Popüler Konu Minimal Yaşam

Herkese Yen'i yılda sağlık huzur özveri vefa kıymet diliyorum..

Bugün pazar: dün maaşım yattı : tüm borçlar ödendi..
Hala kiracımarıyoruz bakalım ne zaman kısmet olacak?
Dün günüm vardı 200tl verdim:
Bugün uzun zamandır almak istediğim bi kaç parça kıyafet aldım : hem işte hem dışarda giyecek..
Aldıklarım yerine çıkardıklarım oldu elimden.. giymedikler bir başkasına çare olsun değil mi?
Bugün 2kg kuşbaşı 2kg kıyma aldım;190tl.. 1er kg annemler götürdüm: düzenledim dolabına yerleştirdim...afiyet şifa olsun..
Kendi evimde yarım kg kıyamdan köfteler yaptım poşetledim: kalan kıymaları parçalara ayırdım:kuşbaşı etleri de biraz küçültüp buzluğa koydum:
Süt aldım yoğurt mayaladım..
Evi şöyle bi elden geçirip oğlumun odasını düzenledim.. bugün toplamda 1000tl harcadık .. hayırlı olsun bereketli olsun aldıklarımız..inşaalalh ...
Güzel Ümit dolu gelişip değişeceğimiz nice günler yıllar olsun..sağlıkla bereketle..

Gorumcemin evini tasidik
Yoruldum
Bittim

Yeni yilda herkese saglik mutluluk huzur dolu gunler diliyorum ve bol kazancli :)

Bende artik bu konudayim insallah basarili olurum

Hep sade oldugumu dusunmusumdur arkadaslarimin akrabalarimin evine gore hep sade bos bir evim vardir ama daha da sadelesmek istiyorum. Son 1 yilda giyim olarak cok sadelestim ama giyimden sadelesip actigim her bos yere kizimin oyuncaklari girdi. Disariya ciktigimda kendime ya da mutfagima ekstra gereksiz bisey almam ama aynisini esim ve kizlarim icin soyleyemiyorum.ilk hedefim ocak ayinda gereksiz birsey almamak evden gereksiz 5 parca cikarmak

Merhaba Kızlar
Her yıl olduğu gibi bu yılda kararlar aldım ve uygulamaya çalışacağım. Zaten genel olarak hayatımdan, yaşam şeklimden memnunum. Mutlu bir insanım yani...
Kendimi seven ve kendimle vakit geçirmeyi seviyorum. Çok kitap oluyorum. Spor yapıyorum. Asla tv izlemiyorum. Hayatımda gereksiz kimseyi tutmuyorum. İyi bir anne ve eş olduğumu düşünüyorum. Bunlara rağmen eksiklerim de çok.

Yeni yılda bedenime, ona zarar verecek birşey vermemeye çalışacağım. Yediklerime dikkat edeceğim. Diyet yapmak değil. Zararlı şeylerden vücudumu arındırmak istiyorum.
Sosyal medyayla gerçirdiğim zamanı azaltmak istiyorum.
Gereksiz para harcamamaya çalışacağım. Zaten pek harcamıyorum ama gözüme takılan şeyler oluyor.
Evdeki fazlalıklardan kurtulacağım. Özellikle kıyafetlerimin fazla olanlarından kurtulacağım
Daha fazla şehir ve ülke görmek istiyorum. Belki yıl ortasına doğru ufak çaplı bi blog açarım.
İşimde daha da iyi olmak istiyorum.

Bakalım nasip artık... başarabilecek miyim ???

Iyi aksamlar
3 poşet çöp daha cikti.
Yahu nasil çıkıyor gercekden anlamıyorum
Daha dün çöp attim oysa.
Çok mu yiyoruz anlamadim gitti 3 kişiyiz evde.
Bardak kutusu attim.
1 tane tek kalan bardak vardi onu attim
Salça kutusu, kenarı kırılmış bir tabak attim.

Şeker, çay falan kaplara doldurdum paketlerini attim.
Çekmeceler hafiflesin.

