Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

misafiri çok çok severim ve elimden geldiğince çok özen gösteririm. çaya gelecek misafire de yemeğe gelecek misafire de mutlaka çeşit çeşit ikramlarda bulunurum. buzlugumda her zaman pişirme hazır kurabiye, sigara böreği, tahinli çörek, poğaça veya açma ya da kete bulunur. mutlaka çay için de yemekli misafir için de menulerim bellidir:) kendini heder edenlerden biri de benim işte. misafir gidince sirtimin ağrısından uzanamam bile yatağa ama olsun seviyorum ben. misafire değer vermek bence çok önemli. haberli gelinir benim evime hep. habersiz gelseler rezil olurum evim daginiktir mutlaka 🤣o yüzden misafir haberli gelsin isterse canımı yesin
Menüleri yazarmisiniz,bizede fikir olur.
Beni en çok düşündürende menü belirlemek oluyor .

Bende de bu huy var o yüzden misafir çağırmıyorum öteki türlü çok geriliyorum ev tertemiz olmalı bir sürü şey ikram etmeliyim diye geriliyorum hatta az yerlerse canım sıkılıyor çatlatana kadar yedirmek istiyorum insanları bence normal değiliz
Ben bide tabaklarinda yemedikleri ürün olunca toplarken "aa boregini yememissin" diyorum
Yemekten kalktik geldik yoksa aklim kaldi diyorlar
Paket yapiyorum shhfjsjdjk :confused: :olamaz:

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Ben misafir sevmiyorum

Bende öyleyim hem temizlik hem hazırlık. Daha bugün agirladim misafir. Üstelik çocuklarla beraber 20 kişiydik 😂🤓🥺 üstümden tır mı geçti, gemi mi geçti mahvoldum

Açıkçası eskiden çok çeşit yapma merakimda vardı. Bu arkadaş grubunu Şubat ayında da almıştım, kimisi gelememişti. Ev görmeye gelicez diye söylüyorlardı hadi çağırayım dedim. Ama açıkçası pişman oldum.ozellikle büyük erkek çocukları çok sorun çıkarıyor. Kavga ediyorlar, kosturuyorlar..muhabbetten de birşey anlaşılmıyor çocuklarla. Dün tatlı mı yaptım, normalde kurabiye de yapacaktım. Bu sabah poğaça ve kurabiye yaptım ama bir yandan sürekli sağı solu topluyorum , çocuklar kirletiyo tekrar temizle.. aşırı stres oluyorum ve. Çok yoruluyorum. Artık kalabalık misafir almicam

Misal dun aksam haber veren misafire bugun kısır tiramisu ve milföy ikram ettim
Boyle boyle sadece kek cirpma olayina gitmek istiyorum cidden
Cocugum orda aglarken esime 2 dk daha tut kucaginda gezdir geliyorum diyip isleri hizlandiriyorum bazen gidip uyutup devam ediyorum ama cocugumun o agladigi süre icime dert oluyor sonrasinda : /
Çok bile vallahi iyi yapmissin yavaş yavaş keke doğru evril bak kimse birşey demez..
Sen yaparsan bekler insan oğlu...bebeğim hasta, durmadı vs de geç git...

Ben de böyleyim o yüzden mecbur kalmadıkça misafir çağırmıyorum 😂
İki arkadaşım var davet etmek istediğim, valla gözüm kesmiyor hazırlanmayı. İnşallah bir ara hallederim 🤷🏻‍♀️

tabi :) mesela yemekli misafire köri soslu mantarlı tavuk, nohutlu pirinç pilavı, mercimek çorbası, havuç tarator(mısırlı kornison turşulu), koz patlıcan salatası ve kaşık salatası tatlı olarak dondurmalı irmik helvası veya dondurmalı kadayif dolması. başka seferde pilav ve salatalar aynı kalıp tavuk şiş patates kızartması ve yoğurtlu sehriyeli çorba yapıyorum.

