Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Menüleri yazarmisiniz,bizede fikir olur.
Beni en çok düşündürende menü belirlemek oluyor .

Ben bide tabaklarinda yemedikleri ürün olunca toplarken "aa boregini yememissin" diyorum
Yemekten kalktik geldik yoksa aklim kaldi diyorlar
Paket yapiyorum shhfjsjdjk

Ben misafir sevmiyorum

Bende öyleyim hem temizlik hem hazırlık. Daha bugün agirladim misafir. Üstelik çocuklarla beraber 20 kişiydik üstümden tır mı geçti, gemi mi geçti mahvoldum

Hala KKda yazabiliyorsan sen 30 kisi de agirlarsin bence yahuu
Yattigim yerden yazıyorum çocuklar uyumadan uyuma şansım olmadığı için uyku saatini bekliyorum. Ama evet yeni evliyken 30 a yakın kişiyi agirlamistim, annem şok şuan düşününce bende şokum

Açıkçası eskiden çok çeşit yapma merakimda vardı. Bu arkadaş grubunu Şubat ayında da almıştım, kimisi gelememişti. Ev görmeye gelicez diye söylüyorlardı hadi çağırayım dedim. Ama açıkçası pişman oldum.ozellikle büyük erkek çocukları çok sorun çıkarıyor. Kavga ediyorlar, kosturuyorlar..muhabbetten de birşey anlaşılmıyor çocuklarla. Dün tatlı mı yaptım, normalde kurabiye de yapacaktım. Bu sabah poğaça ve kurabiye yaptım ama bir yandan sürekli sağı solu topluyorum , çocuklar kirletiyo tekrar temizle.. aşırı stres oluyorum ve. Çok yoruluyorum. Artık kalabalık misafir almicam

Çok bile vallahi iyi yapmissin yavaş yavaş keke doğru evril bak kimse birşey demez..
Sen yaparsan bekler insan oğlu...bebeğim hasta, durmadı vs de geç git...

Ben de böyleyim o yüzden mecbur kalmadıkça misafir çağırmıyorum
İki arkadaşım var davet etmek istediğim, valla gözüm kesmiyor hazırlanmayı. İnşallah bir ara hallederim

tabi :) mesela yemekli misafire köri soslu mantarlı tavuk, nohutlu pirinç pilavı, mercimek çorbası, havuç tarator(mısırlı kornison turşulu), koz patlıcan salatası ve kaşık salatası tatlı olarak dondurmalı irmik helvası veya dondurmalı kadayif dolması. başka seferde pilav ve salatalar aynı kalıp tavuk şiş patates kızartması ve yoğurtlu sehriyeli çorba yapıyorum.

Kendimi paralamam, ev dort dortluk olsun diye ugrasmam cok ugrastirici tarifler yapmam ama herkese hitap edebilecek seyler secmeye calisirim. Tam tersi cok rahat oldugum icin evime rahat girip cikarlar, ama kapim herkese acik degildir.
Kendimde boyle olsun istemem ama bir misafirlikte yemek vakti gidip kahve icmedigimi bildigi halde kahve yapmıştı ben kalkalim derken bizi gormeye geldiler, ocaktaki cayi, balkona sakladigi kisir ve keki cikardi. Buzlugu açıp Boregi geri koydu, ben yine hic bisey yemedim ciktik
Sonra Ben bu duruma tepki gösterdim suclu oldum ta ki o eve cenazeye gidip sabun sakladigini gorene kdr, aksama kdr ac bekleyene kdr
Benim icin en efsanesi odur, inanilmaz insanlar var
Haber verip gittik ama ztn onlar cagiriyordu ve evde calisan Vs yok

çaya gelecek misafire de buzlukta starbuks kurabiyesi oluyir genelde onu pişiriyorum yanına etimekli tatlı, sigara böreği, mercimek köftesi... a101 de çok güzel bir çığ köfte satılıyor pakette böyle elle şekil veriliyor ondan alıyorum bir tabağa alta marullar üste çiğ köfteler vs öyle yapıyorum onu da. yanına çerez lokum çikolata vs vs. tatlıların adı değişiyor bazen de tatlı olarak bol soslu ıslak kek üzerine dilim dondurma ile ikram yanındakiler aynı gibi gibi. bir de bizde kuru dut olur yanına ceviz üzüm leblebi vs vs

Evim her gün temiz oluyor. 9 yaşında çocuğum var,sabah erken okula gidiyor,hafta arası misafir kabul etmiyorum,çevrem de bunu biliyor. Cuma,cumartesi akşamları için randevulaşıyoruz. İkram konusunda sıkıntı yaşamıyorum,elim çabuk ama asla başkası için ailemi mağdur etmem ben,prensip icabı. Tavsiyem siz de yapmayın. Çocuğunuz hep bu yaşta kalmayacak,büyüyecek. Sınavları okulu olacak. Herkesin bir ayağı sizin evde olursa en basiti bu çocuk olumsuz etkilenecek. Ne gerek var elalemi doyurmak için terör estirmeye?

Bende misafirlere özenle hazırlık yaparım ama elimden o an ne geliyorsa o. Extra zorlamam kendimi. Misal dediğiniz gibi 2 saate geleceklerse hızlıca bir kek poğaca kısır yaparım. Ev dağınıksa evde değilim şu satte gelicem demişliğim bile olmuş. Kendinizi fazla yıpratmaya gerek yok elinizden o an ne geliyorsa onu yapın fazlası için uğraşmayın. Ha o an yoğun veya yorgunsanız pastaneden ikramlık bişeyler alıp da koyabilirsiniz. Dünyanın sonu değil ya

Haklisiniz..

Ben bide tabaklarinda yemedikleri ürün olunca toplarken "aa boregini yememissin" diyorum
Yemekten kalktik geldik yoksa aklim kaldi diyorlar
Paket yapiyorum shhfjsjdjk
Seninki de iyiymiş kız Ben götürün demedim hiç, kocam da yemiyor vicdan azabıyla hepsini yiyorum yedikten sonra daha büyük vicdan azabı çekiyorum

Lütfen dürüstçe cevaplayın.
Misafir olduğunuz evde dağınıklığı, laf eder misiniz? İçten içe kusur bulur musunuz? Eksik arar mısınız?

Cevap evet ise eğer -ki biliyorum %90 evet :) sorun bu..
Kendinizden yola çıkarak gelecek olanlar ne düşünür kaygısına bu halleriniz..

Ben bu kadar parçalamam kendimi mesela.
Ama gittigim evde de güler yüz, tatli sohbetten başka bir şeye bakmam. Mutfak savaş alanıymış, ikram azmış hazırmış asla içimden bile bunları değerlendirmem. Benim evime gelip camımın kirine, halimin tozuna bakacak insan da gelmesin istemem. Çok değerli zamanımdan, emegimden vermişim degmez öylesine çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…