Misafir geldiginde kendimi paralayan 2 bebekli bir anne olarak çözümüm şu
2 ayda bir buzluktakileri yeniliyorum.
Buzluga mutlaka bir tepsi borek, yaprak sarmasi varsa lahana sarmasi, dolma ici, dolmalik biber, kizartma, bir veya elime pratik geldiyse birkac tur kurabiye hamuru atiyorum.
Bunlari en az 2-3 misafir idare edecek sekilde hazirliyorum.
Eger o sure icinde misafir agirlamazsam bana bir haftalik ev yemegi yancisi cikiyor :)
Bunlar haricinde evde mutlaka tursu garnitur, tursu misir, havuc rendesi tarzi seyler de bulunduruyorum.
Buzlugumda mutlaka haslanmis bakliyat oluyor, bunlari da gundelik yemek icin hazirda tutuyorum.
Sebze koftesi, kuru kofte, mucver gibi kofte turleri de buzlugumda hep olur.
Buzlugum buyuk degil, 2 cekmeceli buzdolabi deepfreeze'i. Evimde imkanim olsa buyuk boy deepfreeze alip daha cok cesit saklayabilirim.
Mesela bir akrabam mutlaka kuru baklava sakliyor buzlugunda ya da serbetli tatli hamuru illaki oluyor.
Annemin kileri var, hic sevmez hamur isi hazirlamayi ama misafir ağırlamaktan keyif aldigi icin kileri agzina kadar doludur. Hazir pismemis borek, hazir tatlilar yine pismemis, mutlaka kek, biskuvi, cikolata, kuruyemis iste akliniza gelebilecek her abur cubur.
Ama annemin cok sevdigi birsey vardir yazin sebze meyve kurutmak, kilerinin icinde askilarda sebzeler asili durur. (Biber, domates, patlican, taze fasulye mutlaka kurutur) meyve olarak da elma, seftali, armut, ayva, kayisi, incir kurutur.
Baska bir akrabam toptan borekciden borek, gozleme turu seyler alir buzluguna atar.
Yani ozetle saklama yontemleriyle toplamda 1 saat harcayarak cikartabileceginiz urunleri buzlukta hazir tutarsaniz, cok rahat edersiniz.