kızlar merhabalar.. baya oldu yazmayalı buraya.. geldiğim noktayı sizinle paylaşmak istiyorum.
ben sadeleşmek için taşınmayı bekliyordum ve 2 kasımda yeni evime taşındım şükür.. yavaş yavaş eksiklerimi tamamlıyorum.. sanırım eksikleri tamamlamak bi senemi alacak:)
en baştan sadece ihtiyaçlarımı paketledim ve yeni evime onları taşıdım. evime yerleşme sırasında da yine ayıklama yaptım, çok fazlam vardı özellikle mutfak eşyalarında.. çoğu yepyeni eşyalardı.. süzgeçler, pasta takımı, kahve fincan takımı, neskafe fincanları, tuzluk biberlik, sosluk.. bunların hepsini kv me kullanmaları için verdim.. şuan kullanıyorlar ve ben oraya gidip kullandıklaını görünce mutlu oluyorum..
en baştan beri sevmediğim ve evlilik hediyesi olan, duvara monte edilen ayna ve önünde çekmecesi olan bi mobilya var.. antrede duruyordu ( şuan adını unuttum o sebeble açıklayıcı yazdım) bu da avangart model diye sevemedim bi türlü.. neyse onu da eltime verdim.. o aynısından almayı düşünüyordu, şuan evinde kullanıyor, o kullandıkça ben de mutlu oluyorum :)
ben evlendiğimde zaten çok fazla ev eşyası almamıştım, ve tüllerde ucuza kaçmıştım. sadece tül ve güneşlik almıştım.. şimdi yine onları kullanıyorum ama biraz da hoş dursun diye yatak odama ve oturma odama fon perde yaptırdım..
salonum şuan boş, ilerde doldururum o zaman perde alırsam oraya diğer odalardaki tülleri de değiştiririm ama şuan değil..
sadece mutfağa zebra perde yaptırdım, balkona açılan mutfak kapısına da briz perde yaptırdım.. halılarım hem koridor, antre ve mutfağa tam oldu.. oturma odama da oldu.. yatak odasına halım yoktu zaten onu aldım..
evim çok sade ve sadece kullandığım eşyalarım tek var.. ana eksikleri bitirdikten sonra ufak tefek detaylarla ilgilenirim.. ama çok cidii paralar harcamam.
çocuk odası da boş şuan.. fala bi kaç koli var.. onları ayıklamam gerekli, o iş de bitince çocuk odasını da toparlarım..
bende baştan sona durum bu.. evi gereksiz hiçbirşeyle doldurmamaya çalışıyorum.. elime geçen işime yaramıyorsa ya birine veririm ya da atarım..
Selamlar.
dün sular geç geldi çamaşır makinasını geç çalıştırdım.
kuruyanlar katlandı.
nevresimler değişti.
kızımın banyosunu yaptırdık
biraz mutfak topladık
meyve sıkacagını sudan geçirdim. bugün toparlıcam.
çok yorgundum uyumuşum.
sivilcelerim çoğalmaya başladı ilaç alıcam eczaneden
dogum günü hediyelerini sipariş verdim.
ben de okuldan gelip uyudum, ben de dün gece oğlumun doğum günü için hediye siparişi verdim...
Mesela ben en cok giydigim kiyafetlerden bile vazgeciyorum az kiyafetim varBu aralar dolanımdan kıyafet ayıklamak istiyorum ama kıyamıyorum. Ayrılamıyorum.
Ya giyersem, ya sonradan keşke vermeseydim ( bugüne kadar verdiklerim için bunu hiç düşünmedim halbuki) dersem diye düşünüyorum. Teeeer 2011 de aldığım kazağı koca bir kışta bir kere giymek için dolabımda bekletiyorum. Ama versem birisi giyse ısınsa Olmaz mı? Neden bu aralar bu konuda cimri oldum bilmiyorum.
Kıyafet verirken kriter aldığınız şeyler var mı?
