Popüler Konu Minimal Yaşam

Aynen katılıyorum :)

benimki de 1 yaşında. henüz 2.çocuğu düşünmek için erken gibi geldi bana :) ama hiçbirşeyini atmaya kıyamadım lekeli kıyafetlerini bile saklıyorum :)) konu bebiş olunca kolay atılmıyor. koydum hurçlara dolabın içinde duruyor bakalım onlara ne zaman sıra gelecek.

öyle çok erkek erkek kıyafeti yok zaten. genelde unisex ürünler alıyorum 2. kız olsa (ki inşallah kız olur) da giyer. hurç iyi fikirmiş teşekkürler. ben ay ay koliledim ama ipin ucu kaçtı heryer koli oldu.

malasef depom yok ve evim 2+1 taşınmadan dolap yaptırmıştım ama yeni hayatımda yetmiyor. ne kadar minimal yaşayacağım desemde hediye bebek eşya ve oyuncakları beni zorluyor.

benim 5 yıl sonra oldu onun için 2. olursa hayır demem olmazsa da allah bu bebeme ömür versin. 5 yıl sonra oldu diye alma konusunda çoşmadım ihtiyaçtan ötesini almadım. 2. olursa 2 yeni hastane çıkışı alırım gerisine de ihtiyaç duydukça devam ederim diye düşünüyorum.

öyle çok erkek erkek kıyafeti yok zaten. genelde unisex ürünler alıyorum 2. kız olsa (ki inşallah kız olur) da giyer. hurç iyi fikirmiş teşekkürler. ben ay ay koliledim ama ipin ucu kaçtı heryer koli oldu.

Bence 0-9 ay hurçla 9-18 ay ayrı hurçla
oyuncakları kutula güzelce bantla depoya kaldır.
birde ben oyuncakların birazını saklıyacagım oynamıyor.

malasef depom yok ve evim 2+1 taşınmadan dolap yaptırmıştım ama yeni hayatımda yetmiyor. ne kadar minimal yaşayacağım desemde hediye bebek eşya ve oyuncakları beni zorluyor.
Inan ayni durumdayiz aslinda.
Benimde evim 2+1 ama annemlerin binasi
Yani rahatim o yuzden

Annem zamaninda yaptirmisti.
Ortak kullaniyoruz.
Oglumun oyuncaklari ve bazi esyalari paketli halde orda.
Zaten orasi olmasa bende bitigim.
Hiii napardim en fazla 2 balkonum var birini kapatirdim dolap alirdim icine koyardim.
Diger evimde oyledi.
1 balkonum kapaliydi.
Guzel yerlestirince epey yer kaliyor.
Buraya bende sigamiyorum .

Yani aslinda cok esyam yok ben ferah az esyali ev seviyorum.
Kullanilanlar kalsin gerisi gitsin gibi.
Bos alan olmali nefes almaliyim.
Beni bogmamali.

O sebepden dolaplari acinca bos alan goruyorum simdi cok hosuma gidiyor.

vakkumlu poşet pofidik seyler için iyi oluyor.
yastık kadife battaniyeler için kullanıyorum ben.
bebek kıyafetlerini hurçlara tıkıştırın birşey olmaz.
Yorganları mi da koyucam bakalım gerçi kocaman bı yük dolabın var hepsini oraya koyuyorum oğlumun kıyafetleri burçlarda duruyordu ayrı ayrı hepsini bı büyük vakumluda topladım bı kaç tane iyi olmayanların dan ayırdım aticam
Benim evimde de öyle çok eşya yok biblo yok tablo yok bişi yok TV ünitesi bile yok benim evimde küçük ne yazikki i yüzden temizlikte sıkıntı yasiyorum bakalım ne kadar minimal olucam atmaya vermeye devam

Kızlar annemlerin eve girişeyim diyorum ama nerden girişsem bilemedim bi fikir verin

Bence hiç o topa girme :)
Tepkileri çok sert oluyo.
ben bekarken bile karışmıyodum.
yine mutfağı ufaktan sadeleştirmiştim.
eski robotları kaldırmıştım.
ilaçları kutuya koymuştum.
geçen ev taşırkende banyosunu temizledim yerleştirdim.
bir sürü banyo lifi attım birsürü gerekiz seyler vardı fırsatı değerlendirdim :)

Kızlar annemlerin eve girişeyim diyorum ama nerden girişsem bilemedim bi fikir verin
Anneniz izin veriyosa ne mutlu size
Ben bi girissem 1 konteynir doldururum net.
Ama izin vermiyo.
Tamam aticam diyo azicik atiyor sonra lazim olur diyo.
Gecen benim atacaklarimdan topladi esofman alt falan.
Anne napicaksin senin var diyorum olsun giyerim dedi aldi
Sonra diyoki okadar cok olduki hangisini giycem ben diyor.

Anneme acikca dedim ben.
Anne Allah gostermesin sana bisi olsa hepsi atilacak direk cöp neden biriktiriyosun neden arkandan çulcu dedirtceksin diyorum.
Haklisin diyor yine ayni

Son düzenleme:

Anneler böyle kanki
eskiden herşey kolay alınamıyodu
hersey değerlendiriliyodu.
alışmışlar.

Ev düzeni için aldıklarımı göstericektım size dosya büyük diyo :)

Bunları aldım kızlar
baya büyükler 1. ye süngerimi prilimi koyucam
2. temizlik ürünlerini
temizlik yaparken elimde birsürü şeyi taşımaya uğraşmıcam

Bakalım ne kadar yararlı olucaklar bana

Annem değilde babam sıkıntı benim
Yine de çekmece düzenlesem nebiliyim çöp olanları atsam bile kar ya. Ev çok kalabalık. Daha bi süre burda yaşayacak gibiyim. Kalabalıktan fenalık geliyo artık

Ben seyi anladim herseyi duzenliyoruz ya yine karisiyor.
Yerine koymuyoruz ya da gelisi guzel atiyoruz tekrar karisiyor.
1 haftadir usenmiyorum.
Neyi nereden aldiysam oraya koyuyorum.
Kutularini acip yada fermuarliysa nerdeyse yerine koyuyorum.

Giysilerimi hemen asiyorum.

Camasirlari hemen katliyorum ipden alinca.

Oncede sepetde beklerdi.
Yada suraya koyim sonra yerine koyarim diyordum.

Mesela sabah dikis kutusu var bisi diktim hemen kutusuna koyup yerine kaldirdim cekmeceye.
Hic dagitmadan halettim.
Igne ip kutusu ordaysa hemen makasida yanina koyuyorum aramim ya da biri orada biri orada olmasin.
Hayati kolaylastirma cabalari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…