• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir misafiri sevmezmiş

Zuzushh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
6.205
38.733
548
34
Merhaba hanimlar bugun yasadigim olmuz bir olayi anlatmak ve fikirlerinizi ogrenmek icin yaziyorum. Cok uzatirsam affola.
Bugun koy tarzi bir yerde esimin yakinina davetleri uzerine misafirlige gittim oglumla esim bizi birakti ve calismak uzere yanimizdan ayrildi. İsi bitince bizi almaya gelecekti. Ev sahibiyle 1 kahve ictik biraz sohbet ettik. Megerse bu kisilerin aksam yemegine Avrupadan gelen akraba grubu gelecekmis haliye ev sahibi ve benimle yasit kizi temizlik yemek hazirlik moduna gectiler. Ben de bir kosede takildim, oglumla ilgilendim, burayi takip ettim vs. Esimin isi uzayinca fazladan yarim saat kalmis oldum.
Ardindan Avrupali misafirler geldi. O sirada oglum evin yegeni olan cocukla gayet guzel neseli neseli oyunuyordu sadece sesleri biraz yuksekti. Avrupali teyzeler bundan rahatsiz olacaklarki yari Turkce yari yabanci dilde sikayetlenmeye basladilar (bilmiyorlarki unide 3 sene secmeli o dili ogrendim ben) off kafam sisti, bunlar ne zaman gidecek tadinda cumleler. Oglumu ve arkadasini ikaz ettim sessiz olun diye ama pek faydasi olmadi (4 ve 5 yas) sonrasinda Avrupali teyzelerden biri oglumu azarladi “sus bakiyim senin sesin cok cikiyor”. Ben de cocuklari bahceye gonderdim oynasinlar diye. Pesinden esyalarimi toplayip ben de indim. Sinirim bozuldugu icin yuzum dusuktu. Ev sahibi amca yanima geldi iyi misin kizim ne oldu diyince aglamaya basladim konusamadim. O sirada esim geldi haldur huldur arabaya binip uzaklastik. Ev sahibiyle vedalasmadan kabaca ayrildigim icin ayip etmis oldum ama modum dusuktu insanlari da darlandirmak istemedim. Bir kac gun sonra tekrar gorusecegimiz bir ortamda olacagiz nasil davranmami tavsiye edersiniz.

Neden bu kadar pasif kaldınız ki…

1 madem ne dediklerini anladınız keşke belli etseydiniz o zaman daha ileri gidemezlerdi
2 bir yabancının çocuğunuzu azarlamasına hiç tepki vermediniz mi? Ben olsam paralarım
3 böyle bir olay için ağlamaya değer mi

Davetli miydiniz? Çağıran kişi o gün akşama kadar kalacağınizi biliyor muydu?
Bence bu önemli.
Eğer geçerken ugradiysaniz, ya da gelenlere kahvaltıya,kahveye geliyoruz vibe'i verdiyseniz haksizsiniz. Onlar gözünüzün önünde ev süpürmeye başlamışlar. Rahatsız olup kalkmaniz gerekiyordu. Hadi kalkmadiniz, ulasim sıkıntısı vs çok büyük , o zaman da işin ucundan tutmak , yaşlı insanlara temizlige yemeğe vs yardım etmeniz gerekirdi.
Benim de sabahtan gelen misafirim gözünün önünde temizlik yapıp 'misafirler gelecek' dediğim halde eli de telefon oyalansa, çocuğu ortalıkta gürültü yapsa ,misafir de ısrarla gitmese sinir olurdum.
Haaa, ama eğer sizin akşam saatine kadar kalacağınizi net bir şekilde biliyorlarsa , yani eşim alacak dediyseniz öncesinde haksız sayılmazsınız. Ayıp etmekten çekinmeden 'misafirim var,başka zamana kizim' demeliydiler. Ama bizim ülkemizde böyle şeyler ayıp karşılanır, gel derler böyle tatsizliklar yaşanır 😅
İlginç bir kültürümüz var.
Avrupali misafirlere gelince. Onlar da haklı. Birine misafirlige gidiyorsun,belki yılda bir- üç yılda bir geliyorsun. Dedikodu edeceksin, sohbet edeceksin, kaynanani cekistifeceksin,dostluk pekiştireceksin, evde yabancı biri. Bir de onun haylaz çocuğu.
Kim ister ki? Valla misafir misafrii sevmez, ben de uyuz olurum. Geçen kahvaltıya arkadaima gittim, kapıdan biri uğradı. Arkadaşım da nezaketen 'kaynanan seviyormuş, gel kahvaltiya' falan dedi. Çok korktum gelecek diye:) sabahın köründe kalkıp iki vasıta değiştirip gelmişim, evde tanımadığım biri ile oturmak icin mi . O yüzden onlara da hak verdim .
Ev sahibine de bir şey olmamış gibi davranın, uzatmaya gerek yok. Onlar belki farketmemislerdir bile pasif agresif tavrinizi.

