Davetli miydiniz? Çağıran kişi o gün akşama kadar kalacağınizi biliyor muydu?
Bence bu önemli.
Eğer geçerken ugradiysaniz, ya da gelenlere kahvaltıya,kahveye geliyoruz vibe'i verdiyseniz haksizsiniz. Onlar gözünüzün önünde ev süpürmeye başlamışlar. Rahatsız olup kalkmaniz gerekiyordu. Hadi kalkmadiniz, ulasim sıkıntısı vs çok büyük , o zaman da işin ucundan tutmak , yaşlı insanlara temizlige yemeğe vs yardım etmeniz gerekirdi.
Benim de sabahtan gelen misafirim gözünün önünde temizlik yapıp 'misafirler gelecek' dediğim halde eli de telefon oyalansa, çocuğu ortalıkta gürültü yapsa ,misafir de ısrarla gitmese sinir olurdum.
Haaa, ama eğer sizin akşam saatine kadar kalacağınizi net bir şekilde biliyorlarsa , yani eşim alacak dediyseniz öncesinde haksız sayılmazsınız. Ayıp etmekten çekinmeden 'misafirim var,başka zamana kizim' demeliydiler. Ama bizim ülkemizde böyle şeyler ayıp karşılanır, gel derler böyle tatsizliklar yaşanır

İlginç bir kültürümüz var.
Avrupali misafirlere gelince. Onlar da haklı. Birine misafirlige gidiyorsun,belki yılda bir- üç yılda bir geliyorsun. Dedikodu edeceksin, sohbet edeceksin, kaynanani cekistifeceksin,dostluk pekiştireceksin, evde yabancı biri. Bir de onun haylaz çocuğu.
Kim ister ki? Valla misafir misafrii sevmez, ben de uyuz olurum. Geçen kahvaltıya arkadaima gittim, kapıdan biri uğradı. Arkadaşım da nezaketen 'kaynanan seviyormuş, gel kahvaltiya' falan dedi. Çok korktum gelecek diye:) sabahın köründe kalkıp iki vasıta değiştirip gelmişim, evde tanımadığım biri ile oturmak icin mi . O yüzden onlara da hak verdim .
Ev sahibine de bir şey olmamış gibi davranın, uzatmaya gerek yok. Onlar belki farketmemislerdir bile pasif agresif tavrinizi.