Bugun temizlik yaptim
Ama cekmece iclerine bakamadim dagildilar
Yarina guzel bir plan yapip durumu kontrol altina almam lazim

Bende katıldım aranıza :KK200: şu ikeanın meşhur kare büyük olan hurçlarından almıştım çok güzel eşya alıyolar ve derli toplu duruyor ama fazlalıklar içinde tabi ki çeyizlerim hamilelik kıyafetlerim vs. 3 tanesinde çeyizlikler vardı 2 tanesi el emeği göz nuru annemden ve kayınvalidemden bana yadigar kıyamam vermeye ama bir tanesi kendime diktirdiğim masa örtüleri yastık kılıfları hediye gelen kullanmadığım vitrin takımları bir zamanların modası düz ve çiçek desenli kumaşlardan dikilen mutfak takımı felan vardı..bir ablayı aradım o kullanıyor hala böyle şeyler evine de uygunlar dedim istermisn bayılarak aldı hemde ( gerçi hala bendeler birgün ya o ziyarete gelince alacak ya biz gidince götürecem yakın evlerimiz ) ayyy nasıl rahatladım keşke dolap üstünü öncesi sonrası yapsaydım:işsiz: şuan dolabın üstü booommm boşşşşş :KK200:

Selam yeni yılınız kutlu olsun hepimiz icin ülkemiz icin ..

Kızlar odada bi baştan bi basa dolap vardı tüm kıyafetleri indirip dolap içi dışı silindi
mutfak dolapları elden geçti
Bi koca poşet çöp atıldı
Kıyafetler sıraya dizilip asıldı

Takılar elden geçti düzenledim

Dün depo temizledim

Valla her güne en az bir poşet en az eşya evden atıyorum
Stok yapmıyorum oh mis :)

Hep sade oldugumu dusunmusumdur arkadaslarimin akrabalarimin evine gore hep sade bos bir evim vardir ama daha da sadelesmek istiyorum. Son 1 yilda giyim olarak cok sadelestim ama giyimden sadelesip actigim her bos yere kizimin oyuncaklari girdi. Disariya ciktigimda kendime ya da mutfagima ekstra gereksiz bisey almam ama aynisini esim ve kizlarim icin soyleyemiyorum.ilk hedefim ocak ayinda gereksiz birsey almamak evden gereksiz 5 parca cikarmak
Evin düzeni nasıl fikir verebilir misin mesela yeni ev düzecekler icin ne almalı ne almamalı sana göre canım ?

Hergün birşey atacaktım evden. Bugün başlıyorum o zaman...

1 ocak: dar gelen ve belki bir gün giyerim diye beklettiğim balıkçı yaka kazak verildi
Bende her gün birşey atıyorum en az temizlik yaptığım için bayağı çöp çıkartıyorum bitince her gün bir devam :)

Dolaplar ferahladı daha şimdiden oh mis
Makyaj malzemesi çok almışım çok abartmışım artık bozulma tarihlerine göre sıraya koydum o şekilde kullanıyorum 2020 olana daha var mesela sona attım :)

Bende katıldım aranıza :KK200: şu ikeanın meşhur kare büyük olan hurçlarından almıştım çok güzel eşya alıyolar ve derli toplu duruyor ama fazlalıklar içinde tabi ki çeyizlerim hamilelik kıyafetlerim vs. 3 tanesinde çeyizlikler vardı 2 tanesi el emeği göz nuru annemden ve kayınvalidemden bana yadigar kıyamam vermeye ama bir tanesi kendime diktirdiğim masa örtüleri yastık kılıfları hediye gelen kullanmadığım vitrin takımları bir zamanların modası düz ve çiçek desenli kumaşlardan dikilen mutfak takımı felan vardı..bir ablayı aradım o kullanıyor hala böyle şeyler evine de uygunlar dedim istermisn bayılarak aldı hemde ( gerçi hala bendeler birgün ya o ziyarete gelince alacak ya biz gidince götürecem yakın evlerimiz ) ayyy nasıl rahatladım keşke dolap üstünü öncesi sonrası yapsaydım:işsiz: şuan dolabın üstü booommm boşşşşş :KK200:
İKEA’nın hurçlarını görmüştüm ve içine eşya konduğunda muntazam duruyor ve baza altı için iyi görünüyordu
Ancak dik durması için bir karton parçası var gibi içinde değil mi?
Yani ben hurçlarımı arada yıkarım toz olduğu için, onu yıkayamam diye es geçtim almadım, rengi de beyazdı
İçine elyaf yorgan battaniye yastık nevresim gibi şeyler koysam be kadar parça alır acaba ve temizliğini nasıl yapmayı düşünüyorsun
ben de alabilirim, bu konulardaki sıkıntım çözüldüğünü

İKEA’nın hurçlarını görmüştüm ve içine eşya konduğunda muntazam duruyor ve baza altı için iyi görünüyordu
Ancak dik durması için bir karton parçası var gibi içinde değil mi?
Yani ben hurçlarımı arada yıkarım toz olduğu için, onu yıkayamam diye es geçtim almadım, rengi de beyazdı
İçine elyaf yorgan battaniye yastık nevresim gibi şeyler koysam be kadar parça alır acaba ve temizliğini nasıl yapmayı düşünüyorsun
ben de alabilirim, bu konulardaki sıkıntım çözüldüğünü

