Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Canım onu bilmiorum ama camterementin yağı aktardan alıp san puanın içine dok saç dökülmesine engeliyor ben kullandım ve memnun kaldım ve aynı zamanda saç çıkarma die de yazio int bakabilirsiniz

Ne güzel darısı bana insallah :)

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Merhaba canim.hic at sampuanini kullandinmi?onu al kullan.bide zeytin yagi badem yagi argan yagi karistir masaj yap saclarina duzenli

Merhaba canım
Tabiki de elimden geldiğince yardımcı olurum. Öykünü tam olarak bilmiyorum. Öncelikle doktora gidip vitamin mineral hormon değerlerine baktırmalısın. Eğer uzun süredir dökülmen ve bu dökülmeye bağlı olarak tepede seyrelme varsa muhtemelen androgenetik dökülme. Ne yazık ki bu tip dökülmeler genelde genetik. Bu gibi durumlarda saç kökleri hormon değerlerin normal bile olsa dht ye duyarlı olabiliyor. Hormon tedavisi görmekten endişe duyuyorsan Dht yi baskılayıcı tropikal ürünler kullanabilirsin. Minoxidil bunlardan biri. Biotin zaten vücutta üretiliyor boş yere yorma böbreklerini derim. Ama aldıysan kullan zira ergenlikten beri erkek tipi dökülmesi olan bende hiç işe yaramadı üstelik düzenli kullanmama rağmen. Dökülme konusunda bilinen bütün tedavi yöntemlerini denedim. Çinkosundan demirine b12 biotin folik asit. Ne yazık ki hiç biri düzenli ve istikrarlı kullanmama rağmen işe yaramadı. İki yıldır doğum kontrol hapı bir yıldır da aldactone kullanıyorum dökülmem durmadı ama epey azaldı. Seyrelen yerler kapandı. Ama ne yazıkkı ne yaparsam yapayım etkisi kullandığım süre boyunca oldu. İlacı bırakıyorum. İki ay sonra tekrar dökülme başlıyor aldactone altı ay sonra bırakacağım fakat doğum kontrol hapını evlenene kadar bırakmayacağım. Bu benim tercihim tabii. Kel olmak istemiyorum. Kimileri doğum kontrol hapının kanser yapabileceğini yazmış. Eski nesil ilaçların öyle bi etkisi vardı. Yeni nesil ilaçlar düzenli kullanımda kansere karsı koruyor Bile. Eğer doktorun tavsiye ederse kullanmanı öneririm. Ben hiç bir sıkıntı yasamadım. Tropikal baska tedavileri ve diğer ayrıntıları kendi konumda paylaşmıştım. Fırsat bulabilirsen bi bak derim. Sorun olursa lütfen yaz. Ben buralardayım. Şifa bulman dileğiyle hoşçakal canım. :)

Nasil bu konuya etiketlendim bilmiyorum. :)

Minoxsil kullanmayin kesinlikle diyorum. Yan etkilerini okudunuz mu? Korluge kadar giden bir suru sey.
Kulanmayin dememin asil nedeni ise, 2 kutu bitirdim, sacim duzeldi gibi bir durum yok. Birakinca daha berbat dokulecek o saclar, yani omur boyu kullanmaniz gereken bisey. Bu kadar vucuda zararli biseye omur boyu bagli olmak istemezsiniz.

Biotin bir vitamin. Cilde, tirnaga da iyi. Sac icin kullanip fayda gorende var, hic fark etmedi diyende var. 2 ay kullanip deneyin, bir mahsuru olmaz.

