Popüler Konu Minimal Yaşam

Sadeleşmek adına aslında atanmayı bekliyorum o zaman öyle bir hafiflicem ki
Dua edin bana lütfen :)

Su çalışma masası
Ek masam
Kitaplarım gözüme batıyor

Bilgisayar parçaları kullanılmayan yine beklemede

Onun dısında kıyafetlerime kıyamıyorum :) ama çoraplarda eskidikçe atıyorum

Makyaj malzemesi stok eritiyorum yazdan beri çok çok az şey aldım çoğu şeyi bitirip attım

Attıkça seviniyorum :)
Öyle bir stok yapmışım ki krem almıştım dört sene önce son kullanma tarihi geçmedi tabi kardeşim unv yeni kazandığında
Çocuk mezun olacak ben kremi yeni açtım bu hafta

Velası stokun da stoğunu yapmışım :/

Bi kutuya koy 3 ay sonra 1 kere bile çıkarıp giymemiş isen ver
Duygusal olarak bağlanma
Sana yararı olmayan bir şeyin hayatında yer işgal etmesine izin verme

Iyiki doğdun kanki mutlu yillar

krem bende de çok var
biri bitmeden yenisi hediye geliyor.
400 ml kremimi iş yerine getirdim.
neredeyse herkes kullanıyor ama daha bitmedi :)
yılbaşında atıcam süresi dolucak.
diğerlerine başlarım :)

günaydın
bizim evde işler yolunda gidiyor. kv ile işleri paslaşıyoruz ikimizde rahat ediyoruz. benim hafta sonu yıkadığım çamaşırları o hafta içi ütülüyor. evi o süpürmüşse akşam ben siliyorum gibi gibi...

oğlumda alıştı yeni düzene sakinleşti şükür. haftada 1 gün ananeye 1 gün babanneye gidiyor diğer 3 gün babanne bizim eve geliyor. dedesinin işi olmazsa öğle uykusundan sonra parka götürüyor o süreçte kv evde işleri yapabiliyor. hafta sonu beraberiz. 1 gün ailecek açık havada piknik vb. yapıyoruz. 1 gün de teyzeyle takılıyoruz.

4 koca torba kıyafeti köye götürdüm eşimin yengesi dagıtıyor ihtiyacı olanlara. eşim de bende kilo verdik bol gelen kıyafetleri gönderdik. eskiden olsa dolabın derinliklerine yerleştirirdik ya kilo alırsak diye beklerdi. kilo alsak bile onları unutup yenisini alırdık.

benim çözemediğim tek sorunum oğluma yaptığım alışveriş. beğendiğim bir şeyi düşünmeden alıyorum. gerekçem ama çooook tatlıı tedaviyle oldu oğlum belki kardeşi olmayacak hevesimi alayım diyorum ama bu gerekçe bile mantıksız kalıyor aldıklarımın yanında. bu konuda kendimi frenlemeye ihtiyacım var.

Dolabinizi merak ediyorum gercekten :)
İs geregi de olabilir boyle durum
Benim jean kazak yetiyor ama siz bluz ceket pantalon cesit gerekiyor olabilir.
kombin olarak cok parcaya ihtiyac duyabilirsiniz
dolapta yeterliyse sorun yok bence :)
Her telden var. Çünkü bazen çok spor bazen de çok klasik giyiniyorum.

Bi kutuya koy 3 ay sonra 1 kere bile çıkarıp giymemiş isen ver
Duygusal olarak bağlanma
Sana yararı olmayan bir şeyin hayatında yer işgal etmesine izin verme
Yöntem Harika ancak 3 ay çok kısa bir süre benim için. Bu süreyi uzatarak deneyebilirim. Çok teşekkürler

aldıklarını giydirebiliyormusun.
ben dikkat ediyorum bu konuda
kışlık pek birşey almam yeterince var.
yazlık çok alabilirim mesela
oyun cağında ya üstü çok batar.

