Misafirlerim

Paranız yokmuş ama kendinizi zorlayıp neden yemek ismarliyorsunuz asıl onlar yemek ismarlamali bedava kalıyorlar yani. Ben olsam evde yatarım hastasıniz milleti eylemek zorunda değilsiniz. Arkadaşınız da bu kadar iyi niyetli olsa sizi böyle bir durumda bırakmazdı bana hiç iyi niyetli gelmedi gayet bencil ve düşüncesiz biri.

Onun hakkında kötü düşünmek istemiyorum çünkü gerçekten çok seviyorum ve sıkıntılı bir dönemimde bana çok desteği oldu. Ondan çıkmadığına eminim bu fikrin gerçekten 3 gün kalacaklarını bilmiyordu bence. Zaten gelirken bayramın 2 inci gün gelicez demişti sonra diğer arkadaşla konuştum 1 inci günü gelicekmişiz dedi sonra baya apar topar oldu. Ben bugün beklerken dün geldiler. Sanırım başka yerde kalıcaklardı orda kalmaktan vazgeçip bana geldiler ilk gündem kızın da bundan haberi yok kafam karıştı sanırım dedi

Çocuğunuzun rızkı o para. Milletin keyfine yatirmayin. İçki içmek isteyen kendi alsın. Çay/ kahve yapın hadi bir şişe de gazlı içecek alırsınız bitti gitti. Yazık ya ev için bir market alışverişi zaten bin lirayı tutuyor neredeyse cepteki son paranızı milletin keyfine harcamayın yazık günah.

O zaman yillardir arkadasiniz oldugu kisiyi ya tanimiyorsunuz yada o sizi zora soktugunu umursamiyor. Sonucta 3 günlügüne cocuklarini da getirip birinde kalmaninhem zahmet hem masraf oldugunu bilmeyecek kadar akli kit degildir. Hazir hastasiniz onu bahane edin. Bu durumda para harcayip kendimi zora sokmam

Birayı neden siz alasınız?
Yani ilk kez böyle bir şey duydum, içen içtiğini alsın arkadaşım. Sigara almakla birine bira almak aynı şeyler.
Siz de bu kadar kısıtlı sürede hepsini 1 güne sığdıramayız, ben çok hastayım zamanla çok kötü oldu deyin 1 gün gezin gidip dükkanınızı açın

Sizi çok düşünse bu duruma dusurmezdi ama diğerini uyarabilirdi sevebilirsiniz tabi ama bu onun düşüncesiz ve bencil olmasını değiştirmiyor. Çocuğunuzun rızkını millete yedirmeyin yazık günah keşke en başta 3 gün müsait değilim deseydiniz başka yer bulurlardi.

Ya en mantıklısı ben bugün size katılabilirim ama yarım malesef katılamam dükkanı açmam gerekiyor demem olucak ki zaten öyle. Dükkanımı 3 gün kapalı tutarsam cidden aç kalırım.
Tabiki herkesin işi var emek parası kazanıyorlar öyle kolay değil. Bence kırmadan dükkana su lazım bu lazım diyip gidin yada başka birşey. Bende malesef çok düşkünüm arkadaşlarima gelsinler yesinler icsinler gitsinler ama bazen işte art niyet oluyor birde herşeyi siz neden ödüyorsunuz ki tamam sizin evinize gelmişse bir tatlı bir yemek olur ama herşey olmaz. Şuan zaten bir yol parası gitmek gelmek bile i kadar pahalı ki

Birşey dicem sen neden alıyorsun ki o keyfe girer hani herkes kendi içeceğini alsın. Bence sende abartıyorsun boşver. Kalacak yer var gezme tozma var harcama yok oh ne güzel

Ne münasebet ??
Eğer sizde gezmek istiyorsanız katılın onlara, fakat ödeme olaylarında geri geri durun, çünkü siz davet etmemişsiniz. Hatta deyinki ya kusura bakmayın bende sizle gelmeyi çok istiyordum ama halim yok kendime güvenemiyorum, hem dükkanada gitmem gerekiyor, annem ancak yarın gün kalabilecekmis, siz gezin tozun akşama yatmaya gelirsiniz !!