Grill, bu kece durumunun asilmasi ne kadar suruyor acaba? 6 ay, 1 sene, ne zaman oh en guzeli sabunmus demeye basladin? Ben bir turlu o asamaya gelemedim, hep pes ediyorum.

hormon tedavısı pek tavsıye edılmez
sızın sorununuzun bıcok nedenı olabılır
stres
sıgara alkol gıbı alıskanlıklar
uykusuzluk
asırı kılo almak veya vermek
beslenme duzenı degısıklıgı
cınko demır eksıklıgı
genetık
sampuan - sabun
dus alma sıklıgı
gıbı bıcok etken vardır

haftada 2 kere sac yıkanmalı sampuan kullanacaksanız sulfatsız sampuan kullanmalısınız yoksa tamamen dogal sabunlar
bu dogal sabun kısmı baslı basına bı meseledır ama soyle soyleyeyım gercek sabunlar pahalı olmaz ...

sampuan kullanacaksanız en ucuz ve en kolay erısılen dalın gıbı bebe sampuanlarıdır veya sulfatsız olmasına ozen gosterın

gunde 2 lıtreden az su ıcmemelısınız
cok duzenlı ve guzel beslenmelısınız
cok fazla sac taramak veya sacları ıhmal etmek de saca zarar verır
her gece yatarken hatta yattıgınız yerde sac derınıze elınızle masaj yapıp kan dolasımını hızlandırabılırsınız

fazla baharatlı seylerde tetıkler

ben once sabun veya sulfatsız sampuan+ duzenlı beslenme uyku ve duzenlı yuruyus+ en az 2 lıtre su tuketımı+haftada 2 kez banyo ve sac derısıne masaj+ fazla nemlı veya fazla kuru ortamlardan uzak durmak+ sacları sıkı sıkı toplamamak ıslak bırakmamak dogru sac kremıyle sacın nemını desteklemek+ kalsıyum demır cınko eksıklıklerınızın gıderılmesı+ve her dustan sonra sırkelı suyla sacı durulamak

bu ıslemlerı duzenlı yaptıkdan 1 ay sonra goruselım

Grill, bu kece durumunun asilmasi ne kadar suruyor acaba? 6 ay, 1 sene, ne zaman oh en guzeli sabunmus demeye basladin? Ben bir turlu o asamaya gelemedim, hep pes ediyorum.
net hatırlamıyorum ama galiba 3 ay kadar saçım taranmıyor diye canım sıkılıyordu. pes etmedim çünkü gerçekten saçımı avuç avuç toplamak daha kötüydü. 3 aydan sonra saçlarım alıştı, cildim bile düzeldi. kese sonrası pul pul olan derim yumuşacık oldu.

Ben birçok şey yaptım yaramadı içten beslemek çok önemli. Muz tüket bol bol. Bir de ben birçok kür uyguladım ancak bioxin forte dökülmeyi durdurmayıp azalttı fakat yerine birçok yeni saç çıkarttı.

Ay evet ya, cildin kurumasi da cabasi. Tesekkurler Grill, yeniden denemek icin motive ettin.

Ben küçükken başıma gelmişti benimki psikolojikti ne zaman sorunu çözdük ilerleme o zaman kaydettik. Bide sarımsak işe yarıyor. 1 diş sarımsağı sabah akşam açılan yerler kızarana kadar sürtün o bölgeye. Söylediklerinizi denemediğim için yorum yapamayacağım üzerinden o kadar uzun zaman geçti ki ne kullandığımı anımsamıyorum başka sadece sarımsağı hatırlıyorum çünkü nefret ederdim Canımı acıtırdı birazcık. Geçmiş olsun ama aynı zamanda bir psikolog ile de görüşmenizi tavsiye ederim psikolojik temelli ise başka türlü iyileşmesi zor oluyor

Bioxin ilk 2-3 hafta saçı olduğundan daha fazla döküyor çünkü ölü saçların hepsini döküyorbkorkmayın devam edin 3 hafta sonra birden saç dökülmesi bıçak gibi kesiliyor bunun yanında pekmezde yerseniz içinde çinko ve vitaminler vardır saç dökülmeniz normale döner ben hem hipertroidi hemde okuluyum benimde çok döklüyordu şimdi durdu dökülmesi ve hala bioxine devam ediyorum umarım yardımcı olabilmişimdir

Merhaba bende aynı şeyden şikayetçiyim doktorum banada aynı şeyleri dedi bana minoxil ve takviye edici hap verdi hormonal olabilir ben endokrine gittim hormon değerlerim yüksek çıktı ama çoğu kişi tedaviyle beraber olumlu sonuç alıyorlarmış benimde iki ay oldu hafif toparlandı.

Hangi hormonların yüksek çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…