Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
hormon tedavısı pek tavsıye edılmez
sızın sorununuzun bıcok nedenı olabılır
stres
sıgara alkol gıbı alıskanlıklar
uykusuzluk
asırı kılo almak veya vermek
beslenme duzenı degısıklıgı
cınko demır eksıklıgı
genetık
sampuan - sabun
dus alma sıklıgı
gıbı bıcok etken vardır
haftada 2 kere sac yıkanmalı sampuan kullanacaksanız sulfatsız sampuan kullanmalısınız yoksa tamamen dogal sabunlar
bu dogal sabun kısmı baslı basına bı meseledır ama soyle soyleyeyım gercek sabunlar pahalı olmaz ...
sampuan kullanacaksanız en ucuz ve en kolay erısılen dalın gıbı bebe sampuanlarıdır veya sulfatsız olmasına ozen gosterın
gunde 2 lıtreden az su ıcmemelısınız
cok duzenlı ve guzel beslenmelısınız
cok fazla sac taramak veya sacları ıhmal etmek de saca zarar verır
her gece yatarken hatta yattıgınız yerde sac derınıze elınızle masaj yapıp kan dolasımını hızlandırabılırsınız
fazla baharatlı seylerde tetıkler
ben once sabun veya sulfatsız sampuan+ duzenlı beslenme uyku ve duzenlı yuruyus+ en az 2 lıtre su tuketımı+haftada 2 kez banyo ve sac derısıne masaj+ fazla nemlı veya fazla kuru ortamlardan uzak durmak+ sacları sıkı sıkı toplamamak ıslak bırakmamak dogru sac kremıyle sacın nemını desteklemek+ kalsıyum demır cınko eksıklıklerınızın gıderılmesı+ve her dustan sonra sırkelı suyla sacı durulamak
bu ıslemlerı duzenlı yaptıkdan 1 ay sonra goruselım