İyi niyetinizden hiç şüphem yok ama karşımızdakiler için hiç öyle düşünmüyorum . İnsan 3 gün öz ailesine tahammül edemeyebiliyor hele günümüz ekonomisinde o dışarıdaki planları falan…. kaldı ki hasta olduğunuzu görmelerine rağmen hala beklentileri varsa bence bahane bulup katılmayın zaten otel parasından feragat ediyorlar

Bir gün bile gitmeyin. Esnafların böyle bir lüksünün olmadığını herkes bilir. (İsterseniz gidersiniz tabi orası ayrı)
Ama ben emrivakilere çok kızarım.
Belli de ederim.
Ne olursa olsun üç gün kalmayı düşünüyoruz, senin için mahsuru var mı diye sorulması lazımdı.
Siz tur rehberi misiniz? Onlar bile ücrete tabi yahu.. Ismarlamayın bir şey.

Jameya hem hastasınız hem paraya ihtiyacınız var. İş güç sahibi insan yanında birilerini çalıştırmıyorsa işinin başında durmalı. O arkadaşımı tanıyorum asla yapmaz demeyin, fikir ondan çıkmamış olabilir ama yok hayır olmaz da dememiş. Gideriz kalırız masraf yapmayız demişler. 3 anne ve 3 çocuk, herkes kendi ve çocuğunun masrafını karşılasın. Yemeğe falan götürmeyin kimseyi, evinizdeyken tamam pişirin sofra kurun ama sokakta herkes başının çaresine baksın. Otel ücretinden değil restoran ücretinden de yırtarız demişler. Dostunuzu düşmanınızı iyi seçin. Siz kendiniz gezin, benim çalışmam lazım deyince bozulan küsen olursa da yol verin gitsin.

Kardeşim bizi yazlığa davet edince evleri küçük sıkışmayalım düzenlerini bozmayalım diye otel rezervasyonu yapan biriyim. Ayıp denen bir şey var. İnsan olan bize evini açtın çocuklarımızla yatağını yemeğini paykaştın teşekkür ederiz ama dışarıdaki masraflar bizden der ve ödetmez harcatmaz ev sahibine.

Benimde evime cok yatili misafir gelir. Eşimin kuzenleri (genelde 2 cocuk, iki yetişkin olarak).
Ilk zamanlar bende sizin gibi gezdirip, yedirip iciriyordum. Son yillarda elimi cektim.
Kendileri geziyorlar. Ben dahil olmak istersem izin alip dahil oluyorum. Okadar.
Zaten evde cümbür cemaat bunaliyorum birde üstüne para ödeyemem.

Kesinlikle masraflari karşilamayin. Kendileri gezmeye gelmişler. Harcliklari hazirdir

Ayy tetiklendim resmen. Onlar gezsinler siz katılmayın. Otel görevinizi görün, zaten otele para vermemek için size gelmişler. Dükkanınızı da açın. Onlara evinizi açmışsınız. Başka masrafa gerek yok

Gezmeye gelen insan ev sahibine para öder bence. Asıl onlar size yemek vb ısmarlamalı. Bir gün de siz evde iyi bir sofra hazırlasanız yeter. O sofrayı hazırlarken bile siz sadece şarabınızı, biranızı içeceğinizi getirin yeter derim onu bile kendileri ödemeli. Durumunuz iyi olsa içinizden gelirse tabii ödeyebilirsiniz bir şeyler ama öyle bir durumda yok. Ben uyuz oluyorum hem kalmaya gelip hem evsahibinden her şeyi bekleyenlere nasıl misafirperver bir kültürdür bu arkadaş. insanlarda sömürdükçe sömürüyor nereye götürsen mutlu da olmuyorlar ucuz yer tercih etti diye bozuluyorlar falan. Bence bu kültür ev sahibine hizmet diye değişmeli ben evine gittiğime elim boş asla gitmiyorum. Kalıyorsam da dışarıda çoğu şeyini ben öderim

Ne münasebet içtikleri alkolü siz niye ödeyeceksiniz kendileri ödesin yediği yemekleri içtikleri alkolude 7-8 bira 2 şişe şarap bir gün de 3 yere gezme yemek yeme ki bu sadece yemek ile kalmayacak çocuklara dondurma bize tatlı kahve vs derken siz 10 binden aşağı çıkamazsın belki de daha fazla yemek filan söylemeyin herkes kendi yediğini içtiğini ödesin ulaşım masrafinida karışmayın.

Ayrıca siz esnafsiniz hiçbir esnaf 9 gün tatil yapmaz yapamaz dukkanizi açın siz benim babamın da kendi iş yeri 9 gün tatili yok bugün açacaktı iş yerini aslında ama biraz halsiz ben olmaz dedim ama yarin kesin gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…