Popüler Konu Minimal Yaşam

Evet arkadaşlar,

birbirimizi tanımadığımız için paylaşmak istedim.
Bi tanıdığımın tanıdığı var. Eşi asgari ücretle çalışıyor, kendisi trafik kazası geçirmiş, ciğerinin büyük kısmını kullanamadığından dışarıdaki işlerde çalışamıyor. 2 kızı var biri 10 biri 17 yaşında.
17 yaşında olan ergen. lisede arkadaşlarına özeniyor ama ne istediğini alabiliyor ne de istediğini giyebiliyor.

Hani demiştim ya makyaj malzemesi eledim diye. sordum kız makyaj yapıyor mu diye (özeniyordur diye düşündüm)
yapıyor dedi annesi. dedim benim kullanmadığım bir sürü şey var kullanır mı?
Kullanır dedi. O kadar çok sevindim ki ihtiyaç olan bir yere gittikleri için.

Hatta kısmetine bir sürü şey ekledim planda olmayan.
-Oje,
-ruj (önce sordum, belki başkasından ruj kullanmak istemez diye. Kullanırım demiş, rujların hepsini sildim peçeteyle),
-parfüm,
-kullanılmamış çapraz bel çantası (göğse takıyorlar ya öyle bir şey), gimediğim mavi jeans gömlek.
-göz kalemleri

Keyfim çok yerinde :KK68:
Ayy ne kadar sevinmiştir o kızcağız şimdi bu eşyalara🤩

merhabalar, mutlu salılar:KK200:
Bu aralar kişisel gelişimim üzerine sorgulamalar yapıyorum, kendimi geliştirmek istiyorum. burası minimal yaşam adıyla isimlendirilen bir başlık olsa da burda samimi olduk, çeşitli paylaşımlar yaptık. Mia- Mia- iznin olursa burdan da yazabilir iyim, belki birilerine de faydam olur, hem de beraberce beyin fırtınası yaparız daha da gelişiriz. ama burası minimalizm kalsın farklı bir yerden yaz dersen de anlayışla karşılarım :))

Selamlar
Bugün biraz hastayım gibi değilim gibi
Pazar günü üşümüştum sanırım o etkiledi beni
Hırkamı giydim
Ne zaman giysem eşim bu hırkadan da bir kurtulsak diyor herseyi elemisim bunu niye elemiyorum
Rengini sevmiyormuş
Bazen eşim beni sinir ettiğinde nerde benim hırkam diyorum tamam tamam yeterki giyme diyor 😅
Geçmiş olsun 🌷

merhabalar, mutlu salılar:KK200:
Bu aralar kişisel gelişimim üzerine sorgulamalar yapıyorum, kendimi geliştirmek istiyorum. burası minimal yaşam adıyla isimlendirilen bir başlık olsa da burda samimi olduk, çeşitli paylaşımlar yaptık. Mia- Mia- iznin olursa burdan da yazabilir iyim, belki birilerine de faydam olur, hem de beraberce beyin fırtınası yaparız daha da gelişiriz. ama burası minimalizm kalsın farklı bir yerden yaz dersen de anlayışla karşılarım :))
Tabiki de paylaşabilirsin

Niyet ettim artık kendimle ilgileneceğim.
-Zaaflarımız bizim kör noktalarımız. Kendimizi iyi tanımalıyız.
-Başıma bir şey geldi, çok kızdım-kırıldım vs olumsuz duygularımda düşünmeliyim; yaşadığım şey benimle mi ilgili yoksa o kişi mi saldırgan? Bunu ayırt etmek çok önemli. Benimle ilgiliyse; aktarım yapıyor olabilirim, beklentim çok büyük olabilir, düşünce bozukuğum olabilir. O kişi saldırgansa; sınırlarımı koruyamıyorum demektir. Bu benim hayatım! Hayatımın iplerini elime almalıyım..

