• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir misafiri sevmezmiş

Aman olan olmuş boşverin, ev sahibiyle görüşür gönlünü alırsınız sonra. Keşke şöyle deseydin böyle deseydin demek boş şey şimdi. Bir daha görmeyeceğiniz insanlar için üzmeyin kendinizi. Bunu tecrübe olarak görün, bir daha böyle bir duruma düşerseniz vakitlice ayrılmayı öğrendiniz, öyle düşünün. ama suç sizin değil, oraya misafir gelenlerin. Üzmeyin kendinizi, sıkmayın canınızı. Ev sahibi de madem ağır misafirin var, sizi sonra alsamış ya madem. O da planlama yapamamış.

İstanbula donmeden kapidan konusup kusura bakmayin anlik uzuldum fazla tepki verdim tadinda bir konusma yapmayi planliyorum.
Bencede arayipta soyleyebilirsiniz misafir cocuguma laf edince duygusallastim bisey diyemeden ciktim vs gibi guzel olur .yada vaktiniz varsa siz davet edin adamin esini arayip

her şeye neden ağlıyorsunuz ya anlamadığım nokta bu yaşadığınızda ağlayacak ne var ? bu arada oyum avrupalı teyzelerden yana. türk çocukları gürültü konusunda tam bir facia oluyor.
Türk çocuklarıyla ilgili düşüncenize ben de katılıyorum lakin Avrupalı teyzelerin tavırları pek de avrupai olmamış sanki? En azından “çocuğunuzla ilgilenir misiniz gürültüyü kafamız kaldırmıyor” gibi birşey söyleselerdi biz de burda “Avrupa görmüş insanın hali başka oluyor işte” diyip teyzeleri tutardık. Ağlamasını abartı bulsam da ben hala konu sahibini tutuyorum😂😂😂

biraz abartmışsınız sanki gibi geldi
evet çocuğa bu şekilde tepki verilmez haklısınız da
ne bileyim onlar o telaş içindeyken sormadınız mı hayırdır birimi gelecek vs diye
keşke bi vedalaşıp ayrılsaydınız ortada da ciddi bir sorun yok üstelik.

Davetli miydiniz? Çağıran kişi o gün akşama kadar kalacağınizi biliyor muydu?
Bence bu önemli.
Eğer geçerken ugradiysaniz, ya da gelenlere kahvaltıya,kahveye geliyoruz vibe'i verdiyseniz haksizsiniz. Onlar gözünüzün önünde ev süpürmeye başlamışlar. Rahatsız olup kalkmaniz gerekiyordu. Hadi kalkmadiniz, ulasim sıkıntısı vs çok büyük , o zaman da işin ucundan tutmak , yaşlı insanlara temizlige yemeğe vs yardım etmeniz gerekirdi.
Benim de sabahtan gelen misafirim gözünün önünde temizlik yapıp 'misafirler gelecek' dediğim halde eli de telefon oyalansa, çocuğu ortalıkta gürültü yapsa ,misafir de ısrarla gitmese sinir olurdum.
Haaa, ama eğer sizin akşam saatine kadar kalacağınizi net bir şekilde biliyorlarsa , yani eşim alacak dediyseniz öncesinde haksız sayılmazsınız. Ayıp etmekten çekinmeden 'misafirim var,başka zamana kizim' demeliydiler. Ama bizim ülkemizde böyle şeyler ayıp karşılanır, gel derler böyle tatsizliklar yaşanır 😅
İlginç bir kültürümüz var.
Avrupali misafirlere gelince. Onlar da haklı. Birine misafirlige gidiyorsun,belki yılda bir- üç yılda bir geliyorsun. Dedikodu edeceksin, sohbet edeceksin, kaynanani cekistifeceksin,dostluk pekiştireceksin, evde yabancı biri. Bir de onun haylaz çocuğu.
Kim ister ki? Valla misafir misafrii sevmez, ben de uyuz olurum. Geçen kahvaltıya arkadaima gittim, kapıdan biri uğradı. Arkadaşım da nezaketen 'kaynanan seviyormuş, gel kahvaltiya' falan dedi. Çok korktum gelecek diye:) sabahın köründe kalkıp iki vasıta değiştirip gelmişim, evde tanımadığım biri ile oturmak icin mi . O yüzden onlara da hak verdim .
Ev sahibine de bir şey olmamış gibi davranın, uzatmaya gerek yok. Onlar belki farketmemislerdir bile pasif agresif tavrinizi.
Yalnız konu sahibi ağlayarak gitmiş. Nasıl farketmesinler. 🤪
Ben size aynen katılıyorum ek olarakta birisi çocuğunuzu uyardı diye neden ağlıyorsunuz. Kocaman kadınsınız çok garip. Ve taksi çağırıp gitseydiniz keşke 🤷

