demek!? O zaman resmen size ödeteceklerdi . Arkadaşınıza saf diyorsunuz ama bence hiç de saf değil. Çünkü 3 gün kalma fikri diğerine ait olsa bile arkadaşınız kabul etmeyebilirdi. " 1 günlüğüne deyip 3 gün kalmak ayıp olur, sakın bunu demeyelim" diyebilirdi. Çok mu zordu bunu demek? Sanmam. Demek ki arkadaşınızın da işine gelmiş ki size " 3 gün kalacağız" denildi. Cidden çok çok ayıp.

Bence bu iki yetiskinle bir daha yatılı kalma olayına girmeyin. Ben olsam selam bile vermezdim.

Bu tipler mi yakin arkadaş?
Size sormadan, haberdar eder gibi geliyoruz, kalicaz demeleri bile falso iken, yine planınız olup olmadigini bilmeden ve sormadan sureyi uzatmalari, ki digeriyle yakin bile değilmissiniz.

3 gun kalacaklarini onceden soylememeleri, kabul etmeme tehlikesini yok etmeleri icindi.

Evinizi hotel gibi kullandiklarinin, masraflari da size kitleyeceklerinin farkinda olun ve arkadasliginizi sorgulayin.
Ikisi tatile cikmis ve sizi kullanıyorlar.

Ya gerçekten bir de söyledikleri yerlere girmek için her bir yere 1500k bırakmak lazım. Doğru madem paran yok niye bu kadar yere gitmek istiyorsun ki 3 çocuk var. Ben tek kızımla çıktığımda bile bir sürü masraf yapıyorum.
Eski açtığınız konulardan hatırlıyorum sizi dükkanı açmak için bile bir sürü masraf yaptınız eski eşiniz çocuğun gecinmesi için bile nafakayi zor ödeyen bir insan yani anlatmak istediğim siz çocuğunuzla zaten zor dönemden geçiyorsunuz birde misafir masrafimi yapacaksınız.

Asıl arkadaşım için 3 gün kalinacagindan haberi yoktur demişsiniz de emin olun haberi vardır.

Gerçekten anlamıyorum hem gezme listesi çıkarıyorlar ama gitmek için para yok diyorlar siz hadi onlara uyup gitseniz ne olacakti.

Herkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söylediler :KK70: ben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
Yani sonuçta yabancı ülkede değiliz niye siz götürüyorsunuz atlayıp taksiye gitsinler siz de açık açık söyleyin , bir gün dediniz diye ben bir gün dükkanı kapatma planı yaptım artık açmam lazım diyin geçin ayıbı ilk yapan düşünsün

Ya en mantıklısı ben bugün size katılabilirim ama yarım malesef katılamam dükkanı açmam gerekiyor demem olucak ki zaten öyle. Dükkanımı 3 gün kapalı tutarsam cidden aç kalırım.
Bu arada dükkanın takı üzerine mi? Nerede? 😁

X