- 21 Mayıs 2016
- 1.015
- 3.985
- 133
- Konu Sahibi morsevenbayan
-
Bu 10 yıllık sürede nasıl tedaviler uyguladiniz peki
Üzüntü VE çok büyük sıkıntı yaşadıktan 3 hafta sonra saçlar dökülmeye başlıyor. Olsun gelirler geriAnladım canım benim malesef hormonel ve vitamin eksikliği birde çok büyük bir üzüntü yaşadım
3 aydır dökülüyor saçlarım ve azaldıklarını fark ediyorum bi 3 ay daha böyle olursa kel kalicam :) hormon sonucum yarın çıkacak umarım genetik değildirMerhaba canım
Tabiki de elimden geldiğince yardımcı olurum. Öykünü tam olarak bilmiyorum. Öncelikle doktora gidip vitamin mineral hormon değerlerine baktırmalısın. Eğer uzun süredir dökülmen ve bu dökülmeye bağlı olarak tepede seyrelme varsa muhtemelen androgenetik dökülme. Ne yazık ki bu tip dökülmeler genelde genetik. Bu gibi durumlarda saç kökleri hormon değerlerin normal bile olsa dht ye duyarlı olabiliyor. Hormon tedavisi görmekten endişe duyuyorsan Dht yi baskılayıcı tropikal ürünler kullanabilirsin. Minoxidil bunlardan biri. Biotin zaten vücutta üretiliyor boş yere yorma böbreklerini derim. Ama aldıysan kullan zira ergenlikten beri erkek tipi dökülmesi olan bende hiç işe yaramadı üstelik düzenli kullanmama rağmen. Dökülme konusunda bilinen bütün tedavi yöntemlerini denedim. Çinkosundan demirine b12 biotin folik asit. Ne yazık ki hiç biri düzenli ve istikrarlı kullanmama rağmen işe yaramadı. İki yıldır doğum kontrol hapı bir yıldır da aldactone kullanıyorum dökülmem durmadı ama epey azaldı. Seyrelen yerler kapandı. Ama ne yazıkkı ne yaparsam yapayım etkisi kullandığım süre boyunca oldu. İlacı bırakıyorum. İki ay sonra tekrar dökülme başlıyor aldactone altı ay sonra bırakacağım fakat doğum kontrol hapını evlenene kadar bırakmayacağım. Bu benim tercihim tabii. Kel olmak istemiyorum. Kimileri doğum kontrol hapının kanser yapabileceğini yazmış. Eski nesil ilaçların öyle bi etkisi vardı. Yeni nesil ilaçlar düzenli kullanımda kansere karsı koruyor Bile. Eğer doktorun tavsiye ederse kullanmanı öneririm. Ben hiç bir sıkıntı yasamadım. Tropikal baska tedavileri ve diğer ayrıntıları kendi konumda paylaşmıştım. Fırsat bulabilirsen bi bak derim. Sorun olursa lütfen yaz. Ben buralardayım. Şifa bulman dileğiyle hoşçakal canım. :)
Sarımsak yağına 5 damla ekleyerek kullandım 3 4 kez ama kesmedi bile dökülmeyiÇamtere Bentin yağını hiç araştırdın mı ? Tavsiye ederim !!!
Sigara alkol kullanmıyorum, saçlarımı boyamiyorum, maşa yapmıyorum yani beslenme olsun saç yıkama sıklığı olsun bunları da son zamanlar da hiç degistirmedim.. eğer genetikse dışardan yöntemler denerim zaten ama hormonelse tedavi olmak zorundayım çünkü saclarima çok üzülüyorum artık başka şekilde düzelemezlerhormon tedavısı pek tavsıye edılmez
sızın sorununuzun bıcok nedenı olabılır
stres
sıgara alkol gıbı alıskanlıklar
uykusuzluk
asırı kılo almak veya vermek
beslenme duzenı degısıklıgı
cınko demır eksıklıgı
genetık
sampuan - sabun
dus alma sıklıgı
gıbı bıcok etken vardır
haftada 2 kere sac yıkanmalı sampuan kullanacaksanız sulfatsız sampuan kullanmalısınız yoksa tamamen dogal sabunlar
bu dogal sabun kısmı baslı basına bı meseledır ama soyle soyleyeyım gercek sabunlar pahalı olmaz ...
sampuan kullanacaksanız en ucuz ve en kolay erısılen dalın gıbı bebe sampuanlarıdır veya sulfatsız olmasına ozen gosterın
gunde 2 lıtreden az su ıcmemelısınız
cok duzenlı ve guzel beslenmelısınız
cok fazla sac taramak veya sacları ıhmal etmek de saca zarar verır
her gece yatarken hatta yattıgınız yerde sac derınıze elınızle masaj yapıp kan dolasımını hızlandırabılırsınız
fazla baharatlı seylerde tetıkler
ben once sabun veya sulfatsız sampuan+ duzenlı beslenme uyku ve duzenlı yuruyus+ en az 2 lıtre su tuketımı+haftada 2 kez banyo ve sac derısıne masaj+ fazla nemlı veya fazla kuru ortamlardan uzak durmak+ sacları sıkı sıkı toplamamak ıslak bırakmamak dogru sac kremıyle sacın nemını desteklemek+ kalsıyum demır cınko eksıklıklerınızın gıderılmesı+ve her dustan sonra sırkelı suyla sacı durulamak
bu ıslemlerı duzenlı yaptıkdan 1 ay sonra goruselım
Yazarsanız memnun olurumŞampuanin içine bir kutu doğum kontrol hapı ezip koyun şampuanı o şekilde kullanın.Bunu ben denemedim ama güvendiğim bir kuaför arkadaş tavsiye etmişti müşterilerine.Benim müşterilerime verdiğim kür çok uzun ilgilenirseniz yazarım.