O değil de siz çıkıp giderken kimse görüp nereye gidiyorsun hele bir soluklan yeğenim falan demedi mi🤔 bu arada bence de ne işiniz var eşinizin akrabasinda eşiniz olmadan. Baştan gitmeseniz iyi olurdu. Olan olmuş artık. Konusu açılınca kısaca izah edin kendinizi açılmazsa da hiç yaşanmamış gibi davranın.

Siz yazinca sorguladim esimi. Tam olarak soyle oldu. Ben bu ilde kisa sureli olarak gorevlendirildim yani calisiyorum. Tek bos gunum de bugundu. Dun ev sahibi amca, esime “zuzuşu da goremedik yarin tatilmis bize gelsin hanimla kiz evde onlarla zaman gecirir bizde de ufaklik var cocuklar oynar” demis. Esim de tamam konusup yarin donerim demis. Bugun 11 gibi tekrar aradi hadi buyrun gelin diye. Musaitseniz ogle arasi birakip mesaiden sonra almaya gelirim diye konusuldu (13:00-17:00 orada kalacagimiz zaman) Amca da okledi. Ama misafirlige gelen avrupalilar teyzenin akrabalari acaba kari koca arasinda iletisimsizlik mi oldu? Amca kafasina gore mi bizi cagirdi? Cunku sizin yazdiginiz gibi tutarsizliklar var. Cok mantikli geldi suan.
Eyvah o zaman muhtemelen ev sahibi karı koca Arası birbirinden habersiz misafir çağırma oldu. Veya ev sahibi kadın, mesai sonrası döneceğinizden habersiz, sabahtan bir kahve içip gideceğinizi düşündü. Akşama yemekli misafir varken, hele yurtdışından gelen misafirse, kimse öğleden sonraya başka misafir istemez ama erkekler pek algılayamıyor. Yeni evlendiğimde benim eşim de bir iki sefer sabah kahvaltıya misafirim varken akşama da şunlar gelsin diye teklif etmişti bana. Kahvaltıya gelenin bulaşığını mı toplayayım akşama hazırlık mi yapayım ama erkek biri gitmiş olacak diğeri gelebilir diye düşünüyor. Bu durumda Avrupalı teyzeler bile bi yere kadar haklı çünkü muhtemelen yurtdışından geldikleri için görüşmeye bir gün ayırdılar o bir günde de görmek istedikleri akrabalarına davetliyken evde başka bi misafir ve gürültü yapan bi çocuk 😟 neyse siz de bundan sonra erkekler arası değil evin hanımıyla direkt organize edersiniz bu misafirlik işlerini, olan olmuş

Bence aşırı abartmışsınız. Eşinle misafirliğe gidiyorsun eşinin işi çıkıyor ve sizi orda bırakıp gidiyor burası bana aşırı saçma geldi. Zaten eşin gelince orda oturup biraz daha muhabbet etmemiş taksi gibi kapıdan alıp gitmiş. Madem böyle yapacaktı sizi merkeze bir kafeye götürseydi. Diyelim götürmedi orda kaldınız. Sizde kalkıp bir işin ucundan tutsaydınız kenarda telefonla oynamak elbette hoş değil. Üstelik çocuğunuz yaramaz demek ki ses yaptıklarına göre insanlar rahatsız olmuş bunu dile getirmiş. Çocuğuna uyarıda bulundu diye niye duygusallaşıp alınıyorsunuz onu da anlamadım. Çocuk bu başka çocuğu görürse ses çıkarır elbette burda o aileden rahatsız verdiğiniz için özür dilemesi gereken kişi sizsiniz evlerini kafe gidip kullanıp giderken hoşçakal bile dememişsiniz. Bence aşırı ayıp etmişsiniz yüzyüze gelince telafi etmeye çalışın

Gitmeden once esim vasitasiyla davet ettiler o soyledi ogle aramda birakirim mesaim bitince de alirim diye saatlerim belliydi. Yardim edeyim mi diye sordum biraz etraflarinda dolandim ama gerek yok sen otur canim diyince cok da paralanmadim ne biliyim.
Size ders olsun, eşim aracılığıyla çağırıldığım bir yere hop diye gitmem. Bizzat ararım, eşim söyledi beni davet etmişsiniz ama müsait misiniz diye bir de ben sormak istedim derim. Konuşmanın şeklinden az çok belli olur, isteyerek mi çağırmışlar yoksa yarım ağız söylenmiş de eşim hemen tamam mı demiş. Gidersem bile en fazla bir iki saat oturur kalkarım.