Ben sürekli giyemiyorum işte. Dolayısıyla eskimiyor. Yıllarca dolabımda duruyor. Bir iki sezon birşey almadan geçirsem düzene girecek ama nefis de dürtüyor ara sıra. Yeni birşeyler almak istiyorum.Mesela ben en cok giydigim kiyafetlerden bile vazgeciyorum az kiyafetim var
Surekli giydigim icin vazgeciyorum
Hirkalarimi vermezsem baska almiyorum
2 atletim sündü artik giyme beni diyorlar
Kiyamiyorum kisi atlatir sonra direk cope gider
Camasir suyu sicramis esortmanimi vericem ama kislik oldugu icin temizlik yaparken kullaniyorum
Sapka cok kullanmam 1 yada 2 tanesi surekli giyerim
Digerlerini verebilirim
Surekli sirkulasyon istiyor elemek bakmak
Giymediklerim artik vicdan olarak kalmasini dogru bulmuyorum
Arada degisim istiyorum boyle iste :)
Evimin tarzı modern country gibi kirada olduğum için net bişey yok.3. 10 maddesi.
- Evinizin sizi yormaması için evinize bir tema seçin (Bohem, modern vb.)
- Duvarda asılı olan fazlalıkları indirin
- Yemek masanızın üstünde çok fazla eşya varsa, hepsini indirin, sadece gerekli olanlar kalsın
- Çalışma masanıza da aynısını uygulayın
- Favorileriniz hariç tüm dekorasyon ürünlerini bir yere yığın sevmediğiniz, kullanmadığınız her şeyi elden çıkarın
- Çiçek veya bitki evinize canlılık getirir, bitki yetiştirmeyi deneyebilirsiniz
- Başucu ve komodinlerdeki fazlalıklarınızdan kurtulun
- Tüm kitapları yere yığın, çok sevdikleriniz hariç, geri kalanları elden çıkarın
- Temizlik yaparken, sürekli çarptığınız, evde rahatça hareket etmenizi engelleyen öğelerden, eşya ve mobilyalardan kurtulun
- Dışarıda kalabalık yaratan kutuları, düzenleyicileri dolap, çekmece içlerine yerleştirmeyi deneyin
- Modern ve country tarzları mevcut ama ev tadilat aşamasında.modern tarzdan vazgeçmem yinede.
- duvarda çerçeve seviyorum.
- masa üstleri boş
- çalışma masam toplu :) şuan için
- ayıklamam gereken aksesuarlar olabilir
- çiçeklerimi seviyorum
- komodinler sade
- kitaplarım şuan az bazı defterler atılabilir.
- sehbamdan kurtulmuştum. fazla esyam yok şükür.
- işte bununla ugrasıyorum günlerdir.
Dolabinizi merak ediyorum gercekten :)Ben sürekli giyemiyorum işte. Dolayısıyla eskimiyor. Yıllarca dolabımda duruyor. Bir iki sezon birşey almadan geçirsem düzene girecek ama nefis de dürtüyor ara sıra. Yeni birşeyler almak istiyorum.
Yapabildiğim tek şey aldığım her yeni parça için evden en az bir tane parçayı gönderiyorum.
Bir zamanlar çeyiz alışverişleri, kıyafet, eşya derken kızım doğduktan sonra minimal yaşam serüvenime başlamış oldum.
Sürekli bitmeyen ev işlerinde bu süreci hızlandırdı diyebiliriz.
Evin dağınıklığı negatif enerjisini üzerimden atmak istiyorum.
Deneyimlerimi paylaşacağım burada.
merabalaar :)
ben de minimalizm e pek sarıldım şu sıralar..
her şeyin fazlasından çok sıukıldım ..
sade bi ev gardrop az eşya çok huzur istiyorum bu konuda haftasonu ciddi bi girişimde bulundum..
yıllardır giymediğim giysileri geri dönüşüme aktararak başladım..
az kıyafet az ütü az yıkama az deterjan gideri...