-kurtulmayı en çok istediğim duygum nedir???
DEĞERSİZLİK DUYGUSU olduğuna karar verdim. bunun üzerine düşünüceğim bu hafta. Sizin kurtulmayı en çok istediğiniz duygularınız neler? bunlardan kurtulmak için hiç adım atttınız mı? planınız var mı? neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Yaşadığımız olumsuz duygularda kullandığımız kaçış yönlemleri:
1-saklanma(bırakma, pes etme)
2-dikkat dağıtma (tv izleme, tatlıya gömülme)
3-duyarsızlaştırma (alkol,uyuşturucu vs ile rahatsızlık veren hislerden kaçmak)
4-baskılama (olayları yok sayma,inkar)
5-kendimizle kavga (zihinsel geviş getirme)

benim en çok kullandığım yöntem zihinsel geviş getirme, sürekli aynı şeyleri düşünmek, bunun üstüne gideceğim. ayrıca bazen kendimi yalnız hissettiğimde aşırı tatlı yeme eğilimim de oluyor.

benim en çok kullandığım yöntem zihinsel geviş getirme, sürekli aynı şeyleri düşünmek, bunun üstüne gideceğim. ayrıca bazen kendimi yalnız hissettiğimde aşırı tatlı yeme eğilimim de oluyor.
benimki
-dikkat dağıtma :S

Selamlar🌸
Bugün yeni ajandamı kullanmaya başladım. Okunacak kitapları, izlenecek filmleri listeledim. Kitaplarda beğendiğim cümleler oluyor fakat altını çizmeyi sevmiyorum, daha doğrusu kıyamıyorum :) Onları da bu ajandaya not edeceğim.

Kızımın okulundaki whatsapp grubundan sürekli zoom üzerinden seminer davetleri yolluyorlar. Mümkün olduğunca onlara da katılıp notlar alacağım.

Canım sürekli bir şeyler yemek istiyor. Tatlı yesem tuzlu, tuzlu yesem tatlı arıyorum :) ve hiç kendimi frenleme modunda değilim. Bugün tartıldım 63,3 kg geldim kilo takibimi de ajanda üzerinden yapacağım.

Günlük içtiğim su miktarı, aldığım vitaminler ve yürüdüğüm adım sayısı gibi bilgileri de çizelge halinde takip edeceğim.

Henüz karantina sürecinde olduğumuz için evde günlük işler sekteye uğramış durumda. Zaten ben de hiç kendimi yormak istemiyorum, her şey olduğu kadar.. Sonrasında ajandayı gün gün planlayıp rutinime dönerim diye düşünüyorum.

Yeni mottom:
Düzelicez inşallah şu olaylar bi bitsin😅

Niyet ettim artık kendimle ilgileneceğim.
-Zaaflarımız bizim kör noktalarımız. Kendimizi iyi tanımalıyız.
-Başıma bir şey geldi, çok kızdım-kırıldım vs olumsuz duygularımda düşünmeliyim; yaşadığım şey benimle mi ilgili yoksa o kişi mi saldırgan? Bunu ayırt etmek çok önemli. Benimle ilgiliyse; aktarım yapıyor olabilirim, beklentim çok büyük olabilir, düşünce bozukuğum olabilir. O kişi saldırgansa; sınırlarımı koruyamıyorum demektir. Bu benim hayatım! Hayatımın iplerini elime almalıyım..

-kurtulmayı en çok istediğim duygum nedir???
DEĞERSİZLİK DUYGUSU olduğuna karar verdim. bunun üzerine düşünüceğim bu hafta. Sizin kurtulmayı en çok istediğiniz duygularınız neler? bunlardan kurtulmak için hiç adım atttınız mı? planınız var mı? neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Baya düşündüm hangi duygudan kurtulmak istiyorum diye🤔 bulamadım. Öfkemden kurtulmak istiyordum ama öfkemin altındaki duygu önemliydi. Şimdiler de hep şikayet ettiğim öfkem söndü gitti nasıl oldu bilmiyorum 🤷‍♀️
Hedefsizlik, boşluk hissi beni öfkeli yapıyor olabilir. Hamilelikten mi bilmem kendimi yeniden hedefi olan biri gibi hissediyorum. Eylemlerimin bir amacı var. Ama bu his için hep hamile kalacak halim yok ya 😂

Bir de negatif bakıyorum bazen ama şu an bunu durdurmak için çok çaba harcıyorum ve gerçekten işe yarıyor. Yeni mottom: bugün geriye kalan hayatınızın ilk günü! 🥲

Selamlar🌸
Bugün yeni ajandamı kullanmaya başladım. Okunacak kitapları, izlenecek filmleri listeledim. Kitaplarda beğendiğim cümleler oluyor fakat altını çizmeyi sevmiyorum, daha doğrusu kıyamıyorum :) Onları da bu ajandaya not edeceğim.

