Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Ağzınızla kuş tutsanız kimseyi memnun edemezsiniz (özellikle benim kv yi aynı babam gibi her yaptığım yemeğe, tatlıya bir kusur buluyor 😂 kendi de hiç yapmaz) o yüzden pek kasmam ben kolayıma gelen ne varsa onu yaparım. Temizliği de normal şekilde yaparım.

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Sen Benmisin her cümlen ben?
Bu kadar mi benzeriz.

misafiri çok çok severim ve elimden geldiğince çok özen gösteririm. çaya gelecek misafire de yemeğe gelecek misafire de mutlaka çeşit çeşit ikramlarda bulunurum. buzlugumda her zaman pişirme hazır kurabiye, sigara böreği, tahinli çörek, poğaça veya açma ya da kete bulunur. mutlaka çay için de yemekli misafir için de menulerim bellidir:) kendini heder edenlerden biri de benim işte. misafir gidince sirtimin ağrısından uzanamam bile yatağa ama olsun seviyorum ben. misafire değer vermek bence çok önemli. haberli gelinir benim evime hep. habersiz gelseler rezil olurum evim daginiktir mutlaka 🤣o yüzden misafir haberli gelsin isterse canımı yesin
Ne kadar çok çeşit eşittir daha fazla değer anlayışından kurtulmak gerekiyor. Bu sizin tercihiniz ya da imkanınız diyelim. Herkes buna vakit bulamayabilir, böyle böyle insanlar birbirinden uzaklaştı, habersiz hale geldi. Misafir ağırlamak eziyet gelmeye başladı. Misafirlik, sohbetinden keyif aldığınız insanları ağırlamak en nihayetinde. Yarış ya da sınav haline getirilmemeli.

Ben de aynıydım sonra bıraktım amaan bir poğaça bir kek için canımı mı vereyim. Onu da artık dışardan aldırıyorum evde yiyen yok boşa yiyip gereksiz kilo alıyorum. Evimi de süpürür geçerim parmaklarıyla toz sıyıracak değiller ya. Sen de rahatla gitsin canım dedikoducu tipleri evine almazsın zaten eş dost da öyle kire toza bakmaz
Kv m yapıyor beni balkonda demirlerin üstü toz tutmuş mu diye eliyle kontrol ediyor. İşte tam da bu sebeple yılda 2 den fazla gelemiyor evime

Evime birlikte zaman geçirmekten hoslandigim dostlarimdan baska misafir gelmez, evime geleni seviyorumdur o yuzden temizlik falan problem degildir bizler icin, onemli olan beraber zaman gecirmektir.
Yemek konusuna gelince, her gelen elinde bir kap yemekle gelir, onceden konuşuruz ayarlariz ve yorulmadan mükemmel bir aksam geçiririz.

Yani bende oyle didisinin disisini misafir etmek yoktur, hic hoslanmam.
Sadece ve sadece sevdigim insanlar.
Kimsenin kötü enerjisini evime dolduramam.
Sevenlerim, sevdiklerim..
Hayat kısa, zorlastirmayin...

Kv ve gorumcem gelmisti. Gelmeden şöyle bi supurmustum sadece yani ev normal temiz gorunuyordu gayet ama sehpayi bayadir silmiyomusum unutmusum. 😄
Bi cikarttim koydum savurunca tozlar ucuşmuştu. 😄😄😄😄 hemen elimle sileyim dedim parmak izi cikmisti. 🤭
Amaan ne olacak kız tek toz senin sehpanda mı var bir şey olmaz :)

Kv m yapıyor beni balkonda demirlerin üstü toz tutmuş mu diye eliyle kontrol ediyor. İşte tam da bu sebeple yılda 2 den fazla gelemiyor evime
Ben de onu diyecektim. Böyle insanlar zaten kusur aramaya gelenler. Ne kv ne baskası gelip pislik aramadı. Arayanı zaten yanaştırmam çevreme. Ne yapayım toz her gün olan bir şey kendimi mi paralayayım. Bok içinde yüzmüyoruz sonuçta o kadar da olsun :)

Çocuktan önce ben de öyleydim. Çocuktan sonra da öyle yapmaya çalıştım ama baktım ki hırpalanıyorum saldım çayıra moddayım şu an misafirde. Bebeğim daha 10 günlükken arkadaşlarım 1 saatliğine gelecek diye yok toz al yok onlara kısır yap falan diye kendimi yemiştim. Malmışım diyorum şimdi düşününce.

Ay nasıl yani 1 ölçü kek bitmiyor mu sizde, bu durum beni üzdü demek benim göbek bundan alıp başını gitmiş 🥲
Yani göbek konusu bende de malum :)))) ama bir ölçüden 14-15 dilim çıkıyor, eşim fit adamdır ilk piştiğinde iki dilim yer tamam sonrası bana kalıyor hep :))) o yüzden 10 dilimini buzluğa gönderiyorum

Ne kadar çok çeşit eşittir daha fazla değer anlayışından kurtulmak gerekiyor. Bu sizin tercihiniz ya da imkanınız diyelim. Herkes buna vakit bulamayabilir, böyle böyle insanlar birbirinden uzaklaştı, habersiz hale geldi. Misafir ağırlamak eziyet gelmeye başladı. Misafirlik, sohbetinden keyif aldığınız insanları ağırlamak en nihayetinde. Yarış ya da sınav haline getirilmemeli.
kime göre neye göre yarış veya sınav? ben gelen misafirim kendisini özel hissetsin diye ikramimdan eksik etmem ha bu benim maddi imkanimdir veya şahsi fikrimdir kimse ona bisey diyemez. elbette ki benim tercihim. ben çeşidi bol hazırlarım vaktim olduğundan veya maddi olarak uçuşa geçmiş bir dönemde olduğumdan değil. öyle istediğimden...