Kan degerlerim normal vitamin eksiği felan yok, hormon testinin sonucunu bekliyorum, biotini daha almadım bu yüzden kaç mg yazdı hiç bilmiyorum, minoxilin de erkekler için olanını yazdı çünkü açılma var dediOncelikle bir iki sorum olacak 1. Herhangi bir test yapildi mi? 2. Biotin kac mg baslandi? Minoksilin sanirim bayanlar icin olanini vermistir. Bir de kullandigin urunleri ogrenmek isterim.
Demir b12 folik asit ismini okuyamadigim şeylere bakıldı bir de :)Vitamin olarak nelere bakildi bu arada?
Zaten daha hiç birini almadım hormon sonuclarim da yarın çıkacak bekliyorum. Açılma var dedi doktor hormonel değilse genetik dedi eğer öyleyse çok üzülücem, bitkisel şekilde tedavi etmek mantıklı aslinda düşünebilirim peki neden hormon tedavisini önermiyorsunuzM morsevenbayan Merhaba geçmiş olsun, konu hakkında uzmanlığım yok ben olsam hormon testlerimin sonucu çıkmadan dr un verdiği ilaçlara başlamazdım çünkü sebebi belli olmayan bi rahatsızlığın acaba şu sebeple mi şu sebeple ise bu ilaçlarla geçer zaten diyerek deneme yanılma yöntemiyle tedavi edilmeye çalışışmasına karşıyım.Umarım tiroidiniz düzgün çalışıyordur hipotiroid de saç dökülmesi yaşanıyor kaşıntı ile birlikte , eğer hormonlarınız sağlam ise uzun yıllar önce çok başarılı bi cilt doktorunun anneme o zaman yazmış olduğu avigen isimli a vitamini aklıma geldi yani A vitamininizin de ölçümünü yaptırmaya çalışın.Sebebi belli olduktan sonra ise ben olsam vitamin ise destek alırım onun dışında hormonal bir tedaviye tiroid dahil girmezdim bunların yerine doğal çözümler arardım örneğin hipotiroid için zencefil kullanmam gibi.Çünkü hormonları bilimin henüz çözemediği sadece deneme yanılmalarla yapay hprmonların ilaçların iyice dengelerini bozduğu ortada.Hepsi şahsi fikrim umarım geçici ve strese dayalı bi sorundur yine de her ne vitamin açığınız olursa olsun bi multivitamin 1 ay sonra eksiğiniz neyse doldurmaya başlayacaktır.Hergününüz mutlu sağlıklı huzurlu geçsin.. Sevgilerimle
Ne güzel çok mutlu oldum sizin adınıza :) peki dıştan nasıl tedavi uyguluyorsunuzAslında pek de bisey yapmamisim şimdiye bakarak sadece bitkisel yağlar ile bakım sampuana vitamin karıştırmak vs onlar da ilk başta ise yarar gibi oluyodu sonra yine aynı dökülme devam.. ilk dökülme başladığında devlet hastanesi cildiyeye gitmiştim ama sağolsun Dr hiç incelemeye gerek duymadı henen teşhisi koydu demir eksikligi hapini verdi yolladı.. tamam demir de kesilmiş vücutta ama o haplar da hiçbir işe yaramadı ben de kızıp başka dra gitmedim ama zamanla avcuma sığmayan saclarim avcumu doldurmaz oldu ve aşırı derece kafaya taktim artık bi çaresi olmalı diye ozelde bi Dr tavsiye ettiler şimdi onun tedavisini uyguluyorum işte.. bana dediği kanda hormonda hiçbirşey gorunmuyor içten dıştan takviyelerle saç sağlığını geri getiricez ama sabırlı ol 6aydan önce öyle çok sonuç bekleme dedi haklı da ..ön senede giden saç bir ayda gelmeyecek ben inanarak kullanıyorum ilaclarimi ve değişikliği de görüyoruz eşimle :)
Günaydınnnn merhaba Çok bi bilgim yok ben bir dönem maya ve ılık su karışımından uygulamıştım iyi de gelmişti...hatta bu aralar yine ihtiyacım varSaç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Hangisi canımÜzüntü VE çok büyük sıkıntı yaşadıktan 3 hafta sonra saçlar dökülmeye başlıyor. Olsun gelirler geriama sen dediğim ürüne bi bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?