- 10 Haziran 2012
- 1.389
- 3.263
Paranız yokmuş ama kendinizi zorlayıp neden yemek ismarliyorsunuz asıl onlar yemek ismarlamali bedava kalıyorlar yani. Ben olsam evde yatarım hastasıniz milleti eylemek zorunda değilsiniz. Arkadaşınız da bu kadar iyi niyetli olsa sizi böyle bir durumda bırakmazdı bana hiç iyi niyetli gelmedi gayet bencil ve düşüncesiz biri.Bi yemek ısmarlayayım diye düşündüm de tamamen benim arkadaşımın hatrı için. O 1 gün kalıcaz dedi muhtemelen onun bile haberi yoktu 3 gün kalacaklarından öyle saf iyi niyetli bir kız ki. Bu tamamen diğer kızın fikri çok eminim.
Onun hakkında kötü düşünmek istemiyorum çünkü gerçekten çok seviyorum ve sıkıntılı bir dönemimde bana çok desteği oldu. Ondan çıkmadığına eminim bu fikrin gerçekten 3 gün kalacaklarını bilmiyordu bence. Zaten gelirken bayramın 2 inci gün gelicez demişti sonra diğer arkadaşla konuştum 1 inci günü gelicekmişiz dedi sonra baya apar topar oldu. Ben bugün beklerken dün geldiler. Sanırım başka yerde kalıcaklardı orda kalmaktan vazgeçip bana geldiler ilk gündem kızın da bundan haberi yok kafam karıştı sanırım dediParanız yokmuş ama kendinizi zorlayıp neden yemek ismarliyorsunuz asıl onlar yemek ismarlamali bedava kalıyorlar yani. Ben olsam evde yatarım hastasıniz milleti eylemek zorunda değilsiniz. Arkadaşınız da bu kadar iyi niyetli olsa sizi böyle bir durumda bırakmazdı bana hiç iyi niyetli gelmedi gayet bencil ve düşüncesiz biri.
Çocuğunuzun rızkı o para. Milletin keyfine yatirmayin. İçki içmek isteyen kendi alsın. Çay/ kahve yapın hadi bir şişe de gazlı içecek alırsınız bitti gitti. Yazık ya ev için bir market alışverişi zaten bin lirayı tutuyor neredeyse cepteki son paranızı milletin keyfine harcamayın yazık günah.Evet evet esnaf işi çok zor bayramın 1 inci günü kapattım ailemle geçirdim bugün de annem idare eder 1 gün onlarla vakit geçiririm ama ben bu kadar gezmeyi de cidden kendime lüks okarak görüyorum şuan çünkü gerçekten borcum çok. Üstüme başıma birşey alamıyorken bi gezmeye 3 k bayılmak zorunda kalıcam şimdi. Hiç hesapta yokken. Off bide alkol olayı var içtiklerinde 7 8 bira birden içiyorlar onu da almak zorunda kalıcam
Ya en mantıklısı ben bugün size katılabilirim ama yarım malesef katılamam dükkanı açmam gerekiyor demem olucak ki zaten öyle. Dükkanımı 3 gün kapalı tutarsam cidden aç kalırım.Ben olsam aaa 3 gün mü annemlere vs gitmemiz lazım derdim
Ya bu fikir diğer kızdan geldi aslında ona eminim çünkü benim yıllardır tanıdığım arkadaşım asla böyle birşey yapmaz ama dün gedçekten böyle hissettim bende. Burayı otel gibi kullanıcaklar birde 1 gün kalıcaz diyip 2 çocukla 3 gün kalacaklarını öğrenmem ayrı bir şok oldu. 1 fün hadi neyse giderim skkıntı yok ama 2 gün gezmek için hemde öyle yerlere gitmek için cidden şuan durumum yok.