kime göre neye göre yarış veya sınav? ben gelen misafirim kendisini özel hissetsin diye ikramimdan eksik etmem ha bu benim maddi imkanimdir veya şahsi fikrimdir kimse ona bisey diyemez. elbette ki benim tercihim. ben çeşidi bol hazırlarım vaktim olduğundan veya maddi olarak uçuşa geçmiş bir dönemde olduğumdan değil. öyle istediğimden...
İki üç çeşitten ötesi de biraz ama karşı tarafı mahçup ediyor bence. Ben rahat etmek yerine rahatsız oluyorum bundan. Çevremde çok yok ama annemin çevresinde var böyle çok çeşitçiler. Oturuyorsun mezeler salatalar börekler zeytinyağlılar. Günlerce uğraşmış. E yarısı zaten ziyan olacak. Biraz şov gibi duruyor bence.
Makul olan yenilecek kadar olanı yapmak gibi gelir bana da

İki üç çeşitten ötesi de biraz ama karşı tarafı mahçup ediyor bence. Ben rahat etmek yerine rahatsız oluyorum bundan. Çevremde çok yok ama annemin çevresinde var böyle çok çeşitçiler. Oturuyorsun mezeler salatalar börekler zeytinyağlılar. Günlerce uğraşmış. E yarısı zaten ziyan olacak. Biraz şov gibi duruyor bence.
Makul olan yenilecek kadar olanı yapmak gibi gelir bana da
:) bol dedim de öyle üç çeşit meze börek poca tatlı vs vs değil. haklısınız fazlası insanı mahcup ediyor ev sahibini yoruyor.

Simdiye kadar hep iyi hazirlanmak istedim misafirler icin
Ikramlar o bicim falan
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh :KK34:
Esimin bi arkadasiyla esi geliyordu bize 2 3 ayda bir
Cok mutlu oluyorlardi ikramlar cesit cesit olunca
Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya
Gerçekten yazık. Değer mi böyle insanlara. Belli ki sadece yiyici tayfa. Siz gittiğinizde de aynı ikramlar oluyor mu?
Biz arkadaşlarımıza giderken mutlaka herkes bir çeşit getirir. Ev sahibi de çay kahve yapar yeter. Akrabaları da çok sık almam ama aldığımda da ana yemek eşimdendir.
Bakın en son bu ramazan misafir geldiğinde eşim de yoğundu ben de... Ki haftanın beş günü çalışıp haftasonu da üni deyim. İftarlığı dışardan halletti eşim. Salatasına kadar hazır getirdi. Ben sadece tatlı ve çorba yaptım okadar. Niye kendimi harap edeyim ki.. önemli olan karnımızın doyması. Gerisi hoş sohbet güler yüz bence

Selam kızlar🌸
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Ben de böyleyim 🥲 ve annem de aynı sizin anneniz gibi, çok pratik eli hızlı. Ben güzel yaparım ama elim ağır, gecelere sabahlara kadar sürer işim. Bir de mesela kapıdan uğrasın biri ev temiz degil, ikram hazırlandım diye düşünüp kimseyi gel az otur, bir kahve içelim diye bile davet edemiyorum. Mesela komşum var, o böyle değil sanki hep hazır özeniyorum ona. Evet çocuktan sonra çok daha zorlanıyorum ama onun da çocuğu var, dert etmiyor bu tip şeyleri. Evimize misafir de cagiramiyorum hazırlıklar gözümde büyüdüğü için. Bu şekilde çok zor gerçekten. Bu sefer öyle yapmayayım diyorum yine içime sinmiyor uzuyor iş.

Evi temizlemek ok. En son geçen sene mart ayında kayınvalidemle görümceme ev yapımı hazır mantı yaptım, ertesi gün de gözlemeli Türk kahvaltısı. Gelen misafire de makineden kahve ikram edebilirim, yanına iki çikolata koyarım. Benden bu kadar . Çünkü kendimi seviyorum, misafirim de benim sohbetimi

Selam kızlar🌸

Degismen lazim. Millet krema yiyecek diye niye senin cocugun ağlasin? Bor zahmet yapip kendileri sana getirsin bebekli kadina ayiptir. Kv de pes. Ayiplarlar demek? Bunu Ayiplayacak kadar kisiliksiz biri zaten gelmesin. Bir de bunu soyleyip psikolojik baski yapmis. Cok düşünüyorsa kendisi yapsin Bırakın. Yemegi ayiplayacak olan lokantaya gitsin. Sinir oldum. Degisin. Size yuk degil destek olacak olanlarla devam edin hayatiniza

Bende aynı senin gibiyim ama ben beceriksizim pratik değilim poğaça yaparım kabarmaz kek yaparım güzel olmaz kendimi yıpratıyorum çok uğraşıyorum çocuklarımı ihmal ediyorum hatta ama yaptıklarım güzel de olmuyor :KK43:
Kimiside yapar diliyle kırar bosverin olmuyorsa olduğu kadar yerler önemli olan sizsiniz

Evet degismeniz lazim ama degismessiniz cunku kendimden biliyorum. Gelen kisi evinizde rahat etsin istiyorsunuz.Kelin merhemi olsa kendi kafasina surer. Ben gorumceme cok ozenirim. Biz gitsek veya kendi bizi davet etse bile yemek sepetinden bi restoran acip buradan ne isterseniz sepete atin diyor :) Ben bunu yapamam mesela. Ama yapabilene helal olsun. Ben eski kafa hersey hazir olsun ev temiz olsun ve son dk kiyafetimi hizlica giyinip sacimi tarayayim :)

X