Tekrardan selamlar. Dün artık üzerimdeki ölü toprağını tamamen attım. En çok düzeltmek istediğim ama nedense bir türlü yapamadığım 2 konu hakkında kendime yıl sonuna kadar zinciri kırma planı yaptım.
1- kilo verme
2- düzenli ev

Karşıdan bakınca bir çok insana basit gelen bu 2 konu benim için inanılmaz zor.
Trendyoldan kocaman bir zinciri kırma tablosu aldım gözüme gözüme sokayım dedim.

Sağlıklı beslenme
Leslie veya yürüyüş
İp atlama
Akşamları mutfağı toplu bırakma
Sabahları yatak toplama

olarak 5 eylem belirledim. Sağlıklı beslenme kısmına 30 eylülden beri dikkat ediyorum. Ama spor yapmadığım için kilom yavaş yavaş gidiyor. Spor ekleyince inşallah daha hızlı gider. Dün 4 ünü yaptım ama akşam kızım çok sinirli olduğu için çok geç uyudu mutfak kaldı bu gün inşallah 5 te 5 olacak. 18:00 de yemek işi bitiyor bizim sofradan kalkar kalkmaz toplamak hedefim.
 
Sen çok güçlü bir kadınsın.

Bunu sana moral olsun diye söylemiyorum kesinlikle. 4 çocuk 2 yetişkin olan bir evde tek başına mücadele etmek ve sürekli düzenli olmak "benim için" İMKANSIZ.

Sen ki buna baş koymuşsun, illa ki günlük rutinde sapmalar olur. 6 farklı karakterin frekansını aynı seviyeye getiremezsin her zaman.

Sen düzen konusunda yapabileceklerini yap, ama "1 gün mutfak da dağınık kalabilir" konusunu aklından çıkarma. Bunu düşünerek hedefine ilerlersen demoralize olmazsın.

6 kişinin içinde Beslenmeye dikkat etmek de zor. Herkes seninle salata-sebze yemeyecektir. Kimi patates ister, kimi elinde çikolata ile gelir. pizza çeker birinin canı, öteki lahmacun sayıklar.

Bunlara rağmen hedefin olmasına hayran kaldım. Seni can-ı gönülden destekliyorum. BAŞARACAKSIN Anka
 
Teşekkür ederim canım çok duygulandım mesajını okuyunca. Aynen devamlı toplu durması imkansız evin zaten de bizim ev de ekstra daha fazla dağılıyor ben de üst üste biriktirince işin içinden çıkması zor oluyor . Sen hiç görmediğin için tam olarak gözünde canlanmaya bilir Eşim de yok şimdi benim. Tek yetişkin 4 çocuk. Sağlıklı beslenme konusunda da kendime ayrı yemek yapıyorum 30 eylülden beri. Yapamadığım günler ya bulgur pilavı ya da yeşil mercimek haşlıyorum. Yine de bozmuyorum istediğim kiloya kadar böyle devam İnşallah.

Benim istediğim böyle canlı ışıl ışıl bir insan olmak. Kendime bakıyorum hep yorgunum, hep halsizim, hep işler birikmiş. Asıl istediğim bu halden kurtulmak. Hayırlısı bakalım.

Sen nasılsın uzun zamandır görmüyordum seni de yazman iyi oldu
 
Selamlar
Bugün genel bir temizlik yapacağım
Kolay gelsin.
Ben de sabah yatağımı düzelttim. Burası önemli
banyodaki kirli sepeti basamak lazımlık klozet aparatı vb ne varsa çamaşır suyuyla yıkadım. Duşakabin ve yerler kaldı onlara gün içinde döneceğim inşallah.
1 makine çamaşır attım.
Kahvaltıya tost yaptı büyük oğlum. Ben de mutfağı topladım.
Gün içinde
Çocuk odasını temizleyeceğim.
Yatak odasındaki çocuk odasına ait eşyaları götüreceğim.
Yemek ne yapsam acaba. Kendime dünden kısır var.
 
Maşallah eline sağlık
Ben daha toparlama aşamasındayım
 
Eylülün montu yıkandı
Çantasını makineye attım
Mutfak oturma odası toplandı
Yatak odalarına geçtim

Nevresim değiştirip süpür sil yapmaya başlarım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…