Madem köy ortamına gitmişsiniz, siz eşinizi işyerine bıraksaydınız araba sizde kalsaydı. Ya çocuğun başına bir şey gelseydi ateşi falan çıksaydı, akşama kadar eşinizi mi bekleyecektiniz? Çocuğu azarlama konusunda ben de onların dilinde verirdim cevabını. Hadi apartman dairesi olsa tabi ki çocuklar bağıra çağıra etrafa rahatsızlık verecek kadar gürültü yapmamalı ama köy yerinde her yer bahçe tarla. Koşsun oynasınlar.

Tatile buraya gelince ben de çok rastlıyorum gurbetçilerin bu huyuna. Sanki dünyanın en saklı lisanını konuşuyorlarmış gibi rahat rahat atıp tutuyorlar. Denk gelince cevaplarını veriyorum çatır çatır.

Bence herkes bir tuhaf davranmış. Ev sahibi madem akşam ağır misafirin vardı temizlik işin vardı niye gündüz misafir çağırıyordu bir de aracla gelecek mesafe de saçma. Konu sahibi çok pasif ilk temizliğe başladığında kalkmaliydi eşini aramaliydi. Teyzeler Avrupalı ama yüzüne karşı yabancı dilde dedikodu yapıyor
Ev sahibi kadının kocası ve konu sahibinin kocası arasında olmuş bu davet. Yani adam karısına sormadan senin hanımla çocuk bize gelsin otursunlar demiş. Biri karısına sormadan davet etmiş diğeri de karısına sormadan kabul etmiş. Konu sahibi de davet edildiğinden emin olmadan, kendi kendine iyi madem 13-17 arası gider otururum demiş.

Ev sahibi kadının kocası ve konu sahibinin kocası arasında olmuş bu davet. Yani adam karısına sormadan senin hanımla çocuk bize gelsin otursunlar demiş. Biri karısına sormadan davet etmiş diğeri de karısına sormadan kabul etmiş. Konu sahibi de davet edildiğinden emin olmadan, kendi kendine iyi madem 13-17 arası gider otururum demiş.
Herkeste sıkıntı var.

Eşinizin dağbasındaki samimi olmadığınız akrabasına, küçük çocukla, eşsiz ve araçsız ziyaret fikri zaten çok cok saçma , baştan niye kabul ettiniz onu hiç anlamadım ama evsahibi kadınlar temizliğe başladığında nasıl oturdunuz daha saatlerce orda şok oldum...kovmaktan beter etmişler diyemiycem çünkü doğru düzgün davet bile etmemişler zaten... Evsahibi kadınlara çok ayıp etmişsiniz, onların hiç suçu yokmuş....

Küçük çocukla o kadar uzun saat, kendi ayrılma imkanım olmadan anamın evine bile gitmeyebilirim.
Bir kere ablama gittim, iki küçük çocukla üç gün kalmalı, tövbe bir daha.
Size de tecrübe olmuş oldu.
Bosverin, ağlayacak birşey yokmuş.
Bir daha gidince sorarlarsa söyleyirsiniz, size de ayıp oldu ama durum buydu diye.
Kafaya pek takacak bir durum yok..

İyide bunların akşama misafiri gelcek seni niye davet etmişler ki?

Babam bu isi cok yapar anneme veya bize sormadan misafir cagirirdi biz de kapiyi acardik ki biri gelmis hic haberimiz yok hem gelen icin ayip oluyordu hem bizim icin butun planimizi bozup misafir hizmetiyle gecirmeli bir gun olurdu.. Hatta bir keresinde bi akrabasini yatili bize davet etmis kadin cocuklariyla cikti geldi hic haberimiz yok neyse bi sekilde agirladik aksam oldu gitmiyolar meger babam yatili cagirmis ayy ne uyuz olmustuk, sonrasinda babama baya soylendik sitem ettik o da son izinsiz misafir cagirmasi oldu. Erkekler arasinda yapilan davetlerin bnm gozumde hukmu yok biri beni davet ediyosa evin hanimiyla konusup gitme tarihi ayarlamayi dogru buluyorum esimin lafoyla kimsenin evine cikip gitmem

Back