Kızımın okulundaki whatsapp grubundan sürekli zoom üzerinden seminer davetleri yolluyorlar. Mümkün olduğunca onlara da katılıp notlar alacağım.

Canım sürekli bir şeyler yemek istiyor. Tatlı yesem tuzlu, tuzlu yesem tatlı arıyorum :) ve hiç kendimi frenleme modunda değilim. Bugün tartıldım 63,3 kg geldim kilo takibimi de ajanda üzerinden yapacağım.

Günlük içtiğim su miktarı, aldığım vitaminler ve yürüdüğüm adım sayısı gibi bilgileri de çizelge halinde takip edeceğim.

Henüz karantina sürecinde olduğumuz için evde günlük işler sekteye uğramış durumda. Zaten ben de hiç kendimi yormak istemiyorum, her şey olduğu kadar.. Sonrasında ajandayı gün gün planlayıp rutinime dönerim diye düşünüyorum.

Yeni mottom:
Düzelicez inşallah şu olaylar bi bitsin😅
Çok güzel planlama olmuş

Ben hala duzen olusturamadim..en buyuk sorun cocuk odasi ve oyuncaklar 🤦

Ben hala duzen olusturamadim..en buyuk sorun cocuk odasi ve oyuncaklar 🤦
Kızımın da çok oyuncağı var. Ve bir zaman sonra ilgisini çekmiyorlar. Letgoya koydum 4 parça satıldı. Valla biraz uygun fiyat yapınca kapışanın elinde kaldı diyebilirim. Çünkü artık oyuncaklar epey pahalı. Ben de gelen parayla usd alıp birikimine aktardım.

Hediye gelen, sıfır kutusunda duran mutfak eşyalarım var. Dolapta beklemesinler diye onları da koydum. Bu sene 2.el satışa ağırlık vereceğim. Hem birilerinin ekonomik yoldan işi görülsün hem evimin eşyası azalsın..

Kızımın da çok oyuncağı var. Ve bir zaman sonra ilgisini çekmiyorlar. Letgoya koydum 4 parça satıldı. Valla biraz uygun fiyat yapınca kapışanın elinde kaldı diyebilirim. Çünkü artık oyuncaklar epey pahalı. Ben de gelen parayla usd alıp birikimine aktardım.

Hediye gelen, sıfır kutusunda duran mutfak eşyalarım var. Dolapta beklemesinler diye onları da koydum. Bu sene 2.el satışa ağırlık vereceğim. Hem birilerinin ekonomik yoldan işi görülsün hem evimin eşyası azalsın..
Kizim oynamiyor onunkileri elden cikara bilirim. Fakat sorun abisi ve legolari. Bir duzen bulmam gerekecek

Ben de ilk 3 ü direk var. Zor bunlari yenmek.

Burda da hediye yöntemi var. Bir kutuya yada cantaya koyup uzerine hediye yazip apartman girisine, parka vs birakiyorsun hemen aliyor isteyen. Ben hep öyle dagitiyorum. Hem cocuk kiyafetleri de dagitiyorum. Tabi burda heryer piril piril, sokaklar, parklar falan sadece evlerin ici degil bu yüzden ben de bazen puzzle, kitap vs aliyorum bu hediye yöntemi ile. Yani ise yarar güzel parcalar birakiyorsun asla kirilmis bozulmus degil. Normalde satilabilecek seyler ama satilmiyor hediye veriliyor.

Selamlar
Oyuncak konusunda önceden çok olması gerektiğine inanırdım ama yapılan araştırmalara göre az oyuncak olması hayal gücüne göre üretici olmalarını sagliyormuş

Uzun zamandır oyuncak almıyoruz yılda 3-4 parcayi gecmiyordur ama çok fazla resim defteri alıyoruz
Bazen oyuncak görüyorum Eylül bunu sana alalım mı diyorum bunun benzeri bizde var diyor

Önceden sadece oyuncakları dağıtıp bırakırdı
Şimdi baya oyun kurup oynuyor.
Kağıtları boyayıp oyununa ekliyor
Dün peceteleri boyamış suyun içine attık suya çıkan boyaları izledik.

Oyuncak eleme zamanı da kızımla birlikte ayırıyoruz.

X