Baktınız ki ev sahipleri sizi takmıyor, temizliğe girişti. Alıp çocuğu çıksaydınız. Ne diye eşinizi beklediniz?
Yoldan eşinizi arayıp gel bizi al demek zor muydu?
Hadi diyelim eşiniz sizi alamazdı, mecbur kaldınız oraya. O akrabalar hakkınızda konuşurken, susmak yerine aynı dilde onları anladığınızı, toplum içinde herkesin ortak dili olmayan bir dille konuşmanın ayıp olduğunu söyleseydiniz. Ağlamak yerine çok daha yerinde bir tepki olurdu.
Yaşınız küçük sanmıştım ama 31 yaşındasınız. Niye bu körpe hareketler?

Niye boyle cocuk gibi davrandiniz ki. Ben olsam soyledigini anladigimi soylerdim ve şu yuzden buradayim, gidecegiz hiç merak etmeyin derdim sert bir ifadeyle.

Cocugunuz azarlaniyor ona bile sus pus olmaniz ayri bir sey zaten.

Benim başima da gelmişti benzer bir şey miril miril arkamdan konuşuluyordu, anlayip arkami donup cevaplarini verince suratlarinin hali. 😳 Boyleydi tek kelime etmemişlerdi.
Ha sizinkiler nasil tiptir bilmem ama bir şey deseydiniz bahcede aglamaktan daha iyi olurdu. Bir daha goruseceginizde kendileri dusunurdu.

Keşke ev sahipleri temizlik hazırlık moduna geçtiklerinde taksi çağırıp gitseymişsiniz. Hadi gitmediniz kaldınız avrupalı teyzelere neden cevap vermediniz? Ağlayıp apar topar vedalaşmadan gitmeniz de tuhaf olmuş. Yaşınız mı küçük anlamadım...

Turkce yari yabanci dilde sikayetlenmeye basladilar (bilmiyorlarki unide 3 sene secmeli o dili ogrendim ben) off kafam sisti, bunlar ne zaman gidecek tadinda cumleler. Oglumu ve arkadasini ikaz ettim sessiz olun diye
Ben olsam onların konuştuğu yabancı dilde sessiz olun derdim.
Türkçe konusma hakim olan bir ortamda yabancı dilde konuşulması çok ayıp bence
Toplulukta kulaktan kulağa konuşmak gibi bir sey.
O dili bilmeseydiniz pek çok değişik ihtimal düşünebilirdiniz acaba ne dediler diye

Evet ben de pasif agresif davrandigimin farkindayim ve memnun degilim. Baska birinin evinde oldugum icin tepki vermeye cekindim sanirim yoksa koca kadinim yahu ne bu ergen tripleri.

Keşke ev sahipleri temizlik hazırlık moduna geçtiklerinde taksi çağırıp gitseymişsiniz. Hadi gitmediniz kaldınız avrupalı teyzelere neden cevap vermediniz? Ağlayıp apar topar vedalaşmadan gitmeniz de tuhaf olmuş. Yaşınız mı küçük anlamadım...

Kadın köy yeri diyor. Köy nasil bir köy bilemedim de köyde cikip takilabilecegi bir mekan olmayabilir, ulaşim sıkıntısı olabilir diye dusundum. Boyle bir yer değilse, ulasimda sikinti yoksa konu sahibi kalkip gitmeliydi zaten, benim dusundugum gibiyse eşi hatali, dedigi saatte gelip almaliydi.

Olan olmuş .vedalaşmadan gitmeniz hoş olmamış. Görüştüğünüzde konu açılırsa rahatsızlığınızı söylersiniz .konu açılmazsa bir şey olmamış gibi davranın .bir daha da misafirliğe gitmeden önce müsaitlik durumlarını tam olarak öğrenin ona göre gidin .