Evet dediğin gibi içinde dik durması için karton gibi bişey var ben genelde süpürgeyle tozunu çektirip nemli bezle siliyorum zaten naylon olduğu için ve benimkiler dolap içinde kaldığı için çok kir olmuyor hele baza altına koyacaksan bence tozunu çekip silmen yeterli olur temizliği konusunda...renk konusunda ben gül kurusu rengini tercih ettim beyazın içi görünür sinir olurum..ben yurtdışında yaşıyorum malesef eğer türkiyede varsa gül kurusu rengi olandan tavsiye ederim içi görünmüyor ( yani bence görünmüyor yanlış yönlendirme yapmak istemem)..ne kadar eşya alır dersen ben 1 büyük bavul dantel vs. İle gelmiştim iki hurça sığdılar yani baya eşya toplar..umarım sorularona cevap olur bunlar:KK200:

Günaydın.

Ben sabah sabah 2 minik tabak attim.
Sevmedigim renkli ve 2 taneydi birisi almıştı kenarları atmıştı renkli oluncada guzel durmuyordu.

Sabah attım 1 tanede boş kavanoz attim .
Benim çöp dolasında naapsin.

Birde benim makarna süzgeclerim 3 taneydi ama renk renk.
Mor,yeşil falan.
Annem hep kendine alırken banada aldığından ben kendim secme fırsatım olmadi.
Onları evden çıkarıp 2 tane istediğim renk alicam.

Pembe,siyah,gri, beyaz falan seviyorumda Mutfakda mor rengi bi sevemedim.
Bana acayip itici geliyor.
Yani odalarımda da sevmiyorum.
Mor hic evimde olmasin istiyorum

Istemim disinda (boyle annem alinca falan) mutfagimda mor suzgec, mor plastik kap, mor minik recellik falan vardi.
Ama elim hic gitmiyordu.

Yerine yenisini aldıkça çıkarıcam hepsini böyle.

Günaydın.

Ben sabah sabah 2 minik tabak attim.
Sevmedigim renkli ve 2 taneydi birisi almıştı kenarları atmıştı renkli oluncada guzel durmuyordu.

Sabah attım 1 tanede boş kavanoz attim .
Benim çöp dolasında naapsin.

Birde benim makarna süzgeclerim 3 taneydi ama renk renk.
Mor,yeşil falan.
Annem hep kendine alırken banada aldığından ben kendim secme fırsatım olmadi.
Onları evden çıkarıp 2 tane istediğim renk alicam.

Pembe,siyah,gri, beyaz falan seviyorumda Mutfakda mor rengi bi sevemedim.
Bana acayip itici geliyor.
Yani odalarımda da sevmiyorum.
Mor hic evimde olmasin istiyorum

Istemim disinda (boyle annem alinca falan) mutfagimda mor suzgec, mor plastik kap, mor minik recellik falan vardi.
Ama elim hic gitmiyordu.

Yerine yenisini aldıkça çıkarıcam hepsini böyle.

Günaydın.
mutfağı ata ata bitiriceksin :)

Benimde plastik kaplarımı annem çeyizime almış tabi ben seçmedim.
mavi kaplar falan.
bende vericem onları yıprandılar baya.
beyaz yada sefaf alıcam.
bambu tepsi istiyorum
zamanla alıcam.

Görümceme ev hediyesi
sürahi istedi ona bakıcam.
bulaşıklık vs alıcam.
ev taşırken ne eksiği var bir yandan da onlara baktım :)

Bende geldim kızlaaaaaaar
Merhaba bu arada

Dün itibariyle bende başladım sadeleşmeye.işe kenarı çatlamış kırılmış olan bardakları atmakla başladım.1 tane kullanmadığım çay tepsim vardı anneme vermek için ayırdım.bizim evde çocukların küçülen kıyafetleri çok yer tutuyor.3 tane kızım var.haliyle hepsini olmasada bazı güzel eskimeyen kıyafetleri arkadan gelen için saklıyorum.giyiversinler nolacak.bazılarını da hatıra kalsın diye saklıyorum.sadece en küçüğün küçülenlerini elden çıkarıyorum.bahar temizliğinde epey kıyafet ayakkabı elemiştim.ama yine el atmam lazım.kesin çıkar bişeyler:))

Hoşgeldin.
hurç bende de çok
kızımın küçülen kıyafetlerini saklıyorum.
ilerde yün yorganları verip elyaf alırsam onları koymak için alabilirim.

X