Sizi çok düşünse bu duruma dusurmezdi ama diğerini uyarabilirdi sevebilirsiniz tabi ama bu onun düşüncesiz ve bencil olmasını değiştirmiyor. Çocuğunuzun rızkını millete yedirmeyin yazık günah keşke en başta 3 gün müsait değilim deseydiniz başka yer bulurlardi.Onun hakkında kötü düşünmek istemiyorum çünkü gerçekten çok seviyorum ve sıkıntılı bir dönemimde bana çok desteği oldu. Ondan çıkmadığına eminim bu fikrin gerçekten 3 gün kalacaklarını bilmiyordu bence. Zaten gelirken bayramın 2 inci gün gelicez demişti sonra diğer arkadaşla konuştum 1 inci günü gelicekmişiz dedi sonra baya apar topar oldu. Ben bugün beklerken dün geldiler. Sanırım başka yerde kalıcaklardı orda kalmaktan vazgeçip bana geldiler ilk gündem kızın da bundan haberi yok kafam karıştı sanırım dedi
Tabiki herkesin işi var emek parası kazanıyorlar öyle kolay değil. Bence kırmadan dükkana su lazım bu lazım diyip gidin yada başka birşey. Bende malesef çok düşkünüm arkadaşlarima gelsinler yesinler icsinler gitsinler ama bazen işte art niyet oluyorYa en mantıklısı ben bugün size katılabilirim ama yarım malesef katılamam dükkanı açmam gerekiyor demem olucak ki zaten öyle. Dükkanımı 3 gün kapalı tutarsam cidden aç kalırım.
Birşey dicem sen neden alıyorsun ki o keyfe girer hani herkes kendi içeceğini alsın. Bence sende abartıyorsunEvet evet esnaf işi çok zor bayramın 1 inci günü kapattım ailemle geçirdim bugün de annem idare eder 1 gün onlarla vakit geçiririm ama ben bu kadar gezmeyi de cidden kendime lüks okarak görüyorum şuan çünkü gerçekten borcum çok. Üstüme başıma birşey alamıyorken bi gezmeye 3 k bayılmak zorunda kalıcam şimdi. Hiç hesapta yokken. Off bide alkol olayı var içtiklerinde 7 8 bira birden içiyorlar onu da almak zorunda kalıcam
İyi niyetinizden hiç şüphem yok ama karşımızdakiler için hiç öyle düşünmüyorum . İnsan 3 gün öz ailesine tahammül edemeyebiliyor hele günümüz ekonomisinde o dışarıdaki planları falan…. kaldı ki hasta olduğunuzu görmelerine rağmen hala beklentileri varsa bence bahane bulup katılmayın zaten otel parasından feragat ediyorlarHerkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söyledilerben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
Bunu yapinBence olduğunuz yere bayılın. Onlar düşünsün ne yapacağınısinir oldum.
Bir gün bile gitmeyin. Esnafların böyle bir lüksünün olmadığını herkes bilir. (İsterseniz gidersiniz tabi orası ayrı)Ya bu fikir diğer kızdan geldi aslında ona eminim çünkü benim yıllardır tanıdığım arkadaşım asla böyle birşey yapmaz ama dün gedçekten böyle hissettim bende. Burayı otel gibi kullanıcaklar birde 1 gün kalıcaz diyip 2 çocukla 3 gün kalacaklarını öğrenmem ayrı bir şok oldu. 1 fün hadi neyse giderim skkıntı yok ama 2 gün gezmek için hemde öyle yerlere gitmek için cidden şuan durumum yok.
Ayy tetiklendim resmen. Onlar gezsinler siz katılmayın. Otel görevinizi görün, zaten otele para vermemek için size gelmişler. Dükkanınızı da açın. Onlara evinizi açmışsınız. Başka masrafa gerek yokHerkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söyledilerben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
Ne münasebet içtikleri alkolü siz niye ödeyeceksiniz kendileri ödesin yediği yemekleri içtikleri alkolude 7-8 bira 2 şişe şarap bir gün de 3 yere gezme yemek yeme ki bu sadece yemek ile kalmayacak çocuklara dondurma bize tatlı kahve vs derken siz 10 binden aşağı çıkamazsın belki de daha fazla yemek filan söylemeyin herkes kendi yediğini içtiğini ödesin ulaşım masrafinida karışmayın.Evet evet esnaf işi çok zor bayramın 1 inci günü kapattım ailemle geçirdim bugün de annem idare eder 1 gün onlarla vakit geçiririm ama ben bu kadar gezmeyi de cidden kendime lüks okarak görüyorum şuan çünkü gerçekten borcum çok. Üstüme başıma birşey alamıyorken bi gezmeye 3 k bayılmak zorunda kalıcam şimdi. Hiç hesapta yokken. Off bide alkol olayı var içtiklerinde 7 8 bira birden içiyorlar onu da almak zorunda kalıcam