kızlar %2 lik bayanlar için biliyorum ama %5 lik olan Minoxili kullansak ne gibi zararı olur ki?
Ferhunde şu anda nasıl saçlarının durumu . Ben 2 sene önce mezoterapi yaptırmıştım içinde minoksidille beraber bir sürü ilaç vardı fakat ilk seanstan sonra 5-6 saat sonra tansiyonum çok düştü ve evde tehlikeli bir şekilde düştüm başımdan yaralandım. Dolayısıyla devam edemedim.
Şimdi % 2 lik olandan aldım 3 gündür sürüyorum bakalım ne olacak...
ben 4gün kullandım ve saçlarımda kaşıntı başladı sivilce çıktı zaten yağlıydı daha fazla yağlanmaya başladı yarın dr a gidicem çok pişmanım danışmadan kullandığım için
uzun süre kullanmadığım zamanlar tekrar başlıyor dökülmeye bende zaman zaman ara veriyorum sonra üç ay ar arda kullanıyorum ama şimdiye kadar hep yüzde 2lik kullandım. bi ara bendede baş dönmesi olmaya başlamıştı azaltarak kullandım. mesela günde 1 ml. yada iki günde bir üç günde bir şeklinde. bu şekilde de etkili oluyor gerçekten zaten eğer ki başınız dönmeye falan başladıysa zaten fazla gelmiştir miktarı. ona göre azaltabilirsiniz. şu anda çok sıkıntılı değil saçlarım idare ediyorum bu şekilde.
Ben bir de bunun kılları kalınlaştırmasından korkuyorum ... Yüzümüzde sakal olabilir demişlerdi... Acaba yıkarken önce başımızı ayrı bir şekilde yüzümüze değirmeden mi yıkasak ? Örneğin baş aşağı durarak...
Yatarken iyice kuruduktan sonra saçımızı sarmadan yatmamız bir sorun teşkil eder mi?
Yine de yüzümüze bir zararı olur mu ? Siz nasıl yapıyorsunuz? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler...
Bu arada dün karanfil aldım suya koydum. 3 gün bekletip karanlık bir yerde, onunla da saçlarımı tarayacağım bakalım ne olacak.
arkadaşlara merhaba, benim de dökülmelerim lise sonda başladı bir suru takviye ilacı kullandım, bakımlar yaptım hiçbir işe yaramadı. Çok doktor gezdim, geçen sene Cerrahpaşa da bir prof a gittim( dermatolog ), ayrıca bundan önce de endokrinoloji ve jinekoloji bölümlerine de çok yolum düştü hormonal dengesizlik var mı yok mu diye tespit edebilmek için. Çünkü ben regl düzensizliği de yaşayan bir insanım. Fakat yıllardır düzenli yapılan hormon testleri gösterdi ki hiçbir dengesizliğim yok. Daha sonra benim de saçlı derimden parça alınıp incelendi ve erkek tipi saç dökülmesi olduguna karar verildi. Prof bana da minoxidil verdi önce %5 lik kullanalım dedi. Ben o sıralar araştırıyordum zaten bu ilacı, ama tüylenme yapıyormus dedim, o da ellerini iyi temizleyip yuzune gozune bulastırmadgını surece ilacı hicbir sorun olmaz dedi. Ama sanki benim de yuzumde hafif tuylenme basladı. Ben ilacı geceleri 10 fıs olarak surup oyle yatıyorum ( doktor sbah kullanmam zor olur diye boyle yapablrsin demisti ). Acaba yastıgıma bulasıyor da orda etkileniyor olabilir mi yuzum ? Kullananlar, siz hepiniz tulbent baglayıp mı yatıyorsunuz? Bir de asıl aklıma takılan şey, ilacın kafada kaç saat kalması gerektiği...Benimki max 9 saat kalıyor cunku gece surup yatıp sabah evden çıkmadan yıkıyorum saçımı çunku cok yağlı yapış yapış görünüyor. Sizler nasıl kullanıyorsunuz tam olarak ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Believer bayanlara genelde %5 lik vermezler ama sende çok açılma var sanırım onun için vermiştir dr. acaba fazla mı geldi de çünkü ondan da olabilir tüylenme. kullanımını sormuşsun sana tavsiyem damlalıkla kullan daha iyi olur. çünkü fıs fısla yaparkende yüzüne değebilir ve damlalıkla saç diplerine daha iyi ulaşıyor. bende akşamları yatmadan iki üç saat önce 2 ml. sürüp yatıyordum bu şekilde kullandım hep ve sabah kalktığımda da yağlı yağlı degil aksine daha kuru oluyordu. kullandığın minoxidilden fark eder belki sen hangisini kulanıyorsun. forte mi rogaine mi yoksa başka mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?