Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
M morsevenbayan Merhaba geçmiş olsun, konu hakkında uzmanlığım yok ben olsam hormon testlerimin sonucu çıkmadan dr un verdiği ilaçlara başlamazdım çünkü sebebi belli olmayan bi rahatsızlığın acaba şu sebeple mi şu sebeple ise bu ilaçlarla geçer zaten diyerek deneme yanılma yöntemiyle tedavi edilmeye çalışışmasına karşıyım.Umarım tiroidiniz düzgün çalışıyordur hipotiroid de saç dökülmesi yaşanıyor kaşıntı ile birlikte , eğer hormonlarınız sağlam ise uzun yıllar önce çok başarılı bi cilt doktorunun anneme o zaman yazmış olduğu avigen isimli a vitamini aklıma geldi yani A vitamininizin de ölçümünü yaptırmaya çalışın.Sebebi belli olduktan sonra ise ben olsam vitamin ise destek alırım onun dışında hormonal bir tedaviye tiroid dahil girmezdim bunların yerine doğal çözümler arardım örneğin hipotiroid için zencefil kullanmam gibi.Çünkü hormonları bilimin henüz çözemediği sadece deneme yanılmalarla yapay hprmonların ilaçların iyice dengelerini bozduğu ortada.Hepsi şahsi fikrim umarım geçici ve strese dayalı bi sorundur yine de her ne vitamin açığınız olursa olsun bi multivitamin 1 ay sonra eksiğiniz neyse doldurmaya başlayacaktır.Hergününüz mutlu sağlıklı huzurlu geçsin.. Sevgilerimle

Aslında pek de bisey yapmamisim şimdiye bakarak sadece bitkisel yağlar ile bakım sampuana vitamin karıştırmak vs onlar da ilk başta ise yarar gibi oluyodu sonra yine aynı dökülme devam.. ilk dökülme başladığında devlet hastanesi cildiyeye gitmiştim ama sağolsun Dr hiç incelemeye gerek duymadı henen teşhisi koydu demir eksikligi hapini verdi yolladı.. tamam demir de kesilmiş vücutta ama o haplar da hiçbir işe yaramadı ben de kızıp başka dra gitmedim ama zamanla avcuma sığmayan saclarim avcumu doldurmaz oldu ve aşırı derece kafaya taktim artık bi çaresi olmalı diye ozelde bi Dr tavsiye ettiler şimdi onun tedavisini uyguluyorum işte.. bana dediği kanda hormonda hiçbirşey gorunmuyor içten dıştan takviyelerle saç sağlığını geri getiricez ama sabırlı ol 6aydan önce öyle çok sonuç bekleme dedi haklı da ..ön senede giden saç bir ayda gelmeyecek ben inanarak kullanıyorum ilaclarimi ve değişikliği de görüyoruz eşimle :)
Bu 10 yıllık sürede nasıl tedaviler uyguladiniz peki

3 aydır dökülüyor saçlarım ve azaldıklarını fark ediyorum bi 3 ay daha böyle olursa kel kalicam :) hormon sonucum yarın çıkacak umarım genetik değildir

Sigara alkol kullanmıyorum, saçlarımı boyamiyorum, maşa yapmıyorum yani beslenme olsun saç yıkama sıklığı olsun bunları da son zamanlar da hiç degistirmedim.. eğer genetikse dışardan yöntemler denerim zaten ama hormonelse tedavi olmak zorundayım çünkü saclarima çok üzülüyorum artık başka şekilde düzelemezler

Oncelikle bir iki sorum olacak 1. Herhangi bir test yapildi mi? 2. Biotin kac mg baslandi? Minoksilin sanirim bayanlar icin olanini vermistir. Bir de kullandigin urunleri ogrenmek isterim.
Kan degerlerim normal vitamin eksiği felan yok, hormon testinin sonucunu bekliyorum, biotini daha almadım bu yüzden kaç mg yazdı hiç bilmiyorum, minoxilin de erkekler için olanını yazdı çünkü açılma var dedi

Zaten daha hiç birini almadım hormon sonuclarim da yarın çıkacak bekliyorum. Açılma var dedi doktor hormonel değilse genetik dedi eğer öyleyse çok üzülücem, bitkisel şekilde tedavi etmek mantıklı aslinda düşünebilirim peki neden hormon tedavisini önermiyorsunuz

Ne güzel çok mutlu oldum sizin adınıza :) peki dıştan nasıl tedavi uyguluyorsunuz

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Günaydınnnn merhaba Çok bi bilgim yok ben bir dönem maya ve ılık su karışımından uygulamıştım iyi de gelmişti...hatta bu aralar yine ihtiyacım var

Bende aynı dertten müzdaribim kaşlarım bile dökülüyor bende çinko fazlalığı vardı bir dönem çinko içerikli yiyecekleri bıraktım dökülme durdu şimdi yine başladı henüz doktora gitmedim ama konuyu takipte kalacağım

arkadaşlar, yoğun antibiyotik tedavisi sonucunda saç ve kaşlarımda seyrelmeler ve dökülmeler yaşadım. saç kalitem yerlerdeydi. kel kaldım diye ağlıyordum. bir forumda karanfil suyunun çok etkili olduğunu duydum. bir iki ay sürekli yaptım. şampuan olarak marketlerde satılan bitkisel üründen kullandım, adı b....las. bu arada demir eksikliği de dökülme yapar. ben iki günde bir kahvaltılarda mutlaka haşlanmış yada omlet yumurta ve tam buğday ekmeği yedim. et çok yiyemem. fakat karanfile her banyoda devam ettim.
sonuç muhteşem oldu. dökülmem ilk uygulamada durdu ki saçlarım yağlı ve kepekliydi. o da azaldı. ayrıca saçım kızıl kestane gibiydi. karanfil suyu mükemmel bir koku ve renk veriyor. sanki cila attırmış gibi parlıyor. kolay şekil alıyor ve yumuşuyor. tavsiye ederim. hem bütçenize uygun. hem de pratik. iki saat vıcık vıcık yağlı maskelerle uğraşmıyorsunuz.

saç dökülmesi için karanfil suyunun uygulanışı:
1.5 litrelik temiz içme suyuna bir paket karanfili atıp kapağını kapayın. mutfak dolabının içinde karanlıkta bir gece bekletin. ertesi gün su koyulaşacak ve karanfiller tepeye çıkacaktır. bu sudan bir kase-tas kadarını banyo yaparken yanınıza alın. banyonuzu normal yapın. saçları yıkayıp kremleyin. en son çıkarken bu tası saç diplerinize gelecek şekilde dökün. bilhassa seyrelen yerlere. 1-2 dk bekletin. süzün. saçınızı havluya sarın. çıkın. tekrardan su değdirmeyin. o karanfilli şekilde kuruyacak saç. kurutma makinesiyle kurutup şekillendirebilirsiniz. uygulamamız bu kadar basit. bir yerde takılırsanız cevaplarım.

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

Burada güzel bilgiler var bir incele istersen

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yemek kasigi zeytinyagi 1 tatli kasigi sarimsak ve corek otu yagi 1 cay kasigi da lavanta yagi 2 tatli kasigi çiçek poleni bunlari karistir iyice sacina sur 15 dk. Beklet strecle sonra sacini islatmadan direk sampuani sur soguk suyla yika sacini biraz pis kokar ama ben cokfaydasini gordum hem dokulmeyi azaltti ben saci guclendirdi parladi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…