Kendimi paralamam, ev dort dortluk olsun diye ugrasmam cok ugrastirici tarifler yapmam ama herkese hitap edebilecek seyler secmeye calisirim. Tam tersi cok rahat oldugum icin evime rahat girip cikarlar, ama kapim herkese acik degildir.
Kendimde boyle olsun istemem ama bir misafirlikte yemek vakti gidip kahve icmedigimi bildigi halde kahve yapmıştı ben kalkalim derken bizi gormeye geldiler, ocaktaki cayi, balkona sakladigi kisir ve keki cikardi. Buzlugu açıp Boregi geri koydu, ben yine hic bisey yemedim ciktik
Sonra Ben bu duruma tepki gösterdim suclu oldum ta ki o eve cenazeye gidip sabun sakladigini gorene kdr, aksama kdr ac bekleyene kdr
Benim icin en efsanesi odur, inanilmaz insanlar var
Haber verip gittik ama ztn onlar cagiriyordu ve evde calisan Vs yok

çaya gelecek misafire de buzlukta starbuks kurabiyesi oluyir genelde onu pişiriyorum yanına etimekli tatlı, sigara böreği, mercimek köftesi... a101 de çok güzel bir çığ köfte satılıyor pakette böyle elle şekil veriliyor ondan alıyorum bir tabağa alta marullar üste çiğ köfteler vs öyle yapıyorum onu da. yanına çerez lokum çikolata vs vs. tatlıların adı değişiyor bazen de tatlı olarak bol soslu ıslak kek üzerine dilim dondurma ile ikram yanındakiler aynı gibi gibi. bir de bizde kuru dut olur yanına ceviz üzüm leblebi vs vs

Evim her gün temiz oluyor. 9 yaşında çocuğum var,sabah erken okula gidiyor,hafta arası misafir kabul etmiyorum,çevrem de bunu biliyor. Cuma,cumartesi akşamları için randevulaşıyoruz. İkram konusunda sıkıntı yaşamıyorum,elim çabuk ama asla başkası için ailemi mağdur etmem ben,prensip icabı. Tavsiyem siz de yapmayın. Çocuğunuz hep bu yaşta kalmayacak,büyüyecek. Sınavları okulu olacak. Herkesin bir ayağı sizin evde olursa en basiti bu çocuk olumsuz etkilenecek. Ne gerek var elalemi doyurmak için terör estirmeye?

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Bende misafirlere özenle hazırlık yaparım ama elimden o an ne geliyorsa o. Extra zorlamam kendimi. Misal dediğiniz gibi 2 saate geleceklerse hızlıca bir kek poğaca kısır yaparım. Ev dağınıksa evde değilim şu satte gelicem demişliğim bile olmuş. Kendinizi fazla yıpratmaya gerek yok elinizden o an ne geliyorsa onu yapın fazlası için uğraşmayın. Ha o an yoğun veya yorgunsanız pastaneden ikramlık bişeyler alıp da koyabilirsiniz. Dünyanın sonu değil ya☺️

Evim her gün temiz oluyor. 9 yaşında çocuğum var,sabah erken okula gidiyor,hafta arası misafir kabul etmiyorum,çevrem de bunu biliyor. Cuma,cumartesi akşamları için randevulaşıyoruz. İkram konusunda sıkıntı yaşamıyorum,elim çabuk ama asla başkası için ailemi mağdur etmem ben,prensip icabı. Tavsiyem siz de yapmayın. Çocuğunuz hep bu yaşta kalmayacak,büyüyecek. Sınavları okulu olacak. Herkesin bir ayağı sizin evde olursa en basiti bu çocuk olumsuz etkilenecek. Ne gerek var elalemi doyurmak için terör estirmeye?
Haklisiniz..

Ben bide tabaklarinda yemedikleri ürün olunca toplarken "aa boregini yememissin" diyorum
Yemekten kalktik geldik yoksa aklim kaldi diyorlar
Paket yapiyorum shhfjsjdjk :confused: :olamaz:
Seninki de iyiymiş kız :KK70: Ben götürün demedim hiç, kocam da yemiyor vicdan azabıyla hepsini yiyorum yedikten sonra daha büyük vicdan azabı çekiyorum 😂

Lütfen dürüstçe cevaplayın.
Misafir olduğunuz evde dağınıklığı, laf eder misiniz? İçten içe kusur bulur musunuz? Eksik arar mısınız?

Cevap evet ise eğer -ki biliyorum %90 evet :) sorun bu..
Kendinizden yola çıkarak gelecek olanlar ne düşünür kaygısına bu halleriniz..

Ben bu kadar parçalamam kendimi mesela.
Ama gittigim evde de güler yüz, tatli sohbetten başka bir şeye bakmam. Mutfak savaş alanıymış, ikram azmış hazırmış asla içimden bile bunları değerlendirmem. Benim evime gelip camımın kirine, halimin tozuna bakacak insan da gelmesin istemem. Çok değerli zamanımdan, emegimden vermişim degmez öylesine çünkü.

X