Popüler Konu Minimal Yaşam

evet ya çocuklardan fırsat gelmiyor bide aman çok açılmayayım diye ertelediğim şeylerdi.seneye hazır önmümde bulunsun

Minimum 300 tl ayırıyorum kendime
Bu ay kuaföre gidecek o para

Dogal diş bakım tozu sipariş ettim.

Önceden toplu alışveriş yapardım da artık mümkün değil

İyi aile yoktur kitabını okuyorum
Gerçekten güzel gidiyor
Hata yapttigim birsey varmı diye okuduğum kitap amacından çıkıp çocukluğumda yaşadığım o duyguların yansıması oldu.

Mesela eskiden çocuk düştüğünde ağlamasın diye birsey yok hopp hadi kalk derler ya.
Ben çocuğum düştüğünde iyimisin acıdı mı diye soruyorum aglayadabilir yada acımadı da der
Önemli olan onun hisleri.

Yani kitapta çoğu konuda hemfikir oluyorum
Çoğu zaman da çocukluğuma götürüyor beni

İlk izlenimim bu şekilde

Ben kitabı biraz sert bulmuştum. Yemek yerken zorlamayı bile istismar sayıyor. İyi niyetle yapılan çok hata var ama bilemiyorum en ufak hatayı da istismar saymak bana doğru gelmedi. Ha yemek konusundan örnek verdim ki ben yemek konusunda asla ısrar etmem acıkırsa yer der geçerim ama bu konu bile beni rahatsız etmişti. Ama yaptığı yorumlardan çok hiç bir şekilde çözüm önermemiş olmasıydı kitabı sevmeme sebebim. Bir sorunu ortaya koymuş ama asla çözüme dair bir şey yoktu.

Ben büyük kıza sürekli baskı yapıyorum yaaa ye diye aç olan yer diyorlar yaaa kesinlikle yalan acından ölse de yemez

Mesela dün fırında balık yaptım sırf yememek için uyudu uyandığında acıktım dedi yemek yersen var başka birşey kesinlikle yiyemezsin dedim mecbur istemeye istemeye yedi

Üzülüyorum ama gerçekten yemiyor hayatı tavuk pilav makarna arasında geçiyor

Çocuk istismarı bu yapma

ben de çocuğunuza sınır koyma kitabına başladım.

Kızzzz valla bir pedegoga bunu görüşmem lazım ben baş edemiyorum yaaa olmuyor
Benim bir yeğenim var annesi bebekken çocuk güzel yerken bitirmesi için zorlardı ağzına tıkıştırırdı yemekleri. O çocuk şu an 6 yaşında. Asla sofraya oturmuyor. Hala annesi peşinden koşarak yemek yedirmeye çalışıyor. Yapılı da bir çocuk yemiyor demezsin. Bak valla bu bence istismardı. Kötü niyetli değildi ama baştan sona hatalı davranış çocukta sofra travması yarattı bence. Ama diğer türlü tabağını bitirirsen çikolata vereceğim gibi bir zorlama istismar olamaz bence

aynı bizimki

zorla ağzına sokmam ama sofra da ne varsa mutlaka tabağına 1 kaşık da olsa koyarım ve mutlaka bitirmesi için beklerim.

mesela bizimkini beslersen yer, beslemezsen 2 saat otur dur masada.

sürekli çatışıyoruz "7 yaşında oldun kendin yemen lazım, bebekken bile kendin yiyordun ne oldu unuttun mu, zor mu geliyor vs." diye çene yapıyoruz karşılıklı

ama geçen çocuk ıspanak ve taze fasulyeyi bayıla bayıla yedi.

yani zamansız şaşırtmaları olsa da genel anlamda yemek sıkıntılı bizde.
bir tek meyvede sınırı yok, hangi saat olursa olsun her tür meyveyi yer. meyve getir koy yanına "teşekkür ederim annecim" der, gözler kalp şeklinde

çocuk istismarını ben yapıyorum, nasıl, "tehdit ederek"

tehditsiz iş yapmıyor çocuk yahu, anlıyor da artık. "kızım diyorum sen illa ki tehdit edilmek mi istiyorsun, bir kere söylediğimizi tamam diyip yapsan, herkes huzurlu olsa, noolur"

ses yok

Yemek konusunda bir kere zorladım ve pişman oldum gözlerinde ki o çaresizliği hissettim ve bir daha yapmadim.
Burda zorlama olan şey çocuğun kisisel alanına ihlal olabilir. Şuan da sana biri ye ye diye zorlasa bir zaman sonra sitem eder ve savunmaya geçersin ama çocukta bu durum mecburiyete dönüşüyor çünkü onun bildiği yaşadığı tek ortam burası.
Yemek yemeği zorlamadan yapmak gerek mesela Yemek pistiginde merak edip sorarsa tadına bakıyor o kadar.
Sonra sevdiği yemekler pişiyor evde.
Bir gün mutlaka damak tadı gelişecek yada böyle gidecek
Tercihlerine saygı duymak gerek
Örnek verdiğin için yazdım yani bu başka birsey de olabilirdi.

Annem mesela bana yıllarca zorla bal yedirdi Şuan asla yemiyorum.

Kimse açlıktan ölmez.
Yemek saatlerini keyifli hale getirin
Güzel bir sofra hazırlayın
Sohbet edin.
Zamana birakin

Benim büyük de böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…