Davetli miydiniz? Çağıran kişi o gün akşama kadar kalacağınizi biliyor muydu?
Bence bu önemli.
Eğer geçerken ugradiysaniz, ya da gelenlere kahvaltıya,kahveye geliyoruz vibe'i verdiyseniz haksizsiniz. Onlar gözünüzün önünde ev süpürmeye başlamışlar. Rahatsız olup kalkmaniz gerekiyordu. Hadi kalkmadiniz, ulasim sıkıntısı vs çok büyük , o zaman da işin ucundan tutmak , yaşlı insanlara temizlige yemeğe vs yardım etmeniz gerekirdi.
Benim de sabahtan gelen misafirim gözünün önünde temizlik yapıp 'misafirler gelecek' dediğim halde eli de telefon oyalansa, çocuğu ortalıkta gürültü yapsa ,misafir de ısrarla gitmese sinir olurdum.
Haaa, ama eğer sizin akşam saatine kadar kalacağınizi net bir şekilde biliyorlarsa , yani eşim alacak dediyseniz öncesinde haksız sayılmazsınız. Ayıp etmekten çekinmeden 'misafirim var,başka zamana kizim' demeliydiler. Ama bizim ülkemizde böyle şeyler ayıp karşılanır, gel derler böyle tatsizliklar yaşanır 😅
İlginç bir kültürümüz var.
Avrupali misafirlere gelince. Onlar da haklı. Birine misafirlige gidiyorsun,belki yılda bir- üç yılda bir geliyorsun. Dedikodu edeceksin, sohbet edeceksin, kaynanani cekistifeceksin,dostluk pekiştireceksin, evde yabancı biri. Bir de onun haylaz çocuğu.
Kim ister ki? Valla misafir misafrii sevmez, ben de uyuz olurum. Geçen kahvaltıya arkadaima gittim, kapıdan biri uğradı. Arkadaşım da nezaketen 'kaynanan seviyormuş, gel kahvaltiya' falan dedi. Çok korktum gelecek diye:) sabahın köründe kalkıp iki vasıta değiştirip gelmişim, evde tanımadığım biri ile oturmak icin mi . O yüzden onlara da hak verdim .
Ev sahibine de bir şey olmamış gibi davranın, uzatmaya gerek yok. Onlar belki farketmemislerdir bile pasif agresif tavrinizi.
Gitmeden once esim vasitasiyla davet ettiler o soyledi ogle aramda birakirim mesaim bitince de alirim diye saatlerim belliydi. Yardim edeyim mi diye sordum biraz etraflarinda dolandim ama gerek yok sen otur canim diyince cok da paralanmadim ne biliyim.

Kadın köy yeri diyor. Köy nasil bir köy bilemedim de köyde cikip takilabilecegi bir mekan olmayabilir, ulaşim sıkıntısı olabilir diye dusundum. Boyle bir yer değilse, ulasimda sikinti yoksa konu sahibi kalkip gitmeliydi zaten, benim dusundugum gibiyse eşi hatali, dedigi saatte gelip almaliydi.
Tarla ortasi bir kac evden olusan bir mahalle gibi dusunun taksi minibus otobus yakinda cafe vs birsey yok.

Valla Cirilla Hanım köy yeri de olsa çıkardım ben olsam. Kovulmaya ramak kalmış gibi bir ortamda istenmediğimi bile bile oturmam ya.

Evet veya eşini arayıp gel bizi al diyebilirdi. Otobüs durağında bekler gibi beklemiş hsjahajjsjaha

Insanlar yemek temizlik yapmaya başlayınca kalkmanız gerekirdi. Hadi kalkmadiniz elde telefon kk da gezmek yerine bi işin ucundan tutmanız iyi olurdu.
Teyzelerin dilinde çocuğuma bu sekilde davranamayacağını söyler ev sahibinden izin ister kalkardım. Çok pasifsiniz, bu sebeple insan ağlarmı ne saçma. Bence cevap veremediğiniz icin ağlamışsınız

Tarla ortasi bir kac evden olusan bir mahalle gibi dusunun taksi minibus otobus yakinda cafe vs birsey yok.

Ben hiç birinin evinde mahsur kalmadim ya cok kotu olmuş, benim yanimda ne zaman gidecek vs konuşsalar once onlara cevap verir sonra eşimi arayip hemen geliyorsun beni aliyorsun diye olay yaratirdim. 😂😂

Back