Tek su kıyafette minimal olamıyorum yahu :)) nefsim dürtüyor :))Günaydın, geçen hafta mutfak dolaplarımı elden geçirdim. 3 poşet kullanmadığım kap kaçağı verdim. Çok sade ve düzenli dolabım var artık. Hatta bır ıkı parça atılacak tabak var ama henüz yerine koyabileceğim şeyleri almadım. Düz beyaz porselenlerden istiyorum. 6 tane, içine de küçük beyaz porselen çorba kasesi. Böylece sofraya hem çorbalarını hem de yemeklerini tek tabakta servis edip kalk -oturdan kurtulacağımı umut ediyorum: )
Giymediğim yada giyip vucut yapıma uygun olmayan 4-5 kazağı hafta sonu attım. Bir hırka attım ki teee kaç yıllık.
Şimdi kıyafet olarak 4-5 gömlek, 2 hırka, 3 boğazlı kazak, 3 kot ve 3 kumaş pantalonum var. Kışlık 1 kaşe, 1 kaban, 2 trençkot farklı renklerde, 1 kot montum, 1 yağmurluğum(atılacak o da) var. 1 bot, 1 tam 1 yarım çizme, 1 de kumaş pantolonlar ile giydiğim yarım siyah botum var.
Bu kış kıyafet anlamında hiçbirşey almayı düşünmüyorum. Bir ara hırka alsam mı dedim ama bir lacivert bir de hardal rengi hırkam ile bu kışı geçirebilirim. Gerek yok bence almaya.
Almanın sonu yok onu anladım...
Ev eşyalarına gelince. Portmanto yaptırdım, güzel kullanışlı, çok şükür tıkış tıkış dolu değil. Düzenli oldu. Çocukların odasını ayırmıştım, yavaş yavaş tamamladım eksiklerini. Sadece avizeleri kaldı. Bu kış halletmeyi düşünüyorum onu da. Düzenli oldu odaları, etrafta dağınıklık yok ve dolapları sade ve düzenli.
Yatak odası aldım geçen yaz, hoşuma giden country tarzı model. Abajur, avize ve tül fon perdem eksik. Bu kış yavaş yavaş halledeceğim onları da. Acele etmeden, ucuza kaçmadan. Aklıma yatan modeli alacağım inş.
salona henüz başlamadım. Alacağım model ve şekil filan aklımda beğendim ama borçla almak istemediğimden biraz birikim yapmak istiyorum salon için. En az 10000 lira lazım. Ama acelem yok: )
Mutfak ile ilgili bir iki değişiklik işim var, onlar için de 10000 lira lazım. Ama borçla yapmak istemiyorum. Bakalım nasıl olacak.
Çocuklarıma yatırım yapıyorum, ders+aktivite gibi şeyler. Bol bol kitap okuyoruz onlarla. Yüzme dersinde bacak kasları güçleniyor diye mutlu oluyorum: ) okuduğumuz şeyler hakkında yorumlar yapıyoruz, merak duygularını tetikleyecek konular atıyorum ortaya. Araştırmalarını istiyorum. Onlar araştırdıkça ben mutlu oluyorum...
Benden bu kadar. Velhasıl kelam almak yerine, gezmeyi-okumayı seçiyoruz. Almak istediğim şeylerde de almış olmak için almak yerine beni mutlu edecek olanı, kaliteli olanı seçiyorum...
Ütü terapisi çok şanslısın ne güzel bi kv :)eşim avukat ütüsü çok şansımdan kv ütü yaparken çok rahatlıyormuş terapi niyetine ütü yapıyor rahat ediyoruz. benim ütülük kıyafetim yok ama kv hızını alamayınca evde ne varsa ütülüyor :)
sevmediğim eşyaları veriyorum oynasın diye bahaneyle kurtuluyorum