• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ağırlama sorunu

Naz571

xöğretmen
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
2.574
1.744
333
Sorun ben de mi bilmiyorum ama kalabalık ya da az misafir gelince çok zorlanıyorum misafir çok severim ama çok stres yapıyorum birkaç çeşit pasta birkaç çeşit yemek yapmaya çalşyrm evim tertemiz olsun istiyorum üstüm başım düzgün olsun bunları yetştrmk çok zor gelyr bunları yapnca da bu sefer misafir geldğnde ilgilenecek enerjim kalmyr bu kadar zor mu misafir ben mi abartyrm
 
Ben de ayniyim. Misafirfobim var. Yanlis anlasilmasin istemedigimden degil. Kusursuz olmak istiyorum ama olamiyorum. Calisiyorum yetemiyorum her seye. Eee mutfakta da cok becerikli ve pratik degilim. Elim ayagima dolaniyor. Bir de ne hikmetse evde kendimize yaptigim her sey super oluyor misafire yaptigim ya yanar ya cig kalir ya da tadi bir tuhaf olur.
 
Herşey dört dörtlük olmalı diye düşünürsen zorlanırsın tabiki. Çok çeşit yapmana gerek yok. Hepsini ben yapmalıyım diye bişey de yok. Hazır alırsın. Önemli olan güler yüz tatlı dil. Ama bu seferde arkamdan konuşurlar dersen, o kişileri sen daha iyi bilirsin. kabul etme evine. Eziyete dönüşüyorsa bu misafirlikler sıkıntı büyük. Sohbet muhabbet güzel zaman geçirmek önemli olan. Yoksa yemişim kısırını, böreğini...
 
Ben de aksine çok rahatım çok çeşit yapacagima tatlı tuzlu salata turu yaparım. Ayrıca kahve keyfi yapariz. Genelde buzlukta sarma börek falan olur onları çıkarırım. Misafiri seviyorum. Ama tabi samimiyet derecesine göre de değişir.
 
Temizlikle yemeği aynı anda yapmayın. Mesela bir gün önce temizliği halledin. Sabah kalktığınızda wc leri halledin koca bi gün de de yemeği yetiştirsiniz. Akşam hazırlayabileceğiniz yemekleri akşam hazırlanın
 
Birkaç çeşit pasta ? Bir çeşit neyine yetmiyor, pastane mi orası :) Çay servisinde bir pasta bir börek yanına 2 kolay çeşit daha yeter. Hazır kurabiye olur, kısır olur sana kalmış. Zamanın azsa 1 çeşidi evde yapıp diğerlerini hazır alabilirsin.
Temizlik rutinin olursa misafir gelmeden sadece üstünden geçmek kalır. İmkanın varsa yardımcı çağırabilirsin.
 
Temizligi ve yemegi ayri gunlere koyun. Ben temizligi bir gun onceden yaparim. Misafir gelecegi gun sabahtan da yemekleri yaparim. Zeytinyagli tarzi yemekleri 1 gun onceden yaparsuniz. Pasta da 1 gun once zaten. Rutine oturtmak onemli. Ayni anda yemeklerinizi yaparsaniz daha hizli olur. Bebegim oldugu icin ben saniyeleri hesapliyorum. Ama tabiki yorucu oluyor. Bu su goturmez bir gercek.
 
Sorun ben de mi bilmiyorum ama kalabalık ya da az misafir gelince çok zorlanıyorum misafir çok severim ama çok stres yapıyorum birkaç çeşit pasta birkaç çeşit yemek yapmaya çalşyrm evim tertemiz olsun istiyorum üstüm başım düzgün olsun bunları yetştrmk çok zor gelyr bunları yapnca da bu sefer misafir geldğnde ilgilenecek enerjim kalmyr bu kadar zor mu misafir ben mi abartyrm


Biz de aynıyız. Hatta misafir geldiğinde de (yemeğe) biz hala mutfakta oluyoruz eşimle. :) son dakikada yapılacak şeyler hazırladığımız için özellikle. Öncesinde de temizliği vs baya zaman alıyor zaten. Yemeğe oturduğumda bayram ediyorum resmen :)
 
Bendede aynı durum var evde ne bulursam pişiririm,Çamaşır sularıyla ciğerimi soldururum ama çok çok severim misafiri :KK37::KK36:

Yolcu duası almak gibisi var mı ya
 
Son düzenleme:
Pastaları birkaç gün önceden buzluğa koysak olur mu
 
Temizliği nasıl yapyrsnz ya mutfağm hep kirli gibi bana:( misafir gelince nerden bilecek kızım her yeri leke ypyr
 
Hemen 10 dakikada bir kek cirpiyorum. O piserken hazir yufkadan borek hazirliyorum. Vakit varsa kisir yapiyorum yoksa marketten kozlenmis patlican alip yogurtla karistiriyorum ve uzerine eritilmis tereyagi.

Sonra masa dolu dursun diye meyve kuruyemis sogus domates salatalik zeytin peynir koyuyorum.

Cay ve bir de soguk icecek...
Bir de komsufirindan cekirdekli galete aliyorum genelde.

Yetip artiyor 1 saat bile surmuyor malzemeler evde varsa. Tabi boregin firindan cikmasi vakit alir ama boregi atip keyfime bakiyorum.

Bir kac cesit pasta bir kac cesit yemek ne demek tam anlamadim. Hem kek kurabiye borek hem de corba pilav karniyarik mi yapiyorsunuz mesela? Oyleyse cok gereksiz. Birini yapin. Hatta onda da corbayi onceki gunden yapin. Firina patates tavuk atin. Pilavi taze yapin. Bir de cacik... yine 1 saat bile surmez.
 
Daveti eşiniz kabul ediyorsa gönderin evi temizlesin. :) Giderkende hazır bir kaç çeşit alırsınız.
Zaten esimin ailesi gelen. Cat kapi gece uyurken gelseler dert degil onun icin. O da isyerinde oldukca yogun benden once eve gidemez. Ki gitse de yapmaz. Oyle hazir gida ile gecistirecek kisiler degiller maalesef. Zaten 1 degil 2 degil geldi mi en az 4, 5 kisi geliyorlar :)
 
Back
X