Mia- doğum günün kutlu olsun. bugün bizim evde de bir doğum günü kutlaması olacak ama aile arasında.

dün sadece bir çift çorap attım. eşimin bir kotunu atacaktım aslında çünkü bel kısmında bir delik var, evde de yoktu aradım atim mi dedim, "yırtık kot moda değil miydi yaa, seviyorum onu ben, kimse belimi görmüyor ki" didi...
kendüsüne önümüzdeki hafta doğum günü olması münasebetiyle 2 adet kot pantolon hediye edeceğimi ve bu kottan da kurtulacağımı sülemedim tabi

Sağol canım ....
ahh erkekler niye böyle acaba.
eşimde kıyamaz vermeye.
karışmıyorum artık
istediğini giyiyo alıyo
diyorum erkek olsam saatlerim gözlüklerim parfümüm süper olurdu diye :)
gülüyo...

aldıklarını giydirebiliyormusun.
ben dikkat ediyorum bu konuda
kışlık pek birşey almam yeterince var.
yazlık çok alabilirim mesela
oyun cağında ya üstü çok batar.

giydiriyorum hemde hepsini :)
kv 2 haftada 1 yıkasak olur diyor sonra bakıyoruz hepsi kirlenmiş haftada 1 makine renkli 1 de beyaz çamaşırını yıkatıyorum.

sabah pijamasını çıkarıp temiz kıyafet giyiyor. kahvaltıda üstü kirlenirse onu değiştiriyorlar çünkü önlük taktırmıyor. sonra parka gidiyor eve gelince değiştiriyoruz. sonra uyku. uyanınca yemek yiyor kirlenirse değiştiriyoruz temiz kalırsa o kıyafetle parka gidiyor. park dönüşü yeniden değiştiriyoruz. akşam yemeğinde kirlenirse uğraşmıyorum banyo yaptırıp pijamalarını giydiriyorum. bu şartlarda en iyi ihtimalle 3 defa kirli çıkıyor. bazen 6-7 takımı buluyor. kış dönemi 2 kat giyiniyor tam bittik.

oyuncak ta çok alıyorum o benim mutfaktaki plastik kaplarla daha çok oynuyor aslında.

biliyorum gereksiz ama dur diyemiyorum kendime. eşim diğer konularda gereksiz alışverişi nasıl bıraktıysan bu konuda da bırakırsın biraz doyuma ulaşman lazım diyor. 15 aylık oldu 9 ayda içerde geçti hala doyamıyorum. aldığım şeylerin çocuğu mutlu etmeyeceğini, gelişimi için çok elzem olmadığını biliyorum. kendimi bu konuda eleştiriyorum ama kendime engel olamıyorum.

alışverişe giderken ihtiyaç listesi yapmayı denedim o zaman durum daha kötü eşim de bana katılıyor beraber alıyoruz da alıyoruz.

minimalist ebeveyinlik diye bir kitap aldım okumaya başlayacağım inşallah bana yol gösterici olur.

Benim esimde az ve öz alır kolay kolayda attirmaz.
Ben izah ederim açıklama yaparim balkon konuşması bak bu böyle böyle yenisini alalim va modeli gecti bak yıpranmış falan ozaman ikna olur.

Ama benimki paradan ziyade üşenir denemeye mağazaya gitmeye.

Bir de birine ver der (kim napsin)
Bir yerde lazim olur der

Aklima sey geldi esim kucuk yaşta babasız kalmis
6 kardes boy boy babasiz kalmislae yani.
Babasının maaşı vs yokmus.
Köyde bi ev kalmis eski bi de dukkanmi ne varmis oranin kirasini bolusuyorlarmis uvey kardesleride varmis buyuk onlarla vs.
Öyle buyumusler.

Zamanındaki yokluktan mi acaba attırmıyor diyorum.
Eskiden yokluk gorenlerin sanki malı daha kiymetli oluyor.

Minimal yaşama dair mesajlarıda lellinin topiğine yazıyordum alışkanlık yaptı orası :)

Bi kaç gün önce mutfağı elden geçirmiştim
İki büyük koli eşya ayırdım fazla hiçbirşey kalmadı
Bizden ala misafirmi var diye çeyiz tabaklarını falan yerleştirdim artık onları kullanıcam
Diğerler verilecek olarak duruyor şimdilik

Bugün oğlumun küçülenlerini ayırdım paşa daha iki aylık ama koca bir çanta çıktı
Etrafta hamile birini duyarsam hepsini vereceğim sadece ilk hastane çıkışını saklayacağım

Bir sonraki boş zamanımda ayakkabılık ve ardiyeyi elden geçiricem

Bencede haklısın
erkekler bu konuda daha hassas sanırım
eşim kıyafet geleceğimizi kurtarmaz der mesela.
hep yatırımlar yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…