Kesinlikle anahtar nokta para. Uçurumu nasıl kapattılar onu merak ediyorum. Sefiller dedikleri halk o parada söz sahibi olma hakkını nasıl aldı? Devrimler önceden hep gelip geçici bir esinti olmuş oralarda en son köklü değişimi nasıl başardılar?Sanayi devrimi ve matbaa olabilir mi yani şöyle
Para olunca her şey değişiyor
Karnı tok insanlar topluluklar etrafına farklı bakıyor
Eğitimi adaleti çevreyi doğayı hayvanı görebiliyor
Bilime sanata yöneliyor
Basit düşünüyorum ama
Onu da şöyle düşünüyorumKesinlikle anahtar nokta para. Uçurumu nasıl kapattılar onu merak ediyorum. Sefiller dedikleri halk o parada söz sahibi olma hakkını nasıl aldı? Devrimler önceden hep gelip geçici bir esinti olmuş oralarda en son köklü değişimi nasıl başardılar?
Sen böyle anlatınca her şey çok kolay göründüOnu da şöyle düşünüyorum
Aslında elimize geçmedi
Sadece ayaklanmayalım daha iyi sömürebilsinler diye servetlerinin birazını pay ettiler
Çok ayrıntılı düşünmeyi bıraktımSen böyle anlatınca her şey çok kolay göründü
Çok tatlısın yaÇok ayrıntılı düşünmeyi bıraktım
Genelde kitaplardan sonra oluyor ama çabuk geçiyor bende
Nasıldı bu sabah?Beslenmeleri sulukları akşamdan hazırladım bakalım yarın sabah nasıl olacak
Kesinlikle çok çok daha kolaydı. Bundan sonra hep böyle yapacağımNasıldı bu sabah?
Daha kolay olmuştur umarım
Bir tane yazı okumuştum Napolyon zamanında halk hep devlete karşı ayaklanma varmış çözümü eğitim de bulmuşlar okula gitmek zorunlu olmuş. Sonra halk itaat etmeyi öğrenmiş.Kesinlikle anahtar nokta para. Uçurumu nasıl kapattılar onu merak ediyorum. Sefiller dedikleri halk o parada söz sahibi olma hakkını nasıl aldı? Devrimler önceden hep gelip geçici bir esinti olmuş oralarda en son köklü değişimi nasıl başardılar?
Sen de öyleÇok tatlısın ya
Evet bu eğitim konusunu biz de arkadaşlarla ara ara konuşuyoruzBir tane yazı okumuştum Napolyon zamanında halk hep devlete karşı ayaklanma varmış çözümü eğitim de bulmuşlar okula gitmek zorunlu olmuş. Sonra halk itaat etmeyi öğrenmiş.
Devlet gelişmek için mecburen halkına refah sağlamak zorunda. Çünkü asıl paranın kaynağı zaten halk üretmezse ve tüketmezse tüm sistem çöker.
Beyaz zambaklar ülkesinde kitap var devletin yönetim sistemlerinden bahsediyor.
Okullarda para nasil kazanılır öğretilmiyor.Evet bu eğitim konusunu biz de arkadaşlarla ara ara konuşuyoruz
Her şeyi soran minik canlıları eğitimle itaat eden canlılara dönüştürüldüğünü düşünenler var
Aslında eğitmediklerini köleleştirdiklerini filan
Beyaz zambaklar ülkesi çok güzel kitaptı gerçekten
Tekrar okumak istiyorum ben de
Maalesef öyle ve öyle kolay kolay da çözülecek gibi durmuyorOkullarda para nasil kazanılır öğretilmiyor.
Eğitim olmalı tabiki de ama zaten yıllardır müfredatta çok eksiklikler ve yanlışlar olduğunun herkes farkında.
Evet aile nasıl kurulur, eş nasıl seçilir, çocuk nasıl yetiştirilir, bunlar da kesinlikle anlatılmalı bence. Toplumun temelini aile oluşturuyor ama buna dair hiç bir öğreti yok. Momo’da okulların eleştirisi güzel yapılmıştı.Okullarda para nasil kazanılır öğretilmiyor.
Eğitim olmalı tabiki de ama zaten yıllardır müfredatta çok eksiklikler ve yanlışlar olduğunun herkes farkında.
Oblomov bizde varmış ama bulamadım. Onu ararken Dostoyevski’nin Kumarbaz kitabına denk geldim. Ona başlayacağım. Bu bitene kadar diğerini de bulurum sanırım.
Mia güle güle hepimizin başına gelecek bu durum galibaOğlumun bugün de okulu yokmuş
Öğretmeni başka bir kurs alacakmış bugün de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?